Web Analytics Made Easy - Statcounter

سالبوتامول دارویی است که به‌منظور کاهش علائم آسم و وضعیت‌هایی همچون سرفه و خس خس سینه مورد استفاده قرار می‌گیرد و در صورت مصرف صحیح دارای عوارض جانبی بسیار کم و تأثیرگذاری زیاد است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از nhs، سالبوتامول دارویی است که به‌منظور کاهش علائم آسم و وضعیت‌هایی همچون سرفه و خس خس سینه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دارو که به اشکال مختلف استنشاقی، قرص و یا کپسول موجود است از طریق سست کردن و شل کردن عضلات راه‌های هوایی در داخل ریه انجام باعث تنفس راحت‌تر می‌شود. 

ذکر چند نکته در مصرف این دارو حائز اهمیت است:

این دارو در صورتی‌که بنا به تشخیص پزشک تجویز شود دارای عوارض جانبی کم و عمل مؤثر است. سالبوتامول 3 بار در هفته به‌طور معمول مصرف می‌شود و در صورتی‌که نیاز به بیش از این میزان باشد نشان‌دهنده آن است که مشکل تنفسی بیمار به‌خوبی کنترل نشده باشد. مصرف سالبوتامول در دوران بارداری و هنگام شیردهی بی‌خطر است. این دارو برای مصرف در هر سنی مناسب است ولی افرادی‌که دارای مشکلات سلامتی خاص هستند باید در زمان مصرف سالبوتامول پزشک معالج خود را مطلع کنند.

عوارض جانبی سالبوتامول چیست؟

در صورت استفاده صحیح، سالبوتامول دارویی بی‌خطر و بسیار مؤثر است ولی در مواردی دارای عوارض جانبی بسیار کمی است که برخی از آنها عبارتند از: افزایش ضربان قلب، سردرد، گرفتگی عضلات و ...

در موارد نادری ممکن است مصرف این دارو عوارض خطرناکی نیز داشته باشد که سردرد، سرگیجه شدید و درد قفسه سینه بخشی از این موارد است.

تداخلات دارویی سالبوتامول چیست؟

تجويز مقادير زياد سالبوتامول قبل يا اندكی پس از بيهوشی ممكن است بی‌نظمی در ضربان قلب را در بیماران به‌ویژه افرادی‌که دارای سابقه بيماری قلبی هستند را افزايش می‌دهد. مصرف همزمان داروهای ضدافسردگی با سالبوتامول ممكن است باعث تشديد اثر دارو بر سيستم عروقی شود.

نکته جالب توجه درخصوص سالبوتامول این است که مصرف خوراكی يا تزريقی آن می‌تواند انقباضات رحمی را در زنان مهار کرده و حتی می‌تواند به‌منظور پیشگیری از زايمان زودرس هم تجویز شود.

منبع اصلی

انتهای پیام/4105/
 

منبع: آنا

کلیدواژه: دانستنی های پزشکی داروهای ضدافسردگی دارای عوارض جانبی علائم آسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۷۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

70 نفر با قارچ‌های سمی مسموم شدند/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ طی چند روز گذشته سازمان اورژانس از افزایش 300 درصدی آمار مسمومیت با قارچ در کشور خبر داد.

بابک یکتاپرست سخنگوی اورژانس کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به مسمومیت 70 نفر در یک ماه گذشته گفت: از این تعداد 14 بیمار بستری و 56 بیمار در مراکز درمانی بهبود یافتند.

وی با بیان اینکه در 24 ساعته گذشته 9 نفر در استان فارس مسموم شدند، گفت: استان فارس با 33 مسمومیت و استان‌های لرستان و کرمانشاه به ترتیب با 12 و 10 مسمومیت بیشترین آمار را به ثبت رسانده‌اند.

حسن نوری ساری معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور هم درباره بیشترین محل‌های رشد قارچ‌های سمی در کشور گفت: مناطق کوهستانی و دشت‌ها با آب و هوای بهاری بیشترین مناطقی هستند که قارچ‌های سمی در آن رشد می‌کنند.

تشخیص سمی بودن و نبون قارچ‌ها

وی با اشاره به اینکه قارچ‌های سمی و غیر‌سمی را نمی‌توان از هم تشخیص داد، گفت: کلاهک رنگی، لکه‌دار بودن و لزج‌بودن از علائم قطعی سمی بودن قارچ است؛ اما بعضی قارچ‌ها بدون داشتن این علامت‌ها نیز سمی هستند و از روی ظاهر نمی‌توان سمی‌ بودن قارچ را مشخص کرد.

نوری ساری گفت: قارچ‌های سمی دارای سموم گوناگونی هستند و بر نقاط مختلف بدن تاثیر دارند که هرکدام دارای علائم و عوارض خاصی هستند.

وی با اشاره به اینکه اگر قارچی توسط فرد خورده شد اولین و تنها کاری که می‌توان انجام داد تحریک به استفراغ است، تصریح کرد: با یک استفراغ عمدی در 30 دقیقه اول پس از خوردن قارچ، مواد سمی از بدن دفع و خطر مسمومیت می‌تواند به کلی رفع شود.

معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس ادامه داد: پس از گذشت 24 ساعت از خوردن قارچ اگر علائمی در فرد پیدا نشد اتفاقی برای فرد رخ نداده و مسمومیتی وجود ندارد.

علائم قارچ‌های گوارشی بعد از 5 ساعت بسیار خطرناک‌اند

وی گفت: سم در گروهی از قارچ‌ها دارای علائم گوارشی، درد شکم، اسهال و تهوع هستند که اگر این عوارض قبل از 5 ساعت پیدا شود خطرناک نیست؛ اما اگر بعد از 5 ساعت این علائم در فرد پیدا شود، نشان دهنده بسیار سمی و خطرناک بودن قارچ است که می‌تواند باعث آسیب به کبد شود.

نوری ساری با بیان اینکه گروهی دیگر از قارچ‌های سمی به عنوان قارچ جادویی یا مجیک ماشروم شناخته می‌شوند، خاطرنشان کرد: این قارچ‌ها توهم‌زا هستند و بعضی افراد از این نوع قارچ به عنوان مواد مخدر استفاده می‌کنند که در آینده موجب تغییر شخصیت می‌شوند و ممکن است یک فرد مهربان پس از مصرف آن به یک فرد خشن تبدیل شود.

وی افزود: اگر افراد در ساعت‌های اولیه مصرف قارچ‌های سمی با اورژانس تماس بگیرند به راحتی می‌توان از آسیب‌های جدی و مسمومیت‌های شدید جلوگیری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «اگزمای بهاره» چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • نقش مهم ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود
  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ
  • 70 نفر با قارچ‌های سمی مسموم شدند/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور