Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علیرضا رحمتی افزود: هرچند ممکن است امسال به طور کامل نتوانیم موضوع منشور سبز را رعایت کنیم اما انتظار ما این است که به عنوان مثال اگر واحدی ۱۰ درصد موضوعات زیست محیطی را رعایت می‌کند بتواند تا سال آینده این درصد را افزایش دهد.

وی با اشاره به اینکه شعار این دوره از نمایشگاه، مسوولیت اجتماعی ۸۰ میلیون محیط‌بان تعیین شده است، گفت: نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست از ۱۴ تا ۱۷ اسفندماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رحمتی اظهارداشت: در نمایشگاه امسال واحدهای مختلف صنعتی، تجاری و خدماتی دستاوردهای زیست محیطی خود را ارئه می‌دهند و از سوی دیگر مراکز دانش بنیان و دانشگاه‌هایی که در زمینه محیط زیست به صورت تخصصی فعالیت می‌کنند نیز در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.

وی ادامه داد: تلاش ما این است که ارتباط خوبی بین مراکز دانشگاهی و صنعت برقرار کنیم تا واحدهای صنعتی، خدماتی و تجاری حاضر در نمایشگاه بتوانند با کمک مراکز علمی مشکلات زیست محیطی خود را برطرف کنند.

دبیر اجرایی نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست با اشاره به اینکه بسیاری از واحدهای صنعتی کشور در زمینه‌های مختلف زیست محیطی اعم از آلودگی هوا و آب، مدیریت پسماند و پساب مشکل دارند، تصریح کرد: نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست فرصتی فراهم خواهد کرد تا این واحدها بتوانند با آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه محیط زیست آشنا شوند.

به گفته رحمتی در اصل ۵۰ قانون اساسی کشور آحاد جامعه در برابر حفظ محیط زیست مسوول هستند از این رو شعار امسال این نمایشگاه، محیط زیست مسوولیت اجتماعی ۸۰ میلیون محیط‌ بان تعیین شده است.

وی تصریح کرد: نمایشگاه‌های بین‌المللی محیط زیست پیش از این دبیرخانه دائمی نداشتند به همین دلیل دستاوردهای آن‌ به صورت گزارشی جامع تهیه و مستندسازی نمی‌شد اما امسال دبیرخانه نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست فعال شده است و در طول نمایشگاه و پس از آن دستاوردها و نقاط ضعف و قوت به صورت دقیق مستندسازی می‌شود.

دبیر اجرایی نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست با بیان اینکه در طول برگزاری نمایشگاه کارگاه‌های آموزشی برگزار می شود، گفت: روز اول نیم قرن تجربه ما در حوزه محیط زیست بررسی و پس از آن طی روز دوم موضوعات مرتبط با آموزش و اطلاع‌رسانی به مردم در زمینه‌های زیست محیطی بررسی می‌شود، در روز سوم نیز فناوری‌های دانش‌بنیان و سازگار با محیط زیست معرفی خواهند شد و آخرین روز به صنعت، خدمات و توسعه پایدار اختصاص می‌یابد.

رحمتی در پایان درباره استقبال واحدهای صنعتی و دانشگاه‌ها از نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست گفت: شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور بر حضور در این نمایشگاه موثر است اما با وجود این و با اطلاع‌رسانی‌ها در سراسر کشور تاکنون استقبال خوبی از این نمایشگاه صورت گرفته است و از بیشتر استان‎های کشور واحدهای صنعتی، خدماتی و مراکز دانش بنیان شرکت کرده‌اند، یک ماه دیگر نیز تا زمان افتتاح نمایشگاه محیط زیست فرصت داریم و امیدواریم که این استقبال بیشتر شود.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست واحدهای صنعتی اطلاع رسانی مراکز دانش دانش بنیان زیست محیطی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۹۲۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف فعالیت ۲۸ واحد صنعتی متخلف در شهرک صنعتی اشتهارد

مجید درگی در گفت وگو با خبرنگار مهر در رابطه با پیگیری فاضلاب شهرک صنعتی اشتهارد و اینکه آیا پرونده قضایی در این خصوص تشکیل شده یا خیر گفت: در سفر دوم رئیس جمهور به البرز، رئیس سازمان محیط زیست به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور به اشتهارد سفر و از شهرک صنعتی اشتهارد، تصفیه خانه مرکزی و خروجی پساب آن به زهکش کشاورزی بازدید کرد.

وی ادامه داد: همچنین یک بازدید سرزده و از پیش تعیین نشده نیز از شهرک چرم سازی بوئین زهرا انجام و ماحصل این بازدیدها منجر به صدور دستورات ویژه و تعیین مهلتی شد که تا پایان سال باید حتماً و الزاماً پساب صنعتی به حد استاندارد برسد، در غیر این صورت از ورود آن به زهکش کشاورزی جلوگیری شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز بیان کرد: در طول مهلت سه ماهه اقدامات بسیار خوبی انجام و با ورود دادستان مرکز استان جلسه ویژه ای در شهرک صنعتی اشتهارد با حضور مسوولان استانی و شهرستانی، رئیس دادگستری و دادستان شهرستان اشتهارد تشکیل و این دستورات به صورت ویژه پیگیری و تاکید شد که این موارد توسط شهرستان اجرایی شود، در غیر این صورت برخوردهای لازم صورت می گیرد.

درگی اظهار کرد: طی دو سال گذشته اداره کل محیط زیست استان، مسئله اشتهارد را به عنوان یک مورد اساسی در دستور کار خود داشت تا این معضل ۳۰ ساله مردم اشتهارد حل شود. خروج روزی چهار هزار مترمکعب پساب صنعتی از تصفیه خانه به داخل زهکش و ورود آن به رودخانه شور مشکلات عدیده ای هم برای شهروندان و هم برای استان های تهران و قم ایجاد کرده تا جایی که این رودخانه تبدیل به آلوده ترین رودخانه کشور شده بود.

شناسایی واحدهای آلاینده اشتهارد با پایش های شبانه

وی افزود: وجود آلاینده هایی که هوای شهرستان اشتهارد را آلوده کرده موجب نارضایتی مردم و ایجاد مشکلات تنفسی و حتی در بعضی از موارد بروز ناراحتی های پوستی و این موضوع موجب شد که مساله اشتهارد اولویت اصلی مدیریت استان قرار گیرد. با پایش های شبانه در یک فرآیند سه الی چهار ماهه واحدهای آلاینده این شهرستان شناسایی شدند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز خاطرنشان کرد: حدود ۱۵۰ واحد صنعتی در اشتهارد وجود دارد که ملزم هستند پساب خروجی خود را قبل از ورود به شبکه فاضلاب شهرک تصفیه کنند. در این راستا ابتدا باید پیش تصفیه انجام شود و بعد فاضلاب را به سمت تصفیه خانه شهرک هدایت کنند که اینکار انجام نمی شد.

درگی متذکر شد: اکثر این واحدها یا پیش تصفیه نداشتند یا غیر فعال بودند. با اخطارهای لازم و همکاری فرماندار شهرستان، تشکیل شورای تامین و حمایت دستگاه قضایی این واحدها ملزم شدند که پیش تصفیه های خود را دایر کنند. در طول دو سال گذشته تعداد قابل توجهی از این پیش تصفیه ها ساخته شده یا اگر ساخته شده بودند، فعال شدند و در مدار قرار گرفتند؛ تعدادی هم در حال رفع مشکل هستند.

وی بیان کرد: مشکل اساسی دیگر مسئله فیلترها و فیلتراسیون هوا و خروجی هوا بود. تعداد قابل توجهی از واحدها مسائل زیست محیطی را رعایت نمی کردند که اخطاریه های لازم برای آنها صادر شد. در مجموع ۲۰۱ پرونده قضایی در شهرستان اشتهارد تشکیل دادیم و فعالیت ۲۸ واحد با دستور قضایی متوقف شد زیرا هیچ گونه اقدامی برای بهبود شرایط انجام ندادند.

کاهش میزان COD پساب خروجی تصفیه خانه شهرک صنعتی اشتهارد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز اذعان کرد: طبق آخرین نمونه برداری که از پساب خروجی تصفیه خانه شهرک صنعتی انجام داده ایم شرایط بسیار بهتر شده و میزان COD که در گذشته بالای ۲۰ هزار و تقریباً ۲۰۰ برابر حد مجاز بود، در آخرین نمونه برداری به زیر ۸۰۰ رسیده که اتفاق بسیار شگفت انگیزی به شمار می رود.

وی افزود: ادامه این روند در هفته های آینده می تواند خروجی تصفیه خانه شهرک صنعتی را به حد استاندارد و میزان COD را به ۲۰۰ برساند و با ادامه این مسیر، معضل ۳۰ ساله حل شود. در بحث هوا هم اقدامات موثری انجام شده است. بعضاً کارخانه هایی برای اصلاح سیستم خروجی هوا ده ها میلیارد تومان هزینه کردند که قطعاً با راه اندازی این سیستم ها در تابستان پیش رو مردم اشتهارد شرایط هوایی بهتری را تجربه می کنند.

درگی در پاسخ به سوالی در خصوص تخریب محیط زیست در اجرای پروژه بزرگراه شمالی و پیگیری تخلفات این پروژه گفت: مساله آزادراه یک پروژه ملی است که با مصوبه هیات دولت در دهه ۷۰ آغاز شده و اجرای آن بیش از ۳۰ سال طول کشیده و به دلیل عدم رعایت ملاحظات زیست محیطی تخریب بسیاری در مسیر خود ایجاد کرده است.

تعامل اداره کل محیط زیست با شرکت آزادراه شمالی

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز افزود: خصوصاً اینکه از دل منطقه حفاظت شده و منطقه امن زیستگاه حیات وحش ما عبور و آسیب جدی به محیط زیست وارد کرده است. ما رویکرد خود را در این دو سال اخیر تغییر داده و در یک رویکرد تعاملی با شرکت آزادراه به سمتی رفتیم تا بتوانیم مانع آسیب های بعدی شویم و بخشی از تخریب های ایجاد شده را جبران کنیم.

وی ادامه داد: برای اولین بار این پروژه در شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور مطرح شد. با توجه به اینکه مردمی که از این آزادراه استفاده می کنند نیازمند بهره مندی از مراکز خدماتی هستند، مجوز مربوطه توسط این سازمان صادر و شرایطی برای این مجوز در نظر گرفته و به شرکت آزادراه اعلام شد و این مجموعه نیز به دنبال اجرای این ملاحظات زیست محیطی و شرایطی که سازمان محیط زیست به آنها اعلام کرده هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز تاکید کرد: من مطمئن هستم با این روند و تعامل جدیدی که بین سازمان و شرکت آزادراه صورت گرفته قطعاً و یقیناً اتفاقات خوبی خواهد افتاد که می تواند این آسیب ها را اگر از بین نبرد به حداقل ممکن برساند.

کد خبر 6093755

دیگر خبرها

  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • توقف فعالیت ۲۸ واحد صنعتی متخلف در شهرک صنعتی اشتهارد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند