Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار گیلان گفت: طبق آمارها طی سال گذشته؛ نرخ مشارکت اقتصادی بانوان استان 3 / 21 درصد بوده در حالیکه میانگین کشوری 1 / 16 درصد است و روحیه بالا و سطح آگاهی آنان از مهمترین مولفه های تحقق این مهم به شمار می رود.

به گزارش خبرگزاری برنا گیلان ؛  دکتر ارسلان زارع عصر دوشنبه در جلسه شورای برنامه ریزی استان که با حضور معاون رییس جمهوری در امور بانوان و خانواده در رشت برگزار شد؛ اظهار داشت: مهمترین رکن توسعه یافتگی در هر کشور منابع انسانی آن است و منابع انسانی کارآمد در هر جامعه از خانواده‌ای پویا ، سالم و با نشاط حاصل می شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ظرفیت های ارزشمند گیلان ادامه داد: باید از این ظرفیت در جهت توسعه پایدار استان به درستی استفاده کنیم.

دکتر زارع نرخ باسوادی، تحصیلات دانشگاهی و حضور فعال زنان در حوزه اشتغال را نمونه ای از این امر خواند و افزود: بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، نرخ تورم استان طی آذرماه سال جاری در جایگاه دهم کمترین نرخ تورم کشور قرار دارد.

وی با یادآوری اینکه نرخ مشارکت اقتصادی استان در سال ۹۷ به میزان ۴۴ درصد و نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور 5 / 40 بوده ؛ افزود: نرخ مشارکت اقتصادی بانوان استان در سال گذشته 3 / 21 درصد بوده که میانگین کشوری آن 1 / 16  گزارش شده است.

نماینده عالی دولت در گیلان تصریح کرد : به یقین مهمترین مولفه نرخ بالای مشارکت اقتصادی بانوان در گیلان، روحیه و حمیت آنها، سطح آگاهی و امتیازات فرهنگی و اجتماعی آنان است که باید از این مولفه ها به درستی استفاده شود.

دکتر زارع با اشاره به توجه دولت تدبیر و امید به توسعه روستایی ، اشتغال و کارآفرینی زنان در این جوامع خاطرنشان کرد: در سال گذشته میزان تسهیلات روستایی پرداخت شده استان صرفا به بانوان ۲۴ درصد و طرح های مشارکتی بانوان و آقایان ۵۵درصد از مجموع تسهیلات پرداخت شده بوده است.

وی به انتصاب بانوان در مناصب مدیریتی گیلان اشاره و اضافه کرد: استان گیلان با میانگین ۲۲درصد در انتصاب بانوان، مقام دوم کشور را به خود اختصاص داده بطوری که ۶۳۷ نفر از بانوان استان در رده های مدیریتی ارشد، میانه و پایه در حال خدمتگزاری به مردم هستند.

وی با بیان اینکه به کارگیری زنان در مناصب مدیریتی در برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته، افزود: ما نیز در استان گیلان این امر مهم را مورد توجه قرار داده و در استمرار آن تلاش خواهیم کرد.

وی ادامه داد: فعالیت و اقدامات تشکل های مردم نهاد در استان خوب است اما در عرصه های فرهنگی و اجتماعی باید بیشتر شود و لازم است به عنوان یک سیاست از طریق دستگاه های اجرایی مرتبط ، امور اجتماعی استانداری و امور بانوان و خانواده استانداری گیلان فعالیت های این حوزه تقویت شود.

استاندار گیلان به سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده در استان اشاره و تصریح کرد: قطعا این سند  به دلیل اینکه اولویت های اساسی و مهم خانواده و زنان و نیز راهکارهای عملیاتی را مشخص می کند، بسیار کارآمد بوده و به دنبال بهبود وضعیت مرکز ثقل جامعه یعنی خانواده است.

نماینده عالی دولت در گیلان با تصریح اینکه اجرای اقدامات موثر و کارآمد باید فرابخشی باشد، یادآور شد: عملکرد چند دستگاه اجرایی به تنهایی موثر نیست بلکه باید بخش های دولتی، خصوصی و تشکل های مردم نهاد در کنار هم با هم افزایی نسبت به انجام امور توسعه محور گام بردارند.

استاندار گیلان به گفت و گوی ملی خانواده ها اشاره و بیان کرد: رویکرد گفت و گو افراد با یکدیگر باید مورد توجه قرار گیرد و لازم است در این بخش فعالیت های آموزشی نیز اجرا و تقویت شود.

وی بر لزوم اجرای مطلوب تفاهم نامه توانمندسازی تاکید کرد و گفت: اجرای دقیق تفاهم نامه توان افزایی و ارتقاء تاب آوری اجتماعی در جوامع محلی نیز باید با جدیت دنبال شود.

استاندار گیلان همچنین با اشاره به اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی اضافه کرد: این طرح از جمله طرح های خوبی بوده که برخی وزارتخانه ها همچون میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و نیز تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در اجرای آن همکاری داشته اند لذا باید با رعایت دقت در انجام کار ، این رویکرد عملیاتی شود.

گفتنی است در پایان این نشست از سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده در گیلان رونمایی شود و نیز تفاهم نامه طرح تاب آوری اجتماعی ویژه خانواده به امضای استاندار گیلان و معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری رسید.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بانوان میانگین کشوری مشارکت اقتصادی نرخ مشارکت اقتصادی بانوان استاندار گیلان زنان و خانواده میانگین کشوری بانوان استان تفاهم نامه سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۲۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا

ایسنا/گیلان مدیر سازمان پسماند شهرداری‌های گیلان با بیان اینکه در تمام دنیا یکی از روش‌های شناخت شهروند نمونه، میزان همکاری در حوزه مدیریت پسماند است، گفت: جمع آوری زباله به روش هوشمند می‌تواند عامل ترغیب مردم برای تفکیک زباله از مبدا و مشارکت در استفاده از سامانه‌های هوشمند شود و تا حد زیادی در رفع معضل زباله گردی موثر است.

شهرام توانا امروز چهارشنبه، پنجم اردیبهشت در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ما مثل تمام کشورهای دنیا به ناچار با توجه به افزایش حجم استفاده مردم از سامانه‌ها و سکوها در فضای مجازی باید به سمتی می‌رفتیم که شهروندان به روش‌های هوشمند زباله را تفکیک کنند. لذا در چند شهر ایران این مساله به صورت آزمایشی انجام شد و بعد از آن در قالب یک دستورالعمل اجرایی، روش‌های هوشمند جمع آوری پسماند خشک توسط وزارت کشور به تمام شهرداری‌ها ابلاغ شد.

وی افزود: در بندرانزلی نیز این امر طی دوره یکساله به صورت آزمایشی آغاز شد تا آرام آرام و با گام‌های مشخص پیش برویم که خوشبختانه شاهد همکاری خوب شهروندان بودیم به طوری که در اوایل سال گذشته کمتر از ۵۰۰ نصب سامانه بهروب را شاهد بودیم ولی الان ۴ هزار نصب داریم.

وی با بیان اینکه میانگین تولید زباله در شهرستان بندرانزلی روزانه تا ۱۲۰ تن است، افزود: ۱۰ تن آن خشک است که همه این زباله‌های خشک ارزش بازیافتی و اقتصادی ندارد از جمله پارچه، چوب، خاک روبه، زباله‌های بهداشتی، و ... اما موادی از جمله پلاستیک، پت، آهن، لاک، آلومینیوم، مشما ارزش بازیافتی دارد.

توانا در خصوص میزان جمع آوری پسماند و زباله خشک تفکیک شده توسط سامانه بهروب در بندرانزلی گفت: از ۱۰ تن زباله خشک؛ ۷ تن قابل ارزش است اگر این مقدار زباله را به عنوان سقف میزان با ارزش‌ها در نظر بگیریم بهروب در هر مرحله جمع آوری در روز بین ۸۰۰ تا هزار کیلو جمع آوری می‌کند یعنی یک هفتم زباله ها و این عدد قابل توجهی است.

مدیر سازمان پسماند شهرداری‌های استان گیلان تصریح کرد: البته نباید از این مساله غفلت کرد که مابقی زباله‌های خشک توسط زباله گردها جمع آوری می‌شود.

توانا به اهمیت جلوگیری از پدیده زباله‌گردی اشاره کرد و گفت: این امر مقوله‌ای است که به دلیل تبعات منفی همچنین تعداد بالای گاراژهای ضایعاتی که باعث پلشتی و چهره بد شهری می‌شود، دادستانی محترم نیز به برخورد با این مساله به عنوان مدعی العموم ورود پیدا کرده و احساس می‌شود جمع آوری زباله به روش هوشمند عامل ترغیب مردم برای تفکیک زباله از مبدا و مشارکت در استفاده از سامانه های هوشمند می‌شود و تا حد زیادی در رفع معضل زباله گردی موثر است.

وی با بیان اینکه نکته مهم در فعالیت بهروب این است مردم تا جایی که می‌توانند این زباله ها را در منزل تفکیک کنند زیرا با این کار زباله کثیف و بی‌ارزش نمی‌شود، گفت: تفکیک زباله در مبدا، روش‌های هوشمندسازی و حتی روش‌های منظم جمع آوری هفتگی به ما کمک می‌کند که بدانیم در چه ساعتی و چه زمانی این زباله را تحویل بدهیم و یا با استفاده از این سکوها و اعلام آمادگی برای تحویل زباله، مسئولین این امر در اسرع وقت جهت تحویل زباله ها مراجعه می‌کنند.

توانا با بیان اینکه هزار کاربر هر هفته با ما همکاری می‌کنند، تصریح کرد: با توجه به استقبال خوب مردم در بندرانزلی از سامانه بهروب، مساله را با جناب آقای استاندار مطرح کردیم و ایشان عین این مطلب را برای تمام شهرداری‌های استان گیلان ابلاع کردند و هم اکنون تمام شهرداری‌های گیلان به صورت نظام‌مند این سامانه را در اختیار دارند.

مدیر پسماند شهرداری‌های استان گیلان با تاکید بر اینکه مردم علاوه بر استفاده از سکوی بهروب برای تحویل زباله های خشک، جهت کارهای دیگر هم می توانند از این سامانه استفاده کنند که از آن جمله کمک های نیکوکاری است، گفت: چون کسانی که در این حوزه همکاری می‌کنند پول گزینه اول آنها نیست هر چند مهم هست ولی می‌خواهند یک کار روشمند انجام دهند لذا این موارد در سامانه بهروب تعریف شده است.

توانا تصریح کرد: در تلاش هستیم دو سکوی دیگر ایجاد کنیم که انحصار برای یک گروه نباشد تا علاوه بر ایجاد فضای رقابتی مردم هم به راحتی با سکوهایی که در اختیار دارند زباله‌های خود را مبادله کنند.

وی افزود: در تمام دنیا یکی از روش‌های شناخت شهروند نمونه، میزان همکاری در حوزه مدیریت پسماند است و از سال ۹۹ که وزارت کشور به تمام شهرداری‌ها این مساله را در قالب دفترچه عوارض بهای خدمات مدیریت پس‌ماند، ابلاغ و تعیین کرد شهرداری‌های به شهروندانی که در حوزه تفکیک از مبدا کمک کرده و مشارکت دارند تخفیف دهد، با این شیوه می‌توانیم میزان همکاری شهروندان در خصوص تفکیک زباله از مبدا را رصد و بر اساس آن تخفیفات لازم را در حوزه نوسازی و عوارض به فعالان این عرصه اعطا کنیم.

مدیر سازمان پسماند شهرداری‌های استان گیلان با بیان اینکه مشارکت در این کار نیاز به فرهنگ سازی دارد، گفت: باید تلاش کنیم با افزایش میزان توسعه و کاربری در این فضا مردم بتوانند با راحت‌ترین، ساده‌ترین و کم انرژی ترین روش؛ بهترین خروجی را از این همکاری داشته باشند.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشارکت زنان روستایی در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت
  • وضعیت مقاوم‌سازی ۱۳ شهرستان کرمانشاه بالاتر از میانگین کشوری
  • حذف تیم‌های ریکرو مردان و بانوان کشورمان در کاپ جهانی
  • مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا
  • افتتاح پایگاه تجمیعی سلامت خانواده شماره یک تالش
  • قهرمانی نخبگان گیلان در لیگ برتر شطرنج بانوان کشور
  • نظام مسائل باید حلقه واسط در توانمندسازی بانوان باشد
  • نرخ تورم ماهانه چهارمحال و بختیاری از میانگین کشوری کمتر است
  • قهرمانی تیم نخبگان گیلان در لیگ برتر شطرنج بانوان
  • باشگاه شطرنج نخبگان گیلان قهرمان لیگ بانوان شد