Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@10:31:15 GMT

کاهش سطح آب تالاب میانکاله و مرگ هزاران پرنده

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۰۶۹۸۱

کاهش سطح آب تالاب میانکاله و مرگ هزاران پرنده

مسعود تجریشی روز پنجشنبه در نشست تخصصی نقش سیلاب ها در روند احیای تالاب ها در دانشگاه تهران افزود: در واقع کاهش تراز آب تالاب میانکاله محیطی غیر هوازی ایجاد کرد که این مساله موجب تلف شدن تعداد زیادی از پرندگان مهاجر شده است که این وضعیت تهدیدی برای اکوسیستم های تالابی و زیستمندان آنان است.

وی اظهار داشت: در واقع قوانین و مقررات خوبی در زمینه مدیریت آب در کشور وجود دارد که قدمت بسیار زیادی هم دارند مثلا کالیفرنیا تا سه سال گذشته قانونی برای آبهای زیر زمینی نداشت از این رو بیشترین فرونشست را دارد اما ما سالها است که این قانون را داریم اما مساله این است که در اجرا با مشکل مواجه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه ادامه داد: در واقع تامین حقابه تالاب ها در اسناد بالادستی ما آمده که توسط مقام معظم رهبری بر آن تاکید شده است یا اینکه بهره برداری بر اساس توان اکولوژیک در سیاست های کلی محیط زیست ابلاغی مقام معظم رهبری آمده است ، همچنین در برنامه ششم توسعه در خصوص رها سازی حقابه های زیست محیطی صحبت شده که بر این اساس این حقابه ۱۱ میلیارد متر مکعب تعیین شده است.

وی افزود: همچنین در قانون حفاظت و مدیریت تالاب ها که سال ۹۶ تصویب شده است آمده که سازمان حفاظت محیط زیست موظف است میزان حقابه تالاب ها را تعیین و آنرا به وزارت نیرو اعلام کند و وزارت نیرو نیز موظف به تامین آن است که البته با توجه به اهمیت موضوع رییس سازمان محیط زیست گفته که اگر لازم شد وزارت نیرو میزان حقابه ها را هم تعیین کند تا برای تخصیص آن مشکلی پیش نیاید، پس در زمینه قانون مشکل نداریم و باید در اجرای آن نیز قوی عمل کنیم.

تجریشی درباره شرایط دریاچه ارومیه گفت: اکنون دریاچه ارومیه ۳.۴ میلیارد متر مکعب آب دارد و تراز آن ۱۲۷۱.۳۲ متر است این در حالی است که امسال نسبت به سال گذشته در حوضه آبریز دریاچه حدود ۴۸ درصد کاهش بارندگی داشتیم .

وی افزود: در طرح ملی احیای دریاچه ارومیه قرار بود که آبهای آزاد یا همان رواناب ها وارد دریاچه شوند و این کار را از طریق لایروبی نهرها و مسیرهای منتهی به دریاچه انجام دادیم ، همچنین با تمرکز بر روی رها سازی آب پشت سد توانستیم شرایط دریاچه را تثبیت کنیم که امیدواریم در پایان این دوره بتوانیم ۱۴ میلیارد متر مکعب آب و تراز ۱۲۷۱.۱ متری در دریاچه ارومیه داشته باشیم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: بر اساس برنامه های ستاد احیای دریاچه ارومیه می بایست ۳۸ درصد از آبهای تجدید پذیر  را به دریاچه می رساندیم اما سالها این حق داده نشد و همین ندادن ها باعث شد که ۱۲ میلیارد متر مکعب آب از سهم دریاچه به دیگر استفاده کنندگان داده شود و فقط یک درصد از منابع تجدید در اختیار دریاچه قرار گرفت.

وی درباره نقش سد در کنترل سیلاب و حقابه تالاب ها گفت: در مخزن سد بخشی برای سیلاب در نظر گرفته می شود یعنی زمانی که سیلاب می آید آن بخش باید تخلیه شود تا آب به تالاب برسد البته همین تخلیه نیز ضوابط خودش را دارد تا مشکلی ایجاد نشود که متاسفانه از این مخزن درست استفاده نمی شود، اما در ستاد احیای دریاچه ارومیه کاری کردیم که حقابه دریاچه از این راه به پهنه آن برسد بر این اساس ۲۰ فروردین سال ۹۶ رها سازی از پشت سدها انجام شد و تراز دریاچه بالا آمد، سال ۹۷ با یک ماه تاخیر رها سازی صورت گرفت که اگر یک هفته دیرتر انجام می شد دچار آسیب می شدیم یعنی چون رها سازی دیر آغاز شد تراز هم دیرتر بالا آمد بنابراین رها سازی به موقع بسیار مهم است.

تجریشی تاکید کرد: باید به تالاب ها توجه ویژه ای شود چون در صورت نرسیدن آب به آنها به کانون های گرد و غبار تبدیل می شوند مثلا الان تالاب بختگان خشک شده و به یکی از کانون های گرد و غباری تبدیل شده است ، تالاب جازموریان نیز خشک شده و فقط گاهی کمی آبگیری می شود، اما اگر خوب مدیریت کنیم می توانیم تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم. در واقع نمی توانیم ارزش کارکرد تالاب ها را به بهانه تولید زیر سوال ببریم.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست تالاب میانکاله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست تالاب میانکاله سازمان حفاظت محیط زیست تالاب میانکاله ستاد احیای دریاچه ارومیه سازمان حفاظت محیط زیست میلیارد متر مکعب آب تالاب میانکاله حقابه تالاب ها تالاب ها وزارت نیرو رها سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۰۶۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای احیای کامل تالاب نئور

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: در ادامه روند مبارزه با گونه‌های مهاجم، اولین مرحله پاک‌سازی تالاب حفاظت شده نئور در نیمه اول اردیبهشت‌ سال جاری از گونه‌های مهاجم ماهیان کاراس آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسن قاسم‌پور، در بازدید از تالاب نئور اظهار کرد: با شروع فصل بهار و باز شدن یخبندان تالاب، پاک‌سازی فیزیکی گونه‌های مهاجم ماهیان کاراس طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی با استفاده از توان محیط‌بانان، کارشناسان، صیادان بومی و کارگران محلی با هدف حذف جمعیت ماهیان مهاجم کاراس و احیای کامل گونه بومی گاماروس در سطح تالاب نئور آغاز شد.

وی افزود: در این مرحله در مجموع حدود ۵۰ هزار متر تور برای صید و جمع‌آوری ماهی گونه مهاجم کاراس در تالاب نئور استفاده خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اظهار داشت: مراحل بعدی پاک‌سازی تالاب حفاظت شده نئور از گونه مهاجم ماهیان کاراس در مرداد و شهریور سال‌جاری طبق نظر کارشناسان و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور بمنظور احیاء دریاچه تداوم خواهد داشت.

حسن قاسم‌پور با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر و با تلاش همکاران حفاظت محیط زیست استان، بیش از ۹۰ تن، گونه مهاجم کاراس از تالاب حفاظت شده نئور جمع‌آوری شده است، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل برابر مطالعات انجام شده و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور، مبارزه جدی با این گونه مهاجم را از دوسال گذشته شروع کرده است و نتایج خوب و قابل قبولی حاصل شده است و تلاش برای احیای کامل تالاب نئور جزو اقدامات اولویت‌دار مدیریت زیست بومی این اداره کل است.

کد خبر 749123

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • سلاجقه: حدود ۶۰میلیون مترمکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • تصاویر زیبای پرندگان در تالاب میانکاله
  • سلاجقه: حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور