Web Analytics Made Easy - Statcounter

نقض عهد سعودی‌ها در قبال مردم یمن صبر نیروهای مقاومت این کشور را به سر آورد و باعث شد ریاض از وحشت افزایش تحرکات انصارالله مجوز انتقال مجروحان یمنی را به خارج از این کشور صادر کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ با گذشت قریب به یک ماه از توافق آتش‌بس میان جنبش انصارالله یمن و ائتلاف متجاوز سعودی و نیز توافقات اولیه برای صدور مجوز پرواز هواپیماهای زیر نظر سازمان ملل متحد برای انتقال مجروحان به خارج از یمن، این توافق تا روز گذشته اجرایی نشده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

انتقاد رئیس هیئت صنعا به رئیس ناظران سازمان ملل متحد درباره عربستان

عربستان روزانه عامل مرگ ۲۵ بیمار می‌شود

نقض عهد سعودی‌ها

این در حالی است که ائتلاف عربی از مرداد 1395 تمام پروازهای خروجی از فرودگاه بین‌المللی صنعا را به‌ جز پروازهای بشردوستانه ویژه سازمان ملل متحد و برخی نهادهای بشردوستانه ممنوع کرده است. ریاض آبان‌ماه سال جاری زیر فشارهای شدید بین‌المللی وعده داده بود که پروازهای هوایی را با کمک سازمان بهداشت جهانی برای انتقال بیماران از صنعا و از فرودگاه بین‌المللی این شهر تسهیل کند.

فرودگاه بین‌المللی صنعا

افزایش درد و رنج مردم یمن از سویی، زیر فشار قرار گرفتن انصارالله یمن برای دیکته کردن مطالباتش بر دولت سعودی و متجاوزان از سوی دیگر و نیز نقض مکرر توافق سوئد از سوی عربستان باعث شد تا «محمد القادری»، رئیس هیئت صنعا در کمیته هماهنگی مشترک یادداشت اعتراضی دولت یمن را به ژنرال «آبهیجیت گوها»، رئیس تیم ناظران سازمان ملل متحد در یمن تحویل دهد و خواستار مساعدت این نهاد بین‌المللی برای کمک به مردم مظلوم این کشور شود.

صنعا در این یادداشت اعتراضی به‌شدت از مدارا و تسامح سازمان ملل متحد در برابر نقض عهدهای دولت سعودی در اعطای مجوز انتقال مجروحان به خارج از یمن و ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم ستمدیده انتقاد و اعلام کرد که «صبر صنعا درقبال اوضاع الحدیده به‌سر آمده است».

صبر یمنی‌ها به سر آمد

بی‌تردید ائتلاف سعودی در حال دامن زدن به تنش‌های خطرناک در ساحل غربی است و این موضوع پیش‌زمینه خطرناکی برای نقض بیشتر توافق سوئد به‌شمار می‌رود. با وجود این، همان‌گونه که قادری تأکید کرد و ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در هفته‌ها و ماه‌های اخیر در جبهه‌های مختلف ثابت کرده‌اند صبرشان در برابر این نقض عهدها و تجاوزات حدی دارد و نمی‌توانند دست‌بسته بنشینند و شاهد بی‌تفاوتی نهاد ناظر بین‌المللی باشند. این در حالی است که نیروهای ائتلاف سعودی بیش از یک سال است از اجرای توافق سوئد سر باز می‌زنند و سازمان ملل متحد هیچ موضع جدی اتخاذ نکرده است.

موضوع تأسف‌بار این است که بدانیم نقض عهدهای دولت سعودی در قبال توافق سوئد و ندادن مجوز انتقال مجروحان یمنی به خارج از کشور روزنامه باعث مرگ 15 تا 20 نفر می‌شود. در واقع به تعبیر «مازن غانم» رئیس سازمان هواپیمایی یمن، ائتلاف سعودی-اماراتی با اقدامی که سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی انجام دادند، در حال استفاده از این موضوع در جهت زدن تیر خلاص به مردم یمن هستند و از «پل هوایی امدادی» برای تحقق اهداف شوم خود در محاصره ملت یمن سوءاستفاده می‌کنند.

اگر بخواهیم نگاهی آماری به روند خروج بیماران و مجروحان یمنی داشته باشیم، طبق ارقامی که سعودی‌ها به سازمان ملل متحد و بهداشت جهانی اعلام کرده‌اند، باید ماهیانه فقط چهار پرواز انجام و در هر پرواز نیز فقط هفت بیمار  به خارج از این کشور منتقل شوند که این موضوع بر درد و رنج مجروحان یمنی خواهد افزود و عایدی دیگری نخواهد داشت. علاوه بر این شاهد مرگ روزانه 15 تا 25 بیمار خواهیم بود و با توجه به فهرستی که صنعا به سازمان ملل متحد ارائه کرده است، با روند خروج کنونی 13 سال زمان لازم است تا همه مجروحان (32 هزار نفر) به خارج از کشور منتقل شوند !

بدعهدی‌های ملل متحد به یمنی‌ها در حالی است که آنها از سال گذشته میلادی وعده ایجاد «پل هوایی بشردوستانه پزشکی» را برای انتقال شهروندان یمنی داده بودند؛ این افراد کسانی هستند که به دلیل ابتلا به بیماری‌های سخت نمی‌توانند در این کشور جنگ‌زده و زیر محاصره درمان شوند.

مجوز انتقال مجروحان یمنی صادر شد

به سر آمدن صبر یمنی‌ها و هشدارشان باعث شد تا سازمان ملل متحد به تکاپو بیفتد و ارتباطات دیپلماتیک خود را با ریاض افزایش دهد. سعودی‌ها که ضرب شست انصارالله را در حمله به تأسیسات نفتی آرامکو، جیزان و فرودگاه «ابها» چشیده بودند، اجازه دادند پروازهای امدادی از عصر دوشنبه از فرودگاه بین‌المللی صنعا انجام و بیماران و مجروحانی که به مداوا نیاز دارند با نظارت تیم پزشکی به خارج از یمن منتقل شوند.

سعودی‌ها البته مدعی شدند که این اقدام را در راستای «اقدامات اعتمادساز» و در چارچوب تحرکات دیپلماتیک با هدف پایان دادن به جنگ پنج ساله در یمن انجام داده‌اند. ادعای آنها در حالی است که سعودی‌ها شورشیان نقاط جنوبی یمن را فعال کرده‌اند تا به‌طور گسترده عملیات‌هایی را در جبهه «نِهِم» انجام دهند و خود را به صنعا برسانند. اقدام آنها با تیزبینی و اقدامات بازدارنده ارتش و کمیته‌های مردمی یمن ناکام ماند و توانستند پل ارتباطی «نِهِم» تا «مأرب» را که محور ارتباطی شورشیان جنوب با صنعا بود، قطع کنند.

انتقال مجروحان یمنی از فرودگاه صنعا

از سوی دیگر سازمان ملل متحد به بهانه احتمال شکست مذاکرات صلح و نیز موضوع انتقال مجروحان تلاش‌های دیپلماتیک خود را افزایش داده است تا مذاکرات سیاسی با هدف پایان جنگ یمن ازسر گرفته شود. رویترز دراین‌باره گزارش کرد که تلاش‌های سازمان ملل متحد باعث شد تا عربستان مجوز انتقال حدود 60 بیمار و مجروح را از یمن صادر کند. این نخستین‌بار است که پس از توافق صلح میان انصارالله و ائتلاف سعودی حریم هوایی صنعا به روی سلسله پروازهای امدادی و پزشکی گشوده می‌شود. 

بارقه امید در چشمان دختر یمنی

رغد، دختر 13 ساله‌ای است که دو شب پیش در فرودگاه صنعا و در زمره 30 نفری بود که انتظار می‌کشید تا در نخستین پرواز  درمانی به خارج از یمن منتقل شود. عبدالله، پدر رغد درباره دخترش گفت: او یکی از دختران باهوش مدرسه‌اش است. ما در باغ یکی از هتل‌های صنعا زندگی می‌کنیم. دخترم و خانواده ما در زمره ده‌ها نفری هستیم که ناممان در فهرست انتقال به خارج از یمن قرار گرفته است و ماه‌ها انتظار چنین روزی را می‌کشیدیم. سازمان ملل متحد چند ماه پیش وعده داده بود که ما را به خارج از یمن برای مداوا منتقل کند.

رغد، دختر یمنی که به خارج از صنعا منتقل شد

وی افزود: این اقدام آنها خیلی کوچک و در برابر دردهایی که می‌کشیم ناچیز است، ولی بعد از گذشت سه سال ممنوعیت پرواز که سعودی‌ها علیه ما اعمال کرده‌اند، گام مهمی به‌شمار می‌رود. 

پدر رغد در حالی که اشک جلوی صحبت‌هایش را می‌گیرد، با ناله می‌گوید: اگر رغد در یمن باقی بماند، پاهایش را از دست می‌دهد، زیرا پزشکان از درمانش ناتوان هستند. این برای دخترم و ما از مرگ بدتر است.

انتهای پیام/4106/4033/

منبع: آنا

کلیدواژه: سازمان بهداشت جهانی بحران یمن جنبش انصارالله ائتلاف سعودی فرودگاه بین المللی صنعا فرودگاه بین المللی صنعا سازمان ملل متحد سازمان ملل متحد خارج از یمن بهداشت جهانی ائتلاف سعودی برای انتقال سعودی ها ملل متحد منتقل شوند دولت سعودی توافق سوئد باعث شد مردم یمن یمنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۷۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود

 گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، توجه به بیماران خاص و صعب العلاج از جمله دغدغه‌های سال‌های گذشته تاکنون نظام سلامت بوده است، موضوعی که در ادوار مختلف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به صورت جدی دنبال شده است، اما تا امروز اقدامات موثری در زمینه درمان بیماران خاص و صعب العلاج صورت نگرفته و در برخی از مناطق محروم کشور نیز بسیاری از بیماران خاص و صعب العلاج با مشکلات جدی درمانی رو به رو هستند.

بیماری‌های خاص چیست؟

در علم پزشکی تعریفی تحت عنوان بیماری خاص وجود ندارد. بیماری‌های خاص به شرایطی پزشکی گفته می‌شود که میزان شیوع آن در جامعه آماری بسیار کم بوده و برای درمان آنها باید شرایط ویژه‌ای فراهم گردد. در حقیقت، این نوع از بیماری‌ها درمان قطعی ندارند و فرد باید تا آخر عمر تحت حمایت‌های درمانی قرار بگیرد، به طور خلاصه انواع بیماری خاص ویژگی‌های مشترکی دارند که عبارتند از مزمن بودن، عدم درمان قطعی، سختی درمان، هزینه بالای درمان، نیاز به دارو، شیوع کم بیماری که شامل این موارد می‌شود.

مشکلات فراوان بیماران هموفیلی

احمد قویدل مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران در همین زمینه در گفت و گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم‌و فناوری آنا با اشاره عدم دسترسی مناسب به دارویی در ادامه با اشاره به مشکلات بیماران هموفیلی در ایران گفت: یکی از مشکلاتی که بیماران هموفیلی با آن رو به رو هستند عدم دسترسی مناسب به دارو در مناطق محروم است و باید افراد بیمار برای تهیه دارو به مراکز شهرستان‌ها مراجعه کنند که این موضوع باعث بروز مشکلات زیادی شده است.

قویدل ادامه داد: از سوی دیگر روش‌های قدیمی درمان نیز سالهاست که منسوخ شده است روش‌های جدید جایگزین راه‌های درمانی گذشته شده است، باید توجه داشت که در روش‌های قدیمی فرد بیمار ممکن است در سنین نوجوانی و جوانی دچار معلولیت شود، اما در روش‌های درمانی جدید که به صورت دارویی و موسوم به پیشگیری است فرد می‌تواند مراحل درمانی بسیار مطمئن تری را پشت سر بگذارد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته و مشکلات بیماران هموفیلیوی با اشاره به اینکه سال گذشته سال خوبی برای بیماران هموفیلی از نظر دارویی نبود گفت: متأسفانه مسئولین سازمان غذا و دارو سال‌ها است با استفاده از سنگر تولید داخلی و بستن فهرست دارویی کشور، بیماران را از دارو‌های نوین بی بهره نگه داشتند. یکی از نتایج این نوع سیاستگذاری‌های انحصاری، همین بحران دارویی هموفیلی است که ماه‌ها است که گریبان بیماران هموفیلی را رها نکرده است. چند ماه است که بیماران به صورت‌های مختلف درد می‌کشند و به علت عدم امنیت دارویی زندگی آنها دچار اختلال شده است.

مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: بار‌ها با مسئولان مربوطه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی جلساتی داشتیم، اما متاسفانه اقدامات کافی برای بیماران هموفیلی صورت نگرفته است؛ متاسفانه در کشور برای بیماران هموفیلی تنوع دارویی وجود ندارد و این موضوع می‌تواند مشکل ساز شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگری یکی از مشکلات بیماران هموفیلی موضوع بازنشستگی است؛ اگر به صورت دقیق محاسبه کنیم فردی که مبتلا به بیماری هموفیلی است باید نسبت به یک فرد دیگر سریع‌تر بازنشسته شود و ما می‌خواهیم این موضوع توسط دولت ویژه دنبال شود.

نگاه ویژه بیمه سلامت به بیماران خاص و صعب العلاج

محمدمهدی ناصحی درباره پوشش اقلام دارویی جدید بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: در سال جاری، ۲۲۹۰ دارو تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند و تعداد دارو‌های تحت پوشش بیمه‌پایه برمبنای مصوبه شورای عالی بیمه افزایش یافته است.

وی گفت: دارو‌هایی که تحت پوشش بیمه‌ای قرارگرفته‌اند برای بیماری‌های دیابت، فشارخون و بیماری‌های روانی به خصوص اسکیزوفرنی کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه ۵۹ دارو براساس مصوبه شورای عالی بیمه تحت پوشش قرار گرفته‌اند، اظهار کرد: دارو‌هایی که به سبد پوشش بیمه‌ای اضافه شده‌اند شاید به شکلی دیگر یا در دوز دیگری تحت پوشش بوده‌اند؛ بنابراین تمام مراکز خصوصی و دولتی عرضه‌کننده دارو، ۷۰ درصد از هزینه‌ها را پوشش می‌دهند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: افراد مشمول صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج علاوه بر پوشش ۷۰ درصدی بیمه، مشمول پوشش مازاد به میزان ۲۰ تا ۲۵ درصد می‌شوند. گاهی اوقات، پوشش مازاد بیماران مشمول صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نیز تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.

تلاش وزارت بهداشت به منظور برقراری پوشش کامل بیمه‌ای برای بیماران خاص و صعب‌العلاج

سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت گفت: تشکیل کمیته‌های علمی به منظور به روز رسانی برنامه‌های درمان و تدوین و ابلاغ بسته‌های جامع درمان برای کلیه گروه‌ها شامل خدمات درمانی، پیشگیری از عوارض بیماری و ارزیابی‌های دوره‌ای از جمله اقدامات صورت گرفته در زمینه توسعه خدمات درمانی است.

کریمی افزود: در زمینه دسترسی عادلانه بیماران به خدمات درمانی، توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز برای ارائه خدمت از طریق تکمیل و تجهیز مراکز مراقبت جامع هموفیلی شامل ویزیت پزشک، تزریق فرآورده‌های خونی و انعقادی، عرضه دارو‌های تخصصی، دندانپزشکی، توانبخشی و توسعه برنامه پروفیلاکسی در ۲۰ مرکز انجام شده است.

وی ادامه داد: تدوین و ابلاغ دستورالعمل حمایتی کمک به بیماران و تقبل هزینه‌های بستری مرتبط با بیماری در بخش‌های دولتی شامل کلیه خدمات ذکر شده در بسته حمایتی، حمایت از بیماران در خصوص تأمین پکیج ملزومات مصرفی تزریق فاکتور در منزل به ویژه برای پروفیلاکسی و ITI (درمان مهارکننده)، کمک به هزینه خدمات دندانپزشکی تخصصی و گا‌ها تحت بیهوشی در مراکز درمانی و دانشکده‌های دندانپزشکی برای بیماران هموفیلی و کمک به هزینه خدمات توانبخشی و فیزیوتراپی در بیماران هموفیلی با مشکلات مفصلی در راستای حفاظت مالی از بیماران صورت می‌گیرد.

کریمی درباره وضعیت مراکز جامع هموفیلی نیز گفت: مراکز جامع، در واقع شبکه مراکز درمانی بیماران هموفیلی است. این شبکه شامل چند مرکز قطب (ریفرال) و مراکز اقماری وابسته است. در حال حاضر ۲۰ مرکز درمانی هموفیلی داریم که خدمات مورد اشاره را به صورت کامل ارائه می‌کنند.

معاون درمان وزارت بهداشت همچنین افزود: با توجه به قانون بودجه و با همکاری سازمان بیمه سلامت در تلاشیم پوشش کامل بیمه‌ای برای بیماران خاص و صعب العلاج ایجاد کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان ملل: بازسازی غزه به ۸۰ سال زمان نیاز دارد
  • گوترش: از شمار زیاد خبرنگاران کشته شده در غزه شوکه و وحشت زده‌ام
  • راهپیمایی میلیونی یمنی‌ها در همبستگی با ملت فلسطین در نوار غزه
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • برنامه عمران ملل متحد: بازسازی غزه ۸۰ سال طول می‌کشد
  • کشته و زخمی شدن ۱۵۴ نفر در حملات داعش در افغانستان
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • دبیرکل سازمان ملل: متعهد به صلح بر اساس پایان اشغال هستیم