Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای اسلامی روستای بحیری شهرستان دشتی گفـت: پارچه‌ای برای نخستین بار در کارگاه عبابافی این روستا به رنگ خاکستری تولید شد در بین ۴۵۰ اثر از هنرمندان کشور در چهارمین جشنواره صنایع دستی فجر به عنوان اثر برگزیده شناخته شد.

محمد فقیه روز دوشنبه درگفت و گو با ایرنا افزود: این اثر هنرمندان روستای بحیری در موزه ملی تهران در بین آثار نفیس صنایع دستی کشور به معرض دید عموم قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: در مراسم اختتامیه این جشنواره، لوح نشان ملی اثر توسط وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به این اثر هنری بی نظیر ایران اهدا شد.

 رئیس شورای اسلامی روستای بحیری ادامه داد: هنر صنعت عبا بافی سابقه ۵۰۰  ساله در دشتی دارد که چند سالی است با توسعه آموزش این هنر صنعت در این شهرستان توسط مرکز آموزش فنی و حرفه ای بخوبی توسعه یافته‌است.

 فقیه بیان کرد: هم اکنون ۱۴ کارگاه عبا بافی در روستای بحیری و دیگر نقاط این شهرستان دایر است و تعداد زیادی از جوانان روستایی جذب این هنر صنعت شده‌اند.

رئیس شورای اسلامی بحیری اضافه کرد: بیشتر عبای تولیدی در دشتی به شهر نجف عراق،  کشورهای حاشیه خلیج ‌فارس و بازار شهر قم با قیمت بسیار خوبی عرضه می‌شود.

وی گفت: عبای تولیدی دشتی به دلیل استفاده از پشم  شتر دارای کیفیت بسیار مرغوب است و به رنگ‌های سیاه،  سفید، قهوه‌ای، کرم و طلایی و خاکستری تولید می‌شود.

روستای بحیری شهرستان دشتی با یکهزار نفر جمعیت در ۸۵ کیلومتری جنوب بوشهر واقع است.

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 جشنواره فیلم فجر ۳۸ ویروس کرونا ایران صنایع دستی صنایع دستی و گردشگری فنی و حرفه ای قهوه انتخابات 98 بودجه 99 جشنواره فیلم فجر ۳۸ ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی رئیس شورای اسلامی روستای بحیری صنایع دستی هنر صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۶۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور

 معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۵ میلیون دلار محصولات صنایع دستی استان به خارج از کشور ارسال شد، که این میزان در مقایسه با صادرات هفت میلیون دلاری سال ۱۴۰۱، رشد دو برابری داشته است.


نورالله عبداللهی با بیان اینکه این آمار صادراتی جدا از ارسال شخصی هنرمندان است، افزود: دست بافته‌های داری، سفال، قلمکار و محصولات چوبی و فلزی همچون مینا از صنایع دستی است که در کشور‌های خارجی خریداران زیادی دارد.


معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: آلمان، امارات متحده عربی، ترکیه، ترکمنستان، پاکستان، عراق و افغانستان از کشور‌های مقصد صادراتی گمرکی صنایع دستی استان اصفهان هستند.


به گفته مجد الدین تاج رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان، استان اصفهان ۱۰۰ هنرمند شناسنامه دار فعال دارد.


استان اصفهان با داشتن یک سوم صنایع دستی جهان، مهد این هنر‌های دستی است.


۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ رشته آن مربوط به ایران و از این تعداد، استان اصفهان میراث دار ۲۰۰ رشته است.


رشته‌های مینا، قلمکار، گلیم، قلمزنی، خاتم، فیروزه کوبی، منبت، خراطی و سفال از جمله صنایع دستی بومی استان اصفهان است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • خرید ساک دستی ۵۰ عددی آماده
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در دژکرد اقلید
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون آغاز شد
  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت ۷ کشور خارجی
  • ملایر شاهد یک تحول جدی در حوزه گردشگری و صنایع دستی است
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند