Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@22:45:16 GMT

مشکلات رتبه بندی معلمان کی حل می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۷۸۴۵۹

مشکلات رتبه بندی معلمان کی حل می‌شود؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، ماجرای رتبه‌بندی معلمان این روزها در صدر اخبار حوزه تعلیم و تربیت قرار دارد؛ از اینکه اصلا رتبه‌بندی که در حال حاضر اجرا می‌شود، رتبه‌بندی مناسب فرهنگیان است تا اینکه در روند اجرای آن، گلایه‌های تعدادی از معلمان را موجب شده و همچنین مدل اجرا و مبلغ اضافه شده به حقوق فرهنگیان مورد بحث و نقد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظام رتبه‌بندی معلمان بر اساس جزء (۲) بند «الف» ماده (۶۳) قانون برنامه ششم توسعه تهیه و تصویب شد که آمده است: «تهیه نظام رتبه‌بندی معلمان و استقرار نظام پرداخت‌ها براساس تخصص با شایستگی‌ها و عملکرد رقابتی مبتنی بر نظام رتبه‌بندی معلمان و مهندسی نیروی انسانی بر اساس سند تحول و نقشه جامع علمی کشور با تصویب مجلس شورای اسلامی در قالب بودجه سنواتی».

مجلس نیز برای سال 98 اعتباری معادل 2 هزار میلیارد تومان در نظر گرفت تا نظام رتبه‌بندی پس از تصویب، اجرا شود البته در راهبرد کلان 6 نقشه جامعه علمی کشور بر «تحول و نوسازی نظام تعلیم و تربیت اعم از آموزش و پرورش و آموزش عالی به منظور انطباق با مبانی تعلیم و تربیت اسلامی و تحقق اهداف کلان نقشه» اشاره شده و در شماره هشتم راهبرد ملی این راهبرد کلان بر بالا بردن توان مدیریت منابع انسانی و ارتقای صلاحیت‌ علمی و حرفه‌ای و منزلت اجتماعی و سطح معیشتی معلمان» تأکید شده است.

در راهکار 2-10 سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز به «استقرار نظام سنجش صلاحیت‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای، تعیین ملاک‌های ارزیابی و ارتقای مرتبه (نظام رتبه‌بندی) علمی و تربیتی معلمان و تقویت انگیزه ارتقای شغلی به آنان بر اساس نظام معیار اسلامی» و همچنین در راهکار 3-10 بر «اصلاح قوانین و مقررات موجود استخدامی، مالی و اداری متناسب با حرفه‌‌های تخصصی و مشارکت دستگاه‌های ذیربط» اشاره شده است.

نظام رتبه‌بندی فرهنگیان که مدت‌ها بود در هیأت دولت در دست بررسی بود در نهایت سوم آذر امسال با هدف استقرار نظام پرداخت حقوق فرهنگیان بر اساس صلاحیت، شایستگی و تجربه، تصویب شد؛ براساس این مصوبه، مقرر شد معلمان در پنج رتبه، طبقه‌بندی شده و عوامل امتیاز آور برای ارتقای رتبه بر مبنای تحصیلات، مهارت و توانایی‌­ها، دوره‌های آموزشی، سنوات خدمت و تجربه مربوط محاسبه شود.

پس از تصویب نظام رتبه‌بندی توسط هیأت دولت، وزارت آموزش و پرورش برای اجرای آن دست به کار شد و در تاریخ 4 دی، شیوه‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان را ابلاغ کرد تا بر اساس آن رتبه‌بندی انجام شود.

چه کسانی مشموا طرح رتبه بندی معلمان هستند؟

بر اساس شیوه‌نامه، مشمولان طرح طبقه‌بندی مشاغل معلمان کشور شامل آموزگار، دبیر، هنرآموز، مربی امور تربیتی، مشاور واحد آموزشی، مراقبت سلامت، مدیر و معاون واحدهای آموزشی و تربیتی هستند و این افراد در صورت اشتغال تمام‌وقت در واحدهای آموزشی در صورت کسب شایستگی معلمی از مزایای رتبه‌بندی بهره‌مند می‌شوند.

در این شیوه‌نامه آمده است: کارمندانی که به استناد مصوبه سال ۵۸ شورای انقلاب در مشاغل اداری اشتغال دارند در صورتی می‌توانند از مزایای این شیوه‌نامه بهره‌مند شوند که متقاضی بازگشت به مدرسه از تاریخ اول مهر 99 باشند. در هر صورت با شروع سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ ادامه فعالیت این افراد در مشاغل اداری به هیچ وجه مجاز نخواهد بود و افراد مشمول شیوه‌نامه بر اساس فرم درخواست باید وضعیت خود در ارتباط با استفاده یا عدم بهره‌مندی از رتبه‌بندی این شیوه‌نامه را مشخص کنند.

دوران تحصیل در دانشگاه فرهنگیان مشمول رتبه بندی است؟

در این شیوه‌نامه آمده است: مدت تحصیل در دانشگاه‌های فرهنگیان و شهیدرجایی و همچنین طول تحصیل مشمولان قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش مصوب ۱۳۶۹ و دوره مهارت‌آموزی موضوع ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان تجربه مربوط محسوب نمی‌شود.

همچنین عنوان شد که برای ایجاد انگیزه برای معلمانی که بر اساس ضوابط و مقررات مربوط، آخرین طبقه و رتبه شغلی را دریافت کرده یا دریافت می‌کنند، به ازای هر سال سابقه تجربی، بعد از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این تصویب‌نامه مشروط بر اینکه امتیاز ارزیابی عملکرد سالانه آن‌ها نیز کمتر از ۹۰ درصد نباشد، مشمولان شاغل دوره ابتدایی و متوسطه به ترتیب از افزایش حقوق معادل ۱۰۰ و ۵۰ امتیاز ضربدر ضریب ریالی سالانه برخوردار شوند. 

معلمانی که در اجرای رتبه‌بندی حرفه‌ای (موضوع تصویب‌نامه سال دوم اردیبهشت۹۴) هیأت وزیران و دستورالعمل‌های مربوط، از عناوین رتبه‌های حرفه‌ای پایه، ارشد، خبره و عالی برخوردار شده‌اند پس از کسب امتیازات مربوط به شایستگی‌های معلمی به ترتیب با رتبه‌های (۲)، (۳)، (۴) و (۵) تطبیق می‌یابند. همچنین معلمانی که در رتبه مقدماتی قرار دارند به شرط احراز ۲ سال تجربه و امتیازات مکتسبه از شایستگی‌های معلمی در رتبه (۱) قرار می‌گیرند و ارتقای رتبه بعدی آنها بر اساس مفاد این شیوه‌نامه خواهد بود.

در نهایت در حقوق دی معلمان، رتبه‌بندی اعمال شد؛ علی الهیار ترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه دولت به حقوق معلمان در دی ماه حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان اضافه کرد و گفت: رتبه‌های ۲ تا ۵ را تطبیق دادیم و آنها حقوق دی خود را با اعمال رتبه بندی دریافت کردند و همچنین معوقات رتبه‌بندی نیز پرداخت شد و تنها احکام رتبه‌های یک در بهمن صادر می‌شود و بر اساس مفاد آیین‌نامه و شیوه‌نامه اقدام می‌کنیم.

وی با تأکید بر اینکه نظام‌های حرفه‌ای شغل محور هستند نه شاغل محور و بر اساس شایستگی‌ها که محرز می‌شود تعریف و تدوین می‌شود، بیان کرد: رتبه‌بندی فرایندی است که از ارتقای صلاحیت‌ها آغاز شده و به کیفیت منجر می‌شود که در آن مشوق ‌‌‌‌‌های مالی پیش بینی می‌شود اما متأسفانه مشوق‌های مالی اصل در رتبه‌بندی می‌شود. 

هدف نهایی طرح رتبه‌بندی معلمان افزایش حقوق نیست

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه اصلا هدف نهایی رتبه‌بندی افزایش حقوق نیست، ادامه داد: نظام آموزش و پرورش اولین دیدگاه و تجارب خود را برای رتبه‌بندی سپری می‌کند و نقطه شروع خوبی است اما باید به‌تدریج نهادینه و مستقر شود و در بازه‌های زمانی مشخص با اصلاحات و تغییراتی، خود را به نقطه نهایی مطلوب برساند.

وقتی احکام جدید معلمان صادر شد، گلایه‌هایی از سوی برخی معلمان مطرح شد؛ برخی از نحوه رتبه‌بندی اعتراض داشتند، برخی از اینکه مشمول نشده بودند و برخی هم از حذف بندهایی برای مناطق محروم مانند تعجیل.

دوم بهمن امسال حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس نامه‌ای به جمشید انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور نوشت و خواستار بررسی اعتراض فرهنگیان به نظام رتبه‌بندی شد. 

در بخشی از این نامه آمده است: فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی انتظار دارد، ضمن بررسی اشکالات، نتیجه  جهت اطلاع فرهنگیان شریف که طی دو هفته اخیر معترض اجرای نظام رتبه‌بندی  بوده اند، به نمایندگان مردم اعلام گردد.  

1- عدم صدور احکام نیروهای خدماتی 

2- عدم صدور احکام نیروهای شاغل در ادارات و لازم دانستن ارائه تعهد توسط نیروها اداری برای استعفا جهت صدور حکم که این امر منجر به خروج نیروهای توانمند و با تجربه از ادارات  و سبب ایجاد اختلال در برنامه‌ریزی‌های آموزشی و پرورشی می‌شود.

3- حذف تعجیل درجه معلمان مناطق مرزی

4- عدم صدور احکام نیروهای توانبخشی در مدارس آموزش و پرورش استثنایی

5- عدم صدور احکام بر اساس شیوه نامه واحد و تنوع در اجرای برنامه در نقاط مختلف کشور 

با توجه به اینکه مبلغ ذکر شده در قانون بودجه 1398 شامل تمام فرهنگیانی که از ابتدای فروردین سال 1398 شاغل بوده‌اند، می‌شود، لذا فرهنگیانی که از فروردین تا مهرماه سال جاری بازنشسته شده‌اند، را شامل می‌شود.

در هفته گذشته فراکسیون فرهنگیان مجلس با وزیر آموزش و پرورش و برخی معاونان وی جلسه داشت و مشکلات رتبه‌بندی معلمان به وزیر ارائه شد و تصمیماتی هم گرفته شد.

معلمانی که مأمور به اداره شده‌اند، مشمول رتبه‌بندی می‌شوند

رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس در این خصوص گفت: قبلا نامه‌ای را به وزیر آموزش و پرورش داده بودیم و مواردی را عنوان کرده بودیم که این اشکالات در نظام رتبه‌بندی که شما اجرا می‌کنید که البته ما نظام رتبه‌بندی نمی‌دانیم، مطرح است.

وی ادامه داد: وزیر آموزش و پرورش آن موارد را بررسی کرده بود و گزارشی ارائه داد که موارد مطرح شده را اصلاح می‌کند به عنوان مثال مورد تعجیل حل شد و قرار شد دوباره به حکم معلمان مناطق مرزی بازگردد.

حاجی‌بابایی اضافه کرد: مورد دیگر درباره معلمانی بود که 6 ماهه اول سال بازنشسته شدند که مشمول رتبه‌بندی نشدند؛ تعداد این افراد حدود 34 هزار نفر است و آنها دو سال بیشتر کار کردند و با 32،33 سال بازنشسته شده بودند و منتظر نظام رتبه‌بندی بودند.

وی تصریح کرد: عنوان کردیم عدد آن هم خیلی بالا نمی‌شود و در نهایت وزیر آموزش و پرورش قبول کرد که این کار انجام شود.

رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس گفت: درباره پرسنل اداری هم، آن دسته که معلم بوده و مأمور به اداره شده‌اند، مشمول رتبه‌بندی می‌شوند؛ همچنین موضوع رتبه‌های قبلی هم حل شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آموزش و پرورش فرهنگیان معلمان اخبار فرهنگیان اخبار استخدامی آموزش و پرورش اخبار معلمان خبرگزاری فرهنگیان اخبار آموزش و پرورش آخرین اخبار آموزش و پرورش آخرین اخبار فرهنگیان اخبار استخدام آموزش و پرورش رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس نظام رتبه بندی معلمان وزارت آموزش و پرورش وزیر آموزش و پرورش مشمول رتبه بندی نامه آمده تعلیم و تربیت شیوه نامه استقرار نظام رتبه بندی افزایش حقوق برنامه ریزی شایستگی ها دی معلمان بر اساس شده اند حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۸۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان نسبت به مسائل مهم کشور حساسیت ویژه داشته باشند

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: بهترین الگو برای دانش‌آموزان در محیط تحصیل و مدرسه، معلمان هستند و بر همین اساس باید نسبت به مسائل مهم کشور حساسیت ویژه داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، آیت‌الله قربانعلی دری‌نجف‌آبادی ظهر امروز _هفتم اردیبهشت_ در خطبه‌های نمازجمعه اراک با گرامیداشت هفته معلم اظهار کرد: معلم، محور و ستون آموزشی هر کشور است و رشد و توسعه هر جامعه به رشد و تعالی معلمان آن جامعه وابسته است.

وی با بیان اینکه بهترین الگو برای دانش‌آموزان در محیط تحصیل و مدرسه، معلمان هستند، افزود: معلمان باید نسبت به مسائل مهم کشور حساسیت ویژه داشته باشند؛ معلمان باید بالاترین جایگاه را در نظام کشور داشته باشند چرا که عهده دار تعلیم و تربیت کشور هستند.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی خاطرنشان کرد: معلمان پاسدار اهل بیت (ع) و حریم خداوند هستند، آموزش و پرورش باید قدردان این قشر فرهیخته باشد، زیرا نظام آموزش و پرورش، کشور الهی است و شیطانی نیست.

وی با بیان اینکه در نظام آموزش و پرورش کشور ما تربیت کننده شهدای بزرگی همچون شهیدان مطهری و چمران است، گفت: تعلیم و تربیت از مقدس‌ترین امور و شغل‌هاست به همین دلیل آموزش و پرورش باید بیمه و صیانت شده باشد چراکه در این حرفه، آدم ساختن از همه شغل‌ها دشوارتر و مهم‌تر است.

امام جمعه اراک با اشاره به فرارسیدن روز شوراها اظهار کرد: در بیانیه گام دوم رهبری، یکی از قدرت‌های موفقیت انقلاب اسلامی مشارکت مردم در مسائل سیاسی و اجتماعی عنوان شده و در این میان مردم صاحبان و حافظان اصلی انقلاب هستند.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی اضافه کرد: شورا برای امور بزرگ باید برنامه‌ریزی داشته باشد و هزینه شهروندان به ویژه در بخش مسکن را کاهش دهد.

وی با اشاره به در پیش بودن روز یازدهم اردیبهشت روز جهانی کار و کارگر گفت: رهبری در جمع کثیری از کارگران کشور جامع‌ترین مطالب را بیان و به این مهم اشاره کردند این قشر پیشتازان جهادی اقتصاد هستند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با بیان اینکه رهبر انقلاب در این دیدار توصیه‌های عملی و مؤکد به مسئولان را یادآور شدند، اظهار کرد: تعبیر رهبری این بود کارگران قشر قانع، نجیب، رزمندگان عرصه جهاد اقتصادی هستند و ارتقای زندگی آنان ارتقای وضعیت کشور را به دنبال دارد.

آیت‌الله دری نجف‌آبادی تصریح کرد: بر اساس منویات مقام معظم رهبری، ستون فقرات اقتصاد کشور تولید و ستون فقرات تولید هم کارگران است و این دو به نوعی لازم و ملزوم هم محسوب می‌شود؛ کارگران برای تولید و خنثی کردن آثار تحریم اقتصادی در کارخانجات و واحدهای صنعتی به صورت شبانه‌روز در حال تلاش هستند و در این سنگر مهم فعالیت می‌کنند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با اشاره به آمار بالای تصادفات جاده‌ای تاکید کرد: امسال در تعطیلات نوروز ۱۰۶۵ نفر بر اثر تصادفات جاده‌ای فوت کرده‌اند که این آمار بالا و نگران کننده است و در این راستا باید قوانین راهنمایی و رانندگی رعایت شود و ایمنی خودروها افزایش یابد.

وی با اشاره به پیش‌بینی رهبر انقلاب مبنی بر اینکه نظم نوینی در جهان در حال رخ دادن است و غرب محور آن نیست و غرب رو به زوال نمی‌تواند بار این تغییر را به دوش بکشد، افزود: ایشان جریانات اخیر غزه و حمله ایران به اسرائیل و حمایت جهانی شکل گرفته در جهان و سایر رخدادها را واقع‌بینانه و به خوبی رصد می‌کنند.

امام جمعه اراک خاطر نشان کرد: این روزها در دانشگاه‌های مطرح آمریکا و فرانسه بخش قابل توجهی از دانشجویان و اساتید و کارکنان در حمایت از فلسطین تجمع به پا کردند و همان نظام‌هایی که در داخل ایران در فتنه‌ها نسبت به دانشجویان موضع می‌گرفتند، هم اینک در داخل دانشگاه‌ها سخت با دانشجویان برخورد می‌کنند.

کد خبر 748112

دیگر خبرها

  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی با رتبه‌بندی آنها
  • معلمان نسبت به مسائل مهم کشور حساسیت ویژه داشته باشند
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
  • گرامیداشت روز معلم
  • بزرگداشت مقام معلم با اجرای صدها برنامه
  • واکنش صحرایی به گزارش مهر/ ۱۰ امتیاز در رتبه بندی دانشجو معملمان
  • ۱۰ امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی
  • اختصاص ۱۰ امتیاز رتبه‌بندی به ۵۷۰۹ دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان
  • امتیاز ویژه دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند