Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان فضایی کشور گفت: ۴ شرکت خصوصی ایرانی با تشکیل یک کنسرسیوم تا هفت سال آینده ۳۰۰ ماهواره کوچک را در مدار قرار خواهند داد.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، مرتضی براری، رئیس سازمان فضایی کشور در هجدهمین کنفرانس ملی هوافضای ایران که صبح امروز در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد ضمن تبریک ایام دهه فجر اظهار کرد: با پرتاب اولین ماهواره ایرانی به فضا در تاریخ ۱۴ بهمن این روز در تقویم ملی ما با نام روز فناوری ایرانی ثبت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براری ادامه داد: امروز به همت جوانان ایرانی، فرهیختگان، دانشجویان و اساتید دانشگاه توانسته ایم در حوزه هوافضا رتبه اول در منطقه و یازدهم در جهان را کسب کنیم و این به معنای اقتدار ما در حوزه فضایی است و باید تلاش کنیم که این اقتدار به حوزه اقتصاد فضا نیز تسری پیدا کند.

وی افزود: امروز ثابت شده است که فناوری فضایی می‌تواند چالش‌های بسیاری را حل کند و در کشور ما دانشگاه امیرکبیر نقش ممتازی را بازی کرده و اولین دانشگاهی است که به صورت تخصصی دانشکده هوافضا ایجاد کرد.

رئیس سازمان فضایی کشور تاکید کرد: ماهواره پیام که سال گذشته در مدار قرار نگرفت برای ما یک موفقیت به حساب می‌آید، زیرا در حوزه فضایی هیچ وقت شکست معنی ندارد و هر شکستی به معنی پیروزی جدید خواهد بود.

براری گفت: ماهواره پیام ۲۳۰۰ محوریت ثانیه فعالیت خود را آغاز کرد و ماهواره بر توانست تا ۳۹۰ ثانیه حرکت کند، اما نتوانست به سرعت اصلی برسد و در نتیجه این ماهواره در فضا قرار نگرفت، اما در همان زمان کم هم توفیقات و تجربیات خوبی را در اختیار ما قرار داد.

وی تصریح کرد: در همکاری جدیدی سازمان فضایی با دانشگاه امیرکبیر قرار است تا سال ۱۴۰۴ ماهواره سنجشی دیگری ساخته شود که دقت آن یک متر خواهد بود و قرارداد آن امضا شده است.

رئیس سازمان فضایی کشور گفت: ما در نقشه راه فضایی که سال ۹۱ در شورای عالی انقلاب فرهنگی امضا کردیم سه سرفصل مهم را در نظر گرفته ایم.

براری در خصوص اولین سرفصل نقشه راه فضایی کشور به توسعه زیرساخت اشاره کرد و گفت: در توسعه زیرساخت چهار گام مهم در نظر گرفته شده است؛ گام اول دستیابی به مدار ۲۵۰ بود که با ارسال ۴ ماهواره امید، نوید، رصد و فجر انجام شد و ما در این عرصه موفق بودیم.

وی ادامه داد: گام دوم این است که ما باید ماهواره، ماهواره بر، ایستگاه دریافت و کنترل و آزمایشگاه‌های فضایی کشور را ارتقا دهیم. همچنین به ماهواره‌ای با وزن ۲۵۰ کیلو و ماهواره بری که در مدار ۵۰۰ کیلومتری با طول مداری ۵ سال بسازیم که ماهواره پیام در همین راستا بود و ساخت ماهواره دوم سنجشی ادامه دهنده آن است و تلاش خواهد شد که تا سال ۱۴۰۴ تثبیت شود.

رئیس سازمان فضایی کشور در گام سوم گفت: فعالیت‌های گام سوم از سال گذشته آغاز شده که در این یک سال کار‌های طراحی و آزمایشگاهی آن به نتیجه رسیده و ماهواره سریر قرار است تا سال ۱۴۰۲ با ماهواره بر تا مدار ۱۰۰۰ کیلومتر و با وزن ۵۰۰ کیلوگرم در سنکرون با خورشید قرار گیرد.

براری در خصوص گام چهارم توسعه زیرساخت‌های هوافضا تاکید کرد: ما تلاش می‌کنیم تا به وسیله ماهواره ژئو با ماهواره بر سروش در مجموعه دفاعی کشور فعالیت مان را آغاز کنیم که البته بخشی از آن نیز شروع شده و سال ۱۴۰۴ به اتمام خواهد رسید.

وی با بیان اینکه امروزه در جهان شبکه ناوبری یک اقتصاد پراهمیت به حساب می‌آید، گفت: کشور‌هایی همچون ژاپن، هند، انگلستان و آمریکا به اهمیت این موضوع پی بردند به نحوی که آمار‌ها نشان می‌دهد اقتصاد شبکه ناوبری در سال ۲۰۱۴، ۱۹۰ میلیون دلار به صورت مستقیم و ۱۲۰۰ میلیارد دلار به صورت غیرمستقیم سودآوری داشته؛ این رقم در سال ۲۰۱۷ به ۲۹۹ میلیارد دلار مستقیم و ۲۲۰۰ میلیارد دلار غیرمستقیم رسیده و پیش بینی می‌شود در پایان سال ۲۰۲۰ این رقم به ۴۳۷ میلیارد دلار به صورت مستقیم و ۲۹۰۰ میلیارد دلار غیرمستقیم برسد.

رئیس سازمان فضایی کشور تاکید کرد: تلاش می‌کنیم تا کشور در حوزه اکتشافات فضایی توسعه یابد، زیرا اقتصاد فضایی یک اقتصاد نوظهور است به نحوی که ماهواره‌ها امروز کوچک شده و به صورت منظومه شکل گرفته و تنها یک شرکت خصوصی در دنیا برنامه ریزی کرده تا ۴۲ هزار ماهواره را در مدار قرار دهد و این یعنی ما باید در گام دوم به بخش خصوصی اعتماد کنیم.

براری با بیان اینکه کشور ما در بخش فضایی با وجود بخش خصوصی می‌تواند در اقتصاد فضا موفق شود، گفت: امروز جهان به جایی رسیده که ۷۶ درصد اکتشافات فضایی به بخش خصوصی سپرده شده و در همین راستا در ایران هم چهار شرکت خصوصی یک کنسرسیوم تشکیل داده اند و قرار است بین پنج تا هفت سال آینده ۳۰۰ ماهواره کوچک را در مدار قرار دهد.

وی اظهار کرد: شاید ما در کشور هواپیما تولید نکرده باشیم، اما شرکت‌های هواپیمایی بسیار موفقی داریم که توانسته اند در بخش‌های مختلف عملکرد خوبی داشته باشند.

رئیس سازمان فضایی کشور در خصوص سومین سرفصل نقشه راه فضایی کشور تاکید کرد: متاسفانه امروز شاهدیم که کشور‌های توسعه یافته محدودیت‌هایی برای کشور‌های در حال توسعه ایجاد می‌کنند و ما تلاش می‌کنیم تا در عرصه بین الملل این محدودیت‌ها را کم کنیم. به نحوی که در حال حاضر نماینده ما در سازمان ملل یک سند مدون ارائه کرده و از فعالیت‌های مثبت ایران در حوزه فضایی دفاع خواهد کرد.

براری یادآور شد: تاریخ نشان می‌دهد که عرصه فضایی چهار عصر داشته و ما در عصر اول که مرتبط با نجوم بود در دنیا حرف اول را می‌زدیم و دانشمندانی، چون خیام، ابوریحان و خواجه نصیرالدین طوسی را داشتیم، اما اروپایی شاید نزدیک به ۴۰۰ سال پیش دانشمندانی همچون گالیله را در دل خود تربیت کرده بودند.

وی ادامه داد: متاسفانه در عصر دوم که دسترسی به مدارات بود عقب ماندیم که به تبع آن عصر سوم یعنی ساخت ایستگاه‌های فضایی از جهان جا ماندیم، اما در عصر چهارم ظرفیت‌های زیادی داریم، زیرا این عصر دوره پیوند نوآوری، خلاقیت فضایی، هوش مصنوعی و ابرمحاسبات فضایی است و اگر حمایت جدی در این حوزه صورت گیرد ایران قطعا جایگاه گذشته خود را به دست خواهد آورد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ماهواره ایرانی سازمان فضایی ایران رئیس سازمان فضایی کشور فضایی کشور تاکید تلاش می کنیم مدار قرار نقشه راه فضایی توسعه زیرساخت حوزه فضایی میلیارد دلار ماهواره پیام دلار به صورت اقتصاد فضا شرکت خصوصی بخش خصوصی سال ۱۴۰۴ تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۷۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، به گفته اداره هواشناسی چین، نخستین ماهواره این کشور دز حوزه اندازه گیری بارش که در مدار کم ارتفاع زمین مستقر شده، روز چهارشنبه رسماً مورد بهره برداری قرار گرفت.

ماهواره مذکور که با نام فنگیون۳جی شناخته می‌شود، آورییل سال گذشته به مدار پرتاب شد و هدف از ارسال آن تحقیقات اقلیم شناسی، بارش و پایش سیستماتیک بارش باران و وضعیت آب و هوا مطرح شد. این ماهواره می‌تواند اطلاعات ساختاری سه بعدی از بارش در مناطق با عرض‌های جغرافیایی متوسط ​​و پایین ارائه دهد.

پرتاب موفقیت‌آمیز این ماهواره، چین را به تنها کشوری تبدیل کرد که به طور همزمان چهار ماهواره هواشناسی غیرنظامی را در مدار نزدیک زمین، صبح، ظهر، بعدظهر و مسیر‌های شیبدار مداری را پوشش می‌دهد.

چن لین، معاون طراح سیستم زمینی این ماهواره در مصاحبه با گروه رسانه‌ای چین گفت: مشاهده جهانی بارش، به ویژه مشاهده ساختار سه بعدی، همیشه یک مشکل دشوار در تشخیص هواشناسی بوده که اکنون این معضل با ارسال ماهواره اندازه‌گیری بارش برطرف شده است.

این ماهواره شش ماه پیش، در اکتبر سال گذشته میلادی عملیات آزمایشی خود را به پایان رساند. به گفته دانشمندان، در طول عملیات آزمایشی، سیستم ماهواره به طور پایدار فعال بوده و سکوی ماهواره، بار حمل و نقل و اندازه گیری و کنترل ماهواره همگی در شرایط عادی خود قرار داشتند و چهار شاخص ارزیابی، یعنی دریافت داده‌ها، پردازش داده‌ها، توزیع محصول و بایگانی داده‌ها، همه استاندارد‌ها را به طور کامل اجرا کرده‌اند.

به گفته چین، ماهواره مذکور نه تنها پشتیبانی قوی و قدرتمندی برای تضمین خدمات آب و هوا و رویداد‌های دیگر ارائه کرده، بلکه برای نظارت بر بلایای جهانی مانند سیل در پاکستان، بارندگی شدید در برزیل و حتی بارندگی‌سیل‌آسای اخیر یمن کاربرد داشته است.

 این ماهواره و سایر ماهواره‌های با این مشخصه و به طورکلی سیستم ماهواره هواشناسی فنگیون، به طور مستقل توسط چین توسعه یافته و از زمان پرتاب نهستین ماهواره هواشناسی در سال ۱۹۸۸، در مجموع ۲۱ ماهواره هواشناسی فنگیون از دو نسل و چهار نوع با موفقیت ارسال شده است که هنوز ۹ فروند از آنها در مدار هستند.

برهمین اساس، با سال‌ها تلاش، ماهواره‌های هواشناسی فنگیون به سطح پیشرفته بین المللی رسیده‌اند و برخی از فناوری‌های آنها در جهان پیشرو هستند.

چین درواقع نخستین ماهواره اندازه گیری باران را به عنوان بخشی ازفعالیت در حوزه سیستم ماهواره‌های پایش به مدار زمین ارسال کرده و این ماهواره با استفاده از دو تکنولوژی اصلی که در آن به کار گرفته شده می‌تواند دفتی که برای سنجش میزان بارش باران احتیاج دارد را تامین و رقم آن را ارائه کند. استفاده از تکنولوژی‌های راداری امکان اندازه گیری مستقل از فصل، نوع باران و نوع بافت زمین را فراهم می‌کند.

این ماهواره طی مدتی که در مدار کم‌ارتفاع زمین مسنقر است، داده‌های مرتبط با باران را طی مجموعه‌ای پایدار از برنامه‌های ماهواره‌های ارتباطی و تکامل تصویرسازی زمین ارائه می‌دهد. این اطلاعات در شناسایی و پیش بینی سیلاب، خشکسالی‌ها و دیگر آسیب‌های زیست محیطی که مربوط به باران هستند، بسیار موثر است و اهمیت دارند. چین با ارتقاء روش‌های اندازه گیری باران و توسعه فناوری‌های مرتبط، چین به دنبال بهبود عملکرد پیش بینی باران و افزایش کارایی منابع آبی است و بدین طریق یک قدم مهم در توسعه فضای ماهواره‌ای و پیشرفت‌های علمی و فناوری خود در زمینه اندازه گیری و پیش بینی باران برداشته است. این اقدام نشان از تعهد چین به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار است و می‌توان از آن برای جامعه بین‌المللی نمونه‌ای از همکاری و تعهد به مقوله محیط زیست و تغییرات آب یاد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • ارتباط بلوتوثی با فضا برقرار شد
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • اولین ارتباط بلوتوثی فضایی برقرار شد
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت