Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@22:28:38 GMT

سفارت ایران در بغداد تجلی گاه شکوه انقلاب اسلامی

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۴۳۱۲۱

سفارت ایران در بغداد تجلی گاه شکوه انقلاب اسلامی

حیاط بزرگ سفارت امروز از جمعیت گسترده مقامات دولتی و لشکری، رهبران سیاسی، سفرا و نمایندگان خارجی کشورهای مختلف جهان، روحانیان شیعه و اهل سنت، نمایندگان گروه های مختلف اجتماعی، زنان و مردان و روسای اتحادیه های مختلف موج می زد.

سید عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی، نوری المالکی نخست وزیر اسبق و دبیرکل حزب الدعوه اسلامی و رهبر دولت قانون، همام حمودی رییس مجلس اعلای انقلاب اسلامی در پیشاپیش این رهبران سیاسی عراقی بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیخ خالد الملا رییس جماعت علمای اهل سنت، شیخ عبداللطیف الهمیم رییس دیوان اوقاف اهل سنت و عبدالقادر الالوسی رییس مجلس پیوند محمدی از علمای دینی برجسته اهل سنت در استان الانبار به همراه ده ها روحانی اهل سنت در مراسم امروز حضور داشتند بودند.

بیش از ۲۰ وزیر سابق و ۲۰ نماینده مجلس به علاوه نمایندگان روسای فراکسیون های پارلمانی به سفارت ایران آمده بودند تا در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی بر پیوندهای دوستی و برادری با ایران تاکید کنند.

نمایندگانی از سوی رییس جمهوری، نخست وزیری و رییس مجلس نمایندگان عراق نیز در صف نخست مهمانان بودند.

سران عشایر و نمایندگان اقلیت های مختلف کرد، مسیحی، ترکمن، شبک و کردهای فیلی نیز امروز آمده بودند تا نشان دهند که رابطه ایران تنها بر یک قشر خاص در عراق متمرکز نشده بلکه با همه اقشار مختلف جامعه عراق ارتباط دوستانه و ناگسستنی دارد.

جمع زیادی از همرزمان شهیدان قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس از نیروهای الحشد الشعبی و گروه های مقاومت اسلامی به علاوه شماری از فرماندهان نظامی نیز به مراسم حال و هوای جبهه و جنگ داده بودند و دو باره روزهایی که سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس به همراه دیگر نیروهای مسلح عراق دو شادوش هم هجوم گروه تروریستی داعش را دفع کرده بودند، در اذهان زنده کردند.

در کنار این ها سفیران روسیه، چین، انگلستان، ونزوئلا، هلند، هند، پاکستان، افغانستان، برزیل، کره جنوبی، کرواسی، لهستان، بلغارستان، فلسطین، بوسنی و ارمنستان به علاوه کاردارهای قطر و سلطنت عمان و چند کشور عربی و اسلامی و خارجی نیز حضور داشتند.

ده ها خبرنگار و عکاس در این مراسم حضور یافته و برخی از شبکه های تلویزیونی عراقی نیز به صورت مستقیم این برنامه را پوشش دادند.

شعارهای حماسی در تمجید ۴۱ سالگی انقلاب اسلامی، تاکید مجدد بر خونخواهی سرداران شهید مقاومت از استکبار جهانی و در راس آن آمریکا و روزشمارهایی از پیروزی انقلاب اسلامی و بنیانگذار آن از برنامه تصویری جالب توجه این مراسم بود.

نمایشگاهی تصویری از سرداران شهید مقاومت و همرزمان آنها در حاشیه مراسم نیز توجه حضار را به خود جلب کرد.

بعد از قرائت آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرودهای ملی دو کشور ایران و عراق، سفیر ایران در بغداد به عنوان نخستین سخنران، درباره انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن برای حضار سخن گفت.

«ایرج مسجدی» به برکات خون سرداران شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس اشاره کرد و گفت که این خون ها باعث پیوند هرچه قوی تر دو ملت ایران و عراق شده است.

نوری المالکی نخست وزیر اسبق عراق نیز در سخنانی به یاد و خاطره خود از لحظات پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل (ره) اشاره کرد و گفت که ما این لحظات را با پوست و خون خود تجربه کردیم و در تماس با این انقلاب بودیم.

وی برکات پیروزی انقلاب اسلامی ایران را در آگاهی بخشی به ملت های مسلمان منطقه حائز اهمیت خواند و گفت که روح بیداری اسلامی که این روزها در کشورهای عراق، یمن، سوریه، فلسطین، لبنان و دیگر سرزمین های اسلامی وجود دارد از برکات انقلاب اسلامی ایران است.

شیخ خالد الملا رهبر جماعت علمای اهل سنت عراق نیز به عنوان سومین سخنران تاکید کرد که شهیدان مقاومت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس فقط متعلق به شیعیان نیستند بلکه شهدای امت اسلامی هستند.

وی به مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال عراق از زمان سقوط رژیم صدام تا به امروز اشاره کرد و گفت که جمهوری اسلامی ایران همواره در طول این سال های طولانی پیشگام حمایت و پشتیبانی از عراق بوده است.

الملا بر سخنان سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد مبنی بر اینکه خون سرداران شهید مقاومت پیوند دو ملت را بیش از پیش تقویت کرده، صحه گذاشت و بر گسترش هرچه بیشتر این روابط تاکید کرد.

کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت که مراسم امسال از حیث سازماندهی و نظم و انضباط و شرکت کنندگان عراقی و خارجی یکی از باشکوه ترین مراسم های سفارت ایران بوده است.

سید «موسی علیزاده طباطبایی» خاطر نشان ساخت که علاوه بر مقامات لشکری و کشوری و رهبران سیاسی و نمایندگان اقشار و گروه های مختلف اجتماعی و علمای و رحانیان اهل سنت و شیعه و نمایندگان خارجی، روسای سندیکاها و اساتید دانشگاهی و نخبگان فرهنگی عراق نیز در این آیین حضور فعال داشتند.

وی اضافه کرد که روسای سندیکای وکلای دادگستری، اتاق بازرگانی، کانون خبرنگاران، شماری از استادان برجسته دانشگاهی و نخبگان فرهنگی و هنری عراق نیز در مراسم امروز شرکت داشتند.

وی ادامه داد که با وجود تمهیدهای گسترده ای که سفارت ایران برای پذیرایی از مهمانان عراقی و خارجی دیده بود اما استقبال گسترده ای که برادران و خواهران عراقی و نمایندگی های خارجی فعال در بغداد داشتند، سفارت ایران را در بغداد غافلگیر کرد.

وی تاکید کرد که این استقبال گسترده تاکید دوباره بر اهتمام وسیع عراقی ها به گسترش پیوندهای مردمی و رسمی با جمهوری اسلامی ایران است و اینکه هیچ قدرتی نمی تواند این پیوند و رابطه را خدشه دار کند.

طباطبایی همچنین استقبال گسترده سفیران و نمایندگی های خارجی فعال در عراق را گواه دیگری بر عدم انزوای جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود که این حضور گسترده نمایندگی ها و سفیران خارجی در مراسم امسال نشان داد که جهان علاقه مند به هم افزایی و همکاری با جمهوری اسلامی ایران است.

مراسم که از ساعت سه بعد از ظهر آغاز شده بود حوالی ساعت پنج بعد از ظهر با قرائت فاتحه و بزرگداشت یاد و خاطره سرداران شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس به پایان رسید.

برچسب‌ها قطر گروه تروریستی داعش سوریه ایرج مسجدی مقاومت نوری المالکی قاسم سلیمانی الحشد الشعبی ونزوئلا فلسطین بغداد انگلستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قطر گروه تروریستی داعش سوریه ایرج مسجدی مقاومت نوری المالکی قاسم سلیمانی الحشد الشعبی ونزوئلا فلسطین بغداد انگلستان قطر گروه تروریستی داعش سوریه ایرج مسجدی مقاومت نوری المالکی قاسم سلیمانی الحشد الشعبی ونزوئلا فلسطین بغداد انگلستان سلیمانی و ابومهدی المهندس جمهوری اسلامی ایران پیروزی انقلاب اسلامی سرداران شهید مقاومت اشاره کرد و گفت اسلامی ایران استقبال گسترده ایران در بغداد قاسم سلیمانی رهبران سیاسی نوری المالکی نمایندگی ها سفارت ایران عراق نیز رییس مجلس نخست وزیر اهل سنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۳۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری

به گزارش خبرنگار مهر، علی صالحی صبح پنج شنبه به خبرنگاران بیان کرد: جمعی از طلاب خواهر حوزه‌های علمیه بیرجند و خوسف از ظرفیت‌های گردشگری خوسف بازدید کردند.

رئیس میراث فرهنگی خوسف گفت: این کاروان ۷۵ نفره در سفر یک روزه به این شهرستان از منظر و بافت ۵۰۰ هکتاری فرهنگی تاریخی خوسف، آرامگاه ابن حسام، مزارع کشاورزی، خانه‌های تاریخی دکتر شکوهی و میرزا جعفر، مسجد جامع و دریاچه طبیعی گواب این شهر دیدن کردند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف افزود: تبیین شاخص‌های مختلف معماری اسلامی، انتقال فرهنگ و هنر منطقه، اهمیت میراث تاریخی و کهن و حفظ و نگهداشت آن از جمله اهداف تورهای گردشگری یک روزه است.

وی گفت: شهر خوسف در ۳۶ کیلومتری غرب بیرجند و در حاشیه کویر لوت قرار گرفته است و به دلیل وجود کتیبه‌های تاریخی کال جنگال در نزدیکی خوسف و وجود محوطه‌های قبل از اسلامی، نشان از قدمت این شهرستان در این دوران دارد.

صالحی افزود: در دوران اسلامی، اوّل بار جیهَانی در اَشکال العالم از خوسف نام برده و می‌نویسد: «شهری خُرد است و در آن بُستان‌های بسیار و زراعت همراه است و عمارت فراوان و آب‌های بسیار.»

وی گفت: حمدالله مستوفی اولین کسی است که در سال ۷۴۰ ه. ق در نُزهه القلوب نام کنونی خوسف را آورده و درباره آن چنین می‌گوید: «خوسف شهر کوچکی است و چند موضع توابع دارد و آب آن از رودخانه باشد و دیه‌ها را آب از کاریز باشد و در آنجا همه نوع محصولی حاصل آید.»

مسئول میراث فرهنگی خوسف گفت: حافظ اَبرو در مورد تعداد دهات، مزارع و موقعیت شهر خوسف چنین نوشته: «بیست قریه و صد مزرعه از توابع خوسف است که بر کنار بیابان است و بر آن طرف بیابان، حدود کرمان است. خَبیص از نواحی آن است و آن را بیابان لوت خوانند و در تابستان از آن موضع نمی‌توان گذشت.

صالحی یادآور شد: بافت تاریخی خوسف که از دوران صفویه به بعد شکل گرفته، نشان از پیشینه عظیم معماری در این شهر دارد. بیشتر آثار معماری فعلی شهر متعلق به دوره صفوی تا قاجار است.

کد خبر 6094885

دیگر خبرها

  • شورا‌ها نماد تجلی خرد جمعی هستند
  • (تصاویر) روستای تاریخی فهرج؛ گنجینه‌ای از جلال و شکوه ایران
  • آخرین وضعیت دیپلمات مجروح حمله اسرائیل به سفارت ایران + عکس
  • دیدار وزیر فرهنگ در سفارت ایران در آذربایجان
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟