Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه گفت: «در این مرکز با تکنولوژی‌های نوین اصلاح، به‌نژادی و تولید گیاهان مقاوم انجام می‌‌شود و تاکنون 18پایان‌نامه دکتری و ارشد در پروژه‌های مختلف مشارکت داشته‌اند.»

شیما علایی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره چگونگی و چرایی ایجاد، اقدامات و دستاوردهای مرکز تحقیقات  کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه اظهار کرد: «مصوبه این مرکز تحقیقات از سال 93 اخذ شد؛ اما فعالیت خود را از سال 95 آغاز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی با بیان اینکه مأموریت این مرکز در زمینه بیوتکنولوژی است، افزود: «وقتی از بیوتکنولوژی صحبت می‌کنیم، منظور این است که از تکنولوژی‌های نوین و شیوه‌های جدید و نوآورانه، کارهای اصلاحی و تولید گیاهان مقاوم و به‌نژادی در صنعت کشاورزی و کشت و پرورش گیاهان استفاده می‌شود.»

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه گفت: «با این شیوه، کشت‌بافت گیاهان دارویی با پایه‌های کشت گل محمدی در این مرکز برای نخستین مرتبه در غرب کشور تولید شده و در حال تجاری‌سازی است.»

به گفته این استاد دانشگاه، این فعالیت توسط شرکتی دانش‌بنیان متشکل از 9 عضو هیئت‌ علمی دانشگاه که در یکی از آزمایشگاه‌های مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه مستقر بوده در حال انجام است.

علایی با بیان اینکه مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه در زمینه تحقیقاتی که به آن محول شده فعال است، خاطرنشان کرد: «پرتکل پایه‌های کشت‌بافت گل محمدی بسته شده و به‌دنبال آن دو مجوز دیگر که تولید پایه‌های میوه‌های دانه‌‌دار و پایه‌های کشت‌بافتی میوه‌های هسته‌دار است، توسط این مرکز اخذ شده و در حال مکاتبه با تهران هستیم.»

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه افزود: «قرار شده ابتدا مؤسسه اصلاح و بذر پایه‌ها را در اختیار ما قرار دهند که بتوانیم پرتکل روش‌های کشت‌بافتی را استخراج و فعال کنیم.»

درخواست سازمان جهاد کشاورزی برای تولید پایه‌های کشت‌بافتی دانه‌‌دار و هسته‌دار

وی با توجه به فعالیت‌‌های مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه به‌ویژه در پایه گل‌محمدی و بازدید‌هایی که توسط مسئولان از این مرکز صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: «سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه از ما خواست که در زمینه تولید پایه‌های کشت‌بافتی دانه‌‌دار و هسته‌دار فعالیت کنیم و قرار است پایه‌های اولیه را در اختیار ما قرار دهند تا پرتکل آن را هم به دست بیاوریم.»

به گفته این محقق، پایه‌های کشت‌بافتی دانه‌‌دار و هسته‌دار برای میوه‌هایی مانند هلو و شلیل استفاده می‌شود و معمولا وارداتی است و شرکت‌های انگشت شماری می‌توانند تولید کنند.

علایی اظهار کرد: «مرکز تحقیقات کشاورزی و جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در جریان ریز فعالیت‌های ما قرار دارند و مطلع هستند که پایه‌های کشت‌بافت گل محمدی را در سطح تجاری تولید کرده‌ایم؛ اما تا به استاندارد مورد نظر برسیم، مدت زمانی طول می‌کشد.»

گل شیشه در محیط‌های بسته تولید می‌‌‌شود

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه افزود: «تولید گل شیشه یا همان گیاهان تزئینی در محیط‌های بسته به همراه روش کشت‌بافت از دیگر فعالیت‌های این مرکز است که باید به حساب کار جمعی گذاشت و برای تولید این گل مجوزی نگرفته‌ایم.»

این استاد دانشگاه با بیان اینکه از زمان آغاز فعالیت سعی کرده‌‌ایم تا چراغ پژوهش در این مرکز روشن باشد به آنا گفت: «دو پایان‌نامه دکتری و 16 پایان‌نامه کارشناسی ارشد در این مرکز فعالیت داشته‌اند.»

انتهای پیام/4117/4062/

مرکز تحقیقات  کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه مرکز تحقیقات  کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه مرکز تحقیقات  کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه مرکز تحقیقات  کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه مرکز تحقیقات  کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه مرکز تحقیقات  کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه گل شیشه تکنولوژی های نوین تولید پایه دار و هسته دار جهاد کشاورزی گل محمدی ما قرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۲۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار

ایسنا/همدان مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند گفت: امسال برای نخستین‌بار ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع آبی و دیم شهرستان نهاوند برداشت می‌شود.

توکل آبشناس در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برای نخستین‌بار ۳۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی آبی و دیم شهرستان نهاوند، امسال به کشت هفت نوع گیاه دارویی اختصاص یافته است.

وی تصریح کرد: بیش از ۳۲۰ تن انواع گیاهان دارویی در مزارع آبی و دیم این شهرستان برداشت می‌شود که همه این محصولات ارزش صادرات دارند و پیش‌بینی می‌شود بیش از یک میلیون دلار ارزآوری به استان و شهرستان داشته باشد.

آبشناس اضافه کرد: به منظور جلوگیری از تعرض به عرصه‌های منابع طبیعی، مصرف بی‌رویه آب در بخش کشاورزی و ترویج کاشت محصولات کم‌آب‌بر، امسال برای نخستین بار برخی از کشاورزان نهاوندی گیاهان دارویی کاشته‌اند.

وی در ادامه به افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند اشاره کرد و گفت: کشت دانه‌های روغنی کلزا به عنوان گیاهی دارویی، کم‌آب‌بر و ضروری برای تولید روغن امسال در شهرستان نهاوند دو برابر شده است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند تأکید کرد: امسال ۶۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت کلزا اختصاص یافته که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

وی کم‌آب‌بر بودن، قرار گرفتن در تناوب با کشت گندم، داشتن قیمت تضمینی خرید از سوی دولت و مفید بودن برای تغذیه زنبورعسل را از جمله مزایای کشت کلزا عنوان کرد.

آبشناس با اشاره به اینکه محصول کلزا همه ساله در پاییز کشت و در خرداد برداشت می‌شود، یادآور شد: از سیاست‌های اصولی جهادکشاورزی ترویج کشت محصولات کم‌آب‌بر مانند کلزا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برتری ۴ نشریه دانشگاه آزاد رودهن میان نشریات دانشجویی واحد‌های دانشگاهی
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • کسب ۴ گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • اخذ چهار گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان
  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار