Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-06@13:21:53 GMT

تاثیر ویروس کرونا بر اقتصاد کشورهای عربی

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۴۲۵۸۸

خرداد: شیوع ویروس کرونا در چین و تعطیلی شمار زیادی از واحدهای صنعتی و تولیدی، خسارت‌هایی را برای بازارهای انرژی و بورس و اقتصاد کشورهای عربی به دنبال داشته است.
به گزارش خرداد ،گسترش ویروس کرونا چین را با یکی از بزرگترین چالش‌های اجتماعی، اجتماعی و اقتصادی روبه‌رو کرده است. شیوع کرونا پیامدهای مختلفی از جمله لغو تورهای مسافرتی و پروازها به چین و بسته شدن مراکز اقامتی نظیر هتل‌ها و اماکن تفریحی در این کشور گرفته تا سقوط ارزش سهام در بازارهای بورس را به دنبال داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیوع این ویروس تقاضای چین برای واردات نفت از کشورهای عربی را کاهش است. بازارهای نفت حساسیت ویژه‌ای به تقاضای چین برای نفت دارند وبا توجه اهمیت و جایگاه اقتصاد چین برای کشورهای عربی هر زیانی به چین، ضرر این کشورها را به دنبال خواهد داشت.  
اثر کرونا بر اقتصاد کشورهای عربی 
چین علاوه بر آن که مصرف کننده عمده انرژی تولیدی کشورهای عربی است، یکی از بزرگترین صادرکنندگان تولیدات صنعتی به کشورهای عربی به شمار می آید. با توجه به اهمیت و جایگاه اقتصاد چین در نظام عرضه و تقاضای جهانی کالا و مواد اولیه هر گونه عاملی که باعث وقفه در واردات انرژی و همچنین تولید و صادرات کارخانجات صنعتی این کشور به کشورهای عربی شود، می‌تواند اقتصاد کشورهای عربی را هم با چالش عمده‌ای مواجه سازد. در حال حاضر چین بزرگ‌ترین وارد کننده نفت خام در جهان است و براساس پیش‌بینی سازمان جهانی انرژی سهم آن از مصرف جهانی به ۱۴ درصد در تا پایان سال ۲۰۲۰ می‌رسد. برپایه بیانیه ای که تارنمای وزارت امور خارجه چین منتشر کرده است، حجم همکاری اقتصادی و بازرگانی چین و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس طی سال‌های اخیر افزایش یافته است و چین با امارات روابط اقتصادی گسترده‌ای دارد و برپایه بیانیه وزارت امور اقتصادی امارات حجم تجارت سالیانه این دو کشور حدود ۶۳ میلیارد دلار است.
گزارش اتاق بازرگانی عربستان حاکی است، حجم تجارت چین با عربستان هم سالانه ۶۰ میلیارد دلار است و چین بزرگترین شریک اقتصادی ریاض به شمار می‌رود. برپایه بیانیه‌های رسمی حجم مبادلات تجاری چین با کویت و قطر هم به ترتیب حدود ۱۹ و ۱۳ میلیارد دلار است.
حجم بالای تبادل تجاری چین با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس سبب شده است که نگرانی‌ها افزایش یابد، زیرا به علت گسترش ویروس کرونا میلیاردها دلار از حجم مبادلات اقتصادی میان چین و این کشور به حالت تعلیق در آمده است.
روزنامه مصری «الیوم» نوشت، شیوع ویروس کرونا، زیان‌های بسیاری به تجارت و همکاری اقتصادی چین و جهان عرب وارد می‌کند. چین به یکی از بزرگترین شریک تجاری هر یک از کشورهای عربی تبدیل شده است و این کشور انواع مختلفی از کالاها را به کشورهای عربی صادر می‌کند. در صورت ادامه این وضعیت اقتصاد کشورهای عربی روزانه صدها میلیون دلار زیان خواهند دید. شرکت‌های عمرانی چین به شکل‌های مختلف در مراکز زیرساختی، صنعتی، راه ها و بندرهای کشورهای عربی حضور دارند و اکنون از انتشار این ویروس تاثیر می‌پذیرند. کشورهای تولید کننده نفت هم از کاهش تقاضای چین برای خرید نفت و به تبع آن کاهش بهای این ماده تاثیر خواهند پذیرفت و درآمدهای نفتی آنان کاهش پیدا خواهد کرد.
تارنمای «الاقتصادیه» عربستان نیز نوشت، چین به مهمترین شریک تجاری کشورهای عربی تبدیل شده است. بازارهای این کشورها آکنده از اجناس چینی است. کالای چینی از جمله وسائل ساختمانی، برقی، الکترونیکی، مرکبات و لوازم جانبی، نقش مهمی در تامین وسائل مورد نیاز شهروندان کشورهای عربی دارد. حجم مبادلات کشورهای عربی با چین طی دو سال گذشته از مرز ۲۴۰ میلیارد دلار فراتر رفته است. کشورهای عربی به ویژه در حاشیه خلیج فارس نفت و گاز به چین صادر می‌کنند و چین بزرگترین خریدار انرژی از این کشورها به شمار می‌رود. بازارهای نفت از شیوع ویروس کرونا تاثیر پذیرفته است و احتمال آن می‌رود که در ادامه تاثیرات ناگوارتری به همراه داشته باشد.
«حمزه الجواهری» کارشناس مسائل نفتی به تارنمای «الحره» گفت، صادرات نفت عراق به چین هم در نتیجه شیوع ویروس کرونا و کاهش صادرات نفتی اوپک تاثیر پذیرفته است و این موضوع بر روی بودجه عمومی عراق تاثیر خواهد گذاشت. بخش بزرگی از بودجه عراق از درآمدهای حاصل از فروش نفت تامین می‌شود و هرگونه تاثیری بر قیمت نفت در واردات و بودجه این کشور اثر خواهد داشت.
به نوشته روزنامه «الیوم السابع» مصر، بخش اقتصادی مصر هم بیشترین تاثیرها را از شیوع ویروس کرونا در چین می‌پذیرد. رکود سرمایه‌گذاری‌های چین در مصر در بلند مدت و همچنین کاهش مبادلات تجاری میان دو کشور موضوعی است که می‌تواند اقتصاد مصر را با خطر روبرو سازد.
نگرانی سرمایه‌گذاران بازارهای مالی عربی 
به نوشته روزنامه «العربی الجدید» چاپ لندن، برپایه بیانیه‌های رسمی که بازارهای بورس منتشر کرده‌اند طی هفته نخست شیوع ویروس کرونا زیان‌های بازارهای مالی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به ۷۸.۱۸ میلیارد دلار رسید و عربستان در این میان بار رقم ۵۷.۸ میلیارد دلار بیشتر زیان را متحمل شده است.
در این زمینه «عبدالله الکندری» استاد اقتصاد دانشگاه الکویت گفت، بازارهای مالی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس این هفته نیز شاهد کاهش بهای شاخص بورس بودند. نگرانی‌ها درباره شیوع ویروس کرونا تنها با بازارها محدود نخواهد شد بلکه سرمایه‌گذاران هم انگیزه خود برای سرمایه‌گذاری را از دست داده اند. این موضوع سبب شده است که آنان به سرمایه‌گذاری در بخش های امن را دنبال کنند تا در شرایط بحرانی آسیب نبینند.
 «عبدالله البابطین» مدیرکل اداره دارایی شرکت سرمایه‌گذاری بین‌المللی به العربی الجدید گفت، آثار فوری شیوع ویروس در چین در کاهش تقاضای سوخت هواپیماها خود را نشان داد. با کاهش تقاضا برای مسافرت در ایام تعطیلات آغاز سال جدید چین پیش‌بینی می‌شود که این ویروس زیان‌های بیش از ۲۰۰ میلیارد دلاری را برای اقتصاد کشورهای عربی به دنبال داشته باشد. این موضوع سبب افزایش نگرانی سرمایه گذاران در کشورهای عربی می‌شود. در چنین شرایطی برخی تلاش می‌کنند سهام خود را بفروشند و برخی دیگر از سرمایه‌گذاران هم منتظر خواهند مانند تا ببینند چه اتفاقی خواهد افتاد. برچسب ها: ویروس کرونا ، کشورهای عربی

منبع: خرداد

کلیدواژه: ویروس کرونا کشورهای عربی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس اقتصاد کشورهای عربی شیوع ویروس کرونا میلیارد دلار یکی از بزرگترین تقاضای چین کشورهای عربی کشورهای عربی دنبال داشته بازارهای مالی سرمایه گذاران سرمایه گذاری حجم مبادلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۲۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما

 سازمان دامپزشکی کشور هشدار داد: با شروع فصل گرما، بیماری تب کریمه کنگو شیوع پیدا کرده که لازم است شهروندان توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند.

به گزارش ایرنا، در این اطلاعیه آمده است: بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان تاکنون چهار نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند که یک نفر از آنان فوت کرده است، بنابراین انتظار می رود هموطنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.

این اطلاعیه می‌افزاید: با توجه به اینکه شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو (مشترک بین انسان و دام) در کشور مهیا شده، اما رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۲ تا چهار درجه سانتیگراد (دمای یخچال)، روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.

در پی اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی کشور و اطلاع رسانی به موقع، میزان ابتلا در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است. همچنین این ویروس در برابر حرارت حساس است، بنابراین پختن گوشت موجب از بین رفتن آن می شود.

تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته‌بندی کار می‌کنند، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، به‌سرعت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

به گزارش ایرنا، بیماری تب کریمه کنگو (CCHF)، نخستین بار در سال ۱۳۷۸ به‌طور رسمی و قطعی در کشور تایید و شناسایی شد. از جمله روش‌های انتقال ویروس CCHF را می‌توان به گزش انسان توسط کنه آلوده، تماس انسان با ترشحات و خون حیوان آلوده و تماس فردی با بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو اشاره کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد
  • نیویورک‌تایمز: نتانیاهو در حال بررسی اداره غزه توسط ائتلاف عربی-اسرائیلی است