Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@07:29:22 GMT

از علت تا درمان خونریزی بینی

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۰۳۰۸۳

از علت تا درمان خونریزی بینی

 خون‌دماغ شدن، وضعیتی که کم و بیش همه با آن مواجه شده‌اند.

بینی حاوی رگ‌های خونی زیادی است که نزدیک به سطح در قسمت جلویی و پشت بینی قرار دارند و معمولاً با دست‌کاری، ضربه و یا خشکی شبکه عروق در قسمت جلویی خونریزی بینی بروز می‌کند.

به‌طورکلی دو نوع خونریزی بینی وجود دارد: خونریزی قدامی و خونریزی خلفی

خونریزی قدامی به‌دلیل خونریزی رگ‌های بخش جلوی بینی است که به‌راحتی کنترل شده و نیازی به مراجعه به پزشک ندارد، اما در خونریزی خلفی منشاء خونریزی پشت بینی است که در صورت ظهور نشانه‌های آن حتماً باید به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علت‌های خونریزی بینی چیست؟

دلایل بسیاری برای خونریزی بینی وجود دارد که در بیشتر موارد کمتر جدی است، ولی در صورت تکرار مکرر آن می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل قابل توجه باشد. بخشی از این علت‌ها به شرح زیر است:

شایع‌ترین علت خونریزی بینی هوای خشک است. زندگی در آب و هوای خشک و یا استفاده مداوم از سیستم گرمایش مرکزی می‌تواند غشا‌های بینی را که بافت‌های داخل بینی هستند خشک کرده و این خشکی باعث پوسته پوسته شدن داخل بینی می‌شود. با بروز این حالت در صورت کوچک‌ترین خارش و یا تحریک خونریزی می‌کند.
مصرف آنتی‌هیستامین‌ها و یا دارو‌هایی که برای درمان سرماخوردگی و یا مشکلات سینوسی تجویز می‌شود نیز می‌تواند از دلایل دیگر خون دماغ شدن باشد.
از دیگر علل خونریزی بینی می‌توان به واکنش آلرژیک، عطسه مکرر، هوای سرد، استفاده از آسپرین با دوز زیاد، فشارخون بالا و ... اشاره کرد.
نکته قابل توجه این‌که خونریزی بینی بعد از آسیب‌دیدگی‌هایی همچون تصادف می‌تواند نشانه شکسته شدن بینی، شکستگی جمجمه و یا خونریزی داخلی باشد.
راه‌های درمان خونریزی بینی چیست؟

بسته به نوع و علت خونریزی بینی، روش درمان خونریزی بینی متفاوت خواهد بود.

از راه‌حل‌های درمان در خونریزی قدامی که در ناحیه جلوی بینی اتفاق می‌افتد این است که در حالت نشسته قسمت نرم بینی را فشار دهید و مدتی آن را نگه‌دارید.

از دیگر روش‌های درمان خون دماغ شدن این است که بینی خود را مسدود و به‌مدت ۱۰ دقیقه از دهان نفس بکشید. در صورت بند نیامدن خون مجدداً این کار را انجام دهید.

در زمان خون دماغ شدن از خوابیدن پرهیز کنید، چون دراز کشیدن می‌تواند منجر به بلع خون شده و معده را تحریک کند.

در صورت بروز خونریزی خلفی که در پشت بینی اتفاق می‌افتد خون به‌سمت گلو جریان پیدا می‌کند که این موضوع به ندرت اتفاق می‌افتد. در صورت بروز چنین وضعیتی باید به پزشک مراجعه و در صورت عدم دسترسی به پزشک حتماً باید با اورژانس تماس گرفت.

چگونه از بروز خونریزی پیشگیری کنیم؟

محیط خانه را توسط یک دستگاه مرطوب کننده، مرطوب نگاه داشت.
در صورت مصرف آسپرین بهتر است با مشورت پزشک میزان مصرف آن را محدود کرد، چون این دارو خون را رقیق کرده و در خونریزی بینی نقش دارد.
در صورت مصرف انواع آنتی‌هیستامین که منجر به خشکی بینی می‌شود می‌توان با استفاده همزمان از اسپری‌های نمکی محیط داخل بینی را مرطوب نگاه داشت.  

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خونریزی بینی درمان خونریزی بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۰۳۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد

بر اساس یک مطالعه جدید، شیر گاو حاوی نانوذراتی است که می‌تواند برای ارائه درمان‌های مبتنی بر آران‌ای (RNA) اصلاح کننده بیماری به صورت خوراکی استفاده شود. با توجه به اینکه داروهای مبتنی بر آران‌ای در حال حاضر فقط به صورت تزریقی قابل تجویز هستند، این کشف راه را برای درمان‌های ارزان‌تر و در دسترس‌تر برای طیف وسیعی از بیماری‌ها باز می‌کند.

به گزارش ایسنا، یکی از بزرگترین چالش‌هایی که محققان با آن روبرو هستند، تبدیل داروهای تزریقی به نسخه‌هایی است که می‌توانند به صورت خوراکی مصرف شوند. داروهای خوراکی معمولا شکست می‌خورند زیرا نمی‌توانند در برابر محیط سخت روده مقاومت کنند و توانایی دارو برای جذب و اعمال اثر درمانی بر بدن از بین می‌رود.

به نقل از نیواطلس، دسته‌ای از داروها که فقط با تزریق قابل مصرف هستند، درمان با آران‌ای است. این داروها با استفاده از مولکول‌های مبتنی بر آران‌ای، بیان و فعالیت مولکول‌های هدف را دستکاری می‌کنند و مسیرهای زیستی را برای درمان یک بیماری خاص تغییر می‌دهند. آران‌ای درمانی امکان درمان بیماری‌هایی را فراهم می‌کند که داروهای معمولی بر روی آنها موثر نیستند.

تحقیقات جدید کینگز کالج لندن نشان داده است که نانوذرات زیستی موجود در شیر گاو به نام وزیکول‌های خارج سلولی(EV) ممکن است راهی برای تجویز درمان‌های مهم آران‌ای به صورت خوراکی باشند.

دریتون ولاسالیو(Driton Vllasaliu)، نویسنده مسئول این مطالعه و مدرس ارشد داروسازی در دانشکده کینگز کالج لندن، می‌گوید: تجویز خوراکی داروها قابل قبول‌ترین، راحت‌ترین و معمولا ارزان‌ترین راه برای مصرف دارو است، زیرا به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی متکی نیست. توانایی ارائه داروهای «زیستی»، مانند درمان‌های آران‌ای، اغلب به عنوان نقطه عطف تحویل دارو در نظر گرفته می‌شود، اما همچنان یک چالش سخت باقی مانده است. این مطالعه مهم است زیرا نشان می‌دهد که ممکن است تحویل خوراکی داروهای آران‌ای با استفاده از فناوری مبتنی بر وزیکول‌های خارج سلولی شیر امکان پذیر باشد.

وزیکول‌های خارج سلولی نقش مهمی در ارتباطات سلولی دارند. بیشتر سلول‌های ما آنها استفاده می‌کنند. وزیکول‌های خارج سلولی را مانند پوشش‌های سلولی در نظر بگیرید که برای انتقال محموله‌هایی مانند پروتئین‌ها، لیپیدها و اسیدهای نوکلئیک، از جمله آران‌ای، در فواصل طولانی تا سلول‌های هدف کار می‌کنند. آنها توسط یک لایه لیپیدی محافظ احاطه شده‌اند و مهم‌تر از همه، می‌توانند از موانع زیستی عبور کنند.

محققان بررسی کردند که آیا وزیکول‌های خارج سلولی استخراج شده از شیر گاو می‌توانند به عنوان وسیله‌ای برای رساندن دارو به دستگاه گوارش مشکل‌ساز ما استفاده شوند یا خیر. وزیکول‌های خارج سلولی شیر پیش‌تر برای درمان بیماری روده تحریک پذیر(IBS) در مدل‌های موش مورد بررسی قرار گرفته است.

وزیکول‌های خارج سلولی شیر با استفاده از مدل‌های ارگانوئید واقعی روده انسان آزمایش شد و مشخص شد که آنها از دیواره روده عبور می‌کنند.

محققان می‌گویند که وزیکول‌های خارج سلولی شیر می‌تواند برای درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها، از جمله بیماری‌های قلبی و دیابت، با استفاده از درمان های خوراکی استفاده شود.

علاوه بر این، از آنجایی که بسیاری از مردم پیش از این به طور مرتب در معرض وزیکول‌های خارج سلولی شیر گاو قرار گرفته‌اند، بعید است که بر خلاف نانوذرات مصنوعی که در حال حاضر برای ارائه درمان آران‌ای از طریق تزریق استفاده می‌شوند، این روش جدید پاسخ ایمنی نامطلوبی ایجاد کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد
  • اظهارات تکان‌دهنده؛ بزرگان ما برای درمان سریع به اروپا می‌روند | چرا دنبال پزشک حزب‌الهی نیستید؟ | فیلم
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • پزشک متخلف در یکی از روستا‌های تالش دستگیر شد
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • پزشک متخلف در یکی از روستاهای تالش دستگیر شد