Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها مثل هر سال، مهربانی دلالان همسایه گُل کرده و دارند برای بره‌های ایرانی، اقامت دائم می‌گیرند! گرین کارت گوساله‌ها هم همین روزها دیگر دانه به دانه به دستشان می‌رسد! بیچاره‌ها نمی‌دانند که این سفر خارجه، عاقبتش ذبح و طبخ است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، هر ساله در ایام پایانی سال و چند قدم مانده به شب عید و در موسمی که زمستان، خودی نشان می‌دهد و سرمایش را به رُخ همه می‌کشد، این قیمت گوشت است که روز به روز داغ و داغ‌تر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



البته شاید این افزایش قیمت از آن‌جا که در فصل زمستان، چراگاه‌های بسیار کمی برای دام‌ها وجود دارد، علوفه بسیار کم است، خوراک دام با قیمت چند برابری‌اش، نگهداری از دام را برای دامداران، غیر صرفه می‌کند، کمی منطقی‌ به‌نظر برسد؛ اما از سویی دیگر از آنجا که زمینه دام سبک در استان سرسبزی مثل مازندران به طور کلی، کم است، ناچار میزان نیاز بازار از استان‌های همجوار به ویژه استان خراسان تامین می‌شود که این روزها دام‌هایش را به یغما می‌برند!

هر چند همه ساله با این استدلال که جاده‌ها برفی است و راه‌ها بسته است، گوشت در بازار کم شده، قیمت‌ها در بازار گوشت، بالا و بالاتر می‌شود، اما طی چند سال اخیر، معضلی عمیق و کهنه، بلای جان بازار شده و آن هم چیزی نیست جز "قاچاق دام".

افزایش قیمت دلار موجب شده تا دلالی دام برای قاچاقچیان جهت فروش به طرف‌های خود در کشورهای همسایه، نان و آب‌دارتر شود و همین کافی است تا قاچاق دام طی این‌سال‌ها، چاق و چاق‌تر شود.

البته نباید هم این نکته را کتمان کرد که خیلی از دامداران هم کم میل نیستند که دام‌های خود را با مبلغ بالاتری از بازار بفروشند، حال به دلال باشد یا اینکه خودشان راساً، دام‌شان را راهی سفر خارجه کنند!

بنا بر شنیده‌ها، ولع ناتمام دلالان همسایه! برای خرید دام‌های ماده که آن‌هم با رقم خوبی که به نسبت دام‌های نر می‌پردازند، از یک سو، طمع دلالان خودی را بیشتر کرده است و از سویی دیگر، خطر انقراض و کاهش شدید دام در کشور را طی سالیان پیش رو، هشدار می‌دهد.

حال دوباره زمستان است، بهمن از نیمه گذشته است و سرما، دوباره سلطان شده است؛ حالا وقت خوبی است که قاچاق دام، یخ بازار دلالان را بشکند، خوب، گوشت گران می‌شود بشود، این جیب ما است که از همه چیز مهم‌تر است؛ دست کشور جلوی این و آن دراز شود مهم نیست، فقط دست ما جلوی کسی دراز نشود...

شاید این‌ها همه ماجرا از نگاه یک دلال و قاچاقچی دام زنده باشد، شاید هم نه، خیلی از این دلالان، از جایی بیایند و ببرند و بخورند! اما چه طور هر ساله می‌آیند و می‌برند و می‌خورند و آب هم از آب تکان نمی‌خورد؟! چرا هر سال، جیب‌مان را می‌زنند و کسی یا نمی‌بیند یا اگر ببیند هم به روی خودش نمی‌آورد؟!

به سراغ اصغرنژاد رئیس اتحادیه قصابان مرکز مازندران می‌رویم تا ببینیم اوضاع بازار از چه قرار است. وی به خبرنگار ما می‌گوید: بازار قاچاق دوباره راه افتاده است.

این فعال صنفی بازار گوشت افزود: در حالی که چند وقتی است که قیمت گوشت ثبات خود را حفظ کرده و حتی روند نزولی نیز داشته است اما باز با از سر گرفته‌شدن قاچاق و بازشدن مرزها، با آغاز قاچاق گوساله و بره، زمزمه افزایش قیمت گوشت به گوش می‌رسد.

اصغرنژاد تصریح کرد: ما از مسئولان تقاضا داریم که جلوی قاچاق دام را بگیرند و با افزایش و سرعت گرفتن این موضوع، در سطح کشور با یک کمبود عرضه و متعاقبا افزایش قیمت گوشت مواجه خواهیم شد.

به گفته وی، قاچاق دام از مرزهای کشور چند روزی است که آغاز شده و همین امر موجب افزایش 5 هزار تومانی هر کیلو گوشت در بازار شده و با جان گرفتن قاچاق، احتمال افزایش بیشتر قیمت‌ها در بازار نیز وجود دارد.

رئیس اتحادیه قصابان مرکز مازندران تاکید کرد: در این ایام، دلالان از شهرهای مرزی حتی به استان‌هایی نظیر تهران، مازندران و خراسان می‌آیند و با پیشنهاد قیمت‌های خوب به دامداران، زمینه دام را در این استان‌ها، کم و کمتر می‌کنند که این امر، عواقب خوبی برای بازار گوشت نخواهد داشت.

اینگونه است که دام‌هایی که خیلی شیک و مجلسی آن هم در روز روشن توسط دلالان خریداری می‌شوند، شبانه مسافر شهرهای مرزی می‌شوند و از آن‌جا بی‌سروصدا هنگامی که همه چشم‌هایمان را بسته‌ایم؛ مسافر خارج از کشور می‌شوند و فردا صبح که بیدار می‌شویم، گوشت را با قیمتی گران‌تر از شب گذشته باید بخریم؟!

آری، این روزها مثل هر سال، مهربانی دلالان همسایه گل کرده است و دارند برای بره‌های ایرانی، اقامت دائم می‌گیرند! گرین کارت گوساله‌ها هم همین روزها دیگر دانه به دانه به دستشان می‌رسد! بیچاره‌ها نمی‌دانند که این سفر خارجه، عاقبتش ذبح و طبخ است... این سفر خارجه برای همه گران تمام می‌شود، برای گوساله‌ها، برای بره‌ها، برای بازار...

این داستان سَر درازی دارد اما گویا مسئولان یا نیمه خالی لیوان را نمی‌بینند یا فکر می‌کنند همان نیمه پُر لیوان که در فصل زمستان، یخ می‌زند و نمی‌تواند بازار را سیراب کند، پاسخگوی تشنگی تقاضا است، اما در حیث مجموع باید هشدار قاچاق دام را از همین حالا که طی سال‌جاری از سر گرفته شده است را جدی بگیرند و از وقوع تنش قریب‌الوقوع بازار گوشت پیشگیری کنند.

امیدواریم لیوان پیش روی مسئولان، شیشه‌ای باشد و چشم‌شان از دور هم که شده به نیمه خالی و نیمه پُر یخ زده لیوان بیفتد!

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دلالان همسایه سفر خارجه افزایش قیمت برای بره ها بازار گوشت گرین کارت گوساله ها قاچاق دام قیمت گوشت برای دام استان ها قیمت ها دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۲۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز

به گزارش خبرگزاری مهر، عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای مشارکت موفق مردم در بهره‌برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است.

وی به وسعت نزدیک به ۸۳ میلیون هکتاری مراتع کشور و ظرفیت‌های آشکار و نهان آن اشاره و اظهار کرد: به طور دقیق باید مشخص شود که مراتع چه توانمندی‌هایی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز و دیگر اثربخشی‌ها دارند.

وی ادامه داد: با تشکیل و توسعه تعاونی‌های مرتعداری، امر مدیریت و بهره‌برداری مراتع در قالب طرح‌های مرتعداری به ذی‌نفعان حقیقی (دامداران، ساکنان و بومیان) احاله می‌شود و در این صورت است که خود مردم با انجام بذرکاری، اقدامات بیومکانیکی و به ویژه بیولوژیک، شروع به غنی‌سازی و تقویت ظرفیت مراتع می‌کنند.

نوبخت خاطرنشان کرد: دفتر آموزش و ترویج باید با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مرتع داران و روستاییان فعالیت خود را از جنبه تسهیلگری افزایش دهد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت درست عرصه‌های منابع طبیعی را مدیریت از پایین به بالا در هرم مدیریت برشمرد و با تاکید بر اجرای منطقه‌ای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌های منابع طبیعی بخصوص مرتعداری افزود: برای مردمی‌سازی درست، ما ناگزیریم برای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌ها به صورت منطقه‌ای عمل کنیم یعنی این انتظار نیست که مثلاً در کل سطوح مرتع کشور به یکباره اجرا شود.

‌بنا بر این گزارش، تا انتهای سال ۱۴۰۲ و در راستای مردمی‌سازی طرح‌های منابع طبیعی در سطح کشور، ۲۰ صندوق ملی منابع طبیعی، ۱۲۰ اتحادیه استانی و ۴۲۵ تعاونی فراگیر در ۴۰۰ سامانه عرفی تشکیل شده که حدود ۱۰۰ هزار خانوار بهره‌بردار را تحت پوشش قرار می‌دهند.

کد خبر 6098031

دیگر خبرها

  • قیمت روز مرغ و ماهی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • نوسان قیمتی گوشت قرمز از ۴۵۰ تا ۸۸۰ هزار تومان
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • کشف و معدوم سازی ۹۸۷ کیلوگرم گوشت قرمز فاسد
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن