Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاز نخست مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افتتاح شد.

به گزارش ایسنا، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری امروز همزمان با هشتمین روز از ایام الله دهه فجر در مراسم افتتاح مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: به زودی فناوری‌های بسیاری در این مجموعه توسعه می‌یابد و با نصب تجهیزات اتاق تمیز نیز شاهد ایجاد زیرساختی برای فعالیت جوانان در این حوزه می‌شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون علمی و فناوری رییس جمهور ادامه داد: معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از اقدامات در این حوزه حمایت می‌کند. دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با در اختیار گذاشتن این مکان فرصتی را برای جمع شدن جوانان دور هم در این حوزه فراهم کرد. معاونت علمی نیز قطعا از این اتفاق و تسریع آن حمایت می‌کند.

رییس ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی تصریح کرد: با راه‌اندازی این مرکز دریچه‌ای جدید در حوزه علوم پزشکی باز شد تا فناوری با سرعت بیشتری به این حوزه وارد شود. جوانان و محققان فعال در حوزه‌های مهندسی و پزشکی می‌توانند در این مرکز فعالیت‌های تحقیقاتی مشترک انجام دهند. حمایت از پروژه‌های مشترک نیز یکی از اولویت‌های معاونت علمی است.

ستاری با بیان اینکه تجاری‌سازی سلول‌های بنیادی موضوع مورد توجه دولت است که با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و دارو در حال انجام است، افزود: تعداد محصولاتی که از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاییدیه گرفته، افزایش یافته و همچنین تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه به ۱۰۰ شرکت رسیده که عدد مناسبی است، هر کشوری این تعداد شرکت و محصول را ندارد.

محصولات و خدمات دانش‌بنیان رونمایی شد

در حاشیه این مراسم  از محصولات و خدمات دانش‌بنیان دو شرکت فناور رونمایی شد. ۲۵ نوع ماده حدواسط پژوهشی در حوزه مهندسی بافت و پزشکی بازساختی رونمایی شد.

این مواد در رشته‌های علمی مختلف مانند سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، مهندسی بافت، شیمی، زیست شناسی کاربرد دارند. از جمله این محصولات می‌توان به مواد پلیمری طبیعی و سنتزی و مشتقات آنها اشاره کرد.

این مواد ارزش افزوده بالایی دارند و قیمت وارداتی آنها گاها به بیش از ۱۰ میلیون تومان به ازای یک گرم از آن ماده می‌رسد. بومی‌سازی و تولید این مواد تاثیر زیادی در پیشرفت علوم و صنایع گوناگون کشور دارد و منجر به بی‌نیازی این صنایع به واردات در این حوزه می‌شود.

رونمایی از خدمتی برای بیماری‌های نادر ژنتیکی

همچنین از «اگزومین» به عنوان خدمت و راهکاری برای بیماری‌های نادر ژنتیکی رونمایی شد. با این خدمت که توسط یکی از شرکتهای دانش‌بنیان ارائه شده است، با استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل نتایج آماری جهش ژنتیکی عامل بیماری کشف می‌شود.

از این پس با خلاقیت متخصصان این شرکت‌ دانش‌بنیان، فناوری این خدمت با کیفیت مشابه بهترین نمونه خارجی اما با هزینه‌ای کمتر از نصف آن به مردم ایران ارائه می‌شود.

بر اساس این گزارش، افتتاح فاز نخست مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران را باید گامی دیگر برای گسترش فعالیت‌های این حوزه دانست. توسعه مراکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در کشور یکی از اقداماتی است که ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای انجام آن در تلاش است. بر این اساس در ۱۰ قطب علوم پزشکی و در شهرهایی همچون تهران، تبریز، شیراز، اهواز، کرمان و زنجان این مراکز در حال راه‌اندازی است. 

در  مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران توسعه آموزش، توانمندسازی، شتابدهی، رشد، مدیریت و راهبری ظرفیت‌های صاحبان ایده، فناوران، کارآفرینان را انجام می‌دهد. این مرکز با دارا بودن ٦ آزمایشگاه تخصصی، در سه حوزه تولید دانش و تربیت نیروی انسانی، گسترش فناوری‌های پیشرفته و توسعه خدمات بالینی فعالیت خود را توسعه می‌دهد. 

شرکت‌های دانش بنیان نوپا با حضور در این فضا فرصت دارند تا محصولات خود را توسعه داده و روند ورود آن به بازار را تسریع کنند. استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه فعالیت‌هایشان گام برداشتن در مسیر خودکفایی است. خودکفایی که به مدد فعالیت جوانان این سرزمین انجام می‌شود و به‌زودی همپای سایر کشورها از این مراکز محصولات نوین به بازار راه می‌یابد.

بر اساس اعلام معاونت علمی، سورنا ستاری در مراسم افتتاح این مجموعه نخست از دستاوردهای شرکت‌های دانش بنیان مستقر در این آزمایشگاه بازدید کرد. پس از آن از بخش‌های این مرکز مانند مجموعه اتاق‌های تمیز و ژن درمانی و اتاق فناوری‌های پیشرفته در مهندسی بافت بازدید کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سورنا ستاری سلول بنيادي پزشکی بازساختی معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري دانشگاه علوم پزشکی تهران محصولات و خدمات دانش بنیان معاون علمی و فناوری رییس شرکت های دانش بنیان مهندسی بافت سورنا ستاری معاونت علمی رونمایی شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۲۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ذخایر دریایی افتتاح شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسعود صدری‌نسب، مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در آیین افتتاحیه بانک ذخایر دریایی ایران بر ضرورت توجه به دخایر ژنتیکی و زیستی کشور به عنوان سرمایه ملی و همچنین عامل تاثیر گذار در امنیت غذایی و اقتصادی کشور تاکید کرد.

وی عنوان کرد: چرخه تولید و توسعه اقتصادی بر اساس علوم و فناوری‌های نوین در همه حوزه است. در این میان حوزه زیست فناوری با تاثیرات پر شتاب در همه زمینه زندگی از اهمیت زیادی در همه کشور‌ها برخوردار است. در این میان حوزه آبزیان در ایران به ویژه در اکوسیستم خلیج فارس که تنوع خوبی دارد، نیازمند حفاطت و توجه است.

 صدری نسب توضیحات جامع و مفیدی در زمینه  اقیانوس شناسی فیزیکی خلیج فارس، و بررسی اثرات جریان‌های دریایی و ویژگی‌های فیزیکی خلیج فارس بر حضور و تجمع شیلات و آبزیان در مناطق مختلف این خلیج در زمستان و تابستان، راه‌حل‌های کاربردی‌ای را در راستای برنامه‌ریزی هوشمند و هدفمند برای بهره‌برداری بهینه از ذخایر دریایی و منابع طبیعی خلیج فارس ارائه کرد.

همچنین دکتر ناصر فرخی معاون بین الملل مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم نیز در این افتتاحیه به پتانسیل بالای خلق ثروت از محصولات دانش بنیان بر پایه منابع زیستی دریایی اشاره کرد و با توجه به آغاز بهره برداری کشور‌های حاشیه خلیج فارس از زیستگاه‌های مشترک با ایران، اهتمام سریعتر به ذخیره سازی نمونه‌های زیستی و بهره برداری از منابع ارزشمند این حوزه را ضروری اعلام کرد.

وی ضمن ابراز خرسندی از راه اندازی بانک ذخایر دریایی در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، ابراز امیدواری کرد با مشارکت همه دستگاه‌ها حفاطت از ذخایر دریایی سرعت بیشتری بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • خرید محصول، بهترین کمک به دانش‌بنیان‌ها است
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران