Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@03:07:25 GMT

درمان سریع گرفتگی عضلات

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۰۳۹۴۲

اسپاسم عضلانی و یا گرفتگی عضلات دردی ناگهانی و غیرقابل تحمل است که ممکن است برای همه ما پیش آید،شما می توانید با چند شیوه طبیعی و خانگی این درد غیرقابل تحمل را به راحتی درمان کنید. ناطقان: همه ما گاهی گرفتگی عضلات بدن را تجربه می کنیم که اغلب در نواحی گردن،کتف،کمر و پشت پا طی انجام کارهای روزانه،بلند کردن اشیاء از روی زمین، هنگام ورزش کردن و حتی در خواب نیز اتفاق می افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  گرفتگی عضلات خطرناک نمی باشد اما درد آن می تواند بسیار آزاردهنده باشد واستفاده از ماهیچه را غیرممکن نماید.



فشار عصبی و استرس از علت های گرفتگی عضلات

یکی از علت های گرفتگی عضلات پا فشارهای عصبی می باشد که می تواند در خواب باعث گرفتگی غضلات پا شود .درطی دوران بارداری ، استرس، می تواند باعث گرفتگی عضلات شود ، گاهی این گرفتگی های عضلانی با ریشه عصبی در ناحیه معده و روده اتفاق می افتد که دربا درد معده و کولیت های روده ایخود را نشان می دهد.

گرفتگی عضلات به علت کمبود مواد معدنی

گاهی اختلال در تعادل مواد معدنی و آنزیم ها در بدن موجب گرفتگی عضلات می شود. کاهش یا افزایش منیزیم، کلسیم، سدیم و پتاسیم در خون باعث انقباض عضله و گرفتگی آن می شود.


کم آبی بدن یکی از دلایل گرفتگی عضلات

بالا رفتن میزان اسید لاکتیک در عضلات به علت کم آبی موجب بروز درد در عضلات می شود زیرا کم آبی باعث نرسیدن خون به عضلات و گرفتگی عضلات می شود.با نوشیدن آب کافی می توانید از گرفتگی عضلات در حین فعالیت و ورزش جلوگیری کنید زیرا در هنگام ورزش های سنگین مایعات بدن دفع می شود و بدن دچار کم آبی می شود ، در این حالت حجم خون کاهش یافته و مقدار کافی خون برای رساندن اکسیژن به تمام عضلات در حال ورزش وجود ندارد.

گرفتگی عضلات به علت کاهش جریان خون

تصلب شرایین و باریک شدن رگ هایی که خون را به پاها می رساند می تواند گرفتگی عضلات را در هنگام ورزش بوجود آورد که این گرفتگی ها بعد از ورزش معمولا از بین می روند.


تحت فشار بودن عصب از دلایل گرفتگی عضلات

گرفتگی عضلات و درد در پاها ممکن است به علت فشردگی اعصاب در ستون فقرات (تنگی کانال نخاعی) ایجاد شود . درد عضلات به هنگام راه رفتن طولانی مدت ، بدتر می شود و یا قرار گرفتن در پوزیشن و موقعیت غلط هنگام کار و فعالیت روزانه مثل نشستن ها و ایستادن طولانی و برداشتن اجسام سنگین به طریقه اشتباه از روی زمین به گرفتگی عضلانی منجر می شود. پیاده روی با پشت کمی خمیده، علائم درد را می تواند بهبود و یا به تاخیر بیاندازد.
درمان گرفتگی عضلات

با این روش های ساده خانگی گرفتگی عضلات را درمان کنید،در ادامه به برخی از این درمان های خانگی می پردازیم. 

درمان گرفتگی عضلات با ماساژ ملایم‏

گرفتگی عضلات را می توانید با ماساژملایم کاهش دهید زیرا ماساژ ملایم سبب برقرای بهتر جریان خون می شود وعضلات گرفته راتسکین می دهد . قسمت دچار گرفتگی عضلات را با بیوفریز مالش دهید.

بیوفریز یک مسکن موضعی برای تسکین درد عضلات ، آرتروز، کمر، کتف، کشیدگی گردن، اسپاسم عضلانی، زانو، ‏‏لگن و پشت ران، قوزک پا و مفاصل آرنج است.‏


کاهش گرفتگی عضلات با دوش داغ

وان گرم یا دوش داغ می تواندموجب کاهش گرفتگی عضلات شود. گرما موجب رفع گرفتگی عضلانی و تسکین آنها خواهد شد.

کشش یکی از راه های درمان گرفتگی عضلات

یک برنامه منظم ‏‏کشش عضلات به حفظ انعطاف پذیری و آرامش عضلات کمک و از گرفتگی های عضلات جلوگیری می کند.انگشت پایتان رو به بالا قرار دارد ، پاهایتان را ‏‏به سمت سرتان بکشانید. 30 دقیقه در همین حالت بمانید. این کشش سبب شل شدن عضلات کمر خواهد شد و در ‏‏صورت گرفتگی عضلات جلوی رانتان ، پاهایتان را به سمت سرین تان بکشانید و 30 دقیقه در همین حالت بمانید.


کاهش گرفتگی عضلات با کمپرس سرد یا گرم

یک کیسه یخ را روی ناحیه مبتلا به مدت 10 دقیقه یا به مدت قرمز شدن موضع مالش دهید تا به شل شدن و رفع گرفتگی عضلات ‏‏کمک کند. قرمزی موضع به علت این است که سلول های قرمز خون موجب گرمی عضلات می شوند.‏کمپرس گرم یا استفاده از یک حوله گرم یا پتوی برقی موجب تحریک جریان خون موضع و ‏رفع گرفتگی عضلات می شود.

آبرسانی موجب کاهش گرفتگی عضلات می شود

 کم آبی بدن ممکن است موجب گرفتگی عضلات شود پس بهتر است هر روز آب فراوان بنوشید تا به جبران مایعات از دست رفته بدنتان بپردازید.

رژیم غذایی سالم برای درمان گرفتگی عضلات

رفع گرفتگی عضلات

ممکن است کمبود یک ماده غذایی در بدن موجب  گرفتگی عضلانی شود .پتاسیم و کلسیم از مواد معدنی هستند که می ‏‏توانند موجب گرفتگی عضلات شوند .اضافه کردن این مواد غذایی به سفره خانواده تان وگرفتن یک برنامه غذایی متعادل ازپزشک می تواند در درمان عضلات گرفته بسیار موثر باشد. مواد غذایی سرشار از کلسیم مانند ماست و شیر و مواد غذایی غنی از پتاسیم نظیرموز ‏و ‏سیب زمینی است.

کاهش گرفتگی عضلات با چای بابونه

 برای کاهش گرفتگی عضلات مصرف حداقل 5 فنجان چای بابونه در روز بسیار کمک کننده می باشد زیرا چای بابونه حاوی یک نوع اسید آمینه به نام گلیسین است که به آرامش عضلات کمک می کند.

رفع گرفتگی عضلات با عسل

عسل می تواند در رفع گرفتگی عضلات موثر باشد ، مصرف 2 قاشق چایخوری عسل با غذا، باعث جلوگیری ازگرفتگی های عضلات ساق پا می شود.

کاهش گرفتگی عضلات

خردل یا آب نمک راهی برای رفع گرفتگی عضلات

یک قاشق خردل یا کمی آب نمک را برای رفع گرفتگی عضلات با یکدیگر مخلوط کنید و نوش جان بفرمایید.

سرکه سیب درمانی برای گرفتگی عضلات

سرکه سیب یک منبع غنی از پتاسیم است. یک قاشق چایخوری عسل، 2 قاشق چایخوری سرکه سیب و آب گرم را با یکدیگر مخلوط کنید و ‏‏بنوشید. ‏


کاهش گرفتگی عضلات با ویتامین ب کمپلکس

 مکمل های ویتامین ب کمپلکس موجب کاهش گرفتگی عضلات می شود اما هنوز تحقیقات بیشتری برای اثبات این موضوع لازم است.


منبع:نمناک
برچسب ها: ورزش ، گرفتگی ، عضلات ، ناطقان ، اسپاسم

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ورزش گرفتگی عضلات ناطقان اسپاسم کاهش گرفتگی عضلات گرفتگی عضلات می شود درمان گرفتگی عضلات گرفتگی عضلات شود رفع گرفتگی عضلات گرفتگی عضلات گرفتگی عضلانی قاشق چایخوری مواد غذایی مواد معدنی چای بابونه هنگام ورزش گرفتگی ها جریان خون کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۰۳۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا می‌توانید در سنین بالا عضلاتتان را بسازید؟

به گزارش همشهری آنلاین، کارشناسان می‌گویند حتی در دهه‌های ۶۰، ۷۰ و بالاتر زندگی نیز امکان ساختن عضلات و حفظ آنها وجود دارد و انجام این کار شیوه خوبی برای سالم باقی ماندن است.

بررسی‌های زیادی درباره اثر محافظتی عضلات و توده عضلانی بر دستگاه‌های گوناگون بدنی از دستگاه عضلانی-اسکلتی گرفته تا دستگاه عصبی مرکزی یا مغز انجام شده است.

بررسی‌ها نشان داده‌اند که ساختن عضلات می‌تواند شروع زوال عقل (دمانس) و اثرات زیان‌بار زوال عقل را به تأخیر بیندازد و کارکرد شناختی را حفظ کند.

همچنین در سنین بالا نباید سلامت استخوان‌ها را فراموش کنید و ساختن عضلات تنها شیوه‌ای است که اثر آن در کمک به حفظ تراکم و استحکام استخوان‌ها ثابت شده است.

البته قبل از شروع هر برنامه ورزشی جدید باید با یک کارشناس مثلا یک مربی شخصی مشاوره کنید.

به عنوان یک راهنمای کلی بهتر است با تمرین‌های کنترل‌شده مقاومتی شروع کنید و بعد به سراغ زدن وزنه‌های آزاد بروید و به دنبال مسلط شدن بر یک تکنیک مناسب و ایمن وزنه زدن باشید.

زدن وزنه‌های آزاد هم برای ساختن عضلات خوب است و هم یک جزء تعادلی دارد که عضلات مرکزی‌تان را تقویت می‌کند و به پایداری بیشتری آنها یاری می‌رساند.

به یاد داشته باشید که پیش از شروع هر برنامه وزنه زدن در سال‌های بالای زندگی باید به‌وسیله پزشک معاینه شوید. اما حتی اگر دچار بیماری‌های مزمن دوران سالمندی مانند نارسایی قلبی باشید، با راهنمایی مناسب وزنه زدن به سلامت شما کمک کند، چرا که قلب را به تلمبه زدن بیشتر خون وادار می‌کند.

بنابراین سالمندان نباید از وارد شدن به اتاق وزنه زدن هراسی داشته باشند.

کد خبر 847868 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مجله نکته بهداشتی روز خبر مهم ورزش سالمندی

دیگر خبرها

  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • آیا می‌توانید در سنین بالا عضلاتتان را بسازید؟
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • اظهارات تکان‌دهنده؛ بزرگان ما برای درمان سریع به اروپا می‌روند | چرا دنبال پزشک حزب‌الهی نیستید؟ | فیلم
  • ببینید | اظهارات تکان‌دهنده یک نماینده مجلس؛ بزرگان ما برای درمان مریضی‌شان سریع به اروپا می‌روند اما برای اقتصاد بیمار نه!
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی