Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- دکتر مریم آخوندیان رییس مرکز پژوهشی حوضه اقلیمی خزر دانشگاه مازندران، در آستانه افتتاح این مرکز تخصصی در گزارشی به تشریح دلایل و اهداف راه‌اندازی و برنامه‌های این مرکز پرداخت.          
به گزارش خبرنگارآریادفترمازندران درشهرستان بابلسر، متن کامل این گزارش را در ذیل مشاهده می‌کنید:        
حوضه اقلیمی دریای کاسپین، با برخورداری از جزایر، تالاب‌ها، خلیج‌ها و مصب رودخانه‌های مختلف و نیز زیستگاه‌های باارزش آبزیان و حیات وحش از اهمیت بوم شناختی قابل ملاحظه‌ای برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط و موقعیت سیاسی، مسایل حقوقی و نیز مسایل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی هر یك از كشورهای ساحلی دریای کاسپین نیز از سوی دیگر، این منطقه را با چالش‌هایی جدی مواجه ساخته است. هم‌چنین، با توجه به کاهش روز افزون ذخایر خشکی، نیاز جوامع انسانی به محیط‌های دریایی در حال افزایش است و در این زمینه، اهمیت ژئواکونومیک این حوضه آبریز، به دلیل وجود منابع انرژی در آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به شتاب روز افزون  برخی از کشورهای ساحلی این دریا برای بهره‌برداری‌های اقتصادی، سیاسی، حقوقی و نیز بهره‌برداری از منابع زیستی و انرژی این حوضه آبریز، انتظار می‌رود در آینده‌ای نه چندان دور شرایطی ایجاد گردد که امکان بهره‌برداری پایدار از پتانسیل‌ها و منابع دریای خزر از همگان سلب شود و در نهایت با اهداف و منافع کشورهای واقع در این حوضه تداخل کرده و مانع از تحقق آن‌‌ها گردد.
ایران از جمله کشورهای حاشیه دریای کاسپین است که مرز آبی نسبتا گسترده‌ای با این حوضه داشته و در مجاورت عمیق‌ترین و با ارزش‌ترین قسمت این دریا قرار گرفته است که این امر می‌تواند نقش به‌سزایی در بهره‌برداری پایدار و همه‌جانبه از این پهنه جغرافیایی ارزشمند ایفا نماید.
 بر این اساس و با توجه به موقعیت استراتژیک دانشگاه مازندران در حاشیه دریای کاسپین و نیز وجود دانشکده‌های مرتبط با مطالعات در این زمینه از جمله  دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، فنی و مهندسی، علوم اجتماعی، حقوق و علوم سیاسی، علوم اقتصادی و اداری، گردشگری، هنر و معماری، علوم پایه و حضور اساتید صاحب‌نظری که مطالعات باارزشی در حوضه اقلیمی خزر در زمینه‌های مختلف داشته‌اند، در تیرماه سال 1397 مرکز پژوهشی حوضه اقلیمی خزر به منظور ارتقای کمی و کیفی و هدفمندسازی مطالعات مرتبط با حوضه اقلیمی دریای کاسپین و با هدف ایجاد یك مرکز علمی پژوهشی برای فعالیت‌های مرتبط با این حوضه، بررسی و استفاده بهتر از منابع و پتانسیل‌های آن و نیز هموار كردن راه برای اتخاذ تدابیر ملی دریایی كشور در توسعه و بهره‌برداری پایدار از آن در دانشگاه مازندران تأسیس گردید که پس از حدود 18 ماه فعالیت پژوهش‌گران پرتلاش این مرکز،‌ در حال حاضر چندین طرح ملی و بین‌المللی را در دست انجام دارد. با توجه به گسترش حوزه فعالیت‌های این مرکز و نیاز مبرم به وجود فضای مستقل آزمایشگاهی، با حمایت و پشتیبانی ریاست دانشگاه و معاونت پژوهش و فناوری و هم‌چنین تلاش و همکاری صمیمانه تیم عمرانی دانشگاه، در حال حاضر ساختمان آزمایشگاهی جدید متعلق به این مرکز پژوهشی با دو آزمایشگاه مستقل و مجهز آماده افتتاح و بهره‌برداری می‌باشد.

این مرکز در حال حاضر با دو گروه پژوهشی تحت عنوان گروه علوم و مهندسی حوضه خزر و گروه پژوهشی مطالعات حقوقی، فرهنگی و اقتصادی حوضه خزر فعالیت می‌نماید و اهدافی هم‌چون توسعه زیست‌فناوری‌های نوین دریایی، توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان در راستای استفاده از پتانسیل‌های حوضه خزری در کارآفرینی و اشتغال نیروهای تحصیل کرده و متخصص، تشکیل بانک اطلاعاتی ملی در جهت مطالعه و حفظ منابع زیستی و غیر زیستی این حوضه، پژوهش در زمینه تنگناهای مصرف انرژی، تعیین سهم بهینه حامل‌های انرژی، تعیین سبد بهینه مصرف سوخت در بخش تقاضای انرژی، پایش مداوم نواحی مختلف حوضه خزر به منظور شناسایی مناطق آسیب‌پذیر و حساس و فراهم‌آوردن تکنیک‌های جدید جهت ردیابی، ارزیابی، ذخیره، حفاظت و مدیریت اکوسیستم خزری و نیز مطالعه و تحقیق در حوضه سیاست خارجی ایران در منطقه خزر و راهکارهای توسعه پایدار در این منطقه و مسایل و چالش‌های حقوقی مرتبط اعم از داخلی و بین‌المللی( با سایر کشورهای حاشیه خزر )در ابعاد گوناگون زیست محیطی، اقتصادی و فرهنگی، تیپولوژی، توصیف و ریشه‌یابی مسایل اجتماعی خاص استان‌های ساحلی و توریستی حاشیه دریای خزر، تهیه طرح‌های حفاظت شهری و منطقه‌ای به منظور جلوگیری از تخریب بیش از پیش محیط زیست و ارزش‌های اکولوژیکی ناحیه ناشی از توسعه بی‌رویه شهری و ایجاد زمینه همکاری این مرکز با مراکز پژوهشی و تحقیقاتی داخل و خارج از کشور خصوصا کشورهای حاشیه دریای خزر در جهت توسعه تحقیقات بنیادی و کاربردی در این حوضه آبریز را در افق فعالیت‌های خود دنبال می‌نماید.
لازم به ذکر است که این مرکز پژوهشی متعلق به همه پژوهش‌گران و نخبگان خانواده بزرگ دانشگاه مازندران بوده و به گروه یا دانشکده خاصی تعلق ندارد. امید آن داریم که با توجهات حق تعالی و به یاری تک تک اندیشمندان و پژوهش‌گران دانشگاه بتوانیم در راستای اهداف تعیین‌شده برای این مرکز پژوهشی، گام‌های موفقی برداریم و با توسعه فعالیت‌های این مرکز، زمینه را برای اعتلای سیاست‌های بهره‌برداری پایدار و حفاظت از این حوضه جغرافیایی ارزشمند فراهم سازیم.

 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تشریح دلایل برنامه های مرکز پژوهشی حوضه اقلیمی کاسپین بهره برداری پایدار دانشگاه مازندران مرکز پژوهشی حوضه اقلیمی خزر حوضه آبریز کشورهای حاشیه دریای کاسپین حاشیه دریای حال حاضر پژوهش گران پتانسیل ها دریای خزر حوضه خزر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۴۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتخب شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: راه اندازی شبکه‌های تلویزیونی انتخابات کار

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان ؛ مهرداد لاهوتی منتخب مردم شهرستان لنگرود در سیزدهمین دوره مجلس شورای اسلامی امروز با حضور در صدا وسیمای مرکز گیلان با مدیر کل این مرکز دیدار و گفتگوکرد.

مهرداد لاهوتی در این دیدار ضمن قدردانی از ابتکارعمل رسانه ملی در ایجاد کانال‌های تلویزیونی و افزایش مشارکت آگاهانه مردم در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ ، از صدا و سیما خواست مثل همیشه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی را در حل مشکلات استان به ویژه در بخش‌های کشاورزی از جمله محصولات استراتژیک استان همچون برنج، چای و ابریشم یاری کند.

منتخب مردم لنگرود در سیزدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با اشاره دغدغه‌های مردم استان و شهرستان لنگرود در سه بخش کشاورزی، برنج، چای و ابریشم افزود: تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی برنج، باغ‌های چای و توت به علت حمایت نکردن کشاورزان، واردات بیش از حد این محصولات، نبود سد‌های کافی و مدیریت ضعیف منابع آبی در فصل بارش ها، بخشی از مشکلات استان و شهرستان است.

وی همچنین به کم توجهی به صنایع در گیلان از جمله صنعت گردشگری اشاره کرد و گفت: تکمیل بندر گردشگری شمال کشور در چاف و چمخاله و بهره برداری از تله کابین لنگرود می‌تواند در اقتصاد استان اثر گذار باشد.

مهرداد لاهوتی مهاجرت به گیلان را از دیگر موارد مهم و قابل توجه دانست وافزود: با توجه به مهاجرت پذیر بودن گیلان باید در فراهم کردن زیر ساخت‌های استان تجدید نظر کرد تا در آینده مردم دچار مشکل نشوند.

مهرداد لاهوتی همچنین حل تداخل زمین‌های مردم با دولت ، در چاف و چمخاله و بخش اطاق ور لنگرود را از دیگر دغدغه‌های این شهرستان عنوان کرد.

وی با بیان اینکه مشکلات و راهکار‌های حل آن را در مجلس مطرح و پیگیری خواهیم کرد گفت: از صدا و سیمای گیلان هم به عنوان حلقه واسط بین حاکمیت و مردم می‌خواهیم مثل همیشه با تولید برنامه‌های مختلف ما را در رسیدن به اهداف یاری کنند تا مشکلات مردم این استان کشاورزی را حل کنیم.

مدیر کل صدا و سیمای مرکز گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه صداوسیما، صدای مردم به مسئولان است، گفت: هم اکنون برنامه‌های خبری و تولیدی بسیاری با رویکرد حل مشکلات مردم و پیگیری مطالبات آن‌ها در این مرکز در حال تولید و پخش است و برنامه‌ی جدید تلویزیونی «پاسخ» با رویکرد پیگیری مطالبات مردم از مسئولان که هر چهارشنبه ساعت ۳۰: ۲۱ از شبکه باران پخش می‌شود از جمله این برنامه هاست.

تقی ربانی انعکاس توانمندی‌ها و مشکلات همه‌ی شهرستان‌ها از جمله لنگرود با رویکرد «عدالت گستری»، «هویت محوری» و «شتاب دهی در پیشرفت» را از برنامه‌های الویت دار این مرکز و سازمان عنوان کرد و افزود: برای ادامه این روند و پخش این برنامه‌ها از قاب شبکه استانی و شبکه‌های ملی ، استقبال و اعلام آمادگی می‌کنیم.

مهدی محمودی معاون خبر صدا وسیمای مرکز گیلان هم در این نشست، توجه به حل مشکلات بخش کشاورزی و پیگیری دقیق و کارشناسانه آن را از مطالبات به حق مردم دانست و گفت: با تولید و پخش خبر و گزارش در بخش‌های مختلف استان و کشور در تلاش هستیم تا مسائل استان را با کمک مسئولان با محوریت خودکفایی در تولید حل کنیم و شاهد صادرات انواع محصولات تولیدی استان در بازار‌های دیگر کشور‌ها باشیم.

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور / GPU هایتان را با اپراتور به اشتراک بگذارید
  • اولین مرکز مهارت‌آموزی سربازان وظیفه خوزستان راه‌اندازی شد
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه
  • راه اندازی ۲ دستگاه تصویربرداری پیشرفته دربیمارستان‌های کرمانشاه واسلام آباد غرب
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود
  • ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود
  • راه اندازی مرکز آنژیوگرافی ملایر در آینده‌ای نزدیک
  • منتخب شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: راه اندازی شبکه‌های تلویزیونی انتخابات کار