Web Analytics Made Easy - Statcounter

« کاظم خاوازی» روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت چهل و یکمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی افزود: اقدامات فنی و علمی این سامانه ملی پیامرسان توسط سازمان تحقیقات کشاورزی به انجام رسیده  و برای تکمیل مراحل بعدی در اختیار دانشگاه های تهران و خواجه نصیر قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه این سامانه دارای بخش های فنی، اططلاعات خاکی و فیزیولوژی گیاه است اظهارداشت: سامانه مذکور به دلیل وجود اطلاعات دقیق و علمی می تواند در الگوی کشت به کشاورازن کمک کند بنابراین کشاورزان می‌توانند به راحتی برای نوع محصول تولیدی خود و اقتصادی بودن آن تصمیم بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: نمونه این سامانه و مراکز در کشورهای پیشرفته دنیا وجود دارد که مورد استفاده بخش کشاورزی قرار می گیرد که این امر موجب تعادل تولید، عرضه محصول در بازار و حتی واردات می شود.

خاوازی اضافه کرد:  سیستم یکپارچه اطلاعات و دانش بخش کشاورزی تحت عنوان رصد خانه بخش کشاورزی نیز توسط سازمان تحقیقات کشاورزی در دست راه اندازی است که موجب ارتقای بخش کشاورزی خواهد شد.

طرح جامع تولید علوفه کشور در انتظار تایید معاونت زراعی

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: طرح جامع تولید علوفه تدوین و اکنون به منظور بررسی و تایید در اختیار معاونت زراعی وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است که در صورت تایید به سازمان برنامه و بودجه برای تامین اعتبار ارسال می شود.

خاوازی با بیان اینکه در این طرح قرار بود کشت چغندر علوفه ای به تامین علوفه  مورد نیاز کشور کمک کند گفت: کشت این محصول دارای تناژ و کیفیت بالاست که موفقیت خوبی در این زمینه حاصل شده بطوری که با بیرون کشیدن  اندام های گیاه از خاک، این گیاه مورد مصرف و سیلو کردن است.

این مقام مسوول تصریح کرد: برای برداشت این گیاه از خاک، ماشینی طراحی شد که ساخت آن با کمک  موسسه فنی مهندسی در تناژ بالا در دست تهیه است.

خاوازی تولید گیاه خارشتر در مناطق خشک کشور را از دیگر اقدام های مهم این سازمان برشمرد و گفت: اکنون برای ترویج گیاه خارشتر  یک تن بذر در مزارع الگویی مختلف استان های کم آب به ویژه استان سمنان برای آشنایی کشاورزان کشت شده است.

وی با بیا اینکه موسسه علوم دامی همچنان روی کشت خارشتر در مناطق خشک کشور کار می کند افزود: اکنون خارشتر در استان های مختلف از جمله خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سمنان کشت می شود.

جابجایی ۱.۵ میلیون تن دانه ذرت با گندم در پکیج تولید علوفه کشور

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید براینکه برای رفع مشکل تامین علوفه کشور باید در پکیج طرح جامع تولید علوفه کشور به غیر از چغندر علوفه ای و خارشتر گیاهان دیگری افزوده شوند گفت: اکنون به این موضوع ورود کرده ایم به طوری که با فرمولی  یک میلیون و ۵۰۰ تن دانه ذرت را با فرمالیسیونی با گندم جابجا کنیم.

روند صعودی تبادلات علمی و پژوهشی با مراکز بین المللی در تحریم ها

خاوازی تصریح کرد: سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در ۶ حوزه ماموریتی پژوهش و فناوری، تولید محصولات فناورانه، ثبت گواهی و نظارت بر نهاده ها، آموزش و ترویج کشاورزی، مدیریت ذخایر ژنتیکی و  تنوع زیستی در سنوات گذشته دستاوردهای ارزشمندی کسب کرده است.

وی اظهارداشت: در اجرای  قانون برنامه ششم توسعه و تکالیف مربوط علیرغم تحریم ها تبادلات علمی و فنی با موسسات و مراکز بین المللی مختلف از روند صعودی قابل قبول نسبت به سال ۹۵ برخوردار شده است.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی  بخش عمده اقدام های عرضه شده  این سازمان را فنی و ترویجی دانست و گفت: معرفی ارقام جدید زراعی و باغی در سال ۹۲ حدود ۱۱ رقم بود که در سال ۹۷ به ۶۱ رقم رسید.

خاوازی  افزود: آفت کش های جدید در سال ۹۲ نزدیک ۱۸ عدد محصول معرفی شده بود که در سال ۹۷ این تعداد به ۲۸ عدد رسید.

 وی افزود: یافته های جدید پژوهش زراعی، باغی، شیلاتی، گیاه پزشکی دام، طیور ، منابع طبیعی خاک و آب در سال ۹۲ نزدیک ۱۲۱ عنوان و در سال ۹۷  این  تعداد به  ۲۰۰ یافته پژوهشی رسید.

به گفته وی، قراردادهای انتقال دانش فنی ، در سال ۹۲ نزدیک ۱۴ فقره بود که در سال ۹۷ به ۵۲ فقره رسید.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تشکیل شرکت دانش بنیان در سال ۹۲ را ۱۵ شرکت ذکر کرد و گفت:  سال ۹۷ تعداد شرکت های دانش بنیان به  ۷۹ شرکت رسید.

خاوازی با بیان اینکه تعاملات بین المللی ایران درسال ۹۲ حدود ۶۶ مورد بود و در سال ۹۷ به ۱۴۰ مورد بالغ شد و در عین حال کتاب های معتبر چاپ شده توسط محققان این سازمان در سال ۹۲، نزدیک ۵۵ جلد در سال ۹۷ به ۶۹ جلد رسید.

وی ضمن تاکید براین که سالانه چهار هزار پروژ در این سازمان تحقیقاتی اجرایی می شود، افزود: سازمان تحقیقات ۹۵ درصد از واکسن های دامی و ۲۵ درصد از واکسن های طیور و بیش از ۸۵ درصد واکسن های انسانی را تولید می کند که نسبت به سال ۹۵، رشد ۴۰ درصدی تولید واکسن را دارد.

رییس سازمان تحقیقات کشاورزی با بیان اینکه بخش مدیریت ذخایر ژنتیکی و تنوع زیستی نیز تکنیک های معتبری برای شناسایی، حفظ و نگهداری نمونه های زنده و غیره زنده بکار گرفته می شود، گفت: سال ۹۲ تعداد نمونه های زنده بیش از ۱۲۶ هزار نمونه بود که در سال ۹۷ به ۱۹۵ هزار نمونه زنده رسید.

به گفته  وی، شناسایی، حفظ  و نگهداری نمونه های غیرزنده نیز در سال ۹۲ تعداد آنها چهار میلیون ۳۵۷ هزار و ۵۸۶ مورد بود که در سال ۹۷ به چهار میلیون ۳۷۷ هزار و ۸۰۰ مورد رسیده است.

خاوازی درخصوص ثبت، نظارت بر بذر و نهال افزود: نظارت بر تولید بذور گواهی شده در سال ۹۲ نزدیک به ۳۳۰ هزار تن بود که در سال ۹۷ به ۵۰۶ هزار تن تولید رسید.

وی اقدامات پژوهشی، تحقیقاتی، آموزشی و ترویجی این سازمان را در ارتقای تولیدات کشاورزی و دانش کشاورزان موثر دانست و گفت: انتقال دانش فنی به بخش خصوصی موجب سرعت انتقال دانش می شود.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کاظم خاوازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی معاون وزیر جهاد کشاورزی سازمان تحقیقات کشاورزی آموزش و ترویج کشاورزی رییس سازمان تحقیقات سال ۹۷ تولید علوفه کشور انتقال دانش بخش کشاورزی بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۰۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل

رحیم یوسفی با اشاره به صدور ۱۰۷ فقره مجوز بهره‌برداری برای تولیدات گلخانه‌ای در استان اردبیل گفت: هم اینک یک هزار و ۷۰۴ هکتار زمین در هفت شهرک فعال استان آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران این بخش است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و کشت در محیط بسته را از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل عنوان کرد و افزود: در این راستا، پارسال بیش از ۱۰۰ هکتار به مجموع گلخانه‌های فعال استان اضافه شد.

او تولید سالانه هشت هزار و ۵۰۰ تن گوجه فرنگی، سه هزار و ۲۰۰ تن قارچ خوراکی، ۵.۴ میلیون شاخه گل و گیاهان زینتی، ۲۶۰ تن توت فرنگی و ۲۵ هزار تن انواع سبزی و صیفی را از جمله تولیدات مهم گلخانه‌ای استان اردبیل اعلام کرد.

یوسفی با اشاره به صادرات بخش زیادی از این محصولات به مقصد بازارهای خارجی گفت: پارسال در راستای حمایت از سرمایه‌گذاران کشاورزی بالغ بر یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران این بخش تسهیلات بانکی مورد نیاز پرداخت شد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین افزود: حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از سرمایه‌گذاران در شهرک‌های گلخانه‌ای ادامه دارد به طوری که زیرساخت‌های لازم از جمله آب، برق، گاز، تلفن و خدمات دیگر از جمله راه دسترسی در این شهرک‌ها تامین شده و سرمایه‌گذاران پس از اجرای سازه، می توانند از تسهیلات بانکی نیز بهره‌مند شوند.

او با بیان این که استان اردبیل استعداد بالایی در ایجاد واحدهای گلخانه‌ای و تولیدات باغی دارد، تصریح کرد: شهرک گلخانه‌ای مغان با وسعت ۱۶۰۰ هکتار ظرفیت بزرگ تولید محصولات گلخانه‌ای محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری در استان و کشور محسوب می‌شود.

یوسفی گفت: ۱۷۵ هکتار از این شهرک به زیر کشت و تولید محصولات رفته و هم‌اکنون بالغ بر یک هزار و ۷۰۰ نفر در این واحدها مشغول به کار بوده و در حال استحصال ارقامی مانند فلفل دلمه‌ای، خیار، گوجه فرنگی، بادمجان، گل رز، گلهای زینتی و حتی موز هستند.

او اظهار کرد: عملیات ایجاد مجتمع گلخانه‌ای در ۴۰۰ هکتار از این شهرک نیز هم اینک با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد به بالا در حال تکمیل است که امسال با مرحله تولید محصول می رسد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: با پایان و اتمام این واحدهای در دست احداث، ظرفیت اشتغال در شهرک گلخانه‌ای مغان از ۱۷۰۰ نفر کنونی به ۲ برابر افزایش خواهد یافت.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • خط سوم تولید کمپوست در تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • رونمایی از سامانه ساربانیار در غرفه استان یزد نمایشگاه ایران اکسپو
  • تاکید پدافند غیر عامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تسریع روند راه‌اندازی سامانه راهبردی ناوگان آتش‌نشانی تبریز
  • راه‌اندازی سامانه مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای خودرو در اردبیل
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور