Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید حسین پیشگر معاون فرهنگی واحد تهران غرب در گفت‌‌‌و‌‌‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره برنامه‌‌های فرهنگی این واحد دانشگاهی در ارائه درس تعالی دانش خانواده گفت: در حال حاضر، تهاجم فرهنگی با سرعت بسیاری در جامعه رسوخ کرده و جامعه سنتی ما دیدگاه‌‌‌های متفاوتی نسبت به آنچه که در دنیا متداول بوده دارد، بنابراین مقابله با این امر و ترویج سبک زندگی ایرانی و اسلامی نیازمند قانون‌‌‌‌گذاری و ارائه دروسی با این محتوا در دانشگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و مراکز آموزش عالی در این حوزه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اهمیت نقش‌‌آفرینی و پیشرو بودن دانشگاه در تحولات اجتماعی، امروزه مدل دانشگاه پاسخگو و تمدن‌‌‌ساز مورد توجه اندیشمندان است. پاسخگویی دانشگاه هیچ تفاوتی با پاسخگویی سایر نهادها و فعالان جامعه ندارد و باید مبین رابطه نقش دانشگاه با نیازهای جامعه و میزان کارآمدی آن باشد.

وی تشریح کرد: احیا و حفظ ارزش‌‌های اسلامی در محیط‌‌های علمی با استفاده از روش‌‌های کارآمد و هماهنگ با شئون محیط‌‌های علمی و زمینه‌‌‌سازی به منظور ایجاد توانایی بحث و گفت‌‌و‌‌گو و نقد و ارزیابی سایر فرهنگ‌‌ها و تمدن‌‌ها، نظارت و ارزیابی هدفمند و مستمر برنامه‌‌ریزی و ایجاد دروسی در حوزه ارائه مهارت‌های فردی و اجتماعی از جمله امور مهم و مورد توجهی است که باید در در سرفصل دروس دانشگاهی مورد توجه قرار گیرد.

پیشگر متذکر شد: ارائه درس سبک زندگی اسلامی- ایرانی و خانواده‌ متعالی از جمله دروس مورد نیازی است که در کمیسیون فرهنگی مجلس مورد بررسی قرار گرفته، این درس بعد از دریافت مجوز لازم و ارائه آن به شکل هدفمند در دانشگاه‌‌‌ها و مراکز آموزش عالی، می‌‌‌تواند نقشی اثرگذار در توسعه و تحکیم بنیان خانواده، ترویج سنت ازدواج و ارائه سبک زندگی اسلامی به دانشجویان با معرفی الگوهای صحیح داشته باشد.

معاون فرهنگی واحد تهران غرب در ادامه تاکید کرد: از نگرانی‌‌‌های اصلی در خصوص محیط‌‌‌های فناوری جدید، استفاده نادرست از فناوری‌‌های جدید، اشاعه نادرست ارزش‌‌‌های فرهنگی بیگانه و کم رنگ شدن ارزش‌‌‌های خودی است. برای مواجهه با این چالش، بسترسازی فرهنگی، اشاعه آداب معاشرت شبکه‌‌ای، توسعه برنامه‌‌‌های فرهنگی بومی و مبتنی بر نظام ارزشی جامعه در دانشگاه‌‌‌ها و مراکز آموزش عالی می‌‌‌تواند مفید باشد.

پیشگر درباره برنامه‌‌‌های واحد تهران غرب در خصوص توسعه مهارت‌‌‌های فردی و تحکیم بنیان خانواده خاطر‌‌نشان کرد: در واحد تهران غرب کارگاه‌‌‌های مختلف مهارت‌‌‌های فردی و ارتباطی در راستای توسعه و تحکیم بنیان خانواده برگزار کردیم و در حال تدوین برنامه‌‌‌هایی هستیم که در درس خانواده و جمعیت هم بخشی را به ارائه جلساتی برای توسعه تحکیم بنیان خانواده اختصاص دهیم.

وی یادآور شد: باید دانشگاه‌های کشور به سمت تبیین صحیح مبانی اسلامی رفته و آن را در جامعه به درستی نهادینه سازند.
دانشگاه رسالت سنگینی در این میان بر عهده دارد و استادان باید ضمن انتخاب بهترین مبانی فرهنگی، خود نیز تولیدکننده آن باشند و نگرش الهی را به جامعه ابلاغ کنند.

معاون فرهنگی واحد تهران غرب تصریح کرد: دانشگاه مبدا تحولات است و اگر در آن نگرش توحیدی و معادمحور حاکم باشد می‌توان انتظار داشت که جامعه نیز در این مسیر گام بردارد. متاسفانه کم‌کاری بسیاری در این میان در بین بخش‌های مختلف وجود دارد. باید یکی از رسالت‌های اصلی جامعه علمی، شناخت سبک زندگی اسلامی ایرانی و تببین صحیح آن برای جامعه باشد به گونه‌‌ای که مفاهیم و آموزه‌های دینی در بطن زندگی مردم آشکار شود.

پیشگر گفت: انتقال صحیح آموزه‌های اسلامی در کنار فرهنگ‌‌‌سازی باید از خود ما آغاز و به مرور دامنه آن در جامعه بیشتر شود. امروز جرات علمی برای مقابله با تهاجم فرهنگی در مراکز آموزش عالی به آن شکلی که باید وجود ندارد و این نشان از خودبیگانگی است. متاسفانه مبانی غربی به صورت گزینشی وارد شده و غالب آنچه از افکار و کتب غربی وارد فرهنگ ما می‌شود بر نحوه و سبک زندگی ایرانی اثرگذار بوده که نیازمند توجه مسئولان امر است.

معاون فرهنگی واحد تهران غرب تصریح کرد: درصددیم تا سلسله جلساتی را با هدف تحکیم بنیان خانواده در خصوص مهارت‌‌‌های زوجین و توسعه ازدواج دانشجویی ایجاد کنیم. یک مرکز مشاوره هم در واحد تهران غرب داریم که به دانشجویان خدمات مشاوره ازدواج ارائه می‌‌‌‌‌دهد.

انتهای پیام/

188 / 167 حسین پیشگر واحد تهران غرب تعالی دانش خانواده مسیر تحول در دانشگاه آزاد

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: واحد تهران غرب تحکیم بنیان خانواده مراکز آموزش عالی واحد تهران غرب سبک زندگی اسلامی مورد توجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۹۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است

ایسنا/لرستان معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد لرستان گفت: مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است.

امین آزادبخت امروز، هشتم اردیبهشت در آیین اختتامیه مرحله استانی مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»‌ که به همت جهاد دانشگاهی لرستان و به میزبانی دانشگاه لرستان در سالن اجتماعات شهید میربهرسی این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به استقبال دانشجویان لرستانی از مسابقه ملی سدید بیان کرد: این مسابقات بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی، بیانی و ایده‌پردازی در دانشجویان، کاربردی کردن پژوهش‌ها و تحقیقات دانشجویی، ترویج فرهنگ مطالعه و ترویج گفتمان علم است.

وی با اشاره به اینکه این رویداد پیش از این در قالب دو مسابقه ملی پایان‌نامه و کتاب سه‌ دقیقه‌ای اجرا می‌شد که در دور جدید، با تجمیع مسابقات قبلی و با عنوان مسابقات ملی سدید در پنج بخش پایان‌نامه، کتاب، مقاله، طرح پژوهشی و اختراع برگزار شده است، افزود: در لرستان این مسابقه ملی با حضور ۵۳ نفر در مرحله استانی به همت جهاد دانشگاهی و با همکاری دانشگاه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی برگزار شد که با استقبال خوبی از سوی دانشجویان مواجه بودیم.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد لرستان به اجرای برنامه‌های مختلف از قبیل مناظرات دانشجویی، مناظرات اساتید و پویش‌های مختلف اشاره کرد و ادامه داد: جهاددانشگاهی یک نهاد دانشگاهی است که با برخورداری از ظرفیت‌هایی همچون خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا، مرکز افکارسنجی(ایسپا)، سازمان انتشارات، کانون‌های دانشجویی و... می‌تواند ارتباط خوبی با دانشجویان داشته باشد و برنامه‌های متنوعی در عرصه‌های مختلف برگزار کند.

آزادبخت با اشاره به پایین بودن سرانه مطالعه کتاب در استان و کشور و اینکه دانشجو نقش‌آفرین و آینده‌ساز است، گفت: دانشجویان باید مروج، مبلغ و معرف کتاب و کتابخوانی باشند و با تشویق هم‌کلاسی‌ها، دوستان، خانواده نقش خود در مروج عرصه مطالعه کتاب را ایفا کنند.

وی در خاتمه از اهدای دو هزار جلد از سوی جهاددانشگاهی واحد لرستان به دانشگاه لرستان جهت تجهیز کتابخانه‌های سراهای دانشجویی دانشگاه لرستان خبر داد و گفت: طرح جمع‌آوری کتاب با عنوان رستا سال گذشته از سوی جهاددانشگاهی لرستان اجرا و بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب جمع‌آوری شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌های ایران اجازه ورود نیرو‌های امنیتی به دانشگاه را نمی‌دهد
  • استفاده از ظرفیت بانوان فعال برای رفع چالش‌های ملی/ پژوهش‌های دینی، مسئله‌محور باشند
  • طرح استفاده از انرژی خورشیدی در دانشگاه آزاد شهرقدس عملیاتی می‌شود
  • نخستین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی آغاز به کار کرد
  • فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • نقش مؤثر دانشجویان در فرآیند جهاد تبیین با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فضای مجازی
  • تجمع دانشگاهیان تهران، مشهد و اهواز در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکاو اروپا
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • بازگشت ۳۰۰۰ واحد تعطیل به تولید/ ۱.۲ میلیون نفر بیمه شدند