Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@18:50:20 GMT

در مرکز فضایی ماهدشت چه می‌گذرد؟

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۷۵۵۵۱

در مرکز فضایی ماهدشت چه می‌گذرد؟

آفتاب‌‌نیوز :

طاهرزاده در خصوص مرکز فضایی ماهدشت گفت: مرکز فضایی ماهدشت در سال ۱۳۵۴ در ۷۰ کیلومتری جنوب غربی تهران تحت شرایط خاص تاسیس شد؛ نزدیکی به پایتخت و مرکز کشور یکی از این شرایط ویژه بود.

وی در ادامه افزود: در مرکز فضایی ماهدشت فعالیت‌هایی مثل دریافت اطلاعات از ماهواره لندست انجام می‌شود؛ ماهواره‌ها کاربردهای متفاوت و متنوعی مانند دریافت تصویر و اطلاعات از زمین، موقعیت‌یابی، ارتباطات رادیو و تلویزیونی و ارتباطات ماهواره‌ای و مخابراتی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرکز فضایی ماهدشت مجموعه‌ای منحصر به فرد است

طاهر زاده مرکز فضایی ماهدشت را قطب فضایی کشور دانست و اظهار کرد: مرکز فضایی ماهدشت وظیفه دریافت و پردازش اطلاعات ماهواره‌ای را بر عهده دارد و قطب فضایی و اجرائی کشور محسوب می‌شود؛ مرکز فضایی ماهدشت در ابتدای تاسیس فقط گیرنده اطلاعات ماهواره‌ای بود اما در حال حاضر از این سطح تغییر کرده و مجهز به رصد خانه‌های پیشرفته و نیمه پیشرفته، مرکز پایش،آزمایشگاه ملی سنجش از دور کشور و مرکز داده‌های فضایی هستیم، بقیه مراکز فضایی در کشور هم فعالیت‌هایی در این خصوص انجام می‌دهند اما مجموعه فضایی ماهدشت مجموعه‌ای منحصر به فرد و کامل در سطح کشور است.

وی در ادامه افزود: در بخش‌های مختلف و متفاوت حوزه ماهواره‌ای پایش زمین مانند مدیریت بحران، منابع طبیعی، هواشناسی وکشاورزی فعالیت‌های خوبی با حضور متخصصین این امر در سامانه پایش انجام می‌شود که با دریافت اطلاعات به صورت مرتب و دوره‌ای برای مواردی مانند خشکسالی، نشست زمین و زلزله انجام می‌شود.

بررسی خشکسالی، سیل، زلزله و نشست زمین در مرکز فضایی ماهدشت

رئیس مرکز فضایی ماهدشت ادامه داد: برای مثال متخصصین، خشکسالی را به صورت فصلی، فرونشست زمین را به صورت دوره‌های شش ماهه تا یک ساله و زلزله و سیل را به صورت موردی مورد پایش و بررسی قرار داده و نتایج آن بر روی سایت مرکز فضایی قرار می‌گیرد، این اطلاعات نیز به شدت اطلاعات کاربردی هستند.

طاهرزاده در ادامه از بهره‌برداری مرکز اطلاعات مکانی و فضایی تا سه ماه آینده خبر داد و گفت: این مرکز اطلاعات به صورت مرکز اطلاعات مکانی و ماهواره‌ای و یا دیتاسنتر ذخیره است که بهره‌برداری آن حدود سه ماه آینده خواهد بود تا کاربران کشور، منطقه و یا حتی در سطح بین المللی از این اطلاعات استفاده کنند، در ضمن این مرکز استاندارد ۲۰۱۸ را نیز دارا است.

زباله‌های فضایی را در مرکز ماهدشت رصد می‌کنیم

رئیس مرکز فضایی ماهدشت در خصوص رصدخانه‌های این مرکز گفت: رصدخانه‌های این مرکز به دو دسته حرفه‌ای و نیمه حرفه‌ای تقسیم می‌شود که دفترخانه حرفه‌ای این مرکز جزئی از شبکه‌ رصدخانه‌های اپسکو یا همکاری‌های بین المللی آسیا و اقیانوسیه است که در مشاهده و رصد انواع اجرام آسمانی، زباله‌های فضایی، ماهواره‌ها و پهپادها، کهکشان‌ها، سیارات و سایر اجرام آسمانی دارای برنامه مدونی است.

تا دو سال دیگر تحول بزرگی در صنعت فضایی ایران رخ می‌دهد

طاهرزاده در ادامه ایران را جزو ۱۰ کشور دارای توان پرتاب ماهواره دانست و گفت: جایگاه ایران در خصوص تکنولوژیی جایگاه بالایی نیست اما رو به رشد است با این حال ایران در بین ۱۰ کشور دارای فناوری ساخت و پرتاب ماهواره است، البته ما به دنبال بومی سازی این تکنولوژی و فرا رفتن از ساخت و پرتاب ماهواره به مدار و پیشروی در کشور هستیم.

وی در پایان از برنامه ایران برای پرتاب ماهواره‌ای مدار بلند خبر داد و گفت: یک تا دو سال آینده برنامه و اتفاقات خوبی در صنعت فضایی کشور روی خواهد داد که یکی از آنها ارسال ماهواره مدار بلند به جو است که به زودی اطلاعات بیشتری از آن منتشر خواهد شد، دسترسی به تکنولوژی ماهواره‌های مدار بلند تحول عمده‌ای در صنعت فضایی کشور است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مرکز فضایی ماهدشت ماهواره مرکز فضایی ماهدشت مرکز فضایی ماهدشت پرتاب ماهواره صنعت فضایی مرکز اطلاعات انجام می شود ماهواره ای فضایی کشور ماهواره ها مدار بلند حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۵۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریال جدید مهران مدیری؛ در «پدر قهوه» چه می‌گذرد؟

مهران مدیری مدتی است با تولید و پخش برنامه «اسکار»، در کنار پیگیری ماجرای اختلافش با صداوسیما بر سر «دورهمی» و اخیرا هم خبر ساخت سریال جدیدش، نگاه‌ها را به خود معطوف کرده است.

به گزارش ایسنا، ماجرای اختلاف نظر میان مهران مدیری و صداوسیما، با امتداد شکایت این سازمان از سازندگان «دورهمی» و جلوگیری از پخش قسمت‌های جدید برنامه مدیری، به مرحله‌ی تازه‌ای نرسیده، اما متوقف هم نشده است.

اختلاف‌نظر‌ها میان صداوسیما و مهران مدیری از آن زمان بار دیگر بالا گرفت که عنوان شد، مدیری قصد ساخت برنامه‌ای با نام «اسکار» را برای شبکه نمایش خانگی دارد و در حالی که مجوز تولید این برنامه از سوی خود ساترا داده شده بود، شائبه‌هایی مبنی بر جلوگیری از پخش وجود داشت. با این وجود و در حالی که بحث بر سر «دورهمی» و شکایت صداوسیما از مهران مدیری ادامه داشت، این کارگردان «اسکار» را ساخت که این روز‌ها در شبکه نمایش خانگی هم در حال انتشار است.

به تازگی هم خبر‌هایی مبنی بر ساخت سریال جدید مهران مدیری با عنوان «پدر قهوه» عنوان شده، اما هنوز به تایید رسمی نرسیده است؛ هرچند این کارگردان از آن دسته افرادی است که معمولا ترجیح می‌دهند پروژه‌هایشان را در بی‌خبری و در عین حال با توسل به انتشار اخبار غیررسمی پیش ببرند.

در اخباری که منتشر شده، عنوان شده است که «پدر قهوه» را می‌توان پروژه‌ی جدید مهران مدیری پس از برنامه‌ی «اسکار» دانست؛ رئالیتی‌شویی که اتفاقا استقبال چندانی هم از آن نشد و حالا داستان سریال جدید، در فضا و ساختاری کاملا متفاوت، حول موضوع مافیای قهوه در ایران می‌گذرد.

گویا قرار است ژاله صامتی ـ بازیگر محبوب سریال زیرخاکی ـ بازیگر نقش اول زن این سریال باشد. مهران مدیری نقش رئیس مافیای قهوه را ایفا کند و سام درخشانی هم یکی از نقش‌های محوری پدر قهوه را بر عهده بگیرد. همچنین از ترکیبی که برای بازیگران در نظر گرفته شده، می‌توان از همین حالا فضای کمدی کار و شباهتش با آثاری، چون مرد هزار چهره یا هیولا را متصور شد.

هرچند مدیری حدود ۱۴ سال پیش، سریال «قهوه تلخ» را هم در شبکه نمایش خانگی ساخته بود و حالا نام «پدر قهوه»، این سریال را هم به یاد مخاطبان می‌اندازد؛ سریالی که در قالب سی‌دی و دی‌وی دی منتشر می‌شد و به عنوان پرفروش‌ترین سریال رسانهٔ خانگی لقب گرفت. با این حال ناتمام ماندن انتشار «قهوه تلخ»، برای همیشه برگی پرسش‌برانگیز را در کارنامه این هنرمند و حتی شبکه نمایش خانگی رقم زد.

دیگر خبرها

  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • سریال جدید مهران مدیری؛ در «پدر قهوه» چه می‌گذرد؟
  • برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار
  • چرا باید در کسب و کار خود از نرم افزار مالی استفاده کنیم؟
  • دستگیری عامل تیراندازی در فرحزاد
  • هوشمندسازی حداکثری و عدم ارجاع پرونده‌های ناقص
  • سامسونگ درباره پتانسیل هوش مصنوعی در دستگاه‌های پوشیدنی آینده خود توضیح می‌دهد
  • همه باید دفاع جانانه و فداکارانه ای از احکام اسلام داشته باشیم
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟