Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - فاطمه اکبرخانى؛ مهدى دادفر در گفت و گو با خبرنگار اقتصادآنلاین با اشاره به مصوبه جدید دولت مبنى بر امکان ترخیص خودروهاى مانده در گمرک اظهار کرد: بالاخره طبق مصوبه دولت پرونده خودروهاى وارداتى در روزهاى پایانى سال٩٨ بسته شد؛ بر این اساس از بین ٥١١٧خودروى مانده در گمرک ٩٠٠دستگاه مشکل قضایى دارد، اما ٤٢١٧دستگاه مابقى به احتمال زیاد اوایل هفته آینده آزاد خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: از این تعداد، ١٠٣خودرو بالاى ٢٥٠٠سى سى هستند که قبل از مصوبه ممنوعیت واردات خودروهاى بالاى ٢٥٠٠سى سى یعنى پیش از سال ٩٣، وارد کشور شده اند و به همین خاطر مشکلى براى خروج از گمرک ندارند.

سود خودروهاى وارداتى به رغم پرداخت مابه التفاوت

دادفر درباره چگونگى پرداخت مابه التفاوت این خودروها نیز توضیح داد: براى خودروهایى که با ارز مرجع وارد شده اند باید مابه التفاوت ارز ٤٢٠٠تومانى و نرخ سنا پرداخت شود اما خودروهایى که بدون انتقال ارز وارد شده اند نیازى به پرداخت مابه التفاوت نیست؛ همچنین شنیده شده که قرار است ارز تسویه عوارض و مالیات ها با نرخ نیمایى باشد.

وى به سود بالاى خریداران این خودروها به رغم پرداخت مابه التفاوت اشاره کرد و گفت: با توجه به افزایش قیمت خودرو و نیز قیمت هاى بى منطقى که اعلام مى شود، صاحبان این خودروها حتى با وجود پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز باز هم سود خوبى کرده اند.

آزادسازى خودروهاى وارداتى تاثیرى در بازار خودرو ندارد

دادفر درباره تاثیر خروج این خودرو از گمرک بر بازار خودرو بیان کرد: بیشتر این خودروها تعهد شرکت‌هاى واردکننده است یعنى مردم، صاحب این خودروها هستند به همین خاطر آزادسازى آن‌ها تاثیر چندانى بر بازار خودرو و کاهش قیمت ها نخواهد گذاشت.

موج سوارى نمایندگان مجلس روى موضوع واردات خودرو

او همچنین در بخش دیگرى از سخنان خود به زمزمه آزادسازى واردات خودرو در سال ٩٩ اشاره کرد و افزود: صحبت‌هایى درمورد احتمال واردات خودرو توسط برخى شرکت ها مطرح شده که شایعه اى بیش نیست، هیچ نماینده مجلسى نمى تواند ادعا کند که از مسئله خودروهاى وارداتى بى خبر بوده چرا که انجمن بارها به همه نمایندگان درمورد حل مشکل واردکنندگان نامه فرستاده ولى تا کنون هیچ اتفاقى نیفتاده، بنابراین طرح چنین شایعاتى بیشتر شعارهاى انتخاباتى بوده و برخى نمایندگان قصد دارند روى مسئله واردات خودرو موج سوارى کنند.

ممنوعیت واردات به خاطر حفظ منابع ارزى بهانه است

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو تصریح کرد: من به عنوان کارشناس این بخش صراحتا اعلام مى کنم که ممنوعیت واردات خودرو به خاطر اهمیت و کمبود ارز بهانه است، چراکه ما ٧ راهکار به دولت ارائه دادیم که با این روش ها امکان واردات خودرو بدون خروج ارز وجود داشت اما دولت توجهى به پیشنهاد ما نکرد.

او با تشریح این راهکارها توضیح داد: واردات در مقابل صادرات، استفاده از منابع مالى ایرانى هاى خارج از کشور، استفاده از پول هاى بلوکه شده نفت و انرژى در کشورهاى خارجى، واردات با اعتبار شرکت هاى تولیدکننده، آزادسازى خودروهاى هیبریدى، واردات خودروهاى برقى با هدف نوسازى و بازسازى ناوگان عمومى و واردات با استفاده از ارز صادرکنندگان محصولات داخلى، هفت راهکار جایگزین براى واردات بدون انتقال ارز بود.

تعطیلى کامل انجمن واردکنندگان خودرو در سال٩٩

دادفر از تعطیلى کامل انجمن واردکنندگان خودرو در سال٩٩ خبر داد و گفت: واردات خودرو با برنامه ریزى دست‌هاى پنهان ممنوع شد اما باید به این نکته مهم توجه کرد که این اقدام دولت منجر به بیکارى بیش از ١٥هزار نفر خواهد شد.

دبیر انجمن واردکنندگان اظهار کرد: نوع رفتار دولت فعلى با واردکنندگان خودرو هیچ وقت فراموش نخواهد شد چراکه دولت مى‌توانست جایگزین‌هاى بهترى به جاى ممنوعیت کامل به کار گیرد ضمن اینکه ما موضوع واردات با نگاه ملى را نیز مطرح کرده بودیم.

وى در پایان به واردات خودروهاى دست دوم نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به قوانین دست و پاگیر براى واردات خودروى صفر کیلومتر و وجود حدود ١٨ مرجع متولى، احتمال واردات خودروهاى دست دوم بسیار کم است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خودرو گمرک واردات خودرو خودروسواری خودروهای دپو شده انجمن واردکنندگان خودرو پرداخت مابه التفاوت خودروهاى وارداتى ممنوعیت واردات واردات خودرو خودرو در سال بازار خودرو شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۳۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲

گمرک ایران اعلام کرد: واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از گمرک ایران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

این گزارش با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: ۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. شایان ذکر است، تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند. سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

کد خبر 748129

دیگر خبرها

  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • فوری/ خرید و فروش خودروی جانبازان آزاد شد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک + اسامی
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • گیر واردات خودرو‌های کارکرده کجاست؟
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟