Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@12:28:15 GMT

خطر بالا بودن ویتامین B۱۲ در بدن چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۷۶۳۹۱

خطر بالا بودن ویتامین B۱۲ در بدن چیست؟

ویتامین B۱۲ به دلیل نقش آن در ساخت گلبول‌های قرمز و پشتیبانی از عملکرد مغز و اعصاب برای زندگی انسان بسیار حیاتی است. اگر رژیم غذایی فرد به اندازه کافی ویتامین B۱۲ را تامین نکند، پزشک ممکن است مصرف مکمل‌هایی را توصیه کند که برخی از آن‌ها بیشتر از دوز توصیه شده روزانه است. بدن ویتامین B۱۲ را ذخیره نمی‌کند، بنابراین مصرف اضافی مضر نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در ادامه خطر بالا بودن ویتامین B۱۲ در بدن و مقدار توصیه شده روزانه را بررسی می‌کنیم.
چه مقدار ویتامین B۱۲ زیاد است؟
براساس گزارش اداره کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها حد بالایی برای این ویتامین وجود ندارد، زیرا افراد معمولا ویتامین B۱۲ را به خوبی و بدون عوارض جانبی ناخواسته تحمل می‌کنند. محققان دریافته‌اند که مکمل‌ها حاوی هزار برابر میزان توصیه شده روزانه هستند. بدن ویتامین B۱۲ را به خوبی جذب نمی‌کند. در حقیقت تحقیقات نشان می‌دهد که بدن فقط ۹.۷ میکروگرم از ۵۰۰ میکروگرم این ویتامین را جذب می‌کند که فقط ۲ درصد است.   بر همین اساس ویتامین B۱۲ مورد نیاز روزانه برحسب سن به شرح زیر است:
۰ تا ۶ ماهگی: ۰.۴ میکروگرم۷ تا ۱۲ ماهگی: ۰.۵ میکروگرم
یک تا ۳ سال: ۰.۹ میکروگرم
۴ تا ۸ سال: ۱.۲ میکروگرم
۹ تا ۱۳ سال: ۱.۸ میکروگرم
۱۴ سال و بالاتر: ۲.۴ میکروگرم
در طول دوران بارداری ویتامین B۱۲ مورد نیاز ۲.۶ میکروگرم است. یک خانم در طول شیردهی به ۲.۸ میکروگرم ویتامین B۱۲ نیاز دارد.
آیا ویتامین B۱۲ بیش از حد در بدن عوارض جانبی دارد؟
متخصصان در حال حاضر درباره عوارض جانبی مرتبط با مصرف بالای ویتامین B۱۲ هشدار نمی‌دهند. برخی محققان حتی عوارض جانبی احتمالی مصرف دوز بالای ویتامین B۱۲ را تا ۵ سال در یک زمان مطالعه کردند. با این حال هیچ الگوی آسیب‌زایی مشخص نشد.
متخصصان ویتامین‌ها را به دو دسته تقسیم می‌کنند: محلول در آب و محلول در چربی. ویتامین‌های محلول در آب، در آب حل می‌شوند و از طریق ادرار از بدن خارج می‌شوند. ویتامین B۱۲ یک ویتامین محلول در آب ایت و این یکی از دلایلی است که سطح بالای ویتامین B۱۲ سمی نیست. در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر وجود عوارش جانبی از طریق مصرف یکی از اشکال زیر وجود ندارد:
مصرف ویتامین B۱۲ خوراکی به میزان ۲ میلی گرم
مصرف ویتامین B۱۲ از طریق تزریق در دوز‌های بالای یک میلی گرم
اگرچه به نظر می‌رسد ویتامین B۱۲ در اکثر موارد بی‌خطر است، اما نیازی به مصرف دوز‌های بسیار زیاد از این ویتامین نیست، چون اطلاعاتی در دست نیست که نشان دهد میزان مکمل بسیار بالا در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد.


آیا می‌تواند سطح بالای ویتامین B۱۲ در خون داشت؟
متخصصان بهداشت و درمان میزان خون بالای ویتامین B۱۲ را مشخص نکرده‌اند. بدن به طور معمول ویتامین B۱۲ اضافی را که فرد از رژیم یا مکمل دریافت می‌کند، دفع می‌کند. بدن مکمل‌های ویتامین B۱۲ را به طور موثر جذب نمی‌کند. این به آن معناست که حتی اگر فرد مقادیر بسیار زیادی ویتامین B۱۲ مصرف کند، بدن هنوز مقدار قابل توجهی جذب نمی‌کند. علاوه بر این، مصرف برخی دارو‌ها ممکن است توانایی بدن در جذب ویتامین B۱۲ را مختل کند،   از جمله:
کلرامفنیکل
آنتاگونیست‌های گیرنده H۲
متفورمین
مهارکننده‌های پمپ پروتون
بارداری و ویتامین B۱۲
مکمل‌های ویتامین B۱۲ در دوران بارداری بی‌خطر هستند. در حقیقت توصیه می‌شود زنانی که رژیم‌های غذایی گیاهی را دنبال می‌کنند، مکلمل ویتامین B۱۲ مصرف کنند، زیرا کمبود آن می‌تواند به شدت روی جنین تاثیر بگذارد. سطح پایین ویتامین B۱۲ در زنان باردار می‌تواند منجر به افزایش خطر نقص لوله عصبی، زایمان زودرس، پره اکلامپسی و از دست رفتن حاملگی شود.
علائم کمبود ویتامین B۱۲
ویتامین B۱۲ به طور طبیعی در بسیاری از محصولات حیوانی از جمله گوشت، ماهی، لبنیات و تخم مرغ وجود دارد. منابع گیاهی مبتنی بر ویتامین B۱۲ شامل شیر‌های غنی شده و غلات، مخمر‌های مغذی است. با وجود این افراد می‌توانند مکمل این ویتامین را دریافت کنند. سطح پایین ویتامین B۱۲ می‌تواند نگرانی‌های زیادی ایجاد کند.   از جمله:
از دست دادن اشتها
مشکلات تعادل
یبوست
خستگی
زخم دهان و زبان
ضعف         منبع:نی نی سایت

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ویتامین b مصرف مکمل در بارداری ویتامین ب 12 توصیه شده روزانه ویتامین B۱۲ ویتامین B۱۲ عوارض جانبی محلول در آب مکمل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۶۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند

آفتاب‌‌نیوز :

برای حفظ و تقویت سلامت خود تا ۳۰ سالگی و بعد از آن، این دو عادت ناسالم را ترک کنید:

۱) دریافت ناکافی ویتامین D و کلسیم

مصرف ناکافی کلسیم و ویتامین D می‌تواند تراکم استخوان را کاهش و خطر پوکی استخوان و شکستگی را افزایش دهد. به همین دلیل، مصرف غذا‌های غنی از کلسیم (مانند محصولات لبنی و سبزیجات) و هم‌چنین دریافت نور کافی خورشید یا مصرف مکمل‌های ویتامین D بسیار مهم است. استخوان‌ها در دهه چهارم زندگی (۳۰ سالگی) به مرور تراکم خود را از دست می‌دهند. برای کند کردن این فرآیند و حفظ استحکام استخوان‌ها می‌بایست از مواد مغذی، مانند کلسیم و ویتامین D، استفاده کنید که سلامت استخوان را تقویت می‌کنند.

۲) مصرف بیش از حد قند و شکر

مصرف کربوهیدرات‌هایی با شاخص گلیسمی بالا در ۳۰ سالگی باعث می‌شود که سطح قند خون شما دائماً افزایش یابد؛ که همین مسئله می‌تواند با ذخیره چربی اضافی همراه باشد. در مقابل، مصرف کربوهیدرات‌هایی با شاخص گلیسمی پایین و هم‌چنین انتخاب کربوهیدرات‌هایی که حاوی نوع خاصی از پری‌بیوتیک، به نام نشاسته مقاوم، هستند، می‌تواند به تنظیم بهتر سطح قند خون کمک کرده و سلول‌ها را وادار کند تا به انسولین واکنش بیشتری نشان دهند. همه این‌ها در کنار هم، حتی با افزایش سن، می‌توانند علاوه بر حفظ سلامت بدن، از اثرات متابولیکی منفی جلوگیری کنند.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زده تخم‌مرغ
  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • معجزه انبه برای سلامت بدن