Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@15:20:40 GMT

جدال اصولگریان بر سر غنائمِ به‏ دست‏ نیامده‬

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۳۲۵۶۳

جدال اصولگریان بر سر غنائمِ به‏ دست‏ نیامده‬

احتمال حضور اصولگرایان با چند لیست در انتخابات اسفندماه و احتمال تکرار مواضع انتخاباتی دوره قبل از مهمترین عناوین روزنامه‌های امروز _یکشنبه ۲۰- بهمن ماه_ است.

مطبوعات و رسانه‌های آزاد و شفاف در هر جامعه‌ای، از ارکان توسعه و دموکراسی محسوب می‌شود، لذا خبرگزاری ایمنا، مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه آرمان ملی، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «اصولگرایان در انتخابات آتش به اختیار عمل می‌کنند» به بررسی لیست‌های مستقل انتخاباتی پرداخت و نوشت: انتخابات نزدیک و در چشم برهم زدنی از راه خواهد رسید اما بر خلاف اصلاح‌طلبان که تقریباً تکلیف خود را روشن کرده‌اند اما اصولگرایان همچنان برای اجماع و وحدت درجا می‌زنند. نگاهی به اردوگاه اصولگرایی نشان می‌دهد که هر چه به انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم اصولگرایان به جای وحدت به سمت و سوی اختلاف و افتراق پیش می‌روند. چنانکه اگر تا دیروز تنها مشکل اصولگرایان و شورای ائتلاف جدایی جبهه پایداری و انتشار لیست جداگانه بود، اما امروز جبهه پیشرفت و عدالت نیز داعیه جدایی و انتشار لیست مستقل دارد و دبیرکل حزب سبز نیز با اشاره به احتمال عدم دستیابی شورای ائتلاف به لیست واحد می‌گوید: «آتش به‌اختیار عمل می‌کنیم و با لیست مستقل وارد می‌شویم.» بعید نیست که طی روزهای باقی مانده شاهد حضور مستقل سایر گروه‌ها و انتشار لیست‌های مستقل دیگری نیز باشیم. با این اوصاف باید منتظر ۳ تا ۴ لیست از سوی اصولگرایان برای انتخابات پیش رو باشیم. وحدت اصولگرایان امروز بیش از هر زمان دیگری به امری ناممکن و بعید تبدیل شده است. انگار هر چه بیشتر به دنبال آن می‌روند کمتر بدان دست پیدا می‌کنند. گویا رد صلاحیت اصلاح‌طلبان و عدم حضور این جریان به دلیل نبود کاندیداهای شناسنامه‌دار در انتخابات نیز نتوانسته اصولگرایان را به اجماع برساند بلکه برعکس آنها را به وزن‌کشی سیاسی انداخته است. چنانکه برخی اشخاص و گروه‌های اصولگرا بدشان نمی‌آید در آوردگاه انتخابات که خود دست برتر را دارند در اردوگاه خود نوعی زورآزمایی را تجربه کنند. تجربه‌ای که اصلاح‌طلبان در انتخابات شورای شهر دوم بدان گرفتار شدند و همان اشتباه باعث شد تا ۱۴ سال شورای شهر را از دست داده و آن را به راحتی تقدیم جریان رقیب کنند.

روزنامه ابتکار، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «جدال بر سر غنائمِ به‌دست نیامده‬» به بررسی احتمال حضور اصولگرایان با چند لیست در انتخابات اسفندماه پرداخت و نوشت: انتخابات امسال از بسیاری جنبه‌ها با سال‌های گذشته کاملاً متفاوت است، چه از دیر ورود کردن جریان‌های سیاسی و همچنین نوع حضورشان. یک طرف اصلاح‌طلبان قرار دارند که کمترین حضور و نامزد را در این دوره از انتخابات مجلس دارند و در مقابل آنها اصولگرایانی قرار دارند که اتفاقاً برعکس با هر چه در توان دارند در این دوره حضور یافته‌اند. اما با این حال، این حضورشان همچنان مانند دوره‌های قبل نشانی از وحدت درونی ندارد و شاهد یک کثرت‌گرایی ناهمگون هستیم که هر روز یک طیف از آنها جدا می‌شود. آنها که از قبل خود را پیروز این دوره از انتخابات می‌دانند در یک گردابی سردرگمی و سهم‌خواهی طیف‌های مختلف به سر می‌برند. درواقع می‌شود گفت از حالا بر سر غنایم به‌دست‌نیامده می‌جنگند. اصولگرایان که در این دوره تمام تلاش خود را کردند که در غیاب رقیب به یک ائتلاف در قالب شورا دست یابند، باز هم ناکام ماندند و خبرها حاکی از افتراق در این جریان سیاسی دارد.

سهم‌خواهی همیشه یکی از عوامل و موانع پیش‌پای یک حزب سیاسی برای وحدت درونی بوده است، که این امر را می‌توان در این جریان سیاسی به‌خصوص در سال‌های اخیر به خوبی دید. آنها در انتخابات ریاست‌جمهوری و همچنین مجلس در دوره‌های گذشته خیلی تلاش کردند تا شاید مانند رقیب خود بر سر یک فرد و یا لیست توافق کنند، اما همیشه سهم‌خواهی برخی طیف‌ها مانع رسیدن اصولگرایان به یک ائتلاف درونی بوده است. امسال زمانی که اصلاح‌طلبان به‌واسطه ریزش پایگاه اجتماعی‌اش و همچنین عدم گفتمان‌سازی از سوی نخبگان فکری و سیاسی خود نتوانست مشارکت سیاسی را بالا ببرد و در ادامه شرایط به گونه‌ای پیش رفت که این جریان سیاسی نتوانست در اکثر حوزه‌های کاندیدا داشته باشد، میدان برای رقیب آنها کاملاً خالی شد.

درواقع، در این دوره می‌توان گفت میدان انتخابات کاملاً در اختیار اصولگرایان قرار دارد با این حال آنها باز نمی‌توانند از این فرصت استفاده کنند و درگیر دعواهای درونی خود شده‌اند. همان‏طور که پیش از این بارها اعلام کردند شورای ائتلاف اصولگرایی قرار بود به یک لیست واحد از ۹۰ نفری که اعلام کرده بود برسد که تا کنون این لیست با ابهام‌های فراوانی روبه‌رو شده است. جناح‌ها و طیف‌های اصولگرایی بر اساس برنامه از پیش تعیین شده، منتظر اعلام فهرست نهایی واحد از سوی ائتلاف هستند، اما همچنان سایه انشقاق بر سر ائتلاف جناح راست سنگینی می‌کند.

روزنامه همدلی، در صفحه نخست امروز با تیتر ««تَکرار» در ابهام» به بررسی احتمال تکرار مواضع انتخاباتی دوره قبل پرداخت و نوشت: چهار سال پیش در آستانه انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، ویدئویی از سیدمحمد خاتمی رئیس دولت اصلاحات منتشر شد که به اعتقاد بسیاری نقش تعیین کننده‌ای برای پیروزی مهم اصلاح‌طلبان هم در انتخابات مجلس داشت و هم در انتخابات مجلس خبرگان رهبری. رئیس دولت اصلاحات در آن پیام تصویری مشهور با عبارت «تَکرار می‌کنم، هر دو لیست» مردم را به رأی دادن به دو لیست مورد حمایت اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری تشویق کرد و کلیدواژه «تَکرار» در ادبیات سیاسی به تشویق به رأی دادن به اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان اطلاق شد. اکنون در آستانه برگزاری انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، این سوال مطرح شده آیا امکان دارد دوباره رئیس جمهور اسبق در پیامی مردم را تشویق به رأی دادن به اصلاح‌طلبان کند؟ با توجه به این نکته که احتمالاً این بار اصلاح‌طلبان برای شرکت در انتخابات لیستی ارائه نمی‌کنند چرا که معتقدند به دلیل رد صلاحیت گسترده نامزدهایشان، امکان تدارک یک فهرست انتخاباتی برای آنها وجود ندارد. به‌علاوه عملکرد دولت حسن روحانی نیز که در انتخابات ریاست جمهوری مورد حمایت خاتمی بوده این روزها محل نقد جدی مردم قرار دارد. البته اصلاح‌طلبان در مجلس شورای اسلامی و شورای شهر هم از این انتقادات مصون نیستند. روزنامه همدلی نظر کارشناسان سیاسی را در این باره پرسیده که آیا به نظر آنان مردم توقع دارند خاتمی مجدداً با پیامی آنان را به رای‌دادن به اصلاح‌طلبان، ولو بدون لیست تشویق کند؟

رئیس جمهور اسبق طی ماه‌های گذشته در چند سخنرانی‌اش صریح و آشکار عنوان کرد که دیگر حتی خواسته او هم اعتباری پیش مردم ندارد و باید در فرصت باقی مانده تا انتخابات نسبت به انجام اقدامات جدی عمل کرد و چاره‌ای دیگر اندیشید.
 

روزنامه دنیای اقتصاد، در صفحه نخست امروز با تیتر «۳ رمز واکنش سریع به بحران‌» نوشت: دو نوع «مهارت» در کنار سه «رمز» چینی باعث شد مأموریت غیرممکن «ساخت بیمارستان ۱۰۰۰ تخت‌خوابی ظرف ۹ روز» در چین امکان‌پذیر شود و سر زمان برنامه‌ریزی‌شده، عملیات «پذیرش، قرنطینه و درمان» افراد مبتلا به کرونا در شهر کانون انتشار ویروس به اجرا دربیاید. ساخت بیمارستان «هوشنشان» دومین تجربه موفق چین در حوزه «واکنش سریع در بحران» محسوب می‌شود که بعد از ماجرای ویروس سارس در سال ۲۰۰۳ در کارنامه این کشور به ثبت رسیده است. «اسکان موقت» مهم‌ترین مأموریت عوامل مدیریت بحران یک کشور در زمان بروز حوادث است که هر چقدر با کیفیت و سرعت بالا انجام شود، عوارض ثانویه آن حادثه کاهش پیدا می‌کند. این مأموریت در چین برای اسکان بیمارستانی افراد مبتلا به ویروس کرونا به انجام رسید و دو مهارت «سریع‌سازی ساختمان با استفاده از فناوری تولید واحدهای پیش‌ساخته در کارخانه» و همچنین «واکنش سریع به نیاز آسیب‌دیدگان برای اسکان موقت» باعث موفقیت عوامل پروژه شد. مجموعه دولت چین و تیم‌های فنی-اجرایی پروژه بیمارستان ۱۰۰۰ تخت‌خوابی، از سه رمز حرفه‌ای برای تضمین ساخت ۹ روزه این مجموعه استفاده کردند که شامل «بانک اطلاعاتی قوی از نیروهای مهندسی و ماشین‌آلات ساختمانی»، «عبور از بوروکراسی‌های دولتی هنگام مدیریت بحران» و همچنین «تخصیص بدون مانع منابع مالی» بوده است.

کد خبر 409654

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روزنامه روزنامه ابتکار روزنامه همدلی روزنامه دنیای اقتصاد اصول گرا اصلاح طلبان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دادن به اصلاح طلبان صفحه نخست امروز مجلس شورای اسلامی جریان سیاسی رأی دادن انتخابات مجلس پرداخت و نوشت انتشار لیست شورای ائتلاف واکنش سریع شورای شهر سهم خواهی طیف ها ت کرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۲۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری / براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ادعاهای اخیر مهدی نصیری در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی که خواستار آن شده بود اپوزیسیون شکاف بین مصطفی تاج‌زاده و رضا پهلوی را با یک اتحاد پر کنند، با واکنش هایی همراه شده است. او مدعی است که پادشاهی مشروطه و جمهوری‌خواهی می‌توانند متحد شوند.

عباس عبدی، تحلیلگر و فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفتگویی با خبرگزاری خبرآنلاین، ضمن آنکه تاکید دارد «براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست»، می گوید؛«مشکل آقای نصیری این است که به دلائل پیش‌گفته و سوابق موجود، احتمال کمی وجود دارد که افکار عمومی با گزاره‌های اعلام شده ایشان همدلی کند، لذا همه در پی یافتن طرح و برنامه‌ای پیچیده در پشت ماجرا هستند. با این حال باید منتظر بود تا حقیقت روشن شود.»

عبدی به سکوت اصولگرایان نیز کنایه می زند و می گوید؛ «واقعیت این است که در این مورد خاص اصولگرایان عزیز هستند که باید موضع‌گیری صریحی می‌کردند اما...»

مشروح گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با عباس عبدی را بخوانید؛

*****

*آقای عبدی! پس از گفتگوی آقای نصیری با بی‌بی‌سی انتقادهای زیادی بویژه از سوی اصلاح‌طلبان داخلی مطرح شد، تحلیل شما چیست؟

واقعیت این است که در این مورد خاص اصولگرایان عزیز هستند که باید موضع‌گیری صریحی می‌کردند، آنان که درباره همه چیز برای اعلام موضع پا به رکاب هستند در این مورد سکوت کرده‌اند. ولی چون نمی‌خواهند به انتساب گذشته ایشان اشاره شود یا به این علت که به درستی گمان می‌کنند موضع‌گیری آنان فاقد نفوذ است زحمت این کار را بر دوش اصلاح‌طلبان انداخته‌اند.

عبور نصیری از منتهی الیه حکومت به منتهی الیه اپوزیسیون به سرعت رخ نداده است

*فکر می‌کنید که چرا آقای نصیری فرایند عبور از منتهی‌الیه حکومت را تا منتهی‌الیه اپوزیسیون طی کرده است؟ و چرا با ایشان برخورد نشد و به راحتی اجازه خروج هم داشتند.

واقعیت این است که گرچه عبور این فاصله از سوی آقای نصیری موجب تعجب است ولی خیلی هم فوری رخ نداده است و چند سال طول کشیده است. این پدیده در میان جناح اصولگرایان حاکم مسبوق به سابقه است و تا کنون افراد زیادی این مسیر را رفته‌اند.

علت هم این است که آنان از نزدیک شاهد موارد بی‌صداقتی یا توطئه‌چینی و دودوزه‌بازی و در نهایت عمق اندک افکار در آن سو هستند. ابتدا خود را توجیه می‌کنند و می‌گویند انشاالله گربه است ولی وقتی زیاد شد از درون خالی می‌شوند و کافی است یک تجربه منفی شخصی هم پیدا شود و به یکباره از آنها عبور نمایند.

درباره عدم برخورد و آزادی خروج هم بیش از آن که نکته‌ای متوجه آقای نصیری باشد مربوط به تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌های رفتاری جاری است که موجب می‌شود کسانی را برای زدن کوچکترین حرفی احضار کنند و برای انتقاد از حجاب اجباری چنین تحت فشار قرار گیرند، دیگران با بیان تندترین مواضع آزاد باشند. در واقع باید با همه همینگونه با سعه صدر مواجه شوند. امیدواریم که چنین شود. مبنای رفتار نباید سیاسی باشد باید قضایی محض باشد.

*فارغ از اینها به نظر شما ایشان چرا رفت؟

ما وظیفه داریم همان را که گفته باور کنیم مگر این که شواهد دیگری در نقض آن بیان شود. ولی مشکل آقای نصیری این است که به دلائل پیش‌گفته و سوابق موجود، احتمال کمی وجود دارد که افکار عمومی با گزاره‌های اعلام شده ایشان همدلی کند، لذا همه در پی یافتن طرح و برنامه‌ای پیچیده در پشت ماجرا هستند. با این حال باید منتظر بود تا حقیقت روشن شود.

*به نظرتان آن طرف از او استقبال خواهند کرد؟

پاسخ به این پرسش سخت است. آن طرف نیروهای پراکنده و با وابستگی‌ها و کارفرمایان سیاسی و فکری و حتی مادی گوناگونی هستند. بعلاوه در سطح اظهار نظر که افراد حرف‌های خودشان را می‌زنند ولی در سطح همکاری بعید می‌دانم که با وجود چنین وضعی اعتماد کسی برای اقدام عملی جلب شود.

براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست

*به عنوان آخرین سوال فکر می‌کنید ایده او برای کسانی جذاب است؟

دنیای سیاست بیش از این که دنیای ایده‌ها باشد دنیای قدرت است. میان قدرت و ایده باید رابطه نزدیکی باشد. این حرف‌ها را دیگرانی هم در خارج زده‌اند ولی بسرعت به حاشیه رفته‌اند. در شرایط کنونی همان کسانی که علیه آنان حرف می‌زد، قدری از این فضا بهره‌مند می‌شوند.

به نظرم یک دو راهی قرار خواهد داشت که هر دو سویش زیان است. ولی ایده او بیشتر ناشی از این است که سیاست به امری شخصی تقلیل یافته و گویی اراده‌های افراد به تنهایی منشأ اثرات تعیین کننده است. بعلاوه براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست.

فارغ از این که با کدام‌یک موافق باشیم یا خوب بدانیم راه میانبری هم وجود ندارد. برخی خواسته‌اند تحت عنوان تحول‌خواهی راه میانه نشان دهند در حالی که تحول‌خواهی بر مضمون و محتوا تاکید دارد که هم می‌تواند شامل اصلاح‌طلب شود و هم برانداز. در حالی که این دو شیوه فعالیت سیاسی هستند. مثل زمان انقلاب که همه برانداز شدند با محتواهای کاملا متفاوت و حتی متضاد از یکدیگر. شیوه‌ و راهبرد سیاسی قابل میانبر زدن نیست.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901376

دیگر خبرها

  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • افزایش مشارکت مردم در حکمرانی و مردمی‌سازی جهش تولید اولویت است
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری / براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!