Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا اردکانیان در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه تعداد سدها پس از انقلاب ۱۰ برابر، تصفیه خانه های آب ۶ برابر و تصفیه خانه های فاضلاب ۵۸ برابر شده است  گفت: درابتدای نیمه دوم سال ۹۲ جمعیت روستاهای برخوردار از شبکه پایدار آب  آشامیدنی یک میلیون نفر بود که اکنون به ۸ میلیون ۲۰۰ هزار نفر رسیده است و تا پایان دولت ۱۰ میلیون روستایی از شبکه پایدار آب آشامیدنی بهره مند می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار اقتصادی - وی گفت: در سال  ۵۷  هفت هزار و ۲۴ مگاوات ظرفیت نیروگاهی کشور بود که در سال  ۹۲ به ۶۹ هزار و ۱۳۴ مگاوات و اکنون به ۸۲ هزار و ۹۰۸ مگاوات افزایش یافته است.

اردکانیان با بیان اینکه ۲۱ درصد رشد سالانه ظرفیت نیروگاهی کشور در ۶ سال گذشته بوده است افزود: در سال ۱۴۰۰ ظرفیت نیروگاهی کشور به بیش از ۸۸ هزار مگاوات می رسد.

وزیر نیرو گفت: براساس گزارش های بین المللی سال ۲۰۱۹ میانگین دسترسی به برق در مناطق شهری ۹۶ در صد و در مناطق روستایی ۷۹ درصد بوده است.

وی ادامه داد: به عنوان نمونه در جامعه شهری قاره آفریقا دسترسی به برق ۷۹ درصد و در مناطق روستایی آن ۳۵ درصد است.

وی افزود: در منطقه خاورمیانه میزان دسترسی به برق در مناطق شهری ۹۸ درصد و در مناطق روستایی ۷۸ درصد است.

اردکانیان گفت: در هند نیز میزان دسترسی به برق در مناطق شهری ۹۸ درصد و در مناطق روستایی ۸۲ درصد است.

وزیر نیرو اضافه کرد: در ایران میزان دسترسی به برق در شهرها ۱۰۰ درصد و در روستاها بیش از ۹۹  درصد است.

وی گفت: در سال ۵۷ تعداد سدهای مخزنی ملی ۱۹ عدد و در سال ۹۲، ۱۴۴ و اکنون ۱۸۲ سد ملی در کشور وجود دارد و تا پایان دولت تعداد سدها به ۲۱۴ سد می رسد.

وزیر نیرو گفت: از سال ۵۷ تا سال ۹۲ سالانه ۴ سد و از سال ۹۲ تا پایان این دولت سالانه ۹ سد در کشور ساخته شده است.

وی افزود: تعداد تصفیه خانه های اب شهری در سال ۵۷ ، ۲۷ عدد در سال ۹۲، ۱۱۹ و اکنون ۱۵۲ تصفیه خانه است و تعداد این تصفیه خانه ها تا سال ۱۴۰۰به ۱۷۷ عدد می رسد.

اردکانیان گفت: سال ۵۷ چهار تصفیه خانه فاضلاب شهری در کشور وجود داشت که در سال ۹۲ به ۱۶۸ و اکنون به ۲۳۲ تصفیه خانه رسیده است.

وی افزود: تا پایان این دولت ۲۹۴ تصفیه خانه فاضلاب شهری در کشور وجود خواهد داشت.

وزیر نیرو ادامه داد: در این دولت هر ۴۵ روز یک تصفیه خانه فاضلاب شهری به بهره برداری رسیده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد نیروگاه های برق کشور غیر دولتی است گفت: در ابتدای  واگذاری ها براساس اصل ۴۴ قانون اساسی مشکلاتی وجود داشت  که تغییر نرخ ارز  برای صاحبان نیروگاه ها از آن جمله است.

وی افزود: وزارت نیرو درباره قیمت برق قیمت های تکلیفی را اجرا می کند و به این دلیل بین قیمت تمام شده و با قیمت تکلیفی فاصله وجود دارد و وزارت نیرو بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان براین اساس از دولت طلبکار است که بخشی از آن مطالبات بخش خصوصی است .

وی گفت:البته در دوسال اخیر با توجه به تهاتر بخشی از بدهی ها براساس قانون بودجه قسمتی از مشکلات بخش خصوصی حل شده است.

اردکانیان ادامه داد: از هزار و ۷۵۵  مگاوات تولید برق به  دو هزار و ۲۰۰ مگاوات رسیده ایم و در شش ساله گذشته تولید برق ۲۱ درصد افزایش یافته است.

وزیر نیرو گفت: تا پایان دولت تولید برق ۳۸ درصد افزایش می یابد که نشان دهنده سرمایه گذاری این دولت در بخش برق است.

وی اضافه کرد: در شش سال گذشته به طور میانگین سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومان در صنعت برق سرمایه گذاری شده است.

او با بیان اینکه در سال های متوالی به طور میانگین در زمان اوج مصرف برق در تابستان ، مصرف پنج و دو دهم درصد افزایش می یافت گفت: با برنامه ریزی و همکاری مردم این رقم در تابستان ۹۷ به دو و ۹۸ صدم درصد و در سال ۹۸ به یک درصد کاهش یافت.

وی افزود: توجیه پذیر نیست محصولاتی که تابع قیمت گذاری نیستند و صادر می شوند از انرژی یارانه ای استفاده کنند این مسئله باید اصلاح شود.

وزیر نیرو گفت: حدود پنج ماه است در پی راهکاری برای مسئله رد دیون ارزی بخش خصوصی در صنعت برق هستیم و امیدواریم پیش از پایان سال این مشکل بخش خصوصی حل شود .

اردکانیان افزود: تغییر نرخ ارز موجب شده است بخش خصوصی که برای ساخت نیروگاه های تولید برق تسهیلات ارزی گرفته بود در بازپرداخت آنها دچار مشکل شود.

وی ادامه داد: برای صادرات انرژی های تجدید پذیر تاسیسات انتقال خود را در اختیار بخش خصوصی قرار می دهیم.

وی گفت: همه روستاهای بالای ۴۰ خانوار به شبکه برق وصل هستند و اکنون در حال برق رسانی به روستاهای ۱۰ تا ۲۰ خانوار و عشایر هستیم.

وی افزود: منابع مالی مطمئنی به مبلغ دو هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان برای توسعه انرژی های تجدید پذیر و پرداخت بدهی ها به بخش خصوصی در این حوزه دیده شده است.

وزیر نیرو گفت: حجم مخازن سدهای کشور ۵۰ و نیم میلیارد متر مکعب است که اکنون ۵۳ درصد آنها پر شده است.

وی با بیان اینکه مبنای کار ما برای آبگیری سدها پیش بینی سه ماه هواشناسی است افزود: از ابتدای مهر امسال تا ۱۵ بهمن میزان بارش ها بیشتر از پیش بینی ها  و معادل پنج درصد افزایش بوده است.

او  ادامه داد: بارش ها در مقایسه با بلند مدت نیز ۳۱ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: البته درشمال، شمال غرب و بخشی از غرب کشور در مقایسه با سال گذشته و میانگین بلند مدت کاهش بارش داشته ایم.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه با کاهش یک درجه دمای محیط کار و محل سکونت ۶ درصد مصرف انرژی کاهش می یابد افزود: پیش بینی مصرف گاز درزمستان امسال ۵۲۰ میلیون متر مکعب بود اما در برخی  روزها به بیش از ۶۰۰ میلیون متر مکعب افزایش یافت.

وی ادامه داد: مشکل صنعت برق سوخت گاز است زیرا در ماه های آذر و دی سال گذشته  به نیروگاه ها روزانه ۱۰۸ میلیون متر مکعب گاز داده شد اما امسال ۷۳ میلیون متر مکعب گاز دریافت کرده ایم که در مقایسه با سال گذشته ۳۰ درصد کاهش یافته است.

وزیر نیرو گفت: برای تامین برق مجبوریم از سوخت مایع استفاده کنیم که آن نیز محدودیت دارد.

اردکانیان افزود: اگر روند افزایش مصرف گاز صنعتی و خانگی ادامه یابد ممکن است با خاموشی های مقطعی روبرو شویم.

وی گفت: سال گذشته در اوج مصرف برق سه هزار و ۸۰۰ مگاوات صرفه جویی کردیم که معادل پنج میلیارد دلار و ظرفیت نیروگاهی پنج هزار مگاواتی است.

وی با بیان اینکه درباره گاز نیز باید این صرفه جویی ها انجام شود افزود: اگر ۱۰ درصد مصرف گاز کاهش یابد ۶۰ میلیون متر مکعب گاز ذخیر خواهد شد.

او  ادامه داد: کل گاز مصرفی نیروگاه های کشور برای تامین همه صادرات برق ۶ میلیون متر مکعب است.

وزیر نیرو گفت: تعرفه های آب و برق براساس قانون سالانه باید ۷ درصد افزایش یابد که همین روند برای سال آینده ادامه خواهد یافت.

اردکانیان افزود: بارندگی های اخیر  در مقایسه با سال گذشته در سیستان و بلوچستان ۲۷۲ درصد در هرمزگان ۵۳۲ درصد و در کرمان ۲۴۸ درصد افزایش یافته  و پنج سد استان سیستان و بلوچستان پر آب شده است.

وی ادامه داد: سیل اخیر در این استان ها به زیرساخت ها آسیب رساند و ۸۷۷ روستا با قطعی برق روبرو  و آب شرب ۶۶ روستا درکرمان ۱۱ شهر و ۳۶۹  روستا در سیستان و بلوچستان و یک شهر و تعدادی روستا در هرمزگان مشکل دار شد.

او گفت: در همین زمان بزرگترین طرح آبرسانی روستایی به ۲۱۶ روستا در استان سیستان و بلوچستان به بهره برداری رسید.

وزیر نیرو افزود: منابع و ساز و کارهای خوبی در لایحه بودجه سال ۹۹ برای لایه روبی رودخانه ها در نظر گرفته شده است.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: گفتگوی ویژه خبری انقلاب اخبار اقتصادی اردکانیان انقلاب برق جامعه یارانه اردکانیان درصد و در مناطق روستایی تصفیه خانه فاضلاب شهری مقایسه با سال گذشته ظرفیت نیروگاهی کشور میلیون متر مکعب گاز سیستان و بلوچستان تصفیه خانه میلیارد تومان تا پایان دولت وزیر نیرو گفت تصفیه خانه ها افزایش یافته کشور وجود افزایش یافت درصد افزایش تعداد سدها نیروگاه ها تولید برق بخش خصوصی سال ۹۲ مصرف گاز پیش بینی صنعت برق سال ۵۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۱۳۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود

به گزارش شفقنا از گاردین، از آنجایی که کاهش جمعیت همچنان بر جامعه و اقتصاد ژاپن تأثیر می گذارد، تعداد خانه های خالی از ۹ میلیون فراتر رفته است – به اندازه ای که کل جمعیت استرالیا را با سه نفر در هر خانه در خود جای دهد.

ارقام دولتی منتشر شده در روز سه شنبه نشان می دهد که تعداد خانه های خالی موسوم به akiya تا اکتبر 2023 بیش از نیم میلیون از نظرسنجی قبلی در سال 2018 افزایش یافته است.

ریشه این مسئله کاهش جمعیت روستایی است و بسیاری از کسانی که وارث چنین املاکی هستند، نمی توانند یا تمایلی به زندگی در آنها، نوسازی یا حتی تخریب آنها ندارند. اگرچه شهرها مصون نیستند و صدها هزار خانه خالی طولانی مدت در مناطق شهری وجود دارد.

این رقم کل خانه های خالی تقریباً ۱۴ درصد از کل خانه های ژاپن را نشان می دهد، اگرچه تعداد واقعی می تواند بیشتر باشد. موسسه تحقیقاتی نومورا تخمین می زند که نزدیک به ۱۱ میلیون اکیا وجود دارد و می تواند بیش از ۳۰ درصد از خانه ها را ظرف یک دهه تشکیل دهد.

بیش از ۴.۴ میلیون املاک مورد بررسی برای اجاره در دسترس هستند – اما برای مدت طولانی خالی بوده و عمدتاً از مراکز اصلی جمعیت دور هستند. وضعیت بیش از ۳.۸ میلیون نامعلوم است و تنها ۳۳۰۰۰۰ از ۹ میلیون فروخته شده بود.

زمین های خالی در ژاپن مالیات بیشتری نسبت به زمین های دارای ساختمان جذب می کنند، که بر بار مالی تخریب خانه های قدیمی می افزاید و باعث می شود برخی از مردم از به ارث بردن املاک خودداری کنند.

با این حال، علاقه فزاینده ای در بین خارجی ها به این انبوه املاک خالی، به ویژه خانه های کومینکا (سنتی) به عنوان گزینه ای برای اقامت ارزان و غیر معمول، خانه های تعطیلات یا اجاره به گردشگران وجود دارد.

هانا ساکاتا و همسرش تقریباً یک دهه است که خانه‌های خود را از طریق سرمایه‌گذاری میراث جدید خود بازسازی و اجاره می‌کنند، که با یک خانه تعطیلات در شبه‌جزیره ایزو که خالی مانده بود و کاملاً خراب شده بود، شروع شد. آنها یک خانه سنتی کومینکا را در روستایی در کوهستانی ناگانو پس از فروریختن بخشی از آن زیر سنگینی برف پاک نشده در حالی که صاحب سالخورده آن در یک مرکز مراقبت بود، به دست آوردند.

منبع: گاردین

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • برنت ۸۲ دلار و ۹۶ سنت شد
  • سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن از آغاز چهارمین مرحله عملیات در برابر رژیم صهیونیستی خبرداد
  • انتقاد امام جمعه اردبیل از وزارت نیرو در مدیریت سدها
  • کاهش کم سابقه نرخ زاد و ولد در آلمان
  • رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا: رهبر انقلاب از وضعیت موجود رضایت مطلق ندارند
  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیرو‌گاه شهید مفتح
  • ۷۲ هزار میلیارد تومان از بدهی تولیدکنندگان برق پرداخت شد
  • دستگیری ۴۱ مظنون داعشی در ترکیه
  • دیدار ۴۰ معلم از خراسان جنوبی با رهبر انقلاب