Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه نبود حزب سبب سوءاستفاده و موج‌سواری برخی می‌شود، در ارزیابی مولفه‌های اصلی انقلاب، گفت: انقلاب در ایجاد عدالت کمتر موفق ولی در استقلال و آزادی موفق بوده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا؛ با بیان اینکه در سنجش کارآمدی یک عنصر مانند انقلاب، باید تناسب را براساس موانع، امکانات و اهداف مراعات کنیم گفت: اگر مثلا رشد اقتصادی ما در شرایطی که هیچ دشمنی نداشته باشیم هفت درصد باشد در این صورت رشد خوبی نیست ولی وقتی دشمنان و استکبار یکپارچه علیه ما بایستند و فضای جنگ باشد رشد دو درصد هم خوب است لذا ملاک دستیابی به اهداف براساس امکانات و موانع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبارزه با استکبار؛ ویژگی ممتاز انقلاب

ایزدهی با بیان اینکه آن چیزی که انقلاب ما را از اقران خود متمایز می‌کند بحث مبارزه با نظام سلطه است تصریح کرد: کسی تردید ندارد که ایران مستقل‌ترین نظام در دنیاست و تحت تاثیر تطمیع و زور دیگران قرار نگرفته یعنی همه تصمیمات فارغ از اینکه خوب و موثر بوده و یا نادرست توسط خود مسئولان کشور انجام شده است؛ البته طبیعتا ممکن است رویکرد دولتی به غرب بیشتر و دولت دیگر کمتر رویکرد داشته است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به بحث آزادی و مردمسالاری دینی بیان کرد: ما فرایندی خارج از انتخابات نداریم و حتی انتخاب ولی فقیه هم از طریق انتخاب خبرگان صورت می‌گیرد یعنی آزادی وجود دارد گرچه ممکن است امری را ما آزادی بدانیم ولی کشورهای غربی آن را قبول نکنند ولی آزادی در نظام‌ اسلامی با لیبرال دموکراسی متفاوت است.

ایزدهی با بیان اینکه برای امتیازدادن به آزادی در کشور با بیان اینکه برخی دولت‌ها آزادی را ممکن است کمتر رعایت کرده و برخی بیشتر ولی به هر حال باز این دولت‌ها منتخب مردم بوده‌اند اظهار کرد: آزادی گاهی در سطح ساختارها بررسی می‌شود که از نظر بنده نمره بالاتر از توفیق نسبی می‌گیرد زیرا نظام علاوه بر حق مردم در انتخاب آن را نهادینه کرده و الگو برای کشورهای دیگر منطقه هم هست ولی در رفتارها و مصادیق، دولت‌های مختلف رفتارهای متفاوتی داشته‌اند و گاهی دولت‌ها رای مجلس و نظر خبرنگاران و ... را بر نتابیده است. در این راستا برخی دولت‌ها متهم به پوپولیسم و برخی متهم به خفقان و ... شده‌اند.

شورای نگهبان و دو محذور قانونی

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پاسخ به این سؤال که الان در فرایند انتخابات هستیم و برخی ردصلاحیت‌های شورای نگهبان را به معنای عدم آزادی تلقی می‌کنند  چه میزان این تلقی درست است؟ تصریح کرد: شورای نگهبان عملا به کیسه بوکس تبدیل شده است زیرا میان دو محذور است؛ اولین محذور اینکه باید افراد ناصالح و اهل سوء استفاده را شناسایی و ردصلاحیت کند و از طرف دیگر باید حرمت افراد را رعایت کند که کاری مشکل است.

وی افزود: این مسئله مانند دادگاه‌ها شده است زیرا قانون آنان را ملزم به این مسئله کرده بود که اسامی افراد را اعلام نکنند؛ این مشکل وجود دارد که باید به لحاظ قانونی برای آن فکری بشود؛ می‌توانیم در سطح محدود و نسبت به افراد معینی دسترسی به وضعیت این افراد ایجاد شود که به شبهات دامن زده نشود.

ایزدهی در پاسخ به این سؤال که البته برخی رد صلاحیت‌های نادرست از سوی شورای نگهبان هم وجود دارد که تداعی محدودشدن آزادی را ایجاد می‌کند اظهار کرد: مسئله مهم در همه جا که دموکراسی را قبول دارند این است که شورایی عمل می‌شود یعنی وقتی تعداد بیشتر اعضا در شورا در مورد فردی به جمعبندی مثبت یا منفی رسیدند طبیعتا آن رای نافذ است.

ایزدهی بیان کرد: شما در انتخابات آمریکا ملاحظه کردید که وقتی بوش و الگور به مرحله نهایی رسیدند قضات عالی آن کشور در نهایت بوش را انتخاب کردند و کسی در صلاحیت آنان تردید در میان افکار عمومی ایجاد نکرد؛ بحث در شورای نگهبان، رویکرد علمی مستند بر عدالت و تقوای اعضا و رویه معین قانونی است و نمی‌توانیم بگوییم آزادی را مضیق و یا موسع کرده است. در مجموع رویکرد انقلابی درست و رویکرد سیاسی و حزبی درست نیست.

ایزدهی در پاسخ به این سؤال که یکی از ملاک‌های ارزیابی موفقیت انقلاب، تحقق جمهوریت و اسلامیت نظام است ولی متاسفانه گاهی شاهد دامن زدن به تضاد میان این دو مفهوم محوری هستیم در این صورت نحوه مواجهه ما چگونه باید باشد؟ اظهار کرد: افرادی در داخل این نظام هستند که از کانال شورای نگهبان تایید صلاحیت شده و مسئولیت گرفته‌اند بنابراین رای مردم و تایید شورای نگهبان ناظر به هر دوبعد اسلامیت و جمهوریت است؛ البته ممکن است فردی بگوید برجام آری و دیگری بگوید خیر و هر دو هم رای و نظر مردم را جلب کرده‌اند گرچه تجربه هم نشان داده که دولت‌هایی که رویکرد متفاوت از نظر ولی فقیه و خواست مردم داشته‌اند رفتارشان به ضرر مردم شده است.

نبود حزب رسمی؛ ریشه برخی از مشکلات این استاد حوزه علمیه در پاسخ به این سؤال که چرا تدبیری نمی‌شود تا دولت‌ها نتوانند با سرنوشت مردم بازی کنند یعنی یکسری اصولی را تعیین کنیم که هیچ دولتی حق عدول از آن را نداشته باشد بیان کرد: متاسفانه در ایران حزب نداریم؛ در ایام انتخابات یکدفعه افرادی کنار هم جمع شده و برای لیست واهی تبلیغ می‌کنند و بعد تمام؛ این گروه‌ها هیچ پیشینه و رفتار شناخته شده قبلی ندارند؛ در این شرایط ممکن است فردی در دوره‌ای اصولگرا بوده، ولی ۴ سال بعد وارد جرگه اصلاح طلب می‌شود؛ آیا این رویه درست است؟ مشکل ما بیش از اسناد بالادستی این است که حزب نداریم؛ در حزب اگر فردی از اصول آن تخطی کند او را از حزب بیرون می‌کنند و اجازه رفتار غیر از آن چارچوب را به او نمی‌دهند.

ایزدهی افزود: گاهی می‌بینیم که فردی با برچسب اصولگرا رای آورده، ولی قانون عفاف و حجاب را رعایت نمی‌کند؛ مشکل این است که این شخص به هیچ مرامنامه‌ای پاسخگو نیست. کشور باید حزب رسمی دارای عملکرد مشخص باشد تا برخی مشکلات رفع شود؛ البته فرایند موجود هم نظارت‌های فرایندی را برنمی‌تابد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پاسخ به این سؤال که روند عدالت در کشور در ۴ دهه چه فرایندی دارد، تصریح کرد: در عدالت موفق نبوده‌ایم البته نه اینکه هیچ توفیقی نبوده است؛ برخی افرادی که زمانی جزء بهترین‌های نظام بودند منحرف شده و دنبال آلاف و علوف و تامین زندگی فرزندان و ... رفتند که البته در صدر اسلام هم وجود داشته است و عملا با امام معصوم دوره خود درافتادند. توفیق نسبی در در عدالت

وی با تاکید بر اینکه ما در عدالت موفق نبودیم گرچه مقام رهبری هم تذکر و هشدار دادند افزود: این جریان چون متکی به پول و قدرت است مقابله با آن دشوار شده است اما مهم این است که مردم احساسشان بر این است که اگر کسی ناعادلانه رفتار کند می‌توانند اعتراض کنند؛ یعنی فرض این است که منطق بی عدالتی در افکار عمومی غلط است، نقطه توفیق نظام زنده بودن روحیه عدالت‌طلبی است البته سوء استفاده‌های صورت گرفته ممکن است حس عدالت را در کشور از بین ببرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایزدهی عدالت استقلال آزادی احزاب انقلاب اسلامی عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی پاسخ به این سؤال شورای نگهبان دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۱۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه رسمی پرسپولیس با اشاره به استقلال!

به گزارش "ورزش سه"، علت ارسال این نامه از سوی باشگاه پرسپولیس، درخواست استقلال مبنی بر تغییر محل بازی این تیم با پیکان در هفته پایانی لیگ برتر است.

باشگاه پرسپولیس از سازمان لیگ درخواست هر تصمیمی که برای بازی پرسپولیس - هوادار گرفته شد، در مورد دیدار استقلال - پیکان نیز تکرار شود.

این در حالی است که پرسپولیس درخواست حضور تماشاگرانش در ورزشگاه دستگردی را دارد اما احتمالا با این درخواست مخالفت خواهد شد.

با این حال باشگاه پرسپولیس درخواست تغییر استادیوم را هم داده اما اعلام کرده که اگر با این درخواست مخالفت شود، بازی استقلال - پیکان هم باید در همین ورزشگاه برگزار شود.

سازمان لیگ هنوز تصمیم نهایی را در مورد بازی این هفته پرسپولیس نگرفته است.

دیگر خبرها

  • ضرورت همکاری همه دستگاه‌ها برای برگزاری آزمون نهایی دانش آموزان
  • توفیق اجباری برای نکونام و استقلال!
  • نامه رسمی پرسپولیس با اشاره به استقلال!
  • ضرورت تلاش جمعی دستگاه‌ها برای ادای حق مساجد
  • ضرورت راه‌اندازی نظام سنجش تاثیر پژوهش/ اقتصاد تحت تاثیر پژوهش
  • شهدا و کودکان غزه دانشگاه‌های اروپا و آمریکا را فتح کردند
  • ثبت رکورد تاریخی دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی تایمز
  • موفقیت معلمان در تربیت جوانانی در تراز انقلاب اسلامی است
  • موفقیت‌ها در دل تحریم به دست آمده است
  • ضرورت شناسایی و تعریف فناوری نرم حلال