Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@02:09:30 GMT

کیفیت زندگی مبتلایان به زگیل مقعدی-تناسلی

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۲۲۲۸۷

به گزارش ایسنا، زگیل تناسلی از شایع‌ترین عفونت‌های قابل انتقال جنسی است. بنا بر مطالعات انجام شده این بیماری کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار داده و باعث تحمیل هزینه‌های مالی بر سیستم‌های بهداشتی می‌شود. محققان در پژوهشی با عنوان "مقایسه کیفیت زندگی در مبتلایان زگیل مقعدی- تناسلی با گروه شاهد" این موضوع را بررسی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این پژوهش که توسط ارمغان کاظمی‌نژاد، از گروه پوست بیمارستان بوعلی سینا مازندران، جمشید یزدانی، از گروه آمار زیستی دانشگاه علوم پزشکی مازندران،  قاسم رحمت‌پور و عباس مسعودزاده از مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مازندران، سحر باقری، از مرکز تحقیقات مقاومت‌های میکروبی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شده، آمده است:« ارزیابی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت مبتنی بر درک سلامتی افراد است و اساسا به عنوان یک شاخص بالینی از پیشرفت درمان محسوب می‌شود. مطالعه حاضر با هدف سنجش کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به زگیل مقعدی – تناسلی در ایران براساس پرسشنامه (WHOQOL-BREF) استاندارد شده مطابق افراد ایرانی انجام گرفت.

مطالعه حاضر یک مطالعه مورد-شاهدی بود و بیماران از میان افراد مبتلا به زگیل مقعدی- تناسلی که بالای 16 سال داشته و از اردیبهشت 1396 تا خرداد 1397 برای درمان بیماری خود به بیمارستان بوعلی سینا ساری مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند.

پژوهشگران در این مقاله می‌گویند:« گروه اول بیماران مبتلا به زگیل مقعدی و یا تناسلی بالای 16 سال باسواد که فعالیت جنسی داشتند و توسط درماتولوژیست به صورت بالینی تشخیص داده شدند. گروه دوم شامل گروه کنترل سالم هستند که به طور تصادفی از بین مراجعین به مراکز درمانی شامل پرسنل و همراهان بیماران بخش‌های مختلف انتخاب شدند. ویژگی مشترک آن‌ها سن بالای 16 سال، فعال از نظر جنسی، عدم ابتلا به زگیل مقعدی-تناسلی و نداشتن سابقه بیماری‌های اعصاب و روان بود.»

براساس آن چه در این پژوهش آمده، روش مطالعه به این صورت بود که همه افرادی که در گروه اول مطالعه وارد می‌شدند باید مبتلا به زگیل مقعدی یا تناسلی باشند. سپس پرسشنامه کیفیت زندگی (WHOQOL-BREF) که پایایی و روایی آن براساس مطالعات گذشته تایید شده است در اختیار آن‌ها قرار گرفت.

این پرسشنامه خودگزارشی که بیشتر جهت بررسی کیفیت زندگی و سلامت استفاده می‌شود دارای 36 عبارت است و هشت قلمرو عملکرد جسمی، عملکرد اجتماعی ایفای نقش جسمی، ایفای نقش هیجانی، سلامت روانی سرزندگی، درد بدنی و سلامت عمومی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. نمره آزمودنی در هر یک از این قلمروها بین صفر تا 100 متغیر است و نمره بالاتر به منزله کیفیت زندگی بهتر است.

محققان می‌گویند:« نمرات سلامت جسمی و روانی در کل نمونه ارتباط معناداری با جنسیت داشت به طوری که در جنس زن سطح سلامت جسمی و روانی پایین‌تر از جنس مرد بود. میانگین نمره سلامت جنسی بیماران در گروه زن به طور معناداری پایین‌تر از گروه مرد بود اما میانگین نمره سلامت روانی بیماران زن و مرد تفاوت معناداری نداشت. در گروه شاهد نمره سلامت جسمی و روانی در جنس زن پایین‌تر از مردان بود.»

در این پژوهش آمده است:« نتایج این مطالعه نشان داد که سلامت جسمی در زنان در هر دو گروه شاهد و بیمار به طور معناداری پایین‌تر از مردان است اما سلامت روانی صرفا در گروه زنان پایین‌تر بوده و براساس آنالیز پرسشنامه (WHOQOL-BREF) بیماری بر روی کیفیت زندگی مردان تاثیری نگذاشته است.»

نتایج این پژوهش در دهمین شماره هفتادوششمین دوره‌ی مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران منتشر شده است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی مازندران سلامت جسمی و روانی سلامت روانی کیفیت زندگی پایین تر بالای 16 سال نمره سلامت گروه شاهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۲۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور صد‌ها شرکت تولیدی و دانش بنیان در همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ امیرحسن زرنانی با بیان اینکه امسال محور اصلی همایش بین المللی و بیست و یکمین همایش کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی، نقش آزمایشگاه‌ها در نظام سلامت است، گفت: درهمایش امسال که از ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود، ۲۵ محور علمی وجود دارد و ۴۵ کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد.
دبیر علمی پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی افزود: مطالب علمی در کارگاه‌ها براساس نیازسنجی‌ها ارائه می‌شود و پیش بینی می‌شود ۸ هزار نفر از همایش امسال بازدید کنند و ۳۵۰۰ نفر تاکنون در بخش علمی ثبت نام کرده اند که نسبت به پارسال افزایش مخاطب شاهد هستیم.

آزمایشگاه‌ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند

امیرحسن زرنانی درباره نقش شرکت‌های دانش بنیان حاضر در این همایش درباره افزایش سطح علمی مخاطبان و شرکت‌های مخاطب همایش گفت: هرچه دستگاه‌ها دقیق‌تر عمل کنند می‌توانند در تشخیص بهتر موثر باشند؛ نقش شرکت‌های تولیدی کیت‌های آزمایشگاهی و تولید کیت‌های استانداد در ارائه خدمات آزمایشگاهی مهم است وقتی تشخیص درست و سریع اتفاق بیافتد، تشخیص پزشک نیز صحیح و به نفع بیمار خواهد بود.

دبیرعلمی پانزدهمین همایش بین المللی و بیست و یکمین همایش کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران درباره اینکه با وجود بیش از ۵ هزار آزمایشگاه در سطح کشور، نقش آزمایشگاه‌ها در نظام سلامت به چه صورت است، افزود: آزمایشگاه‌ها مهم‌ترین پایه سلامت در کشور هستند و به عنوان عوامل کمک کننده درتشخیص بیماری‌های بالینی به شمار می‌آیند؛ پزشک با توجه به علائم بالینی بیمار، ممکن است دچار تردید شود که آزمایشگاه‌ها می‌توانند این موارد را برطرف کنند.

زرنانی گفت: آزمایشگاه‌ها درنظام سلامت نقش پایه و محوری دارند در سطوح پزشکی مانند تشخیص بیماری‌های عفونی، انگلی، سرطان، خودایمنی و متابولیک، آزمایشگاه‌ها کمک کننده هستند.

دبیرعلمی پانزدهمین همایش بین المللی و بیست و یکمین همایش کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: بالین خوب یعنی تشخیص خوب و تشخیص خوب یعنی استفاده از تجهیزات یک آزمایشگاه خوب لذا آزمایشگاه‌ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند.

فعالیت ۴۰ هزار نفر در ۶ هزار آزمایشگاه کشور


همچنین غلامرضا حمزه لو دبیر اجرایی پانزدهمین همایش بین المللی و بیست و یکمین همایش کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: امسال سعی کردیم با توجه به مشکلات و مسائل روز آزمایشگاهی و پیشرفت‌های فن آوری، نیاز‌های روز همکاران خدمت رسان در درمان را برآورده و با فن آوری و مسایل جدید آزمایشگاه‌ها آشنا کنیم.

دبیر اجرایی پانزدهمین همایش بین المللی افزود: در صورتی که به نقش و جایگاه آزمایشگاه در نظام سلامت پرداخته شود بسیاری از برنامه‌های اجرایی در سطح ملی با کمک آزمایشگاه‌های علمی صورت می‌گیرد و همکاران با داده‌های این آزمایشگاه‌ها در مراکز درمانی گروه مراقبت را هدایت می‌کنند از این رو برگزاری اینگونه همایش‌ها با اهمیت است.

دیگر خبرها

  • ۱۴ اردیبهشت؛ آزمون استخدامی کیفیت‌بخشی به آموزش و پرورش
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • حضور صد‌ها شرکت تولیدی و دانش بنیان در همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • تاکید وزیر صمت بر کیفیت تراکتور ایرانی
  • هوای اصفهان ناسالم برای گروه‌های حساس
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • کیفیت هوای اصفهان ناسالم برای گروه‌های حساس
  • کیفیت قابل‌قبول هوای تهران در یازدهمین روز اردیبهشت ۱۴۰۳
  • انتخاب ۲ معلم چهارمحال و بختیاری به عنوان معلمان نمونه کشور