Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیم صالحی عمران رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به طرح مهارت آموزشی در راستای کاهش بیکاری فارغ التحصیلان گفت: بیکاری فارغ التحصیلان عوامل متعددی دارد البته تنها نمی‌توان سیستم‌های آموزشی صرف را مقصر اعلام کرد، بلکه بیکاری به رشد اقتصادی، افزایش تولید، رونق اقتصادی، شرایط اقتصادی و سیاسی کشور هم مربوط می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در این میان باید در خصوص تربیت منابع انسانی نیز جهت‌گیری، تصمیم‌گیری و ساماندهی درستی انجام شود.

رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای در ادامه بیان کرد: ما می‌توانستیم نظام آموزشی‌مان را هدفمندتر ساماندهی کنیم که یکی از راه‌های هدفمند کردن نظام آموزشی کشور توجه به آ‌موزش‌های مهارتی است. در اکثر کشورها در میان دانشجویان‌شان و حتی مدارکی که به آنها در انتهای تحصیل ارائه می‌کنند،‌ می‌بینیم که آموزش مهارتی وزن بسیار سنگینی در مقایسه با آموزش نظری دارد. آموزش مهارتی مبتنی بر نیازهای بازار کار و نیازهای حرفه‌ای صنعت است و ارتباطی تنگاتنگ با مشاغل و بازار کار صنعتی دارد. لذا اگر ما سراغ این بخش از آموزش‌های مهارتی برویم قطعا می‌توانیم بخش عظیمی از مشکل بیکاری را حل کنیم.

وی با بیان اینکه فارغ التحصیلان دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای جذب دستگاه‌های دولتی نمی‌شوند، گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای، آموزش‌های مهارتی را به دانشجویان خود ارائه می‌کنند به همین دلیل است که فارغ‌التحصیلان و دانشجویان ما استخدام بخش‌های دولتی نمی‌شوند و بنگاه‌های خصوصی، خوداشتغالی و کارآفرینی را راه‌اندازی می‌کنند. از این منظر است که آموزش مهارتی می‌تواند کمک مهمی به رفع بیکاری و معضلات ناشی از آن کند.

صالحی عمران درپاسخ به این سئوال که آیا برای پیاده‌سازی آموزش‌های مهارتی الگوی خاصی دارید؟ گفت: بله، برنامه درسی ما متناسب با نیاز کار بازار، حرفه‌ها و مشاغل است به تعبیر دیگر ابتدا به بازار کار و مشاغلی که مورد نیاز است نگاه می‌کنیم و بعد دوره‌های آموزشی و ارتباط با صنعت را شکل می‌دهیم. این اقدام از برنامه‌های نظری و علمی صرفی است که در دانشگاه‌های سنتی پیاده و اجرا می‌شود کاملا متفاوت است.

رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای با اشاره به ریشه‌های بیکاری در کشور گفت: بیکاری در جامعه ما رگ و ریشه‌های فرهنگی دارد، در جامعه ما بیشتر میل به استخدام‌های دولتی است تا اخذ مدارک و مدارج بیشتر و بالاتر، این نوع تفکر و فرهنگ باید در میان دانش آموزان، والدین و حتی در سطح جامعه اصلاح شود. من معتقدم که آموزش و پرورش از مقطع ابتدایی باید روی این فرهنگ  کار کند نه اینکه همه را برای دانشگاه‌های نظری آماده و هدایت کند.

وی در خصوص فارغ التحصیلان شاغل این دانشگاه گفت: طبق آخرین آمارگیری که از خروجی‌های سال ۹۲ و تا ۹۳ گرفته‌ایم که البته هنوز هم کامل نیست حدود ۶۲ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای وارد بازار کار شدند. البته در برخی از رشته‌ها حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد فارغ التحصیلان ما وارد بازارکار می‌شوند ولی به طور میانگین نزدیک به ۶۲ درصد دارای شغل متناسب با رشته هستند.

رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای در پایان اظهار داشت: دانشجویان و فارغ التحصیلان ما کمتر میل به مهاجرت دارند به این دلیل که سریعا وارد بازار کار و اشتغال می‌شوند. بخشی از دانشجویان که مهاجرت می‌کنند به خاطر ادامه تحصیلات و در واقع با هدف تحصیلات تکمیلی است. در عین حال در برخی مشاغل فنی سطوح مدارک بالاتر در ایران چندان جوابگو نیست، در واقع بازار کار بیشتر تکنسین و فنی طلب می‌کند.  

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بیکاری رییس دانشگاه فنی و حرفه ای فارغ التحصیلان دانشگاه های فنی و حرفه ای رییس دانشگاه فنی و حرفه ای آموزش های مهارتی آموزش مهارتی بازار کار جامعه ما وارد بازار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۹۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:‌ معلمان در جامعه‌ توسعه یافته در صف اول تکریم قرار دارند

به گزارش قدس آنلاین، آیین تجلیل از پیشکسوتان آموزش و پرورش کشور با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین گفت: از آقای شالویی تشکر می‌کنم که این اهتمام را داشتند از مفاخر و بزرگان علم‌مان نام ببریم و از جایگاه والایشان تجلیل کنیم.

محمدمهدی اسماعیلی افزود: تجلیل از بزرگان نباید عادت نامرسومی باشد که تنها در مواقع تجلیل به مشهورها توجه شود. بنابراین تجلیل امروز ما را با گوهرهایی مواجه کرد که متوجه باشیم چقدر به رشد و تربیت فرزندان‌مان کمک کردند.

وی ادامه داد: جامعه‌ای توسعه یافته و پیشرفته است که معلمان آن سرزمین در صف اول تکریم قرار گیرند. ما امروز در نظام الهی‌مان باید نسبت‌مان را با این هدف متعالی بسنجیم. در دولت مردمی به این نگاه توجه داریم و رفتار جزیره‌ای نداریم. همه باید کنار آموزش و پرورش باشیم چون همه از همان‌جا رشد کرده‌ایم.

وی افزود: بحمدالله جامعه ما جامعه کاملا فرهنگی و در مسیر رشد و تعالی قرار گرفته است. در صدر آن رهبرانی داریم که همیشه آموزگاران بزرگی بوده‌اند و هستند و اهتمام به جایگاه معلمی افق‌های دوردست را برای‌مان دست یافتنی می‌کند و می‌توانیم بگوییم که منزلت واقعی به این جامعه نخبه برگردانده می‌شود.

وزیر فرهنگ با اشاره به فعالیت‌های وزارت فرهنگ تصریح کرد: در وزارت فرهنگ در همه قالب‌های فرهنگی و هنری فعالیت می‌کنیم بنای تجلیل از اساتید و معلمان را داریم چرا که فرزندان ما با دیدن یک جامعه شاکر نسبت به اساتید و معلمان به این جایگاه تواضع پیدا می‌کند. ما در کنار وزارت آموزش و پرورش جایگاه فرهنگ‌سازی را با قدرت ادامه می‌دهیم و راهی که انجمن مفاخر برای تجلیل از معلمان در دستور کار قرار داده باید آغاز یک مسیر مهم باشد که می‌تواند در ادامه راه، برای جامعه‌مان هویت ساز و آینده‌ساز باشد.

در بخش دیگری از این آیین محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: امروز خدمت کسانی هستیم که در تربیت این جامعه و پرورش مفاخر آن موثر بوده و هستند. سال گذشته در نشست هیئت مدیره انجمن، سخن درباره معلمان به میان آمد. به فوریت پیشنهاد تجلیل از معلمان مطرح شد. چون یکی از مهمترین کارکردهای انجمن مفاخر می‌تواند همین اتفاقات باشد که جزء قدیمی‌ترین‌های نهادهای فرهنگی به حساب می‌آید. و بسیاری از بناها و آرامگاه‌ها را از خود به جای گذاشته است.

وی تاکید کرد: خوشبختانه در دولت مردمی که رئیس جمهور رئیس انجمن هستند و اعضای مهمی در این انجمن حضور دارند، تصمیم گرفته شد که انجمن مفاخر به ساخت و سازهای خود برگردد و امیدواریم اولین آزادراه حکمت برای پیوند اشراقی و مشاعی به عنوان اولین منطقه ویژه فرهنگی کشور به همت وزارت ارشاد هرچه زودتر به بهره برداری برسد. همچنین ۱۷ اثر میرسید جرجانی، شیخ شهاب الدین سهروردی و بازسازی آرامگاه و تجلیل آن و بناهای دیگر که در مرحله ساخت و تکمیل و بهره‌برداری است.

شالویی افزود: همچنین آرامگاه حمید سبزواری در ۲۲ خرداد سال جاری با همکاری شهرداری سبزوار به بهره‌برداری می‌رسد.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور گفت: بزرگداشت‌ها و تجلیل از مفاخر در دستور کار قرار دارد که از یک روز، یک هفته تا ۱۰ روز باشکوه این مفاخر معرفی و از مقام‌شان تجلیل شود.

وی همچنین درباره آیین تجلیل از معلمان در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تاکید کرد: وقتی در هیئت مدیره انجمن مفاخر مطرح شد جمعی از معلمان را قدردانی کنیم این نکته گفته شد که کار دشواری است. چون در آموزش و پرورش آنقدر معلم فرهیخته و فرزانه وجود دارد که انتخاب آنها دشوار است و چطور می‌توان در فرصت زمانی کم این اتفاق بیفتد. بنابراین تصمیم بر این شد آیین تجلیل از معلمان پیشکسوت برپا کنیم. توجیهی هم برای این اتفاق داشتیم که همه مفاخرمان شاگردان معلمان بوده‌اند و پرورش‌شان از آنجا اتفاق افتاده است.

همچنین حجت‌الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این آیین گفت: ابتکار مبارکی است در این محفل قدسی این تجلیل اتفاق افتاده، چون معلم فخر عالم و آدم است. اینکه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از معلمان تجلیل می‌کند به این دلیل است که معلمی والاترین فخر است. کار معلم این است جهل متعلم را به علم و آگاهی بدل می‌کند. تعلیم و تربیت باعث پیشرفت در خانواده و جامعه می‌شود. حکمت خیل کثیر عنایت می‌کند. پس فخر عالم و آدم معلمی است.

وی افزود: علمی که نافعه است و معلمی که علم نافعه آموزش می‌دهد. علم باید حکمت بنیان باشد. اگر علمی با خرد ناب شکل گیرد علم حکمت بنیان است. علمی که اخلاق‌ساز و فضیلت‌ساز است. بنابراین این آموزش‌ها و معلمان ارزشمند است.

خسروپناه تصریح کرد: بزرگترین سرمایه انسانی است که معلم را تربیت می‌کند. این نادانی است کسی بگوید هزینه‌های وزارت آموزش و پرورش بالاست. اگر بخواهیم به این فخر برسیم کل نظام آموزش و پرورش را مسئله اول بداند. تامین معیشت و کرامت معلمان شکل گیرد. اولویت معنا پیدا می‌کند. دوم، باید از حکمرانی تعلیم و تربیت برخوردار باشیم. خوشبختانه در سال‌های گذشته سند تحول بنیادی آموزش و پرورش را شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته و مصوبه آن توسط رئیس‌جمهور ابلاغ می‌شود.

وی تاکید کرد: ساختار آموزش و پرورش باید آموزشی، پژوهشی، تربیتی و مهارتی باشد. دانش‌آموزی فارغ التحصیل نشود که مهارت بیاموزد. یکسری محفوظات در اختیارشان قرار بگیرد بلکه باید آموزش حفظ محور به عقلانیت محور اختصاص پیدا کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • وزیر آموزش و پرورش: ارسال لایحه تقویت مدارس دولتی به مجلس / این دولت روزی 8 مدرسه ساخته است
  • پیگیری لایحه تقویت مدارس دولتی/ احداث روزانه ۸ مدرسه در کشور
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:‌ معلمان در جامعه‌ توسعه یافته در صف اول تکریم قرار دارند
  • فرهنگ‌سازی با برنامه‌ریزی آموزش و پرورش انجام شود
  • آموزش چهار هزار و ۹۰۰ مهارت آموز درهرمزگان
  • فارغ‌التحصیلی بیش از یکصد هزار دانش آموخته از دانشگاه علامه 
  • سپاه با تمام وجود و بی منت در کنار آموزش و پرورش است
  • بازنشستگان و معلمان نمونه کلاچایی تجلیل شدند
  • صحرایی: امسال ۱۰۰ هزار معلم جدید استخدام می‌شوند
  • اعتماد اجتماعی مردم به فرهنگیان مهمترین سرمایه آموزش و پرورش است