Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  در بدن ما هورمون‌های خاصی وجود دارد که، همانطور که دانشمندان ثابت کرده اند، مسئول اعتیاد هستند. پرخوری نیز یک اعتیاد است، از آنجا که برخی از افراد می‌توانند کنترل کمی کنند که چه چیزی و چه مقدار غذا می‌خورند، این نه تنها منجر به چاقی می‌شود، بلکه به برخی از اختلالات روانی نیز می‌انجامد، مانند پرخوری و حتی افسردگی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در ادامه توصیه‌های خوبی از متخصصان تغذیه برای مبارزه با اعتیاد به مواد غذایی برای شما جمع آوری کرده ایم.

غذا‌های فرآوری شده و شیرین کننده‌ها را با گزینه‌های مغذی جایگزین کنید:

بسیاری از محققان می‌گویند محصولاتی که حاوی مقادیر زیادی قند، شیرین کننده‌های مصنوعی و چربی‌ها هستند با ایجاد واکنش‌های شیمیایی در بدن باعث اعتیاد می‌شوند. غذا‌های فرآوری شده اکثراً همه آن‌ها را شامل می‌شوند، به همین دلیل خرید کالا‌های سالم مهم است. برای سهولت کار، قبل از خرید، لیستی تهیه کنید تا بتوانید از روی آن خرید کنید و خرید‌های غیر منتظره‌ای انجام ندهید.

سهم خود را کنترل کنید:

اگر نمی‌توانید غذای ناسالم را به طور کامل از منوی خود حذف کنید، متخصصان تغذیه می‌گویند که با خوردن تنها مقدار مشخصی از آن، می‌توانید اعتیاد خود را به آن کاهش دهید. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید چیپس بخورید، هفته‌ای یکبار کوچکترین بسته را خریداری کنید.

وعده‌های غذایی سالم و منظم داشته باشید:

اگر می‌توانید نیاز‌های غذایی خود را از طریق وعده‌های غذایی متعادل برآورده کنید، می‌توانید هوس خود را نسبت به محصولات خاص کاهش دهید. همه ما شنیده ایم که صبحانه مهمترین وعده غذایی روز است. علاوه بر این، برخی از متخصصان بهداشت روان می‌گویند اگر شما غذای سالم را در ابتدای روز انتخاب کنید، به طور کلی در ترکیب استراتژی‌های سالم در روال شما نقش دارد.

عادات اجتماعی خود را تغییر دهید:

متخصصان معتقدند، دقیقاً مانند افراد با اعتیاد دیگر، معتادان به مواد غذایی باید چرخه را بشکنند. تغییر روال روزمره می‌تواند برای رهایی از عادات غذایی ناخوشایند شما کمک شایانی کند. سعی کنید بیشتر وقت خود را صرف فعالیت‌هایی کنید که شامل غذا خوردن نیست. به عنوان مثال، به جای بیرون رفتن با دوستان برای شام، می‌توانید به تماشای یک فیلم بروید.

هنگام غذا خوردن روی یک میز بنشینید، روی غذا تمرکز کنید و به آرامی بجوید:

هورمون‌های ما وظیفه کنترل اشتها و دریافت کالری ما را بر عهده دارند و حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد تا آن‌ها سیگنال‌ها را به مغز ارسال کنند و این که شما در حال حاضر پر هستید؛ بنابراین کند کردن سرعت احتمال پرخوری و افزایش وزن را به شدت کاهش می‌دهد.

به خوردن احساسی توجه کنید:

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که خوردن زیاد در حالی که ناراحتی یا استرس دارند می‌تواند به شما کمک کند. اما این تنها میل مواد غذایی شما را افزایش می‌دهد و هیچ ارتباطی با حل مسئله ندارد. در مرحله اول، خوردن عاطفی بیشتر با انتخاب‌های غذایی ناسالم مانند آب نبات، شیرینی و پیتزا و ... همراه است. با یافتن راه‌های سالم برای مقابله با استرس می‌توانید از این امر جلوگیری کنید. مراقبه، یوگا، ورزش، صحبت با یک دوست و حتی خواندن و تماشای سریال‌های تلویزیونی، اگر به طور مرتب انجام شود، می‌تواند به شدت در کاهش استرس شما کمک کند، همچنین به شما در کاهش وزن کمک می‌کند.

از خوردن کافئین خودداری کنید:

خواب خوب برای سالم ماندن و مقابله با استرس‌های روزمره بسیار مهم است و کافئین، محرک بودن، می‌تواند خواب مورد نیاز شما را مختل کند. علاوه بر این، همانطور که تحقیقات نشان می‌دهد، بین کمبود خواب و افزایش وزن ارتباط وجود دارد؛ بنابراین کاهش میزان مصرف کافئین می‌تواند به شما در کاهش وزن کمک کند.

وعده‌های غذایی را در خانه بپزید:

غذا خوردن در خانه برای شما سالم‌تر است، زیرا همانطور که کارشناسان می‌گویند کنترل بسیار بیشتری به شما می‌دهد. وقتی دقیقاً می‌دانید چه مقدار نمک، شکر یا چربی وارد غذای شما می‌شود.

با پاداش‌هایی که از آن لذت می‌برید، پیشرفت‌های خود را تصدیق کنید:

به عنوان مثال، می‌توانید بعد از یک هفته ورزش منظم، به خود یک ماساژ یا هر چیز دیگری که واقعاً از آن لذت می‌برید پاداش دهید. یا، هدفتان را غذا خوردن سالم به مدت یک ماه تعیین کنید و سپس آن را با یک تعطیلات آخر هفته در کنار دوستانتان که از آن‌ها لذت می‌برید جشن بگیرید. کارشناسان معتقدند که این نوع سیستم پاداش واقعاً به غلبه بر اعتیاد به مواد غذایی کمک می‌کند.

مراقب بدن خود باشید:

مطالعات نشان می‌دهد که ماساژ می‌تواند بخش مهمی از برنامه کاهش وزن شما باشد. به عنوان مثال، یک ماساژ سوئدی برای گردش خون و ماهیچه‌ها بسیار مناسب است، روی نواحی مشکل ساز بدن تأثیر می‌گذارد و باعث بهبود احساس عمومی شما می‌شود. همچنین می‌توانید از کرم‌های مخصوص برای ماساژ خود در قسمت‌های مشکل دار مانند شکم، پا‌ها و باسن استفاده کنید.

به دنبال کمک حرفه‌ای باشید:

مقابله با اعتیاد به مواد غذایی می‌تواند مشکل باشد، بنابراین هرگز از درخواست کمک احساس بدی نکنید. اگر فکر می‌کنید اختلال خوردن دارید، سریعاً با پزشک صحبت کنید. درمان این اختلالات اغلب شامل درمان، گروه‌های حمایتی و برخی دارو‌ها نیز می‌باشد.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اعتیاد چاقی رژیم غذایی اعتیاد به مواد غذایی وعده های غذایی عنوان مثال لذت می برید غذا خوردن کاهش وزن شما کمک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۱۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای

آیا ازدواج با یک فرد معتاد که هردوی‌مان عاشق یکدیگر هستیم، اشتباه است؟ اگر قول داد ترک کند، چی؟ می‌شود به او اعتماد و با او ازدواج کرد؟ می‌خواهم با او ازدواج کنم تا به همه ثابت شود که به‌خاطر من ترک می‌کند، اشتباه است؟ و .... اینها سوالاتی است که ذهن برخی از مخاطبان را به خود مشغول می‌کند و برخی هم مانند ماجرای پربازدید اخیر با عنوان «پشیمانی زنی که به‌خاطر عشقش از خانه فرار کرد» گا‌ها با تایید گزاره آخر، چشمان خود را به روی حقایق می‌بندند و تصمیم خود را بدون در نظر گرفتن پیامد‌های آن عملی می‌کنند. در ادامه، بخشی از صحبت‌های این خانم را خواهید خواند و نکاتی از منظر روان‌شناسی مطرح می‌شود که باید همه دختر‌ها و پسر‌های دم‌بخت مورد توجه قرار دهند.

همه مخالف این ازدواج بودند

زنی که بعد از ۱۲سال زندگی مشترک به بن‌بست رسیده است، درباره دلیل درخواست طلاق توضیح می‌هد: «۱۲ سال قبل عاشق فرهاد شدم و در حالی که همه مخالف بودند تصمیم به ازدواج گرفتم و با او ازدواج کردم و حالا می‌خواهم طلاق بگیرم. فرهاد به شیشه اعتیاد دارد. فکر می‌کردم می‌توانم کاری کنم که زندگی او عوض شود و آن‌قدر من را دوست داشته باشد که بتواند اعتیادش را ترک کند، اما اشتباه می‌کردم. پدرم قبل از ازدواج‌مان فهمید که معتاد است، به همین دلیل هم مخالف بود. البته آن زمان اعتیادش جدی نبود و تفننی می‌کشید، اما پدرم متوجه شده بود و به‌شدت با ازدواج من مخالف بود؛ بنابراین از خانه فرار کردم. با فرهاد رفتیم شمال و بعد پدرم رضایت داد، اما گفت حق ندارم دیگر به خانه او بروم. حالا هم اعتیاد فرهاد شدید شده. او نسبت به من بدبین شده و چندین بار روی من دست بلند کرده است. به همین دلیل حاضر نیستم دیگر با او زندگی کنم، چون می‌دانم به من و دخترم آسیب می‌رساند».

نداشتن شناخت از اعتیاد و پیامدهایش

این خانم به‌رغم این که می‌دانسته که خواستگارش شیشه مصرف می‌کند، باز هم با او ازدواج می‌کند. به این بخش از صحبت‌هایش دقت کنید: «فکر می‌کردم می‌توانم کاری کنم که زندگی او عوض شود و آن قدر من را دوست داشته باشد که بتواند اعتیادش را ترک کند، اما اشتباه می‌کردم». این نوع تحلیل نشان می‌دهد که این فرد شناخت کافی از اعتیاد و پیامد‌های آن ندارد. بار‌ها در همین صفحه خانواده و مشاوره از پیامد‌های اعتیاد به ویژه اعتیاد به مواد صنعتی گفته‌ایم.

اتکا به مواد به جای توانایی‌های درونی

فردی که به شیشه اعتیاد دارد برای مدیریت هیجانات خود به جای اتکا به توانایی درونی به عاملی خارج از خود که همان مواد است احتیاج دارد. استعمال شیشه به‌رغم این که به طور موقت توانایی جنسی و قدرت تمرکز و توجه را بالا می‌برد ولی پس از مدتی فرد را دچار اختلالات زناشویی و شناختی می‌کند به‌طوری که استعمال مکرر و مصرف با دوز بالا می‌تواند سبب بروز توهم و هذیان شود. در صورت عدم مصرف فرد دچار سندروم ترک می‌شود، یعنی این که فرد دچار بی‌قراری یا ولع و وسوسه‌های شدید برای استفاده مجدد می‌شود و برای به دست آوردن مواد ممکن است دست به اقدامات نابهنجار همچون پرخاشگری، سرقت، دروغ و ... بزند.

تعهد و صمیمیت با شوهر شیشه‌ای؟

مثلث عشق شامل صمیمیت، شور و شوق و تعهد می‌شود که از جمله مهم‌ترین ملاک‌های ازدواج سالم است. حال با توجه به عوارضی که موادی همچون شیشه دارد، آیا فرد مصرف‌کننده شیشه می‌تواند در رابطه عاطفی قرار بگیرد که در آن احساس صمیمیت و تعهد را تجربه کند؟ کسی که تمام فکر و ذکرش استعمال مواد باشد توانایی متعهد ماندن به اهداف، برنامه‌ها و نیاز‌های خود و همسر خود را دارد؟ با توجه به تخریب شناختی و هیجانی که مصرف شیشه دارد، آیا این فرد مصرف کننده می‌تواند وظایف همسری و احتمالا والدی خود را در زندگی مشترک انجام دهد؟ یکی از ملاک‌های مهم ازدواج بلوغ جسمانی، عاطفی و روانی افراد است، حال به نظر شما با توجه به عوارضی که از استعمال شیشه گفتیم آیا فرد مصرف کننده شیشه توانایی رسیدن به این نوع بلوغ را دارد؟ اگر حتی فقط پاسخ یکی از این پرسش‌های مطرح‌شده، مثبت بود می‌توانید به ازدواج با این افراد فکر کنید.

منبع: خراسان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • هفت نکته برای کاهش وزن اگر فکر می‌کنید «ژن چربی» را دارید
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • چگونه داروی تلخ به کودک بدهیم؟ از گول زدن حس چشایی تا مذاکره با کودک!
  • اجرای طرح تشدید کنترل کیفی آب و کیفیت مواد غذایی در اهواز
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای
  • طرح تشدید کنترل کیفی آب آشامیدنی اهواز عملیاتی می‌شود