Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:09:01 GMT

چین:ضربات کرونا بر اقتصاد چین سنگین تر از سارس نیست

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۷۶۱۶۳

چین:ضربات کرونا بر اقتصاد چین سنگین تر از سارس نیست

این بیانیه تاکید می کند که دولت چین در ۱۷ سال گذشته شاهد ضربات سنگین بیماری سارس بر اقتصاد خود بود و با آن تجربه سخت، تلاش کرده است تا هر چه سریعتر بیماری کرونا را مهار کند.

به رغم اینکه شمار مبتلایان به ویروس کرونا در چین همچنان افزایش می یابد و افراد بیشتری جانشان را از دست داده اند، پکن در تلاش است تا از ضربات بیشتر اقتصادی و اجتماعی این بیماری به کشور جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروس این بیماری از شهری به نام ووهان مرکز استان خوبی چین شیوع پیدا کرد. اولین مورد ابتلا در پایان سال ۲۰۱۹ میلادی به ثبت رسید و پس از آن چین بتدریج ۶۰ میلیون نفر را در کل استان قرنطینه کرد.

این اقدام باعث شده است تا در روزهای اخیر چین از شیوع گسترده تر ویروس به دیگر مناطق کشور و حتی کشورهای دیگر جلوگیری کند و بخصوص آثار این تلاش ها در مناطقی چون هنگ کنگ و ماکایو و تایوان که با چین مرز مشترک دریایی و زمینی دارند، دیده می شود و امنیت اجتماعی و اقتصادی بیشتری در آنها احساس می شود.

با گذشت زمان و گرمتر شدن هوا طبیعتا این ویروس فروکش خواهد کرد و چین امیدوار است هر چه سریعتر واکسن و راه های درمانی موثری برای ریشه کن کردن آن پیدا کند.

تلویزیون چین گزارش کرده که ویروس توانسته است نگرانی زیادی در میان سرمایه گذاران و در بورس چین در شهرهای شانگهای و شن جن در شرق و جنوب چین ایجاد کند و روز دوشنبه در اولین روز از بازگشایی بورس در شانگهای شاخص سهام ۷/۷ درصد کاهش یافت.

با این وصف کمیسیون اصلاحات اقتصادی چین که مهمترین مرجع برنامه های اقتصادی کشور محسوب می شود تاکید کرده است که این ویروس نمی تواند اساس اقتصاد چین را تهدید و تضعیف کند.

اقتصاد چین البته تحت فشار است. بخصوص آنکه رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۹ میلادی به ۶/۱ درصد رسید که پایین ترین رقم رشد در سه دهه گذشته است و دولت برنامه ریزی کرده است تا فقر را در سال ۲۰۲۰ میلادی ریشه کن کند.

در همین حال امیدواری ها برای درمان بیماری و کشتن ویروس کرونا هر روز بیشتر می شود و آزمایش های بالینی و کلینیکی روی شماری از بیماران در روزهای اخیر در ووهان محل اصلی شیوع بیماری شروع شده و دارویی به نام رامدیسیور که برای درمان سارس و ایبولا به کار رفته و ساخت شرکت جیلید است، بر روی بیماران ازمایش شده و تاثیرات مطلوبی داشته است.

افزون بر این تدابیر بی سابقه قرنطینه در سراسر چین و در هنگ کنگ و ماکایو و تایوان در نظر گرفته شده که باعث پیشگیری موثری از شیوع ویروس شده است.

شمارجانباختگان 426 نفر مبتلایان 20 هزار و 622 نفر

کمیسیون بهداشت ملی چین در بیانیه روز سه شنبه خود اعلام کرد که شمار کل مبتلایان به ویروس کرونا که از شهر ووهان چین نشات گرفته به ۲۰ هزار و ۶۲۲ نفر رسیده و ۴۲۶ نفر هم به دلیل بیماری فوت کرده اند. در این میان ۲۰ هزار و ۴۳۸ نفر از چین هستند و ۴۲۵ نفر هم در این کشور جان باخته اندو فقط پیشتر یک شهروند چین که از ووهان به فیلیپین رفته بود فوت کرده است.

در این میان دو هزار و ۳۲۵ تفر در استان خوبی و مرکز آن شهر ووهان به ویروس ابتلا پیدا کرده اند و ۶۴ نفر دیگر در این منطقه جان باخته اند و شمار فوتی ها در استان تاکنون به ۴۱۴ نفر رسیده است و کل مبتلایان استان ۱۳ هزار و ۵۲۲ نفر هستند.

در این میان شیوع بیماری آنفلوانزا از نوع اچ ۱ ان ۱ در تایوان هم موج تازه ای از نگرانی ها ایجاد کرده است. ضمن آنکه ۱۰ نفر هم در تایوان به ویروس کرونا مبتلا شده اند.

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در این جزیره اعلام کرده که در طول سه ماه گذشته شمار کشته های این بیماری به ۵۶ نفر رسیده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا چین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا چین ویروس کرونا چین ویروس کرونا اقتصاد چین نفر رسیده نفر هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۶۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • از فیفا 94 تا امروز؛ روند دیدنی تکامل ضربات آزاد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس