Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، چندی پیش کارگاه آموزش فیلمسازی خلاق محمدعلی سجادی کارگردان سینما در ادامه جشنواره فیلم کوتاه «موج» در کیش برگزار شد که طی آن هنرجویان مختلف در این کارگاه شرکت کردند.

این کارگاه در ادامه جشنواره فیلم کوتاه «موج» که شهریور امسال در کیش برگزار شد، شکل گرفت که محمدعلی سجادی آن را یک کارگاه مفید و زمینه‌ای برای بروز استعدادها دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی همین موضوع خسرو نشان مدیر امور هنری سازمان منطقه آزاد کیش در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: من جشنواره را یک فرایند می‌دانم نه صرفا رویدادی که در یک مدت محدود یک هفته‌ای اجرا می‌شود. معتقدم جشنواره باید کارکردهای متعددی داشته باشد به همین دلیل یک بازنگری در سیستم برگزاری جشنواره انجام دادیم به این ترتیب که پیش از این، جشنواره محدود به فیلم‌های کوتاه بود اما به نظرمان رسید در دوره بعدی ۲ تغییر بدهیم؛ یکی اینکه جشنواره سال آینده به صورت بین‌المللی برگزار شود و دیگری اینکه ما تصمیم گرفتیم فیلمسازان کوتاه را تا اولین تجربه فیلمسازی بلندشان بدرقه کنیم بنابراین بخش فیلم اولی‌ها را هم به رویدادهای جشنواره اضافه کردیم در واقع جشنواره سال آینده در ۲ بخش برگزار می‌شود که بخشی به روال سابق به فیلم‌های کوتاه اختصاص دارد و دیگری «موج نو» که همان فیلم اولی هاست و هر ۲ قرار است به صورت بین‌المللی برگزار شود. به همین واسطه بود که ما از الان شروع به برگزاری کارگاه‌های آموزشی در زمینه‌های مختلف کردیم تا احتمالا بعدا به سمت تولید فیلم‌ها و بعد حضورشان در جشنواره برویم به همین صورت کار جشنواره با برگزاری این کارگاه‌ها آغاز شد.

وی افزود: به نظرم باید سابقه سال‌های گذشته را از اتفاقی که قرار است سال آینده رخ دهد، منفک کرد یعنی تجربه‌های جدیدی را وارد نظام برنامه‌ریزی جشنواره می‌کنیم چون پیش از این جشنواره با محدودیت امکانات رو به رو بود مدیریت هنری قائم به اشخاص داشت به ویژه فعالیت‌های ابراهیم حصاری دبیر جشنواره به همین صورت بود. یعنی ایشان با دست خالی جشنواره‌ای را پایه گذاری کرده و توانسته است چند سالی به آن ادامه بدهد ولی الان موقعیت فراهم است و زمانش فرا رسیده است که این جشنواره پوست بیندازد، به سمتی برود که قوام پیدا کند و به صورت جشنواره قابل قبول دربیاید که این ناشی از اراده سازمان است؛ کسانی که به کمک مدیریت هنری سازمان آمده‌اند و نظام فکری که شکل گرفته تا کارها بهتر پیش برود.

نشان عنوان کرد: واقعیت این است که وقتی نهادی صرفا فرهنگی و هنری عهده دار برگزاری یک جشنواره می‌شود، طبیعتا اهداف خاصی را دنبال می‌کند یکی از مهمترین هدف‌های یک سازمان فرهنگی و هنری این است که به رشد و شکوفایی استعدادها کمک شود و زمینه گفتگو و ارتباط بین افراد را که موجب ارتقای کارشان می‌شود، فراهم کند. به نظرم جشنواره «موج» ضمن اینکه باید به این اهداف دست یابد، باید با اهداف سازمان سازگار باشد. نهادی با نام سازمان منطقه آزاد کیش در ذات خود یک نهاد اقتصادی است و کارکردهای اقتصادی دارد البته برای بهبود کارکردهای اقتصادی باید به جامعه بومی، محلی، منطقه‌ای و ملی فکر کند که این‌ها جزو هدف گذاری ماست ولی نمی‌توانیم بگوییم صرفا باید این کارها را انجام دهیم. امیدوارم با گفتگوهایی که در حال انجام است سازمان هم بتواند به اهداف خود دست. یابد به نظرم منطقه آزاد کیش مجموعه قابلیت‌هایی دارد که می‌تواند نقش مهمی را در اقتصاد هنر ایفا کند البته این‌ها در مرحله ایده است و نمی‌توانم بگویم ما به ساختاری رسیده ایم که بتوانیم آن چیزی که امروز مطرح می‌کنم به زودی به آن دست یابیم ولی به نظرم این امکان وجود دارد که ما به مقوله سینما و فیلمسازی در جزیره کیش هم از دید یک هنر- صنعت نگاه کنیم و هم از دید اقتصادی. به همین دلیل فکر می‌کنم اگر لوازم و شرایط فراهم شود، جشنواره موفقی شکل می‌گیرد، روند فیلمسازی در اینجا بهبود و افزایش پیدا می‌کند، می‌تواند به چیزی فراتر از رشد و شکوفایی استعدادها فکر کند و  به بازار فیلم در منطقه و قطبی برای فیلمسازی تبدیل شود.

مدیر امور هنری سازمان منطقه آزاد کیش اظهار کرد: طبق اطلاع من ۵۰ هتل در کیش جود دارد و ۵۰ هتل دیگر در حال ساخت است به همین میزان مراکز تجاری نیز شکل گرفته است به طوری که اولین مواجهه ما به عنوان یک مسافر با کیش، هتل‌ها و مراکز تجاری آن است بنابراین سرمایه گذاران عمده‌ای در کیش هستند که سرمایه خود را معطوف به این جریانات اقتصادی کرده‌اند. اگر ما بتوانیم این ارتباط را به لحاظ سازمانی با سرمایه گذاران برقرار کنیم آن موقع حجم زیادی از سرمایه به موضوعات هنری از جمله فیلمسازی معطوف می‌شود و اگر این موضوع تحقق پیدا کند واقعا دور از دسترس نیست که اینجا به قطب سرمایه گذاری در فیلمسازی و بازار فیلم تبدیل شود البته اینها ایده‌هایی است که به سادگی قابل دسترسی نیست و احتیاج به تعامل درون سازمانی و ورود بخش خصوصی دارد. ما در آسمان سیر نمی‌کنیم و باید به واقعیت‌ها و محدودیت‌ها هم توجه کنیم ولی باید جرقه‌ای از این کارها را  در جشنواره بزنیم. ضمن اینکه ما آمادگی داریم با همکاری سایر نهادهای سینمایی تولید مشترک داشته باشیم.

وی در پایان درباره دیگر تغییر جشنواره «موج» عنوان کرد: با توجه به اینکه در اینگونه جشنواره تعداد جوایز افزایش پیدا می‌کند و ارزش مادی آنها پایین می‌آید، ما می‌خواهیم به جای اینکه در بخش‌های مختلف جوایز متعدد بدهیم کاری کنیم حجم مالی جوایز افزایش پیدا کند.

کد خبر 4843884 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: خسرو نشان جزیره کیش جشنواره فیلم کوتاه موج سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر تئاتر ایران سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر موسیقی ایرانی فیلم سینمایی کنسرت موسیقی فیلم مستند جشنواره موسیقی فجر کارگردان تئاتر شبکه سه سیما نوفل لوشاتو برنامه نقد سینما موسیقی پاپ سازمان منطقه آزاد کیش هنری سازمان افزایش پیدا بین المللی سال آینده فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۷۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران

به گزارش «تابناک»، دکتر حسن اصیلیان مهابادی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید باعث مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود.  
بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است.  
وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند.  

ضرورت فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک امر ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی می‌بایست در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از ساری و جاری شدن فرهنگ‌سازی در میان کارفرمایان، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا باید محقق شود.  

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند.  سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز به ایسنا اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.   

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند.  

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نائل می‌آییم.  

دیگر خبرها

  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • «گروسی» به ایران می‌آید
  • برترین‌های دومین جشنواره ملی و بین‌المللی عکاسی در سنندج معرفی شد
  • این فیلم بیش از حد برخاسته از جهان شخصی نیست
  • دومین جشنواره ملی و بین‌المللی عکاسی در سنندج پایان یافت
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • خراسان رضوی بیشترین تعداد دفاتر انجمن سینمای جوانان کشور را دارد
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • نشست خبری اولین جشنواره بین المللی فیلم دینی رضوان
  • جشنواره «الف تا» فرصت بکر پرورش ایده‌های خاص مدارس است