Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در نشست خبری پاسخگوی سوالات اصحاب رسانه بود.

به گزارش عصر ایران به نقل از روابط عمومی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی،  حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی ذوعلم در نشست خبری  که روز دوشنبه 14 بهمن ماه در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد، ضمن تبریک ایام الله دهه مبارک فجر و گرامی داشت یاد و خاطره بنیانگذار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی رضوان الله علیه و شهیدان راه انقلاب اسلامی اظهارداشت: به تازگی مجلس شورای اسلامی مصوبه ای مبنی بر مکلف کردن وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر گنجاندن توطئه‌ها و جنایات آمریکا نسبت به ملت ما در کتاب‌های درسی داشت که توسط رئیس جمهور محترم به این دو وزارتخانه ابلاغ و توسط وزیر محترم آموزش و پرورش به سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته قبل از آن هم به این توطئه‌ها در کتاب‌های درسی پرداخته شده بود، ولی این مصوبه دولت محترم برای ما وظیفه‌ی بیشتری ایجاب می‌کند تا سرفصل‌های گویا، جامع و متقنی در این زمینه را به کتاب‌هایمان اضافه کنیم.

عناوین مهم جنایات آمریکا علیه ملت و کشور ایران

وی درباره جزئیات گنجاندن این سرفصل‌ها گفت: اگر بخواهیم از نظر تاریخی به 10 عنوان از عناوین مهم جنایات آمریکا علیه کشور خودمان بپردازیم، شاید اولین آن خیانت به دکتر مصدق در سال 1331 است که در آن آمریکا‌یی ها به وعده‌های خود عمل نکردند. جنایات 25 ساله آمریکا از سال 1332 تا 1357 در مقابله با انقلاب اسلامی و حرکت مردم ما و پولی که هزاران مستشار آمریکایی از ما می گرفتند ولی منافع آمریکا را تامین می کردند. دولت آمریکا باعث تاخیر حداقل نیم قرن( 50 سال) پیشرفت ما در تمدن، تاریخ، فرهنگ و .. داشت که توطئه ای نابخشودنی است. توطئه حمایت از شاه که به خاطر همین حمایت ها پیروزی انقلاب اسلامی به تاخیر افتاد، توطئه تفرقه بین مسلمانان که همچنان به انواع و اقسام مختلف استمرار دارد، تفرقه بین شیعه و سنی،  تفرقه بین حوزه و دانشگاه، تفرقه بین روشنفکران و مردم، تفرقه بین دولت و ملت و ایجاد گرایش سنی آمریکایی و شیعه انگلیسی و جنایت آمریکا برای حمایت همه جانبه از صدام حسین و حمایت از حمله عراق به کشور ما که اگر این حمایت آمریکا نبود، قطعا این جنایت رخ نمی‌داد.

پرسش خبرنگاران تغییرات در برخی کتاب ها، تغییر در متن کتاب تاریخ

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در خصوص برخی تغییرات در محتوای کتاب‌های درسی، گفت: کتاب درسی مثل کتاب عادی نیست که مولف در آن همه ی نقش ها را داشته باشد. نویسنده کتاب هر شخصیتی هم که باشد، سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی براساس مطالعاتی که انجام می شود و نظرسنجی که صورت می پذیرد، ممکن است اصلاحاتی را انجام دهد و به اطلاع مولف هم می رساند و اکثر اصلاحات هم با موافقت خود مولف انجام می شود و آنجا هم که با نظر مولف نباشد به خاطر آنکه حق معنوی آن اثر بر عهده سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی است و ما باید پاسخگو باشیم؛ این تغییرات را انجام می دهیم.

بازآرایی ساختاری سازمان، آموزه های نظام آموزشی کشور طبق چشم انداز سند برنامه درسی ملی

 ذوعلم در خصوص بازآرایی ساختاری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی یادآور شد: در راستای تعریف و طراحی 8 کلان پروژه سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی جهت اجرای کامل برنامه درسی ملی، معاونت طراحی و تولید بسته های یادگیری موظف شده 3 کار اساسی را دنبال کند.

1- بازطراحی کلان دوره تحصیلی سه ساله اول ابتدایی که قواره، روشها و اجزای بسته های یادگیری نیازمند بازنگری و اصلاحات اساسی است.

2- بازطراحی کلان دوره تحصیلی دوم متوسطه نظری که نقدهای زیادی به آن وارد است. کنکور محور بودن برخی از منابع درسی است؛ عدم توازن عناوین درسی ما با نیازهای واقعی دانش آموزان که بین نیاز‌های دانش آموزش و جامعه تعادل برقرار نیست.

3- بازطراحی کلان در دوره دوم فنی و حرفه‌ای که به لحاظ مشاغل جدید، نیازهای بازار کار نیز باید اصلاحات اساسی صورت بگیرد که اقدامات میان مدت معاونت طراحی و تولید بسته های یادگیری است.

خوشبختانه دانش آموزان، تا حد بسیار خوبی به شاخص های مطرح شده در اسناد تحولی نزدیک شده اند

معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه شاخص های دانش آموزان ما در اسناد تحولی آمده است یادآور شد: خوشبختانه دانش آموزان، نوجوانان و جوانان ما تا حد بسیار خوبی به این شاخص ها نزدیک شده اند و امروزه دانش آموز، نوجوانان و جوانان ما پرسشگر، اهل مطالبه، اهل طراحی، اهل تفکر، اهل نقد، اهل خلاقیت، مومن، انقلابی و اهل جهاد فی سیل الله است و این موارد قابل توجه است که یک نمود مهم آن را در حضور چشمگیر جوانان ما درهمین ترور ناجوانمردانه آمریکا نسبت به سردار شهید سلیمانی دیدیم. اما اینکه آموزش و پرورش در این جهت چقدر به وظایف خودش عمل می کند من هم نقدهایی دارم. تصور من این است که دانش آموزان، جوانان و نوجوانان ما آن چنان که باید در بستر تربیت مدرسه‌ای در حد مطلوب این ویژگی ها دست پیدا نمی کنند. خود من هم به برنامه درسی و کتاب‌های درسی انتقاد دارم که باید در جای خودش با دید کارشناسانه به آن پرداخت.

مشارکت در تولید بسته های یادگیری یکی از علل بازآرایی ساختار سازمانی

وی ادامه داد: یکی از علل و عوامل بازآرایی تشکیلات سازمانی این بود که زمینه مشارکت دیگران در تولید مواد و رسانه آموزشی و بسته های یادگیری را ایجاد کنیم و در مهرماه 99 حداقل چند مورد از طرح واره های بسته های یادگیری که می تواند توسط دیگران تولید شود را رونمایی کنیم و در اختیار جامعه قرار دهیم که کار بسیار ظریفی است و فناوری نرم کارشناسی نیاز دارد.

وی در خصوص کتابهای غیردرسی گفت: سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی دانش آموزان را با مطالعه و مانوس بودن با کتابهای غیر درسی تشویق می نماید و استفاده از مجلات رشد را در همین راستا میداند. اینکه ما بتوانیم بخشی از انتقال مفاهیم و محتوای آموزشی دانش آموزان را از طریق مطالعه کتاب های غیردرسی انجام دهیم در برخی دروس ممکن است؛ مثل مطالعات اجتماعی، ادبیات فارسی و کتاب های دینی مااین کار را انجام می دهیم و امیدوارم همکاران ما هم بتوانند این کار را دنبال کنند.

تغییرات و اصلاحات و نه حذفیات

رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با تاکید بر اینکه بحث حذفیات تعبیر درستی نیست و باید گفت تغییرات و اصلاحات؛ اظهارداشت: در خصوص مواردی که مطرح کردید کارشناسان محترم ما که آن زمان در سازمان حضور داشتند پاسخ دادند، نمی توانم پاسخ دهم چون من آن زمان در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی نبودم. در مورد آینده کتابهای ادبیات فارسی هم باید نشستی با مسئولان حوزه تربیت و یادگیری ادبیات فارسی ما داشته باشید و قطعا در این مورد توضیحات کارشناسانه خواهند داشت.

درست نویسی

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی خاطرنشان کرد: درست نویسی یکی از رویکردهای ما درتألیف کتاب درسی است والبته باید در تمام کتاب‌های درسی این رویکرد را داشته باشیم که با هدایت حوزه تربیت ویادگیری ادبیات فارسی امکان پذیر است.

 ذوعلم با تاکید براینکه دستکاری و تغییرات در تاریخ در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی اتفاق نخواهد افتاد، گفت: جنایاتی که در روسیه تزاری به کشور شده است قابل حذف نیست و در تاریخ‌نگاری جانب حق وحقیقت را نگاه می‌داریم و البته برخی از تعابیر قابل تغییر و اصلاح است .

ذوعلم با اشاره به اینکه باید سبد انتخاب دانش آموزان در زبان‌های خارجی را تنوع ببخشیم، اظهارکرد: دانش‌آموزان می‌توانند از شش زبان خارجی یک زبان را انتخاب کنند چراکه این بخش تجویزی نظام آموزشی نیست.

زبان عربی و چینی به عنوان زبان‌های بین‌المللی

وی افزود: به شورای عالی پیشنهاد داده‌ایم که زبان عربی و چینی به عنوان زبان‌های بین‌المللی به این سبد اضافه شود والبته به معنای اجبار دانش‌آموزان و تمهید روش اجرای آن نخواهد بود .

 ذوعلم گفت: باید راه‌های جدیدی برای تقویت زبان خارجی دانش آموزان پیدا کنیم وامیدواریم تنوع بخشی در زبان خارجی دانش آموزان داشته باشیم .

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اشاره به برخی حذفیات درکتاب‌های ریاضی، گفت: دانش آموزان باید دردانشگاه انتگرال بخوانند قرار نیست تمام مباحث رادر مدارس یاد بگیرند چراکه باید بتوانند به توانمندی اخلاقی و فکری برسند .

 ذوعلم اظهار کرد: موضوع کاغذ برای سال ٩٩ حل شده است و البته 45 هزار تن کاغذ، حجم عظیمی را می‌طلبد و ما اکنون برای سال ١4٠٠ در حال برنامه‌ریزی برای کاغذ و ارز مورد نیاز هستیم.

______________________

بیشتر بخوانید

سوابق گزینه وزارت آموزش و پرورش

آموزش و پرورش ایرانی؛ امتحان و دیگر هیچ!

__________________________

لینک کوتاه: asriran.com/002zPk

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: آموزش و پرورش معاونت برنامه ریزی آموزشی ذوعلم رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی زبان عربی و چینی جنایات آمریکا انقلاب اسلامی کتاب های درسی آموزش و پرورش ادبیات فارسی برنامه درسی دانش آموزان زبان خارجی تفرقه بین جوانان ما شاخص ها کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۲۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰۰ معلم نمونه مازندرانی تقدیر می‌شوند

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران گفت: در برنامه هفته معلم از ۶۰۰ معلم نمونه قدردانی می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، آیت الله محمدباقر لائینی نماینده ولی فقیه در مازندران در دیدار با مدیرکل آموزش و پرورش و اعضای ستاد گرامیداشت هفته معلم با قدردانی از  معلمان و فرهنگیان مازندران اظهار داشت: هفته معلم  یادآوری خاطره معلم مجاهد شهید آیت الله مطهری است و در این هفته از معلمان فرهیخته تجلیل می‌شود.

وی با آرزوی تعالی درجات برای روح مطهر این شهید فرهیخته تصریح کرد: قدردانی از زحمات تربیتی، علنی، آموزشی جامعه فرهنگیان ضرورت دارد.

وی با تاکید بر اهمیت تعلیم و تربیت و مرورش نسل معنوی و تاثیر تربیت متعالی در آینده دانش آموزان گفت: آینده یک مملکت و یک جامعه در گرو آموزش و پرورش است. ضرورت دارد در جهاد تبیین از نظر افرادی که با نسل جدید آشنا هستند استفاده کنیم.

آیت الله لائینی با تاکید بر اینکه باید در مدارس تربیت پرورشی را جدی بگیریم اظهار کرد: قرآن تزکیه را قبل از تعلیم ذکر کرده و در واقع پرورش مهمتر از تعلیم است. مدارس هیئت امنایی از قلمرو آموزش و پرورش خارج نیست و باید در این مدارس همه چیز حساب شده باشد. در عین اینکه اینگونه مدارس امنایی دولتی هست باید برنامه‌های فرهنگی و تربیتی ویژه‌ای برای دانش آموزان داشته باشد.

وی گفت: شاهد همکاری مسئولین شهری هستیم و در هر شهر می‌توانیم یک یا چند مدرسه هیئت امنایی داشته باشیم.

حسین کمالی مدیرکل آموزش و پرورش مازندران  هم با اشاره به اجرای برنامه‌های فرهنگی متنوع  هفته معلم در استان افزود: در هفته معلم به مدارس توصیه شده برنامه با مشارکت اولیای دانش آموزان  و خانواده فرهنگیان برگزار کنند. 

کمالی تصریح کرد: در آیین تجلیل معلم نیز از 600 معلم قدردانی می‌شود. 98 معلم منتخب شهرستانی و 9 معلم کشوری معرفی شده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۶۰۰ معلم نمونه مازندرانی تقدیر می‌شوند
  • ظرفیت گروه‌های جهادی در نوسازی مدارس استفاده شود
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
  • جشنواره نوآوری و فناوری دانش آموزی در تبریز برگزار می شود
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • تاکید بر برنامه ریزی مدون در حوزه های فرهنگی و اعتقادی دانش آموزان فیروزکوه
  • ریل جذب در آموزش و پرورش توسط فرهنگیان جوان انقلابی تغییر کرد