Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@14:05:59 GMT

تاثیرات کرونا ویروس بر اقتصاد چین

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۲۴۷۷۸

تاثیرات کرونا ویروس بر اقتصاد چین

در پی گسترش ویروس کرونا انتظار می رود دولت چین اقدامات گسترده تری جهت جلوگیری از ضررهای بیشتر بر اقتصاد خود اتخاذ نماید. ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۹ اقتصادی اقتصاد جهان نظرات - اخبار اقتصادی -

خبرگزاری تسنیم، کرونا ویروس طی روزهای اخیر به عنوان ترند اول روزنامه ها و خبرگزاری های جهان بوده است. در این میان تحلیلهای بسیاری در زمینه میزان تاثیر این بیماری بر اقتصاد چین ارائه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از رسانه های امریکایی در اخبار و تحلیلهای خود اعلام کرده اند که ویروس کرونا می تواند تا  مرز60  میلیارد دلار به اقتصاد چین صدمه وارد کند. برخی از رسانه های رسمی و اقتصاددانان چین نیز اظهار داشته‌اند که احتمالا نرخ رشد اقتصاد چین تا حدود دو درصد کاهش خواهد یافت که این کاهش می‌تواند به معنای از دست دادن 62 میلیارد دلار باشد. اوایل هفته جاری نیز پس از گشایش مجدد بازارهای هنگ کنگ، اعلام شد که تنها طی چند روز ارزش سهام آن شاهد سقوط حدود 6 درصدی بود.

مجله فارن پالسی در این زمینه نوشت: اقتصاد کنونی چین در مقایسه با دوره شیوع بیماری سارس، علیرغم اندازه بزرگتر آن، ضعیف‌تر شده است. با توجه به قانون چین که محدودیت افت 10 درصدی را برای افت ارزش سهام در نظر گرفته، روز دوشنبه که بازارهای چین بعد از چند روز باز شدند با یک پدیده عجیبی روبه‌رو شدند، تنها طی چند دقیقه، معاملات در بسیاری از سهام به حالت تعلیق درآمد که علت آن رد شدن آنها از محدودیت قانونی مزبور بود.

آنچه که می توان گفت این است که این بیماری به طور حتم بر روی اقتصاد چین تاثیرات منفی بر جای خواهد گذاشت و این یک حقیقت انکارناپذیری است که دولت چین نیز به آن آگاهی دارد. حال این سوال مطرح می شود که آیا چین میتواند خسارت های وارده را جبران کند؟

واکنش دیگر کشورها به شیوع ویروس در چین:

یکی از مهم‌ترین تاثیرات شیوع این ویروس در چین به توقف موقت پروازهای بین‌المللی به چین مربوط می شود. بر این اساس، برخی از خطوط هواپیمایی کشورهایی از قبیل قطر، کانادا، امریکا، فرانسه، هند، نیوزیلند، کره جنوبی، بریتانا و ... پروازهای خود را تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآورده‌اند. موج تعلیق شرکت های هواپیمایی بعد از اینکه وزارت خارجه ایالات متحده سه شنبه هشدار مسافرتی تحت عنوان "به چین سفر نکنید " را صادر کرد بیشتر شد.

علاوه بر شرکت های هواپیمایی، شرکت‌های بزرگ بین‌المللی نظیر شرکت خودروسازی تسلا (امریکا)، دیزنی، مایکروسافت، آمازون، گوگل و اپل نیز به طور موقت فعالیت شرکت‌های خود در چین را تعطیل کردند. در این میان دیزنی در تاریخ 5 بهمن طی اطلاعیه ای اعلام کرد که پارک دیزنی در شانگهای تا اطلاع ثانوی بسته خواهد ماند، این شرکت یک‌شنبه نیز اعلام کرد که پارک دیزنی واقع در هنگ کنک نیز بسته خواهد شد .

همچنین شرکتهای غذایی نظیر مک دونالد (McDonalds  ) استارباکس (starbucks  )و کوکاکولا اعلام کردند که مجبور به بستن بسیاری از رستوران‌ها و یا کارخانه‌های خود هستند.

اقدامات صورت گرفته جهت کاهش تاثیرات بیماری بر اقتصاد:

این بیماری که ابتدا در استان هوبی به مرکزیت شهر ووهان مشاهده شد، تا کنون به مرگ بیش از 700 نفر منجر شده و این باعث نگرانی خیلی از سرمایه داران شده است. از طرف دیگر، با توجه به اخبار منفی فوق‌الاشاره، خطر از دست دادن شغل برای بسیاری از چینی‌ها علی‌الخصوص چینی‌های مقیم استان هوبی به عنوان تهدید بزرگی برای اقتصاد چین در نظر گرفته می شود. 

بر این اساس، دولت چین و برخی از چهره های معروف چین اقداماتی را در راستای کمک به مردم چین و شرکت‌هایی که به خاطر ویروس کرونا دچار آسیب شده‌اند را برداشته که از جمله آنها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

تزریق 1.2 تریلیون یوان (معادل 173.7 میلیارد دلار امریکا )از طریق باز پرداخت‌های معکوس به سیستم مالی این کشور تاسیس بیمارستان‌های Fire God mountain و    Leihsenshan در استان هوبی برای مبارزه و ریشه کن کردن هر چه سریعتر این بیماری بانک های بزرگ چین نرخ بهره خود را برای شرکت‌های کوچک و یا کسب و کارهای انفرادی کم کردند؛ بانک آو چاینا اعلام نمود که وام هایی را به مردم شهر ووهان یا شهرهای دیگر در استان هوبی که به خاطر بیماری درآمد خود را از دست داده اند اختصاص خواهد داد.بانک مرکزی چین نیز اعلام کرد که میزان نقدینگی کافی بازارها را پس از اتمام ده روزه تعطیلات سال نوی چینی زیر نظر خواهد داشت؛آقای جک ما (بنیان گذار علی بابا و ثروتمندترین چینی) رقمی حدود 100 میلیون یوان (معادل 14.4 میلیون دلار ) را برای کمک به مردم ووهان اختصاص داد.

نتیجه:

پیش بینی می شود دولت چین با توجه به نرخ شیوع ویروس در این کشور اقدامات گسترده تری جهت جلوگیری از ضررهای بیشتر بر اقتصاد خود اتخاذ نماید. با عنایت به اینکه دولت و حزب کمونیست تمرکز خود را بر روی مبارزه با این بیماری متمرکز نموده، به نظر نمی رسد که از موضوع اقتصاد خود غفلت نماید ولی روند بیماری از یک طرف و واکنش دیگر کشورها به آن از طرف دیگر، تاثیر مستقیمی بر اقدامات دولت چین خواهد گذاشت.

* پریسا شاه بیگ

انتهای پیام/

R1012122/P/S7,77,85/CT12

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استان هوبی میلیارد دلار اقتصاد چین اقتصاد خود بر اقتصاد دولت چین چین نیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۴۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است

به گزارش همشهری آنلاین، «اقتصاد ایران توان تحمل تنش و جنگ، پس از تلافی حملات تل‌آویو را ندارد». این سخنان مجری تلویزیون اسرائیلی پس از حمله این رژیم به کنسول‌گری ایران واقع در دمشق است.

حال مدتی پس از پاسخ تنبیهی ایران با شلیک صدها پهباد و موشک کروز و بالستیک به اراضی اشغالی، مدیر شرکت انگلیسی Amtelon مچ وجتال که به عنوان یک سرمایه‌گذار خارجی در بورس ایران فعال است، می‌گوید که سرمایه‌گذاری برای خارجی‌ها در بیش از ۱۰۰ شرکت ایرانی به واسطه سود دلاری بالا ریسکی ندارد.

بلومبرگ نیز اخیرا در گزارشی نوشت، ایران با ۶۰۰ شرکت در ۵۰ صنعت مختلف بزرگترین بازار بورس ناشناخته جهان را در اختیار دارد.

برای اولین بار است که بلومبرگ سرمایه‌گذاری در ایران را به افراد خارج از کشور توصیه کرده و سابقه‌ای از چنین گزارش‌هایی وجود ندارد.

شاخص کل بورس تهران پس از پاسخ تنبیهی به تل‌آویو تا ۲.۱ درصد رشد نسبت به شرایط پیش از پاسخ را ثبت کرده است.
مرور تجربیات کشورهای توسعه‌یافته بیانگر آن است که معنای جدید توسعه همزمان با تحولات جدید تغییر کرده و امروزه تنها توسعه در همه ابعاد اقتصادی، امنیتی، سیاسی، نظامی و ... می‌تواند رشد پایدار تثبیت و تضمین شده به همراه داشته باشد.

کارشناس اقتصادی بهمن آرمان مسیر توسعه ایران را از راه رفع تحریم و ارتباط با قدرت‌های جهانی میسر دانسته و معتقد است که با در پیش‌گرفتن سیاست‌های تنش‌زدا می‌توانیم تعداد قابل‌توجهی پروژه‌ توسعه‌ای کشور در زمینه‌های مختلف را به نتیجه برسانیم و با ورود سرمایه خارجی و امکان تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای از طریق بازارهای مالی توسعه پیدا کنیم.

در مقابل کارشناس ارشد دیپلماسی مهدی خراطیان ایده رفع تحریم و رسیدن به توسعه اقتصادی را منقضی شده و ساده‌انگارانه می‌داند و می‌گوید که هروقت تهران نشان داده که تعیین‌کننده معادلات امنیتی منطقه است، فرایند عادی‌سازی حضور اقتصاد کشور در اقتصاد جهانی با سرعت بیشتری پیش رفته است، با این دستور کار تحریم هم ناکارآمد خواهد بود.

امنیت، قدرت سیاسی، اقتصاد، توان نظامی و فرهنگ دیگر امرهای جدا از هم نیستند و یک کشور برای توسعه باید در همه این بخش‌ها نقش ویژه‌ای در جهان بلند کند. در این راستا جانمایی کشور در هم‌بست‌های موسوم کریدور می‌تواند سریع‌ترین راه رسیدن به توسعه قلمداد شود.

کد خبر 849111 منبع: فارس برچسب‌ها خبر مهم بورس تهران اقتصاد سرمایه‌ گذاری

دیگر خبرها

  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • تاثیرات شگفت انگیز مصرف روزانه پیاز
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • جزئیات توافق‌های بانکی ایران و روسیه
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟