Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور رییس جمهور تراز تجارت خارجی این مناطق را به میزان ۸۵ میلیارد دلار مثبت اعلام کرد.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا مرتضی بانک در همایش "نقش مناطق آزاد و ویژه در صادرات و ترانزیت به اوراسیا" گفت: همانگونه که استحضار دارید موافقت نامه های تجاری بین المللی، به عنوان یکی از قدیمی ترین و با ثبات ترین ابزارهای توسعه تجارت فی مابین کشور ها مطرح هستند که امکان نفوذ محصولات تولیدی کشورها به بازارهای مقصد را از طریق کاهش قیمت و افزایش توان رقابت پذیری محصولات را مهیا می نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور رییس جمهور اظهارداشت:‌ برخی کشورهای سلطه طلب، در قبال امتیازات سیاسی و نظامی، موافقت نامه های تجاری یک جانبه را با کشورهای تحت سلطه خود به امضا می رسانند و عملا برای واحدهای تولیدی خود بازارهای جدیدی را ایجاد می نمایند. برخی کشورها نیز در قالب کمک های بین المللی، موافقت نامه های یکجانبه را عملیاتی می نمایند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بیان داشت: توافق نامه های دوجانبه، مرسوم ترین روش همکاری های بین المللی در حوزه های تجاری می باشند که دولت ها با هدف حمایت از صنایع حساس و آسیب پذیر خود، اقدام به اعمال ترجیحات تعرفه ای متناظر نموده و با واگذاری بخشی از بازارخود، بازار در دسترس را برای واحدهای دارای مزیت نسبی خود توسعه میدهند.

وی افزود: مطلوب ترین و در عین حال دشوارترین موافقت نامه ها، از نوع چند جانبه و منطقه ای هستند که چندین کشور به صورت متناظر اقدام به اعمال ترجیحات تعرفه ای می نمایند. این موافقت نامه ها به دلیل سطح پوشش جغرافیایی بالا و تنوع بازارهای در دسترس از اهمیت بالایی برخوردار هستند؛ با اینحال با توجه به تنوع ظرفیت ها در کشورهای مختلف، چالش های گوناگونی در مراحل مذاکرات و اخذ موافقت ها به وجود می آید.

بانک تاکید کرد: اینگونه موافقتنامه های تجاری منطقه ای، به عنوان کلیدی ترین ابزار توسعه مبادلات تجاری فی ما بین کشورها مطرح هستند به نحوی که طبق آمارهای سازمان تجارت جهانی، در ۳ دهه اخیر رشد چشمگیری در انعقاد اینگونه موافقتنامه های بین المللی حاصل شده است. در حال حاضر ۴۸۴ موافقتنامه تجاری معتبر بین المللی در حال اجرا است. با اینحال بی ثباتی حاکم بر اقتصاد بین الملل طی دو سال گذشته به دلیل تصمیمات نابخردانه رئیس جمهور دلال مسلک آمریکا، باعث عدم تمایل تعهد سپاری کشورها شده و این موضوع در تعداد موافقتنامه های تجاری منطقه ای کاملا نمود داشته است.

مشاور رییس جمهور تصریح کرد: اتحادیه اروپا، کشورهای شرق آسیا و کشورهای امریکای جنوبی بیشترین تعداد موافقت نامه های تجاری منطقه ای معتبر را به امضا رسانیده اند. از میان کشورهای اطراف ایران نیز ترکیه و هند بخش قابل توجهی از اقتصاد خود را به موافقت نامه های منطقه ای وابسته نموده اند. حدود ۷۳ درصد از صادرات ۱۶۸ میلیارد دلاری ترکیه و حدود ۶۷ درصد از صادرات ۳۲۳ میلیارد دلاری هند در سال ۲۰۱۸، به بازارهای ایجاد شده توسط اینگونه موافقتنامه ها بوده است.

به گفته وی، موافقت نامه های تجاری منطقه ای با توجه به تاثیر مستقیم بر اقتصاد و تجارت، و تاثیر غیر مستقیم بر سیاست و امنیت، یکی از برترین ابزارهای توسعه هستند که جمهوری اسلامی ایران نیز در حال حاضر با حدود ۴۶ کشور، از طریق ۳ موافقت نامه معتبر، همکاری های تجاری را توسعه داده است.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: موافقت نامه تجاری فی مابین ایران و کشورهای عضو اوراسیا که از آبان ماه ۱۳۹۸ وارد فاز عملیاتی شده، دسترسی فعالین اقتصادی کشور به بازار ۳۳۰ میلیارد دلاری ۵ کشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان جهت صادرات مهیا نموده است، همچنین با توجه به ظرفیت ۵۴۰ میلیارد دلاری تولید کنندگان این کشورها، امکان تامین بخش قابل توجهی از نیازهای ضروری کشور با قیمت پایین تر نسبت به دیگر کشورها به وجود آمده است.

وی تاکید کرد: این موافقتنامه با هدف آزادسازی و تسهیل تجارت کالا از طریق ایجاد بستری برای تشکیل منطقه آزاد تجاری، حمایت از همکاری های اقتصادی و تجاری طرفین را در دستور کار قرار داده و افزایش همکار ها و تسهیل ارتباطات را به همراه خواهد داشت.

بانک خاطرنشان کرد: در این موافقت نامه که دارای دوره اعتباری ۳ ساله و آغازگر فرآیند تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا و جامع ترین موافقت نامه تجاری کشور است، حاوی ۹ فصل شامل ساز و کار های عملیاتی بوده که تمامی موضوعات آتی در آن پیش بینی شده و پیاده سازی آن با حداقل چالش های عملیاتی همراه خواهد بود.

مشاور رییس جمهور اظهارداشت: مناطق آزاد و ویژه به عنوان پیشرو در توسعه اقتصادی کشور و در راستای تحقق اهداف این موافقتنامه، با تکیه بر مزیت های قانونی خود، زمینه سازی جهت برقراری امکان نفوذ به بازارهای اوراسیا را در سرفصل برنامه های عملیاتی خود قرار داده اند.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۸ منطقه آزاد تجاری - صنعتی در نقاط مرزی و ۳۲ منطقه ویژه اقتصادی در سرتاسر سرزمین اصلی، در حال فعالیت هستند که میزبان بیش از ۱۸۵۰ واحد تولیدی فعال و حدود ۱۲۸۰ واحد خدماتی فعال است که اشتغال مستقیم برای حدود ۵۱۰ هزار نفر ایجاد نموده اند.

بانک افزود: از سال ۱۳۹۲ تاکنون، بیش از ۸۱ هزار میلیارد تومان و ۲۲ میلیارد دلار سرمایه داخلی، در کنار ۵.۴ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب این مناطق شده است. طی این سال ها بیش از ۳۲ میلیارد دلار کالای غیر نفتی به سرزمین اصلی ارسال شده، همچنین عملکرد ۱۳۰ میلیارد دلاری صادرات به خارج کشور در برابر ۴۵ میلیارد دلار واردات، حاکی از تراز تجارت خارجی کاملا مثبت این مناطق به میزان ۸۵ میلیارد دلار است.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اظهارداشت: مناطق آزاد ۸ گانه کشور، کریدور های تجارت آزاد با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا هستند که با توجه به مزایای قانونی موجود، و زنجیره تامین مناسب ایجاد شده مابین فعالین اقتصادی مناطق آزاد و ویژه، نقش بسزایی در توسعه صادرات و مدیریت هدفمند واردات خواهند داشت.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مناطق آزاد مرتضی بانک تراز تجاری دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی موافقت نامه های تجاری مشاور رییس جمهور ۸۵ میلیارد دلار موافقت نامه ها بین المللی میلیارد دلاری حال حاضر نامه تجاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۴۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تفاهم‌نامه همکاری مشترک علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب در جلسه‌ای با حضور افشین غنی‌زاده سرپرست و مرتضی کهراریان معاون پژوهشی و فناوری این دانشگاه، محمود نصیری مدیرعامل این شرکت و جمعی از مدیران و معاونان  به امضای طرفین رسید.

افشین غنی‌زاده در این جلسه با تأکید بر اهمیت فعالیت‌های مشترک علمی و پژوهشی دانشگاه با ادارات، ارگان‌ها و صاحبان صنایع و اهمیت اظهار کرد: تلاش می‌کنیم با توجه به مفاد مهم و مورد توافق که در تفاهم‌نامه مشخص شده در مسیر تحقق این اهداف اقدام کنیم.

وی افزود:‌ این تفاهم‌نامه در مسیر تحقق سیاست‌های کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و بهره‌مندی از خرد جمعی، همکاری و ارتباط بین دانشگاه با ارگان‌ها، صنایع و شرکت‌های مختلف ازجمله شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب می‌تواند به ارتقای کمی و کیفی اهداف و برنامه‌های مشترک کمک کند؛ بنابراین با امضای این تفاهم‌نامه همکاری در این مسیر گام برمی‌داریم و استفاده از توانایی‌های علمی و توسعه همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی برای استمرار ارتباط سازمان‌یافته مابین طرفین به‌منظور برطرف کردن نیاز‌های متقابل را از مهم‌ترین اهداف این تفاهم‌نامه می‌دانیم.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه اضافه کرد: مهم‌ترین اهداف پژوهشی این تفاهم‌نامه شامل تدوین راهکار‌های اجرایی بهینه مربوط به شناسایی و تعریف و اولویت‌بندی پروژه‌های نشأت گرفته از نیاز‌های شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب و یا مرتبط با اهداف استراتژیک میان‌مدت و بلندمدت این شرکت بوده و کمیته‌های تخصصی متناظر با کمیته‌های شرکت شامل، مهندسی بهره‌برداری و فراورش، مهندسی علوم زمین و حفاری، مهندسی فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهندسی ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست (HSE ۵)، مدیریت و بهره‌وری منابع انسانی، مهندسی انرژی، مهندسی تعمیرات و تولیدات داخلی، مهندسی ساختمان، مهندسی بازرسی و حفاظت فنی در دانشگاه و با عضویت اعضای هیئت علمی دانشگاه تشکیل و همکاری‌ها در قالب این کمیته‌ها انجام می‌گیرد.

غنی‌زاده عنوان کرد:‌ انجام پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی با در نظر گرفتن ضوابط و فرایند قانونی تصویب آنها، ایجاد بانک‌های اطلاعاتی از محققان و متخصصان فعال دانشگاهی در زمینه اجرای طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی، برگزاری همایش‌های علمی- تحقیقاتی مشترک مطابق مقررات و ضوابط موجود در شرکت و دانشگاه، استفاده متقابل از کتابخانه‌ها، منابع علمی و ... طبق مقررات و ضوابط از جلمه اهداف پژوهشی این تفاهم‌نامه هستند.

وی، بازدید‌های علمی در محل شرکت برای استادان ، متخصصان و دانشجویان، حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی مرتبط با فعالیت‌ها و وظائف شرکت، انجام پروژه‌های پژوهشی کوتاه‌مدت (نظیر طرح اینترنشیپ، ...)، کمک به پژوهش‌های مرتبط با تدوین استاندارد‌های ملی و بین‌المللی، استفاده از سایر امکانات تحقیقاتی شامل آزمایشگاهی و کارگاهی، اجرای سمینارها، کارگاه‌ها و دوره‌های مختلف آموزشی توسط دانشگاه یا به‌صورت مشترک طبق ضوابط، فراهم کردن ظرفیت کافی و شرایط مناسب برای انجام دوره‌های کارآموزی دانشجویان را از دیگر اهداف پژوهشی این تفاهم‌نامه نام برد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه گفت:‌ از تعهدات شرکت بهره بردای طبق این تفاهم‌نامه می‌توان به ارائه حوزه‌های پژوهشی، تحقیقاتی و عملیاتی (فناورانه / نوآورانه) به‌منظور تهیه نیازنامه‌های پژوهشی و تحقیقاتی، امکان دسترسی و استفاده دانشگاه از آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و تجهیزات صنعتی شرکت در راستای پروژه‌های پژوهشی، تحقیقاتی و علمی مورد نیاز شرکت، استفاده از ظرفیت‌های تخصصی اعضای هیئت علمی دانشگاه برای بررسی و تحلیل نیاز‌های عملیاتی و نظارت بر پروژه‌های تحقیقاتی شرکت، حمایت مالی از پایان‌نامه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی مرتبط با فعالیت‌های شرکت، به رسمیت شناختن حق‌وحقوق مادی و معنوی دانشگاه درخصوص نتایج حاصل از فعالیت‌های مشترک اشاره کرد.

غنی‌زاده بیان کرد:‌ دیگر تعهدات شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب شامل همکاری و حضور مؤثر در سمینارها، کنفرانس‌ها، نمایشگاه‌ها و کارگاه‌های تخصصی علمی مرتبط مطابق با ضوابط شرکت،همکاری در ارائه نتایج پروژه‌های پژوهشی، علمی و تحقیقاتی در قالب مقالات علمی و بین‌المللی با نام شرکت و دانشگاه، استفاده از محققان و اعضای هیئت علمی دانشگاه در شورای پژوهشی و کمیته‌های تخصصی پژوهش و فناوری شرکت و مشارکت در تدوین عناوین و اولویت‌های پژوهشی، تسهیل و همکاری در بازدید‌های علمی دانشجویان و استادان از مناطق عملیاتی و واحد‌های بهره‌برداری و کارآموزی دانشجویان مطابق با ضوابط امنیتی و حراستی شرکت، همکاری، شناسایی و معرفی سرمایه‌گذار جهت تأمین منابع مالی طرح‌ها و پروژه‌های معرفی‌شده از سوی شرکت در قالب قرارداد و موافقت‌نامه جدید و الحاقیه متناسب با ضوابط و قوانین موجود می‌‎‌شود.

وی مطرح کرد:‌ در قبال موارد تعهد شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه نیز متعهد می‌شود که عناوین تحقیقاتی پیشنهادی و یا توافق شده با شرکت را در اولویت قرار دهد، ارائه خدمات آزمایشگاهی مورد نیاز به شرکت در قالب آزمایشگاه مرکزی دانشگاه، مشارکت در تهیه عناوین اولویت‌های پژوهشی و تدوین RFP در مورد اولویت‌های تأییدشده شرکت، ارائه خدمات علمی و اطلاعاتی در زمینه‌های تخصصی و نیاز‌های آموزشی و پژوهشی، همفکری و همکاری با شرکت برای مشاوره، داوری، کارشناسی و نظارت و بررسی نتایج و نیاز‌های آموزشی و پژوهشی پروژه‌های تحقیقاتی شرکت، دعوت از متخصصین شاغل در شرکت برای حضور در سیمنار‌های علمی، جلسه دفاع پایان‌نامه‌های حمایت شده و نظایر آن و به رسمیت شناختن حق‌وحقوق مادی و معنوی شرکت درخصوص نتایج حاصل از فعالیت‌های مشترک را در برنامه‌های کاری خود قرار دهد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه ادامه داد:‌ از دیگر موارد تعهد این دانشگاه نیز می‌توان به اختصاص فضایی در محل دانشگاه به‌عنوان دفتر تحقیق و توسعه شرکت و مجوز ورود خودرو به دانشگاه به‌منظور تسهیل و تسریع در راهبری و اجرایی نمودن موارد ذکر شده در متن تفاهم‌نامه، ارائه خدمات کارگاهی و آزمایشگاهی مورد نیاز شرکت توسط دانشگاه، برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت مورد نیاز شرکت توسط دانشگاه، ایجاد دسترسی به پایگاه‌های علمی معتبر برای کارکنان شرکت در راستای اهداف از پیش تعیین‌شده، ایجاد اتاق فکر برای رسیدگی به مشکلات و مسائل شرکت، ارائه نتایج پروژه‌های پژوهشی، علمی و تحقیقاتی در قالب مقالات علمی و بین‌المللی با نام دانشگاه و شرکت و در نهایت تألیف و ترجمه مراجع، متون و کتب علمی مورد نیاز شرکت توسط دانشگاه اشاره کرد.

به گزارش آنا، این تفاهم‌نامه به مدت پنج سال در ۹ ماده و یک تبصره به امضای طرفین رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
  • رقابت منفی دلار نیما و بازار آزاد
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به قشم رسید
  • دلار باز هم نزولی شد
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • رقابت تجاری روسیه با چین در آسیای مرکزی داغ شد
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • رشد ۵ درصدی مبادلات تجاری ایران و هند