Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-08@03:10:12 GMT

مکیدن اموال بانک سرمایه با اوراق واهی

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۳۱۰۱۴

مکیدن اموال بانک سرمایه با اوراق واهی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، جلسه رسیدگی به پرونده بانک سرمایه از ۲۵ دی‌ماه ۹۷ در شعبه سوم دادگاه ویژه جرائم اقتصادی به ریاست قاضی اسدالله مسعودی‌مقام آغاز شده و به گفته وی در این بانک تخلف ١۴ هزار میلیارد ریالی با عنوان «خیانت در امانت» صورت گرفته است. پرونده بانک سرمایه که مرتبط با صندوق ذخیره فرهنگیان است، بیش از ۷۰ متهم دارد و هر یک از افراد به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در نظام پولی و بانکی متهم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون به این پرونده در ۴ بخش با متهمان متعدد رسیدگی و برای متهمان حکم صادر شده که پرونده داریوش امان کی‌ یکانی در بخش پنجم رسیدگی می‌شود. 

قاضی مسعودی‌مقام امروز (شنبه ۱۹ بهمن‌ماه) در نخستین جلسه دور پنجم دادگاه رسیدگی به تخلفات بانک سرمایه گفت: جلسه دادرسی به پرونده داریوش امان کی مشهور به حبیب امانی رسیدگی می‌شود. متهمان دیگر این پرونده مرتضی فتحی، سید رسول ذکاوت‌خوی و سید عباس زکاوت‌خوی و مصطفی کفیلی هستند. این افراد به اخلال در نظام اقتصادی متهم هستند.

امیررسول قهرمانی نماینده دادستان نیز با قرائت کیفرخواست پرونده اظهار کرد: حد فاصل سال‌های ٩١ تا ٩۵ مدیران بانک سرمایه با تبانی با برخی اشخاص سودجو و دریافت حق حساب و در قبال وثایقی چندصد میلیارد تومان به برخی مشتریان تسهیلات داده است. یکی از این مشتریان داریوش امان است که از طریق غیرقانونی در سال‌های ٩٢ تا ٩٣ موفق به دریافت ۶٩ میلیارد تومان شده است.

وی افزود: میزان خسارت این متهمان به بانک سرمایه ١١٣ میلیارد و ٧١۶ میلیون و ٧٢١ هزار ریال است.

قهرمانی گفت: متهمان به نام شرکت پایه‌سازان اریس پول دریافت کردند و با هزینه یک میلیارد ریالی که البته ٣۵ میلیون تومان آن تامین شده بود، این شرکت تاسیس شد.

وی ادامه داد: آقایان سید عباس ذکاوت‌خوی و سید رسول ذکاوت‌خوی و خانم کفایت همسر عباس ذکاوت‌خوی به صورت خانوادگی این شرکت را افتتاح کردند و این شرکت بدون اینکه مشتری بانک باشد، با همکاری علی بخشایش برای ساخت پروژه برج ابریشم تسهیلات درخواست کرد.

نماینده داستان تاکید کرد: این شرکت فاقد هرگونه صورت‌ مالی حسابرسی‌شده بود بنابراین پرداخت هر تسهیلات به آن پرخطر و پرریسک بود. اما طبق مصوبه ۹ آذر سال ٩٢ با امضای آقایان بخشایش کاظمی و توسلی مبلغ ٨٠ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرد.

وی افزود: متهمان برای تودیع وثیقه املاکی را معرفی کردند اما نکته قابل توجه این است که این ملک‌ها به آن میزانی که گفته شد، نبودند و گران‌نمایی کردند و علی‌رغم مخالفت کارشناسان، این املاک و زمین‌ها در رهن بانک قرار گرفتند و پس از آن پرداخت مرحله‌ای تسهیلات آغاز شد.

قهرمانی گفت: متهم ضمن تبانی با کارشناسان دادگستری، ملک را بسیار بیشتر از میزان واقعی به عنوان بدهی در اختیار بانک قرار داد. همچنین تعدادی آپارتمان در بخش‌های مختلفی از اصفهان و زمین‌هایی در محمدشهر کرج به عنوان اضافه جریمه پولی که باید به بانک داده می‌شد، از سوی متهم معرفی شد. اما پس از آنکه ملک به صورت غیرواقعی و بیشتر از میزان اصلیش قیمت‌گذاری شد، متهم از بانک طلبکار شد.

اتهامات تفهیم‌شده به متهمان پرونده

نماینده دادستان درباره متهم ردیف اول داریوش امان کی اظهار کرد: این متهم با نام مستعار حبیب، کارخانه‌دار، سیکل، متاهل و دارای سابقه کیفری است و با مشارکت با مدیران وقت بانک سرمایه از طریق کسب منفعت به میزان ۶۸۹ میلیارد و ۲۳۹ میلیون و ۵۹۲ هزار و ۳۰۶ ریال و همچنین مشارکت در کلاهبرداری به مبلغ ۱۱۳ میلیارد ریال متهم است. داریوش امان کی اخیرا به ۶ سال حبس در پرونده دیگری هم محکوم شده است. 

 وی ادامه داد: متهم ردیف دوم مرتضی فتحی، دیپلم و فاقد سابقه کیفری به مشارکت با مدیران وقت بانک سرمایه در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق تحصیل منفعت به مبلغ ۶۸۹ میلیارد و ۲۳۹ میلیون و ۵۹۲ هزار و ۳۰۶ ریال متهم است. متهم ردیف سوم سید عباس ذکاوت‌خوی فاقد محکومیت کیفری موثر فعلا بازداشت است و اتهام وی معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور و تحصیل مال از طریق نامشروع و معاونت در کلاهبرداری است.

قهرمانی گفت: متهم ردیف چهارم سید رسول ذکاوت‌خوی، بازنشسته نیروهای مسلح و فاقد سابقه کیفری به معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع متهم است.

وی افزود: متهم ردیف پنجم مصطفی کفیلی فاقد سابقه کیفری به معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق تحصیل مال نامشروع و کلاهبرداری متهم است.

نماینده دادستان با بیان اینکه اقدامات این گروه از متهمان در ۳ مرحله انجام شده است، ادامه داد: این مراحل شامل اخذ ۶۵ میلیارد تومان تسهیلات، تسویه تسهیلات با اوراق واهی سپرده موسسه آرمان و خروج اوراق موسسه آرمان و مکیدن اموال بانک سرمایه است.

کد خبر 483173 برچسب‌ها دادگاه بانک سرمایه مفاسد اقتصادی مالی فساد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دادگاه بانک سرمایه مفاسد اقتصادی مالی فساد فاقد سابقه کیفری نماینده دادستان داریوش امان کی میلیارد تومان اخلال در نظام میلیارد ریال بانک سرمایه قهرمانی گفت متهم ردیف تحصیل مال سید عباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۱۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از مدارک فساد پسر معاون اول سابق قوه قضائیه

جلسه رسیدگی به اتهامات پرونده فساد فرزندان معاون اول سابق قوه قضائیه به ریاست قاضی فرخ‌نیا برگزار شد.

به گزارش مشرق، جلسه رسیدگی به اتهامات پرونده فساد فرزندان معاون اول سابق قوه قضاییه روز ۱۶ اردیبهشت به ریاست قاضی فرخ‌نیا برگزار شد.

در ابتدای این جلسه ریاست دادگاه نسبت به استفاده از الفاظ رکیک و فحش از سوی برخی از متهمان تذکراتی را ارائه کرد.

در ادامه جلسه متهم (س.م.ح) از قاضی خواست تا اساس را بر برائت وی قرار دهد و مدعی شد با توجه به دفاعیاتی که در جلسات قبلی از خود داشته، باید تبرئه شود! وی همچنین مدعی شد که سلول‌های انفرادی اسرائیل را هم دیده و در بخشی از سخنانش به مقایسه زندان‌های ایران و اسرائیل پرداخت! همچنین اتهاماتی و الفاظی را به ضابطان قضایی پرونده و بازپرس نسبت داد.

همچنین وکیل متهم (س.م.ح) هم ادعاهای وکلای قبلی مبنی بر بی‌اعتبار بودن اقاریر متهمان تکرار کرد و از قاضی خواست تا دستور پس دادن وسایل الکترونیکی متهم را بدهد.

وی همچنین پول‌های اخذ شده از سوی موکلش را هدیه و هبه دانست که به درخواست متهم به حساب افرادی مانند خواهرزاده، دختر و یا برخی در خارج از کشور واریز شده است و به این ترتیب نتیجه گرفت که این مبالغ رشوه برای اعمال نفوذ نبوده و تنها هدیه‌ای در قبال مشاوره‌های (س.م.ح) بوده است.

در ادامه این جلسه نماینده دادستان اعلام کرد که ادبیات سخیف و هتاکانه نسبت به بازپرس و ضابطان قضایی در شکایاتی دیگر پیگیری خواهد شد و همه مطالب درج شده در کیفرخواست، اسنادی را به پیوست خود دارند. وی در خصوص اتهام پول‌شویی (س.م.ح) هم گفت: این اتهام محرز بوده و بخشی از پول‌ها به حساب افرادی رفته که محکوم به نفاق هستند.

به گفته نماینده دادستان این متهم در ملاقات با همسر و فرزندش به آنها گفته به دفتر یوسف‌آباد رفته و به آن‌ها بگویند که (س.م.ح) دیگر بریده است!

نماینده دادستان درخصوص نفوذ (س.م.ح) در پرونده ورزشگاه شهدای قیطریه هم گفت: رای این حکم قطعی نبوده و پس از ماده ۴۷۷ با تجویز اعاده دادرسی این پرونده در دیوان عالی کشور به جریان افتاده است.

نماینده دادستان به اعترافات دیگر متهم(س.م.ح) اشاره کرد و گفت: این متهم در اقاریر خود گفته که از روزهای اول پیگیری این پرونده به فرزند اول معاون سابق قوه گفته که هوای او را داشته باشد و او هم از خجالت آن‌ها درخواهد آمد.

نماینده دادستان در خصوص انکار ادعای نفوذ توسط متهم (س.م.ح) که یک قاضی بازنشسته است گفت: این متهم بارها مدعی شده که دوستانی از مقامات دارد که اگر از آنها درخواستی داشته باشد، خودشان یا خانمشان یا فرزندانشان پیگیر درخواست وی می‌شوند.

نماینده دادستان همچنین گفت اسناد حاکی از آن است که متهم در ازای دریافت سکه، ارز، دلار و ... در پرونده‌های ابر بدهکار بانکی به نام رستمی صفا و ورزشگاه شهدای قیطریه اعمال نفوذ کرده است. در ادامه اسناد پول‌پاشی متهمان و دادن رشوه به نمایش در آمد.

همچنین صوت‌هایی از فرزندان معاون اول سابق قوه قضائیه پخش شد که به (س.م.ح) این اطمینان را می‌دادند که کارها و کارشناسی‌ها در حال پیگیری است.

در ادامه یکی از اهالی منطقه قیطریه به ایراد سخنانی پرداخت و اذعان کرد: برای تخلیه ورزشگاه شهدای قیطریه به زور متوسل شده و زنان و کودکان و مردانی که به اقامه نماز صبح پرداخته بودند را با کتک بیرون راندند.

به گفته نماینده دادستان در پرونده ورزشگاه شهدای قیطریه، ۶ میلیارد سهم متهم ه.ن و ۵ و نیم میلیارد سهم (س.م.ح) برای اعمال نفوذ بوده است؛ قیمت کارشناسی ورزشگاه در آن زمان ۷۰۰ تا ۹۰۰ میلیارد بوده که سهم فرزندان معاون اول سابق قوه، ۲۰ درصد یعنی معادل ۱۴۰ میلیارد تومان بوده است. (پیامک‌ها پخش می‌شوند)

نماینده دادستان همچنین به زد و خورد دوتن از متهمان در روز تخلیه ورزشگاه با مردم عادی پرداخت و گفت: فرزند معاون اول سابق قوه با پدرش تماس می‌گیرد و وی به آنها می‌گوید به هر قیمتی هست در آنجا باشید تا حکم اجرا و ورزشگاه تخلیه شود و بعد از اجرای حکم، متهم (س.م.ح) به فرزندان معاون اول سابق قوه قضائیه مقادیری سکه پرداخت می‌کند. (صدای فرزند کوچک معاون قوه پخش می‌شود)

نماینده دادستان پرداخت وجوه نقد چند ده میلیاردی از سوی فرزند ابربدهکار بانکی به (س.م.ح) در چهارراه فرمانیه را دلیل دیگری بر اطلاع متهمان از اعمال مجرمانه خود دانست و گفت: توافق فرزندان معاون قوه با متهم س.م.ح در پروندا ابربدهکار بانکی بر سر ۲۰ میلیارد بوده که یک سوم آن سهم (س‌م.ح) می‌شود. (چتی که سهم متهم مشخص شده پخش می‌شود)

در عین حال متهم (س.م.ح) به صورت مجزا مبالغ دیگری در قالب یورو، سکه و واریز به حساب بستگان خود از ابر بدهکار بانکی گرفته و حتی بخشی از این مبالغ به حساب فردی در ترکیه واریز شده است.

گفتنی است پسر معاون اول سابق قوه‌قضائیه در دومین جلسه رسیدگی به اتهاماتش در سال جدید، ضمن رد اتهاماتش در دادگاه، تمام اعترافات دوران بازجویی را رد کرد.

در این جلسه این متهم به دفاع از خود پرداخت و مالکیت همۀ موارد تحصیل‌شده از طریق عناوین اتهامی را رد کرد و منشاء خرید چند زمین، خانه و خودروی لوکس خود را سرمایه‌های شخصی عنوان کرد.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • دستگیری متهم کلاهبرداری ۶ میلیارد ریالی رسید جعلی خرید در قم
  • جزییات مطالبه‌گری سرمایه‌گذاران مال باختگان شرکت طراوت نوین
  • سقف روزانه تراکنش های بانکی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • کشف ۲۰ همت کالای قاچاق و دستگیری ۹۴۵ متهم اقتصادی در سال جاری
  • جزئیات جدید از دادگاه پسر معاون اول سابق قوه قضائیه که اعترافات خود را پس گرفته بود
  • رونمایی از مدارک فساد پسر معاون اول سابق قوه قضائیه
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • اولین واکنش رسمی به خرید پرسپولیس توسط بانک شهر
  • سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟
  • جریمه 23 میلیون تومانی قاچاق البسه در نهبندان