Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-30@06:16:24 GMT

بحران نظام آموزشی کشوراز زبان دکتر آزاده کاویاتی پژوهشگر و استاد دانشگاه

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۴۳۹۵۱

بحران نظام آموزشی کشوراز زبان دکتر آزاده کاویاتی پژوهشگر و استاد دانشگاه

دکتر آزاده کاویانی ،پژوهشگر و استاد دانشگاه در رابطه با بحران نظام آموزشی کشور به خبرنگار صدای ایران گفت:

 واضح است که نظام آموزشی یک کشور از مقطع پیش دبستان تا آموزش عالی سنگ بنای توسعه آن کشور محسوب می گردد. به طوری که تجارب کشورهایی مثل سنگاپور و ژاپن طی نیم قرن اخیر نشان می دهد که چگونه این کشورها با اصلاح نظام آموزشی و توجه به شکوفایی سرمایه های انسانی خود، توانستند موانع پیشرفت را از سر راه خود کنار زنند و در زمره ی کشورهای توسعه یافته قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
 
این استاد دانشگاه اضافه کرد: این در حالی است که نظام آموزشی ایران مدت‌هاست با بحران سختی دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ بحرانی که در دهه اخیر شدت یافته است. ما در برهه های زمانی کوتاه مدت شاهد تغییرات بی هدف، تشدد آرا و تصمیم گیری های متناقضی در نظام آموزشی کشور بوده ایم که همه نشان از فقدان برنامه بلندمدت و هدفمند در بخش آموزش کشور است. نظامی که باید نسلی را به رشد و شکوفایی برساند؛ خود دچار آشفتگی است و نمی داند به کدام سمت و سو حرکت کند.
کاویانی گفت:جدای از مشکلات ساختاری در این نظام، شاهد ضعف محتوا و بحران محتوای آموزشی نیز هستیم که نه تنها در نظام آموزش و پروش بلکه در نظام آموزش عالی کشور هم محسوس است. در نتیجه خروجی هر دو نظام کارایی و اثربخشی لازم و کافی را ندارد. 
این استاد دانشگاه افزود:در مقطع دبستان، شاهد "اضطراب"، "خستگی"، "بی انگیزگی"، "خودشیفتگی"، "وسواس" و "سازگاری اجتماعی پایین" دانش آموزان هستیم و در دانشگاه ها هم با فارغ التحصیلانی مواجه هستیم که فاقد توانایی های لازم برای پیشرانی توسعه کشور هستند. متاسفانه بررسی وضعیت آموزش عالی ایران در دو سطح استاد و دانشجو نشان می دهد که نوعی بی انگیزگی در هر دو گروه وجود دارد به طوری که هیچ کدام آنها تلاش جدی برای یادگیری اثربخش انجام نمی دهند و نخبگان نیز بی انگیزه و راهی سایر کشورها می شوند. تا جایی که خروجی این نظام، فارغ التحصیلانی با حداقل توانمندی های تخصصی، قدرت خلاقیت و کارآفرینی می باشد.

وی ادامه داد:اگر بخواهیم این بحران را از سطوح پایین تر و در مقطع ابتدایی بررسی کنیم، با چند موضوع اساسی مواجه می شویم که در سیاست گذاری های نظام آموزش و پرورش نادیده گرفته شده و تهدیدی جدی برای نسل های آینده ی کشورمان تلقی می شود.   دکتر آزاده کاویانی در ادامه افزود : موضوع اول یکسان سازی سیستم آموزش در کشور و "عدم توجه به تفاوت های فردی دانش آموزان" است. نظام آموزشی ما تفاوت های فردی را به رسمیت نمی شناسد و همه ی دانش آموزان فارغ از هر گونه تفاوت فردی، در یک سیستم آموزشی یکسان دوره ها را می گذرانند و در واقع تصمیم سازان نظام آموزشی، دانش آموزان را به مثابه سربازانی می ببینند که همه ی آنها وظایف یکسانی دارند. گاردنر دانشمند آمریکایی در تحقیقات خود، 9 هوش را شناسایی می کند که در هر انسان تنها امکان بالا بودن چند هوش وجود دارد و امکان ندارد یک شخص  همه این  هوش ها را در حد اعلا داشته باشد.   این پژوهشگر افزود:این در حالی است که در مدارس کشور ما عمدتاً "هوش ریاضی" دانش آموزان محور توجه و ارزیابی است و چنانچه دانش آموزانی از هوش ریاضی بالایی برخوردار نباشند، سرخورده می شوند و به آنها برچسب شاگرد تنبل زده می شود، حال آنکه ممکن است یک دانش آموز از هوش بالای "طبیعت گرا" یا "جنبشی-حرکتی" و یا "تجسمی" و "موسیقایی" برخوردار باشد، هوش هایی که برای تعالی یک جامعه بسیار ضروری است و باید به این استعدادها توجه شود و ما عملاً می بینیم که آموزش و پرورش هیچ برنامه ی بلند مدت شفافی برای اینگونه استعدادها در نظر نگرفته است. ادامه دارد...    

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران بحران آموزشی کشور آموزش و پرورش پژوهشگر استاد دانشگاه مقطع پیش دبستان مقطع دبیرستان مدارس ژاپن کار آفرینی قدرت خلاقیت نظام آموزشی کشور استاد دانشگاه نظام آموزش دانش آموزان آموزش عالی دکتر آزاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۳۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور

نادر کریمی‌بیرانوند ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران در سنندج اظهار داشت: در اجرای طرح «شهید محمودوند» که در راستای شناسایی دانش آموزان بازمانده از تحصیل  اجرا می شود، سال گذشته ۶۰ هزار تارک و بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش بازگشتند.

 مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان را یک عامل مهم در رشد ساحت اقتصادی و اشتغال عنوان کرد و گفت: تا وقتی که دانش‌آموزان مهارت ورود به بازار کار را کسب نکنند نمی‌توانند در این امر تاثیرگذار باشند.

وی با بیان اینکه مدارس شبانه‌روز اوقات فراغت خوبی برای دانش آموزان در خود دارد، بیان کرد: استان کردستان یک استان پیشرو در مهارت آموزی مدارس شبانه روز است و در همین راستا نمایشگاه طرح‌های خوداتکایی مدارس شبانه روز استان در محل نمایشگاه‌های دائمی از امروز برپا می‌شود.

کریمی بیرانوند از تصویب آیین‌نامه مهارت‌آموزی برای دانش‌آموزان متوسطه خبر داد و افزود: در ساختار آموزشی نیز تغییراتی داده شده و ساعات درسی مهارت آموزش داده خواهد شد.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در این اقدام دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم در طول سه سال تحصیلی خود ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی را در قالب درس‌های خود می‌گذرانند. 

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • معلمان معمار آینده نظام هستند
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است