Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@00:12:07 GMT

واعظی: شرایط کشور نسبت به سال گذشته بهتر است

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۰۲۸۴۸

به گزارش ایسنا، محمود واعظی در نشست هم‌اندیشی با فعالان اقتصادی و کارآفرینی استان مازندران، تأکید کرد: وحدت و همدلی، کلید عبور از مشکلات و راه اصلی ناکام کردن دشمنان در تحقق اهداف‌شان است و همه باید دست به دست هم دهیم تا از این مرحله سخت عبور کرده و دشمن را ناامید کنیم.

وی افزود: دشمنان ملت ایران فکر می‌کردند با فشار حداکثری و اعمال تحریم‌ها در مدت 3 ماه ملت ایران را تسلیم خود می‌کنند و همه توان و تلاش خود را برای تحقق هدف‌شان بکار گرفتند اما ایستادگی و مقاومت ملت و تلاش و تدبیر مسئولان کشور، مانع از تحقق هدف دشمنان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تأکید کرد: باید بتوانیم با تلاش و کوشش بیشتر و فراهم کردن زمینه فعالیت و تولید بیشتر برای کارآفرینان و تولیدکنندگان ، به  حرکت رو به رشد و تولید خود ادامه دهیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان این‌که «دولت به هیچ عنوان با شرایط دو نرخی برای هیچ کالایی موافق نیست»، گفت: در شرایط امروز چاره‌ای جز این نداریم تا برای جلوگیری از وارد شدن فشار بیشتر به اقشار آسیب‌پذیر توازن بازار را حفظ کنیم.

وی با بیان این‌که «فعالان اقتصادی، کارآفرینان و بخش خصوصی و دولت باید شرایط یکدیگر را درک کرده و همدیگر را مراعات کنند»، گفت: با توجه به کاهش درآمد فروش نفت ناشی از تحریم‌ها باید هزینه‌ها را مدیریت کنیم و در این راه تأمین نیازهای داخلی از اولویت بالایی برخوردار است.

وی برگزاری  چنین جلساتی برای حل مشکلات فعالان اقتصادی و کارآفرینان را بسیار مفید دانست و در عین حال افزود: این جلسات باید به حل مشکلات بینجامد و ضروری است که با تشکیل کمیته ویژه‌ای از سوی استاندار با حضور مدیران کل دستگاه‌ها، مسایل و مشکلات مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی و کارآفرینان بررسی و برای حل مشکلات اقدامات لازم صورت گیرد.

واعظی تأکید کرد: در خصوص مسایل و مشکلات مطرح شده آنچه در حوزه اختیارات مدیران استانی است می‌تواند در داخل استان تصمیم گیری و حل و فصل شود و مواردی هم که نیاز به هماهنگی دستگاه‌های بالاتر در سطح وزارتخانه یا دولت دارد نیز در سطوح بالا مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه سخنان خود با بیان این‌که «فعالیت‌ها در استان باید به گونه‌ای باشد که زنجیره تولید کامل شود»، گفت: وضعیت تولید محصولات کشاورزی و آبزیان در استان خوب است و شما باید به گونه‌ای فعالیت کنید که ارزش افزوده تولید در خود استان دیده شود.

واعظی ظرفیت گردشگری در استان را بسیار بالا توصیف کرد و گفت: امروز باید از اقتصاد سنتی به سمت اقتصاد دانش‌بنیان حرکت کنیم. ما در دولت بسترسازی می‌کنیم و زیرساخت را برای این مهم آماده می‌کنیم، شما هم باید تلاش کنید با حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان شرایط اقتصادی و تولید را بهبود ببخشید.

رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع صادرات غیرنفتی با توجه به شرایط سخت تحریم فروش نفت کشور، گفت: با استفاده از ارز حاصل از صادرات غیرنفتی می‌توانیم بخش زیادی از مشکلات را حل کنیم، اما تا زمانی که وارد بازار صادراتی نشویم، تاجر خوبی نخواهیم شد.

واعظی افزود: در روابط خارجی با کشورها بحث صادرات و تجارت بین‌المللی از اهمیت بالایی برخوردار است و تلاش دولت بر این است که بستر مناسب برای صادرات کالاهای ایرانی فراهم شود. در همین راستا همکاری با کشورهای منطقه اورآسیا که اخیراً آغاز شده می‌تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت صادرات ایران داشته باشد.

پیش از سخنان واعظی، احمد حسین‌زادگان استاندار مازندران و روسای اتاق بازرگانی، خانه صنعت و معدن، خانه کارگر، اتحادیه باغداران استان، انجمن کارفرمایان، انجمن شرکت‌های زنجیره‌ای تولیدکننده مرغ، کارآفرینان حوزه گردشگری و همچنین نماینده بخش شیلات طی سخنانی به تشریح ظرفیت‌ها و ویژگی‌های استان و بیان مشکلات و مسائل حوزه فعالیت خود پرداختند.

منبع: الف

کلیدواژه: فعالان اقتصادی حل مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۰۲۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید منحصر به فرد گندم در گلستان / صنایع آردی که در رکود به سر می‌برند

با وجود اینکه بخش عمده‌ای از نیاز کشور به گندم در استان گلستان تامین می‌شود اما صنایع آرد استان بهره‌ای از ارزش افزوده این محصول نمی‌برند و گندم مستقیما از استان خارج می‌شود تا به صنایع آرد سایر استان‌ها ارسال شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان، گندم احتمالاً اولین گیاهی است که به وسیله انسان زراعت شده است و به همین دلیل مهم‌ترین گیاه زراعی نیز به شمار می‌آید، زیرا در گذشته زراعت آن از تمام گیاهان ساده‌تر بود و از طرف دیگر غذای اولیه اغلب مردم جهان را تشکیل می‌دهد.

از دیگر ویژگی‌های گندم که موجب شده است این محصول از گذشته تا به امروز سطح زیر کشت زیادی را به خودش اختصاص بدهد، می‌توان به سهولت حمل‌ونقل، امکان کاشت در نقاط مختلف جهان، سهولت در نگهداری و سیلو کردن و ذخیره کردن، تولید کالری زیاد و استفاده از آرد گندم به عنوان مصرف نان اشاره کرد.

به باور کارشناسان، اهمیت کشت گندم بیشتر به علت وجود خاصیت‌های فیزیکی و شیمیایی گلوتن ماده سرشار از پروتئین موجود در دانه‌های آن است، ماده‌ای که در گندم گلستان بیشتر از سایر استان‌ها پیدا می‌شود و همین کیفیت گندم این سرزمین را در مقایسه با سایر استان‌ها متفاوت می‌کند، چراکه مطابق آزمایش‌های انجام شده بر گندم استان، گلوتن موجود در این محصول بین ۲۸ تا ۳۰ و پروتئین آن ۱۲ است، موضوعی که سال‌هاست مسئولان فعالان حوزه کشاورزی بر آن تاکید دارند.

«گندم» تولید منحصربه فرد گلستان

محمدبرزعلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان در این رابطه به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: گندم تولیدی در استان به واسطه برخورداری از ۲۸ تا ۳۰ گلوتن و پروتئین ۱۲ مزیت بالایی نسبت به سایر استان‌ها دارد.

وی ادامه می‌دهد: در ایران سالانه ۲۲ میلیون تن غله تولید می‌شود که استان گلستان در این فرآیند نقش به‌سزایی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان اضافه می‌کند: با توجه به اینکه در ۳۸۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان، گندم کشت می‌شود، بر اساس پیش‌بینی‌ها در سال‌جاری بیش از یک میلیون تن گندم برداشت خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه مراکز خرید متعددی در استان گلستان برای جمع‌آوری محصولات زارعی سال جاری پیش‌بینی شده است، می‌افزاید: این مراکز در بخش‌های دولتی و غیر دولتی فعالیت خواهند کرد.

کارخانجات آرد گلستان برترین صنایع کشور

نکته قابل تأمل در تولید انبوه گندم در گلستان ذخیره‌سازی همین محصول استراتژیک در سیلوها و تبدیل آن به آرد در صنایع استان است، چراکه با این اقدام ضمن افزایش ارزش افزوده گندم، اشتغال در استان نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

ارازجان شمالی، نایب رئیس دوم اتاق بازرگانی گرگان در این رابطه به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: کارخانجات آردسازی گلستان جزو برترین صنایع کشور هستند و با تکنولوژی روز دنیا توانایی تبدیل این محصول ارزشمند را به آرد دارند.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به ظرفیت ذخیره‌سازی تولید و تبدیل این محصول، حیف است که دسترنج کشاورزان منطقه ما به استان‌هایی برود که زحمتی برای تولید، نگهداری و تبدیل این محصول نکشیدند و در آنجا به ارزش افزوده تبدیل شود.

او با بیان اینکه کشاورزان ما در بدترین و بهترین روزهای خود از جهاد تولید گندم دست نکشیدند، تاکید می‌کند: دولت اجازه دهد محصول تولیدی گلستان در استان ذخیره و تبدیل به آرد شود.

بازگشت هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به بیت‌المال

چالش بعدی که صنعت آرد و نان استان گلستان با آن مواجه است، قاچاق این محصول استراتژیک و خروج آن از چرخه است و تیترهایی نظیر کشف قاچاق گندم یا بازگشت میلیاردها تومان به بیت‌المال در رسانه‌های مجازی و مکتوب مبین همین موضوع باشد.

روح‌الله مهری، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان از مبارزه با مفاسد اقتصادی حوزه گندم و آرد در استان خبر می‌دهد و می‌گوید: در این راستا تاکنون مبلغ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به بیت‌المال بازگشت.

وی با تاکید بر مقابله با مفاسد اقتصادی در حوزه گندم و آرد استان ادامه می‌دهد: این عدد مطالبات دولت در پنج ماه گذشته بود و به بیت‌المال برگشت داده شده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان ادامه می‌دهد: سال گذشته در مجموعه شرکت حمل و توزیع آرد استان تغییر و ساماندهی شده که این امر از عرضه خارج از شبکه آرد جلوگیری کرده است.

وی می‌کند: اکنون نحوه توزیع آرد در استان به گونه‌ای است که برخی نانوایان نسبت به سهمیه بالای آرد اعتراض دارند؛ طبق اظهار نانوایان استان سهمیه در نظر گرفته آرد برای پخت نان بیش از ظرفیت است.

وی با اشاره به ذخیره سازی گندم در استان، می‌گوید: تصمیم داریم ظرفیت ذخیره‌سازی گندم در سیلو تحت مالکیت این اداره کل به جک‌های تخلیه محصول مجهز شود و این موضوع تا قبل خرید تضمینی در سال زراعی جاری اجرایی می‌شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان با بیان اینکه پیگیر اجرای طرح نان کامل در استان هستیم، می‌افزاید: تاکنون ۵ کارخانه آرد استان برای اجرای این طرح اعلام آمادگی کرده‌اند که یکی از این کارخانه‌ها، تولید آرد نان کامل را آغاز کرده است.

اصلاحات گندم و آرد با شتاب ادامه پیدا کند

گذشته از اظهارات مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان مبنی بر نظارت جدی در حوزه آرد و نان و برخورد با متخلفان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان هم بر این اصل تاکید دارد و می‌گوید: امیدواریم اصلاحات گندم و آرد در استان با شتاب ادامه پیدا کند و الگوی سایر استان‌های کشور شود.

سیدمحمد دهنوی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان با اشاره به اینکه نان مسأله مهم در سبد غذایی خانوارهاست، می‌افزاید: اکنون با نظارت خوبی که به اجرا درآمده است، ساکنان استان دغدغه صف در نانوایی‌ها ندارند.

وی با اشاره به حمایت دولت سیزدهم در خرید تضمینی گندم از کشاورزان، افزود: حمایت دولت در خرید تضمینی این محصول راهبردی قابل تقدیر است و با تداوم آن می‌توان در یکی دو سال آینده شاهد خودکفایی باشیم.

لزوم مشارکت در خودکفایی گندم

سردار علی ملک شاهکوهی فرمانده سپاه نینوا گلستان با اشاره به لزوم مشارکت درخصوص بحث خودکفایی گندم می‌گوید: در سالی که به جهش تولید با مشارکت مردم تاکید شده است، باید کمک کنیم تا در خودکفایی تولید گندم و پایداری آن بیش از گذشته سهیم باشیم.

وی با بیان اینکه استان گلستان نقش به‌سزایی در تولید گندم کشور دارد که نمونه بارز آن تأمین‌کننده آرد و نان تعداد زیادی از استان‌های کشور است، اضافه می‌کند: باید در حوزه زیرساخت تولید این محصول در استان باید سرمایه‌گذاری خوبی صورت گیرد.

کد خبر 746614

دیگر خبرها

  • اریک تن هاخ: قطعا سرمربی مناسبی برای منچستریونایتد هستم
  • تولید منحصر به فرد گندم در گلستان / صنایع آردی که در رکود به سر می‌برند
  • کاهش ۵۰ هزار تومانی قیمت دام زنده سبک نسبت به سال گذشته
  • بازدید مسئولان از خط تولید فولاد مبارکه ثمرات بسیاری دارد
  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • ۶۵ درصد مخازن سد‌های کشور پر شده است
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت