Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، فاز نخست توافق "بزرگ و قشنگ" تجاری بین چین و آمریکا ممکن است برای صادرات آمریکا تنها روی کاغذ خیلی قشنگ به نظر برسد. 

کارشناسان هشدار داده‌اند که حتی اگر چین برای انجام کامل تعهدات خود اراده کند، قول این کشور برای خرید 52.4 میلیارد دلار حامل‌های انرژی از آمریکا برای سال‌های 2020 و 2021 به نظر غیرقابل تحقق به نظر می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در متن این توافق آمده است: دو طرف تأیید می‌کنند که خرید حامل‌های انرژی از آمریکا با قیمت بازار و بر اساس معیارهای تجاری خواهد بود و شرایط بازار به خصوص در زمینه خرید محصولات کشاورزی زمان‌بندی خرید در هر سالی را مشخص خواهد کرد.

در مراسم امضای این توافق تجاری لیو هه، رئیس جمهور چین، به صورت کاملا آشکار و شفاف گفت که واردات چین از آمریکا بر مبنای تقاضای بازار داخلی از چین و در راستای مبانی بازار اتفاق خواهد افتاد.

به عبارت دیگر چین می‌گوید که خریدهای خود را بر اساس شرایط بازار انجام می‌دهد.

در صورتی که این موضع چین مبنای خرید قرار گیرد، چین به سمت واردات حجم‌های زیاد نفت و گاز مایع‌شده طبیعی از آمریکا نخواهد رفت؛ که دلیل آن نیز حداقل برای شرایط کنونی رویکرد سیاسی دو کشور و اوضاع بازار در حوزه انرژی است. 

برخی تعرفه‌ها بر واردات حامل‌های انرژی از آمریکا در چین همچنان پابرجا هستند و با توجه به شیوع ویروس کرونا تعیین کمیت تقاضای بازار داخلی چین برای حامل‌های انرژی به شکل فزاینده‌ای سخت‌تر می‌شود. از سوی دیگر حتی بالا رفتن ظرفیت پالایشگاهی چین در مسیر واردات بیشتر نفت سبک از آمریکا نیست. 

بازی چین با فاکتور واردات نفت از آمریکا

یک مشکل اصلی برای واردات حامل‌های انرژی از آمریکا بر مبنای نیاز داخلی چین این است که علی‌رغم امضای فاز نخست توافق تجاری بین چین و آمریکا اما پکن هنوز تعرفه بر واردات حامل‌های انرژی از آمریکا را لغو نکرده است و حتی هیچ صحبتی در باره لغو این تعرفه‌ها در آینده نزدیک به میان نیاورده است.

چین هنوز تعرفه 5 درصدی بر واردات نفت و 25 درصدی بر واردات ال ان جی از آمریکا را نگه داشته و هنوز بحثی از لغو این تعرفه‌ها که واردات حامل‌های انرژی از آمریکا به بازار داخلی چین را از نظر اقتصادی غیرمعقول می‌کند وجود ندارد.

آلان گلدر، معاون موسسه وودمکنزی، بر این باور است که در حالی که دولت چین فقط می‌تواند به شرکت‌های نفتی دولتی این کشور برای واردات نفت آمریکا تیین تکلیف کند، به نظر می‌رسد پالایشگاه‌های کوچک علاقه‌ای به واردات نفت آمریکا از خود نشان ندهند.

وی هفته گذشته گفت: تعرفه 5 درصدی از بین نرفته و بر حاشیه سود واردات نفت از آمریکا به چین اثرگذار است. این مسئله پالایشگاه‌های غیردولتی را نسبت به پالایش حجم‌های بالای نفت آمریکا بی میل می‌کند.

توسعه زیر ساخت‌های نفتی چین هم برای واردات نفت آمریکا نیست

مشکل دیگر این است که افزایش ظرفیت  پالایشی نفت چین همسو با واردات نفت بیشتر از آمریکا نیست.  

این المان یکی از مهم‌ترین عواملی است که می‌تواند بر تحقق وعده چین برای واردات نفت بیشتر از آمریکا اثرگذار باشد.

علی‌رغم آنکه چینی‌ها در حال بالا بردن ظرفیت پالایشی خود هستند اما اکثر پالایشگاه‌های جدید این کشور که طی یک تا دو سال گذشته به بهره‌برداری رسیده‌اند برای پالایش نفت پرسولفور نیمه سنگین به خاورمیانه طراحی شده و برای نفت کم سولفور آمریکا مناسب نیستند. 

میشل میدن، مدیر بخش انرژی چین در موسسه تحقیقات انرژی آکسفورد می‌گوید: مبنای اصلی طراحی پالایشگاه‌های جدید چین اکثرا بر مبنای نفت خاورمیانه است، بنابراین نفت آمریکا احتمالا نفت آفریقای شرقی و یا نفت دریای شمال را در واردات چین کنار خواهد زد.

امید آمریکایی‌ها برای غلبه عوامل سیاسی بر مبانی بازار

این کارشناس اقتصادی معتقد است: حالا عوامل سیاسی باید بنیان‌های بازار را کنار بزند تا شاهد ورود کافی نفت خام، گاز، اتانول و ذغال‌سنگ آمریکا به چین باشیم؛ چراکه هنوز چین تعرفه بر واردات حامل‌های انرژی از آمریکا را کنار نزده و یا برای خریداران آن معافیت قائل نشده است. 

علی‌رغم آنکه چین می‌خواهد واردات حامل‌های انرژی از آمریکا را از میزان بسیار کم کنونی افزایش دهد، میدن و بسیاری از کارشناسان بر این باورند که هنوز نشانه‌هایی که چین بتواند به تعهدی که در فاز نخست توافق تجاری با آمریکا برای واردات هر چه بیشتر نفت از آمریکا داده است، عمل کند، وجود ندارد.

گاوین تامسون، معاون حوزه انرژی و آسیا اقیانوسیه در موسسه وود مکنزی هفته گذشته طی یادداشتی نوشت: با قیمت کنونی نفت وست تگزاس اینتر مدییت، چین برای عمل به تعهد خود باید 1.1 میلیون بشکه روزانه در سال 2020 و 2021 از آمریکا نفت وارد کند تا رقم افزایش سالانه 24 میلیارد دلاری واردات حامل‌های انرژی از آمریکا تحقق یابد. برای این که این رقم را مقایسه کنیم، باید به یاد بیاوریم که بیشینه واردات نفت آمریکا در چین در مارس 2018 اتفاق افتاد که رقم آن معادل 469 هزار بشکه در روز بود. 

باید گفت که زمانی که گاوین تامسون در موسسه وود مکنزی رقم 1.1 میلیون بشکه‌ای را برای واردات روزانه نفت توسط چین تعیین می‌کرد، 10 روز پیش بود و در آن زمان قیمت نفت آمریکا حدود 58 دلار در هر بشکه بود، اما با توجه به شیوع ویروس کرونا در چین و تاثیرات آن بر بازارهای جهانی که باعث ایجاد وحشت نسبت به پایین آمدن تقاضای نفت در بازار جهانی بود، قیمت نفت آمریکا در معاملات امروز کمتر از 52 دلار در هر بشکه بوده است. 

به طور طبیعی کاهش قیمت نفت می‌تواند به بالا رفتن تقاضا در کشورهایی که برای تامین نیاز خود به حامل‌های انرژی به شدت به واردات نفت وابسته هستند منجر شود که در زمره این کشورها می‌توان به چین به عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت در جهان اشاره کرد.

اما در موضوع توافق تجاری بین چین و آمریکا باید گفت که هر چقدر قیمت نفت پایین‌تر بیاید، چین باید برای عمل به تعهد خود نفت بیشتری از آمریکا وارد کند؛ چراکه مبنای توافق فوق ارزش واردات به دلار آمریکا بوده و نه حجم آن بر اساس بشکه نفت. 

به طور قطع چین می‌تواند واردات LNG از آمریکا را به میزان قابل توجهی افزایش داده و به رقم تعیین‌شده در میزان واردات حامل‌های انرژی از آمریکا برساند، اما تا وقتی که تعرفه 25 درصدی کنونی بر واردات LNG از آمریکا که در چین پا برجاست، واردکنندگان داخلی این کشور را از رفتن به سمت گاز آمریکا منع می‌کند. 

تا زمانی که چین تعرفه بر واردات حامل‌های انرژی از آمریکا را حذف نکند، شانس کمی وجود دارد که شاهد تقاضای بالای نفت و گاز آمریکا در بازار داخلی چین باشیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا واردات نفت توافق تجاری چین و آمریکا تجاری بین چین و آمریکا واردات نفت آمریکا برای واردات نفت بازار داخلی چین فاز نخست توافق نفت از آمریکا آمریکا نیست توافق تجاری نفت بیشتر تعرفه ها قیمت نفت بر مبنای بر اساس علی رغم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۳۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودرو جایزه کم مصرفان برق/ توافق نفتی آمریکا و چین

به گزارش خبرنگار مهر، جذب ٣٠همت از محل مابه التفاوت قیمت‌های تکلیفی و تمام شده برق، در مصرف برق صرفه جویی کنید خودرو ببرید، توافق آمریکا و چین برای خرید نفت از ایران و افزایش ۶ درصدی مصرف برق از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.

بیش از ۵۰ درصد بارش سال آبی استان سیستان در ۳ روز اتفاق افتاد

فیروز قاسم‌زاده، سخنگوی صنعت آب درباره آخرین وضعیت بارش در استان‌های جنوبی خاطرنشان کرد: بارش‌های جنوب‌شرق کشور به‌ویژه در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان با مقادیر بی‌سابقه بارشی در روزهای ۲۸ تا ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ در حالی به‌وقوع پیوست که در ۵ ایستگاه باران‌سنجی بارش‌های بالای ۲۰۰ میلیمتر ثبت شد و ایستگاه زرآباد نیز با بارش بالای ۲۷۰ میلیمتر رکورد، بی‌سابقه‌ای را ثبت کرد.

وی افزود: متوسط بارش استان سیستان و بلوچستان حدود ۱۰۰ میلیمتر است که در این سامانه بارشی، بیش از ۵۰ درصد بارش استان تحقق یافت و بارش استان نسبت به متوسط بلندمدت بیش از ۶۰ درصد رشد را ثبت کرد.

داخلی سازی ۹۰ درصد از تجهیزات توسط شرکت‌های دانش بنیان

ارسلان رحیمی مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از داخلی سازی ۹۰ درصد تجهیزات این شرکت خبر داد و گفت :۱۰ درصد بقیه مواردی هستند که دانش آن در اختیار برخی از کشورها است و ما در تلاشیم به آن دست یابیم.

مدیر عامل خطوط لوله و مخابرات نفت ایران اضافه کرد: شرکت‌های دانش بنیان در مواقعی که ما مشکل داریم و و نیازهایی را داریم که در سطح کشور وجود ندارد و خارج از کشور این فعالیت‌ها انجام می‌شود به کمک ما می‌آیند و خوشبختانه با تفکری که در شرکت ما وجود دارد از این توان استفاده می‌شود و از تمام امکانات داخلی کشور بهره گرفته می‌شود.

خرید برق از نیروگاه‌ها به صورت نقدی پرداخت می‌شود

علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو پرداخت نقدی پول به نیروگاه‌ها در ساز و کار جدید را از محاسن اجرای این طرح عنوان کرد و افزود: در گذشته به دلیل اینکه پرداخت هزینه فروش برق به نیروگاه‌ها با تأخیر فراوانی انجام می‌شد، عملاً نیروگاه‌ها در فرایند توسعه و مدیریت امور جاری با مشکلات فراوانی رو به رو می‌شدند که در روش جدید این مشکل برطرف خواهد شد.

محرابیان در خصوص دیگر محاسن اجرای این قانون گفت: اصلاح و توسعه متوازن صنعت برق در نقاط مختلف کشور، جبران بدهی‌های گذشته، استقرار نظام واقعی شرکتی در صنعت برق و در عین حال تأمین عادلانه منافع خریداران و فروشندگان برق کشور از دیگر محاسنی است که با اجرای این قانون محقق خواهد شد.

جذب ٣٠همت از محل مابه التفاوت قیمت‌های تکلیفی و تمام شده برق

مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر از جذب ٣٠ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه از محل مابه التفاوت قیمتهای تکلیفی و تمام شده برق خبر داد.

به گفته وی با جذب این اسناد مطالبات شرکت‌های تولید برق، پیمانکاران و تأمین کنندگان تجهیزات تسویه شد.

وی افزود: مبلغ ٤ هزار میلیارد تومان به حساب شرکت‌های توزیع نیروی برق، ٣ هزار میلیارد تومان تولید کنندگان مقیاس کوچک و ١٩ هزار میلیارد تومان نیروگاههای حرارتی و ٤ هزار میلیارد تومان پیمانکاران و تأمین کنندگان کالای شرکت‌های برق منطقه‌ای واریز شد.

توافق آمریکا و چین برای خرید نفت از ایران

محسن قمصری کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه تحریم‌های جدید نفتی که آمریکا در از آنها صحبت می‌کند هم اکنون نیز وجود دارد، خاطر نشان کرد: هم اکنون تقریباً هیچ پالایشگاه خارجی نفت ایران را خریداری نمی‌کند و تنها چین مشتری نفت ایران است.

وی ادامه داد: چین هم با توجه به روابطی که با ایران دارد و مصالح ملی که دارند به نظر نمی‌رسد نفت ایران را کنار بگذارد؛ زیرا نفت خوب و مناسبی دریافت می‌کنند.

این کارشناس انرژی با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران خاطر نشان کرد: این خبرها بیشتر جنگ رسانه‌ای هستند تا بتوانند بازار را متشنج کنند و مساله خرید نفت ایران توسط چین موضوعی تثبیت شده است که ظاهراً توافق کلی بین چین و آمریکا نیز وجود دارد.

نیمی از ورودی آب سدها در یک ماه اخیر تأمین شد

فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور در نشست خبری گفت: از ابتدای سال آبی جاری ۲۵.۲ میلیارد مترمکعب آب وارد سدهای کشور شده است. همچنین ۱۲ میلیارد متر مکعب ورودی به سدها وجود داشته، یعنی ۵۰ درصد ورودی‌ها مربوط به یک ماه اخیر است.

این مقام مسؤول وضع بارشی ۴ استان بوشهر، فارس، خراسان جنوبی و خراسان رضوی را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: خراسان جنوبی و خراسان رضوی وضعیت بد بارشی دارند و در خراسان رضوی وضعیت سد دوستی امیدوارکننده نیست، بنابراین انتظار می‌رود شهروندان در استان خراسان رضوی مدیریت بیشتری در مصرف آب داشته باشند تا بتوانیم تابستان را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.

وزیر نفت: پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است

جواد اوجی وزیر نفت در حاشیه سفر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری به اسلام‌آباد با بیان اینکه طرف پاکستانی مشتاق است هرچه زودتر تزریق گاز به خط لوله آی‌پی انجام شود، گفت: پاکستان برای تسریع در این کار در حال تنظیم قرارداد با شرکت‌های مختلف است.

وی افزود: با اقدام‌هایی که انجام خواهد شد، امیدواریم طبق قرارداد بین‌المللی که بین ایران و پاکستان امضا شده است، در دوران فعالیت دولت سیزدهم شاهد صادرات گاز به پاکستان باشیم.

در مصرف برق صرفه جویی کنید خودرو ببرید

مصطفی رجبی مشهدی، مدیر عامل شرکت توانیر گفت: علاوه بر پاداش صرفه جویی که بر قبوض اعمال می‌شد ۴۷ میلیون جایزه نظیر خودرو و لوازم خانگی برای مشترکان خانگی خوش مصرف در نظر گرفته شده است.

مدیر عامل توانیر خاطر نشان کرد: بر اساس مصوبه هیئت وزیران چاه‌های کشاورزی که ۵ ساعت مشارکت در مدیریت مصرف داشته باشند، ۱۹ ساعت باقی مانده برق آنها رایگان است. در صورتی که مشارکت بیشتر از ۵ ساعت باشد، پاداش نقدی شامل آنها خواهد شد.

بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران نکرد

احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی در خصوص آخرین وضعیت بارش‌ها در تهران توضیح داد: میانگین بارش‌ها در فروردین ماه، نرمال و حتی بیشتر از حد نرمال بود و با ادامه بارندگی در این هفته در استان تهران، سمنان و مناطق مرکزی تا جنوبی کشور بارندگی خوبی در پیش است؛ ولی این بارندگی‌ها کمبود آب در این استان‌ها را با توجه به فرصت اندک باقی مانده، جبران نخواهد کرد چراکه در برخی استان‌ها با ذخیره آب مطلوب فاصله زیاد وجود دارد.

وظیفه وضعیت بارندگی در استان‌های تهران، قزوین، البرز، سمنان و خراسان رضوی را در شرایط کلی کمتر از حد نرمال خواند و اظهار داشت: وضعیت بارش‌ها در تهران نسبت به نرمال ۴۰ درصد منفی است. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور با بیان اینکه میزان بارش در تهران از ۲۲۰ میلیمتر در سال به ۱۲۰ میلیمتر هم نرسیده است، افزود: علی‌رغم این‌که در موقعیت زمانی پر بارشی قرار داریم اما حجم ذخایر آبی کل ۵ سد تهران کمتر از ۲۰ درصد است و با کمبود آب قابل توجهی مواجه هستیم.

توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی

مدیرکل دفتر تجارت خارجی برق شرکت توانیر گفت: با هدف توسعه مناسبات دو کشور در حوزه برق و انرژی نشستی در شرکت توانیر برگزار و طی آن دو طرف در خصوص توسعه ظرفیت‌های مشترک، روند تسهیل تأمین منابع مالی احداث طرح خط سوم ارتباطی بین دو کشور بحث و تبادل نظر کردند.

اقلیمی با بیان اینکه با احداث و بهره برداری از خط مذکور ظرفیت ارتباط الکتریکی بین دو کشور همسایه به حدود سه برابر افزایش می‌یابد، خاطرنشان ساخت: در این زمینه مطابق مناقصه برگزار شده از سوی طرف ترکمنی، پیمانکار ایرانی انتخاب و مقرر شده تا احداث بخش ترکمنستان خط انتقال سرخس (ایران) - ماری (ترکمنستان) به طول ١٥٥ کیلومتر تا دو سال آینده احداث و تکمیل شود.

افزایش ۶ درصدی مصرف برق

مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اینکه امسال با توجه به ورود مشترکان جدید صنعتی، کشاورزی و… ٣ هزار و ٥٠٠ مگاوات به مصرف برق کشور افزوده خواهد شد، گفت: بر اساس تجربیات سال گذشته و پیش بینی‌های هواشناسی، احتمالات سه گانه ٣.٥، و ٤.٥ و ٦ درصد برای رشد مصرف برق در نظر گرفته شده است.

رجبی مشهدی با بیان اینکه پیش بینی‌های هواشناسی از احتمال افزایش ٢ تا ٣ درجه‌ای دمای هوا نسبت به رشد نرمال حکایت دارد، خاطرنشان ساخت: در صورتی که این تغییر دمایی رخ دهد، شاهد رشد ٦ درصد مصرف و رسیدن اوج بار به ٧٧ هزار و ٧٥٠ مگاوات خواهیم بود.

کد خبر 6087875 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • بیانیه مشترک آمریکا و ۱۷ کشور دیگر: تمام اسرای اسراییلی باید فورا آزاد شوند
  • حماس: تحت فشار آمریکا توافق نمی‌کنیم
  • بیانیه مشترک آمریکا و 17 کشور دیگر: تمام اسرای اسراییلی باید فورا آزاد شوند
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس | قطر و مصر هم ضمانت کردند؛ پایان جنگ نزدیک است؟
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • خودرو جایزه کم مصرفان برق/ توافق نفتی آمریکا و چین
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم