Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@04:36:45 GMT

قانونگذاران قانون گریز

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۹۰۴۵۱

قانونگذاران قانون گریز

در شرایطی که قانونگذار مهلت و چگونگی تبلیغات رسمی انتخابات را عنوان کرده اما شاید می توان گفت تمام داوطلبان ورود به خانه ملت این مهم را نادیده گرفته و تبلیغات خود را از ماهها قبل آغاز کرده اند، تبلیغاتی که این روزها به اوج رسیده و رفته رفته با بی پروایی و جسارت بیشتری علنی می شود.

در کمتر از سه هفته مانده به برگزاری انتخابات مجلس یازدهم، کارناوال های تبلیغاتی در برخی حوزه های انتخابیه لرستان راه افتاده و نکته مورد توجه اینکه برخی از این کاروان های غیرقانونی، مربوط به نمایندگان فعلی استان هستند، افرادی که تجربه حضور در مجلس قانونگذاری را داشته و بارها از تریبون های مختلف نسبت به رعایت قانون به افراد و نهادهای مختلف تذکر داده اند این روزها خود و طرفداران آنها به نمادی برای قانون گریزی تبدیل شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کانال های تلگرامی با اعلام گردهمایی ها و همایش های داوطلبان مجلس به صورت علنی قانون شکنی می کنند و البته بعد از برگزاری این دیدارها و همایش ها حتی در اماکن عمومی، تصاویر و فیلم هایی از استقبال "پرشور" مردمی در صفحات مجازی با عنوان "تجمع های خودجوش!!" بارگذاری می شود تا ضربه شستی باشد به قلب تبلیغاتی رقبا و طرفداران آنها. 

گذشته از تبلغیات غیرموعد، مواردی نیز در سخنرانی و شعارهای کاندیداها عنوان می شود که در حوزه اختیارات نمایندگی نبوده و تنها جمله های زیبایی برای "رای جمع کنی " هستند و در بلندگوهایی گفته می شود که گوش قانون را کر می کنند.

البته تجربه دوره های قبل نشان داده که تبلیغات در موعد قانونی نیز دارای اشکالاتی است و طرفداران نامزدهای انتخاباتی به طور معمول در نصب پوستر، ایجاد ستادهای خارج از محدوده تعیین شده، راه بندان های خیابانی، و راه اندازی کارناوال های "چشم کور کن" دستی بر آتش تبلیغات غیرقانونی دارند.

داوطلبان باید مواظب باشند این روزها برای ورود به مجلس قانون گذاری، قانون شکنی را در دستور کار قرار ندهند و بی توجه به قانون و مقررات پیش نروند چراکه به نظر می رسد برخی افراد ، قانون را قربانی اهداف خود کرده اند و برای رسیدن به هدفشان و نشستن روی صندلی های بهارستان هیچ گونه قانونی برای آنان وجود ندارد.
این روزها آرام آرام توزیع شب نامه ها ، حضور در مجالس ختم و همایش های مردمی، سرکشی از جانبازان و ایثارگران و دهها برنامه دیگر یک پای ثابت فعالیت داوطلبان شده  است.

سوال اینجاست چگونه برخی افراد که برای ورود به مجلس قانونگذاری، نخستین گام را عبور از قانون می دانند و به این امر باور دارند چطور می توانند در وضع قوانین کلی و جزئی موفق عمل کنند؟ آیا فردی که برای رسیدن به اهداف خود قانون شکنی و قانون گریزی را در پیش گرفته می تواند در تصویب قوانین و اجرای وظایف محوله بر اساس قانون و عدالت رفتار کند؟

به نظر می رسد اولین اقدامی که این افراد پس از ورود به مجلس باید در دستور کار قرار دهند، شفافیت و بازنگری کلی در قانون تبلیغات انتخابات است، چراکه مبرهن است قانون فعلی در خصوص تبلیغات نامزدها چندان کاربردی نبوده و کارایی ندارد.
لرستان با هفت حوزه انتخابیه ۹ نماینده در خانه ملت دارد که ۲۲۳ نفر برای کسب این کرسی ها در مجلس یازدهم با هم رقابت می کنند.

الهام بابایی

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 جشنواره فیلم فجر ۳۸ ویروس کرونا دهه فجر 98 انتخابات انتخابات مجلس جانبازان و ایثارگران زیبایی قانون انتخابات 98 بودجه 99 جشنواره فیلم فجر ۳۸ ویروس کرونا دهه فجر 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی ورود به مجلس مجلس قانون قانون شکنی همایش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۹۰۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت ممنوع است

 سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه شاهد جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها هستیم، گفت: قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب‌رسان در رسانه ملی مصوب شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، عبدالعظیم بهفر اظهار کرد: قوانین منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت به مانند حروف والی در زبان عربی هستند که گرچه نوشته می‌شوند، اما خوانده نمی‌شوند، به رغم اینکه قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان در رسانه ملی مصوب است و هر سال کالاهای آسیب رسان و غیر مجاز اعلام می‌شوند، اما اجرای جدی این قانون در محاق قرار می‌گیرد و شاهد جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها هستیم.

وی افزود: سرپیچی از این قانون هم به روش‌های مختلف صورت می‌گیرد و ادعاهای غیرواقعی یا اغراق در معرفی محصول پاشنه آشیل بسیاری از تبلیغات است، گاهی عنوان عوض می‌شود، گاهی با ایما و اشاره محصول را تبلیغ می‌کنند که البته در پس این اقدامات، ترس از قانون مشاهده می‌شود، اما با تساهل و مداراهای اخیر برخی از شرکت‌ها و نشان‌های تجاری با چراغ سبز رسانه ملی در چشم قوانین زل می‌زنند و آشکارا و مستقیم مخاطب را به مصرف محصولات آسیب رسان به سلامت دعوت می‌کنند.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به برگزاری جلسات مشترک با مسئولان رسانه ملی گفت: در جلساتی که با مسئولان رسانه ملی برگزار کرده‌ایم مهم‌ترین دلیل مدارا با تخلفات تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت را کم بودن بودجه و ضرورت اکتساب منابع مالی برای بقا و استمرار فعالیت‌ها اعلام می‌کنند که صحت‌سنجی این موضوع، وظیفه نهادهای بودجه‌ای است، اما هدف نمی‌تواند توجیه‌گر وسیله باشد، شیوع بیماری‌های مختلفی مثل سرطان با مولفه غذاهای مضر مماس است و تغذیه غیر سالم در بسط سبک زندگی اشتباه تاثیرگذار است.

بهفر ادامه داد: یکی از مهم‌ترین ناظران در کنار نهادهای دیگر، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است و ما ملزم به برخورد سلبی و حتی قضایی با کسانی هستیم که با تخطی از قوانین سلامت، جامعه را تهدید می‌کنند، اما جامعه نیز باید نسبت به سلامت خود حساس باشد و دست از مطالبه‌گری برندارد.

وی در واکنش به بعضی ادعاهای نادرست در تبلیغات محصولات غذایی تاکید کرد: در حوزه تبلیغات محصولات غذایی گاهی اوقات ادعاهای نادرست و خلاف واقع مطرح می‌شود که بعضی از آنها موضوعیت ندارد؛ به عنوان مثال درج عنوان بدون کلسترول روی روغن‌های نباتی از این دسته تبلیغات محسوب می‌شود، چراکه روغن‌های نباتی در اصل بدون کلسترول است و تنها در روغن‌های حیوانی وجود دارد.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: درج عنوان بدون افزودنی روی شیرهای استریل نیز از این دست تبلیغات است، چراکه شیرهای استریل نیازی به افزودنی یا نگهدارنده ندارند، چون داخل آن میکروبی وجود ندارد.

بهفر افزود: بسیاری از اسنک‌ها، روغن‌ها، انواع سس، آب‌میوه‌ها و نوشیدنی‌هایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم، محصول یا شرکت و برند را تبلیغ می‌کنند، غیرقانونی هستند و نباید در رسانه ملی یا هر رسانه دیگر تبلیغات داشته باشد.

وی گفت: یکی از موضوعاتی که در تبلیغات کالاهای آسیب رسان وجود دارد و برخی آن را به عنوان یک چالش به حساب می‌آورند، کلی بودن دستورالعمل تبلیغات است که شاید بهتر باشد نهادهای مرتبط با این موضوع دستورالعمل را با شاخص‌های کمی قابل سنجش و اندازه‌گیری، به روزرسانی و دستورالعمل جدید را با جدیت عملیاتی کنند.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: شورای سیاست‌گذاری سلامت صدا و سیما هم به عنوان فصل مشترکی در پیشبرد اهداف سلامت محور، می‌تواند در احیای اجرای قانون منع تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت در رسانه ملی نقش ایفا کند و ما هم آمادگی داریم تمام امکانات خود جهت اشاعه فرهنگ سلامت را در اختیار نهاد مهم اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی کشور قرار دهیم.

کد خبر 749643

دیگر خبرها

  • تمام رفتارهای تبلیغاتی کاندیداها در فضای حقیقی و مجازی رصد می‌شود
  • رفتار تبلیغاتی کاندیدهای انتخابات مجلس رصد می‌شود
  • باید افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم
  • چراغ سبز رسانه ملی به کالا‌های آسیب‌رسان سلامت
  • جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت ممنوع است
  • چراغ سبز رسانه ملی به کالاهای آسیب‌رسان سلامت | توجیه عجیب برای تبلیغ این کالاها
  • جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت؛ ممنوع
  • ضرورت بازنگری در دستورالعمل‌های تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت
  • چرا صدا و سیما با تبلیغات دروغ کالاهای آسیب رسان به سلامت مدارا می کند؟
  • راست و دروغ تبلیغ محصولات غذایی در تلویزیون