Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، بحث نظارت شهرداری بر فعالیت تاکسی‌های اینترنتی و به دنبال آن امضای دستورالعمل مربوطه و پرداخت ۲ درصد هزینه هر سفر به شهرداری که بالا گرفت، نگرانی‌ها یکی پس از دیگری روی میز آمد.

ژوبین علاقبند مدیرعامل اسنپ در صفحه شخصی خود توییتر نوشت: «پرداخت عوارض شهرداری در حالی‌که مالیات بر ارزش افزوده هم پرداخت می‌کنیم، هزینه مردم را در استفاده از تاکسی‌های اینترنتی بالا می‌برد»

وی چندی پیش در گفتگو با رسانه‌ها تأکید کرد: «ما نمی‌خواهیم هزینه مردم بالا برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر قرار است عوارض پرداخت کنیم، باید طبق قانون و منطقی باشد. ما ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده می‌دهیم که از این مبلغ ۳درصد آن برای شهرداری است. اگر قرار است به شهرداری عوارض بدهیم، دیگر مالیات بر ارزش افزوده معنی ندارد و برعکس.»

واقعیت هم همین بود؛ پرداخت همزمان عوارض و مالیات بر ارزش افزوده کمر تاکسی‌های اینترنتی را خم می‌کرد. به تبع تضمین درآمد راننده نیازمند افزایش هزینه سفر بود و در آن صورت هم مسافر متضرر می‌شد. این‌ها همه در حالی است که طبق ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده اساسا دریافت عوارض در حالی‌که شرکت مالیات می‌دهد غیرقانونی هم هست؛ بنابراین مخالفان این جریان بنا نداشتند سلیقه شخصی خود را به کرسی بنشانند و در واقع از یک بند قانونی حرف می‌زدند.

در بحبوحه همین بحث و نقل‌ها بود که علی پیرحسین‌لو، مشاور معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران در امور اجتماعی، فرهنگی و اطلاع‌رسانی، همان روز‌ها در توییتر خود خبر داد که تاکسی‌های آنلاین با پرداخت ۲ درصد از کرایه هر سفر به شهرداری، از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف می‌شوند.

وعده‌ای که سر خرمن ماند؛ با گذشت چندین ماه از امضای دستورالعمل صادره از سوی تاکسی‌های اینترنتی، وضعیت تاکسی‌های اینترنتی و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و متعلقاتش هنوز و همچنان کلاف سر در گم است. قرار بر این بود که در صورت حذف مالیات بر ارزش افزوده، تاکسی‌های اینترنتی ۲ درصد از هزینه هر سفر را به عنوان عوارض شهرداری تقدیم کنند و مادامی که مالیات می‌دهند این مبلغ به ۱.۵ درصد کاهش پیدا کند تا تکلیف روشن شود.

قضیه مالیات بر ارزش افزود، اما فراتر از توییتی ساده و البته وعده درشتی بود که علی پیرحسین‌لو روانه کرد. سر نخ این بخش داستان به اختلاف نظر میان دو وزارت‌خانه امور اقتصادی و دارایی و وزارت کشور می‌رسید.

از آن‌جایی‌که وزارت امور اقتصادی و دارایی هنوز شرکت‌های تاکسی اینترنتی را جز شرکت‌های حمل‌ونقلی به حساب نمی‌آورد، آن‌ها را ملزم به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می‌داند. این‌طرف شهرداری معتقد است آن‌چه به عنوان عوارض از تاکسی‌های اینترنتی دریافت می‌شود، رقم بسیار ناچیزی است و جیب تاکسی‌های آنلاین را تکان نمی‌دهد.

محسن پورسید آقایی معاون سابق حمل‌و‌نقل و ترافیک شهرداری تهران، هم وقتی مدیرعامل‌های تاکسی‌های اینترنتی را پای میز مذاکره کشاند و به هر ترتیبی که بود امضای دستورالعمل را از آن‌ها گرفت، گفت: «شرکت‌های تاکسی اینترنتی بر اساس قوانین و مقررات می‌توانند از معافیت‌های مالیاتی استفاده کنند که تشخیص آن با سازمان امور مالیاتی است نه شهرداری» و به این ترتیب پای شهرداری را از تمام معادلات بیرون کشید.

حالا تاکسی‌های اینترنتی مانده‌اند با عوارض و مالیاتی که همزمان پرداخت می‌کنند و گره‌ای که باز کردن آن در نهایت به معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری واگذار شده است. با گذشت چند ماه هنوز و همچنان تاکسی‌های اینترنتی هر دو رقم عوارض و مالیات را همزمان با هم پرداخت می‌کنند و پرداخت همزمان این‌دو با هم طبعا ادامه حیات تاکسی‌های اینترنتی را به خطر می‌اندازد.

آن‌طور که پورسیدآقایی گفته، پیش‌بینی شهرداری تهران این است که عوارض دریافتی از تاکسی‌های اینترنتی سالیانه چیزی نزدیک به ۴۰میلیارد تومان خواهد شد که قرار است این مبلغ صرف بهبود و توسعه سیستم حمل‌ونقل عمومی شود.

این در حالی است که به گزارش کسب‌وکار، روزانه نزدیک به ۱۸میلیون سفر در شهر تهران داریم که به‌طور متوسط ۸تا ۱۰درصد سفر‌ها با مترو، ۱۵تا ۱۷درصد توسط اتوبوس‌رانی و تاکسیرانی و در نهایت ۲۰ تا ۲۲ درصد آن‌ها با کمک تاکسی‌های اینترنتی انجام می‌شود؛ یعنی کمتر از ۵۰درصد مردم از حمل‌ونقل عمومی و بقیه از اسنپ، تپسی و دیگر تاکسی‌های اینترنتی یا خودرو‌های شخصی استفاده می‌کنند.

دولت‌مردانی که چرتکه به دست گرفته‌اند و حساب تاکسی‌های اینترنتی را می‌شمارند، سهم‌خواهی را اگر کنار بگذارند و شرط انصاف را چاشنی این عدد‌ها و رقم‌ها کنند، می‌بینند که بخش زیادی از بار تردد‌های روزمره آدم‌های این شهر به عهده تاکسی‌های اینترنتی است و افسوس که آن‌ها هیچ وکیل و وصی دلسوزی ندارند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تاکسی اینترنتی عوارض شهرداری ارزش افزوده پرداخت مالیات بر ارزش افزوده تاکسی های اینترنتی تاکسی های اینترنتی امضای دستورالعمل عوارض و مالیات عوارض شهرداری شهرداری تهران حمل ونقل ۲ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۷۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به شهرداری‌های کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شد

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان از محل عوارض، مالیات و حق آلایندگی به شهرداری‌های استان پرداخت شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، علی‌محمد روستا، امروز _چهاردهم اردیبهشت_ در نشست با در نشست با شهرداران شهرهای یاسوج، دهدشت و گچساران، اظهار کرد: وصول عوارض آلایندگی کار سخت و طاقت فرسایی است و انتظار مردم از مسئولان هزینه کرد این اعتبارات در حوزه عمرانی و مبلمان شهری توسط شهرداری‌های استان است.

وی افزود: سال گذشته از محل عوارض، مالیات و حق آلایندگی مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان به شهرداری‌های استان پرداخت شد.

معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه گاهی مبالغ پرداخته شده صرف پرداخت حقوق کارگران شده‌است، گفت: دغدغه ما مصرف بهینه تخصیص‌های مذکور و جهت‌دهی به سمت پروژه‌های عمرانی است.

وی تصریح کرد: انتظار می‌رود شهرداری‌های سه شهر بزرگ استان لیستی از پروژه‌های عمرانی در جهت بهبود فضای شهری ارائه دهند تا از محل آلایندگی اعتبارات پروژه‌ها اختصاص یابد.

کد خبر 750359

دیگر خبرها

  • مخالفت با مالیات ارزش افزوده تاکسی‌های اینترنتی
  • مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی اینترنتی
  • دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی‌های اینترنتی، غیرقانونی است
  • خبر جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان/ تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد
  • تحقق درآمد ۴۴۰ میلیاردی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • پرداخت ۲۰۰ میلیاردتومان مالیات و حق آلایندگی به شهرداری های استان
  • تمدید مهلت تکمیل اظهار نامه مالیاتی
  • ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به شهرداری‌های کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شد
  • گلایه شرکت‌ های ترانزیتی از افزایش هزینه‌ های مرزی و توقف کانتینرها در دوغارون
  • مخالفت انجمن تجارت الکترونیکی با دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی‌ های اینترنتی