Web Analytics Made Easy - Statcounter

  انتخابات زودهنگام  ششمین دوره مجلس ملی جمهوری آذربایجان ۹ فوریه سال جاری میلادی (برابر ۲۰ بهمن ماه) در سراسر این کشور به غیر از مناطق تحت تصرف نیروهای ارمنی در قره باغ، برگزار خواهد شد.

  " مظاهر پناه  اف " روز شنبه در نشست خبری گفت : در مجموع دو هزار و ۴۳۱ داوطلب برای شرکت در انتخابات زودهنگام  ششمین دوره مجلس ملی اعلام نامزدی کردند که یک هزار و ۶۳۷ نفر از آنها از سوی کمیسیون های انتخاباتی ثبت نام شدند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی افزود : در مراحل بعدی ۳۲۱ نامزد انتخاباتی از ادامه رقابت در این دوره انتخابات خودداری کرده و نامزدی دو نفر دیگر نیز از سوی کمیسیون مرکزی انتخابات لغو شد .

رییس کمیسیون مرکزی انتخابات  مجموع تعداد واجدین شرایط رای در جمهوری آذربایجان را ۵ میلیون و ۳۲۹ هزار و ۴۶۰ نفر اعلام کرد .

 به گفته پناه اف ، ۸۸۳ ناطر بین المللی از ۵۹ نهاد بین المللی و ۵۸ کشور و نیز ۸۹ هزار و ۶۷۶ ناظر محلی برای نظارت بر چگونگی برگزاری این دوره انتخابات مجلس ملی در کمیسیون مرکزی  انتخابات جمهوری آذربایجان در نظر گرفته شده است .

  وی افزود : همچنین ۱۹۹ نماینده  از ۱۳۲ رسانه بین المللی برای پوشش خبری ششمین دوره انتخابات مجلس ملی در جمهوری آذربایجان حضور دارند .

طبق  قانون انتخاباتی جمهوری آذربایجان انتخابات مجلس ملی بر اساس نظام انتخاباتی اکثریتی برگزار می شود.

  در سراسر این کشور در مجموع ۱۲۵ حوزه  انتخاباتی وجود دارد که از هر حوزه  فقط یک نامزد که بیشترین آرای رای دهندگان را  به دست آورده باشد، انتخاب می شود.

   ششمین دوره انتخابات مجلس ملی جمهوری آذربایجان قرار بود در پاییز سال ۲۰۲۰ میلادی برگزار شود ولی حزب حاکم "آذربایجان نوین " که در پنجمین دوره انتخابات پارلمانی اکثریت کرسی ها در مجلس ۱۲۵ نفره این کشور را به خود اختصاص داده بود، در اواخر سال گذشته میلادی مبتکر انحلال مجلس و برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام با هدف کمک به "الهام علی اف " رییس جمهوری آذربایجان در زمینه سرعت بخشیدن به اصلاحات ساختاری در این کشور شد.

نزدیک به ۲۰ حزب و تشکل سیاسی و اجتماعی جمهوری آذربایجان برای شرکت در این  دوره انتحابات مجلس ملی شرکت می کنند.

این در حالی است که برخی احزاب و تشکل های سیاسی از جمله "جبهه خلق" و "شورای ملی نیروهای دموکراتیک " که گرایش های غربی دارند با ادعای نبود شرایط لازم برای برگزاری انتخابات آزاد و شفاف از مشارکت در آن خودداری کرده اند.

برچسب‌ها باکو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: باکو باکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۶۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند

مدیرکل سیاسی وزارت کشور گفت: دبیران کل احزاب سیاسی کشور در رقابت انتخاباتی جهت کمیسیون ماده ۱۰ قرار دارند. - اخبار سیاسی -

عبدالله مرادی مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به قانون فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی که در ماده 10 آن اعضای کمیسیون فرا قوه‌ای احزاب جهت رسیدگی به درخواست‌های تأسیس، پروانه فعالیت، انحلال و غیره حضور دارند، عنوان کرد: در این کمیسیون دو نفر از نمایندگان احزاب سیاسی عضویت دارند که طبق قانون از طریق انتخابات مشخص می‌شوند.

زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد وی ادامه داد: با توجه به مصوبات قبلی کمیسیون در خصوص انتخابات دبیران کل احزاب سیاسی برای تعیین نماینده احزاب در کمیسیون ماده 10، کمیسیون هیات نظارت بر این انتخابات متشکل از 3 عضو کمیسیون جناب آقای دکتر امیری اصفهانی به‌عنوان نماینده دادستان کل کشور و جناب آقای دکتر شریعتی نیاسر به عنوان نماینده قوه مقننه  به همراه دبیر کمیسیون خواهند بود.

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور افزود: با توجه به مصوبه جلسه 28/1/1403 کمیسیون احزاب تاریخ برگزاری انتخابات (10/3/1403) تعیین گردیده و برنامه زمان‌بندی انتخابات مذکور مستند به بند 3 ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی و دستورالعمل مربوط و رویه حقوقی تنظیم شده است.

مرادی اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل مربوط فقط احزابی که مجامع عمومی را در مهلت مقرر قانونی برگزار کرده و به تایید کمیسیون احزاب رسیده باشد می‌توانند در انتخابات شرکت کنند که با توجه به تعداد اندک احزاب واجد شرایط (37حزب، 25 حزب ملی و 12حزب استانی)، کمیسیون تسهیلاتی را برای احزاب قائل شد و لذا همه احزابی که صرفاً مجامع خود را در برگزار کرده‌اند (107حزب) می‌توانند در این انتخابات مشارکت کنند.

وی ادامه داد: فراخوان برگزاری انتخابات روز یکشنبه 16/2/1403 در سکوی اطلاع‌رسانی وزارت کشور منتشر شد و دعوتنامه برای دبیران کل احزاب ارسال شد و تاکنون تعداد 3 دبیرکل احزاب ملی و 4دبیرکل احزاب استانی داوطلب نمایندگی احزاب شده و نام‌نویسی کرده‌اند.

دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب و عضو هیات نظارت بر انتخابات تاکید کرد: انتخابات روز پنج شنبه 10/3/1403، انتخابات احزاب ملی رأس ساعت 09:00 صبح و انتخابات احزاب استانی رأس ساعت 14:00 بعدازظهر در محل وزارت کشور برگزار خواهد شد.

مرادی در پایان بیان کرد: براساس بند 3 ماده 10 قانون احزاب، مدت قانونی حضور  نمایندگان دبیران کل احزاب در کمیسیون دو سال انتخابات است اما نمایندگان فعلی از تاریخ 6/9/1398 به بعد (4 سال و پنج‌ ماه) در جلسات کمیسیون حضور داشته‌اند بنابراین اجرای قانون و برگزاری انتخابات اجتناب‌ناپذیر است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش قدرت معیشتی خانوار در آذربایجان‌شرقی مورد توجه خواهد بود
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند
  • تنور داغ رقابت انتخاباتی ۴ کاندیدای مجلس در کرمانشاه زیر بارش‌ها
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای انتخابات مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شده بودند
  • پخش مناظره‌های انتخاباتی از صدا و سیمای فارس
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • استفاده از سالن‌های دولتی برای تبلیغات نامزد‌های مجلس
  • آشنایی با چهار نامزد انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه و جویبار
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند