Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ مازیار وکیلی: در تمام ادوار جشنواره فیلم فجر فیلم‌هایی وجود دارند که نمی‌دانی دلیل بودنشان در این فستیوال چیست؛ فیلم‌هایی که نه جنجالی هستند نه سرگرم کننده نه سیاسی و نه حتی حکومتی. فیلم‌هایی هستند که دلیل ساخته شدن‌شان زیر سوال است و معلوم نیست نویسنده از ابتدا چرا فکر کرده چنین ایده‌ای با چنین پرداختی به درد یک فیلم بلند سینمایی می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلم پدران یکی از همین فیلم‌هاست که احتمالا می‌توان آن را خنثی‌ترین فیلم جشنواره فجر امسال (در کنار بی‌صدا حلزون) دانست.

مانی و سینا دو دوست قدیمی هستند. آن‌ها تصمیم می‌گیرند در روز گواهینامه گرفتن سینا و دو روز مانده به سربازی رفتن مانی با هم به گردش بروند. ماشین آن‌ها تصادف می‌کند و مانی می‌میرد و این باعث تقابل پدر‌های این دو یعنی احمد و شاهرخ می‌شود.

فیلم پدران به شکل نااُمیدکننده‌ای بد است. مسئله صرفاً بی‌ربط بودن فیلم نیست، پرداخت فیلم به قدری کلیشه‌ای و تهی از کشمکش دراماتیک است که تماشاگر به این فکر می‌افتد که این فیلم چرا باید ساخته می‌شد.

از گوهری به عنوان نویسنده‌ای قدیمی بعید است که متوجه نباشد نحوه برخورد با یک موقعیت ملتهب باید به اندازه همان موقعیت ملتهب باشد. بعد از مرگ مانی ما تنها چیزی که مشاهده می‌کنیم، پرسه‌های بی‌هدف پدر سینا برای پیدا کردن مدرک است تا مبادا در دادگاه ثابت شود پسر او قاتل است.

مقداری گریه و زاری از مادر سینا و یکی دو صحنه دادگاه که با یک ضربه مشت تمام می‌شود تمام تلاش نویسنده برای پرداختن به موقعیت ملتهب ابتدای فیلم است.

تیزر فیلم پدران

تعداد بازدید : 1 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

داستانک‌های فرعی فیلم بی‌دلیل طرح و بعد رها می‌شوند بدون این‌که کاربرد دراماتیکی در داستان داشته باشند. چرا باید در داستان فیلم خواهر سینا عاشق مانی باشد؟ چرا باید آن کارگر چک را از پدر سینا قبول کند و ناگهان غیبش بزند و ماجرا پیگیری نشود؟ چرا باید شاهرخ در خانه دوست دختر مانی پسرش را در حالتی رویاگونه در لباس دامادی ببیند؟

اگر مانی سرباز نبود و مثلاً دانشجو بود، اختلالی در قصه به وجود می‌آمد؟ گره‌هایی که در داستان برای پیش برد آن ایجاد می‌شود آنقدر ساده انگارانه است که دلیلی وجود ندارد تماشاگر برای بازگشایی آن گره‌ها منتظر باشد.

نقدهای بیشتری بخوانید:

درخت گردو؛ روایت رنج مردمی که در میان آرمان‌‌های انقلاب گم شدند

روز صفر؛ پاسخ امنیتی به هشتگ «عوضش امنیت داریم»

به گزارش رویداد۲۴ فیلم می‌توانست به هر شکل دیگری به پایان برسد، اما این پایان‌بندی سردستی و عجولانه بدترین پایان بندی ممکن است. این‌که دوست دختر مانی ناگهان اعتراف کند او راننده بوده و باعث تصادف صرفاً به این خاطر است که سینا قاتل نباشد والا هیچ دلیل منطقی پشت این اعتراف ناگهانی وجود ندارد.

نویسنده برای این‌که یک جوری دوست دختر مانی را به قصه وصل کند پای موبایل مانی در صحنه تصادف را وسط می‌کشد تا بتواند داستان را به یک شکلی جلو ببرد و آن را به پایان برساند. این نقطه ضعف‌های آشکار را می‌توان همینطور ادامه داد و مثال‌های بیشتری برای بد بودن فیلم آورد. اما این رویکرد نتیجه‌ای ندارد چرا که معلوم نیست چنین فیلمی با چنین ضعف‌های آشکاری به چه دلیل باید نظر هیات انتخاب را به خود جلب کند تا به بخش نگاه نو جشنواره فیلم فجر راه پیدا کند.

هیات انتخاب بعداً باید برای مخاطبان رمزگشایی کنند که کجای نگاه این فیلم نو بوده که مستحق حضور در بین یازده اثر برتر فیلم اولی‌های جشنواره است. در همین سینمای رسانه که کار حضار آن دیدن فیلم‌ها و نوشتن و اطلاع رسانی درباره آن‌ها است، سالن نمایش خالی‌تر از همیشه بود. وای به حال اکران عمومی فیلم پدران که بدون بازیگر سرشناس و با چنین ضعف‌های آشکاری قرار است فروش هم داشته باشد و سرمایه اولیه را هم برگرداند.

سوال دیگری که به ذهن مخاطب می‌رسد این است که چرا فیلم در همدان ساخته شده است؟ اگر این فیلم، در اصفهان، هرمزگان، گیلان یا تهران ساخته می‌شد فرقی می‌کرد؟ جز یک لهجه نیم‌بند و چند نما و لوکیشن از شهر چیزی از همدان وجود ندارد که تماشاگر بخواهد متوجه چرایی ساخت این فیلم در همدان شود.

منتقد گاهی در مقابل برخی فیلم‌ها خلع سلاح می‌شود. این خلع سلاح شدن به دلیل خوب بودن فیلم نیست، برخی فیلم‌ها (از جمله پدران) به قدری فیلم‌های بدی هستند که یک نویسنده نمی‌داند درباره آن‌ها چه باید بگوید تا حق مطلب ادا شود. باید بدیهیات را توضیح دهد؟ یا نوشته‌اش را پُر کند از ضعف‌های آشکار فیلم؟

مخاطب چرا باید چنین فیلمی را تماشا کند؟ مثلاً برای آن نمای نمادین پایانی که دو پدر ماشین‌های خود را مقابل هم پارک کرده‌اند؟ هیئت انتخاب به احتمال زیاد موقع تماشای این فیلم حواسش نبوده، و الا این فیلم با هیچ متر و معیاری شایسته حضور در جشنواره فیلم فجر نیست.

فیلم عوامل پدران:
کارگردان: سالم صلواتی
نویسنده: محمدرضا گوهری
بازیگران: علیرضا ثانی‌فر، هدایت هاشمی، گلاره عباسی
مدیر فیلمبرداری: مرتضی پور صمدی
موسیقی: میلاد موحدی
تدوین: حسن حسندوست

لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000r1Z خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 فیلم پدران سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم فجر 98 جشنواره فیلم فجر فیلم پدران معلوم نیست وجود ندارد بودن فیلم فیلم هایی فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۵۳۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان ساخته می‌شود

استاندار هرمزگان، در آیین زنگ سلام معلم از افزایش سرانه فضای آموزشی استان در سال جدید با ساخت ۶۰۰کلاس درس جدید خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، مهدی دوستی استاندار هرمزگان صبح امروز 11 اردیبهشت در آیین زنگ سلام معلم اظهار داشت: افزایش سرانه‌ی فضای آموزشی یکی از سیاست‌های دولت بود که در سطح استان هرمزگان با جدیت دنبال شده است. 

وی با تأکید بر توسعه و افزایش سرانه آموزشی در مناطق حاشیه‌ای به ویژه در شهر بندرعباس، افزود: سال گذشته بیش از 800 کلاس درس به فضاهای آموزشی استان افزوده شد و امسال هم برنامه ریزی برای احداث 600 کلاس درس جدید انجام شده است. 

استاندار هرمزگان با پرداختن به نقاط قوت استان در حوزه آموزش و پرورش گفت: همان اندازه که پرداختن به نقاط قوت امید ‌آفرین است تلاش و تمرکز بر رفع 2 ضعف عمده‌ی آموزش استان نیز ضرورت دارد که یکی افزایش تعداد ورودی‌های کنکور استان به دانشگاه‌های برتر کشور و دوم ارتقاء میانگین نمرات دانش آموزان در آزمون‌های نهایی است.

وی با تاکید بر لزوم تکریم معلمان و افزایش سطح خدمات رفاهی ایشان تصریح کرد: همه‌ ما هر چه آموخته‌ایم نتیجه آموزش و زحمت معلمان شریف بوده و به پاس آن در حوزه کیفیت‌دهی به خدمات رفاهی تلاش داریم، سال قبل در حوزه رفاهی معلمان اقدامات خوبی صورت گرفته و امسال نیز اتمام و بهره‌برداری از پروژه‌هایی جدید در حال اجرا، تقدیم جامعه فرهنگیان استان می‌شود. 

نماینده عالی دولت خطاب به دانش‌آموزان گفت: شما وارثان تمدن بزرگ ایران اسلامی و پاسبانان قدرتمند خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای مکران هستید، شما وارث بزرگان و شاعران نامداری همچون حافظ و سعدی و مولانا هستید، باید خوب درس بخوانید و قوی باشید تا با دانش و تدبیر سکان مدیریت آینده استان را در دست بگیرید. 

دوستی با اشاره به شرایط منطقه و لزوم افزایش قدرت کشور گفت: دانش‌آموزان عزیز قدر خود را بدانید شما بسیار مهم هستید و در جای مهمی قراردارید، در منطقه ما باید قدرتمند و مجهز به دانش و تجهیزات و تسلیحات روز باشیم تا دشمنان جرأت جسارت نداشته باشند.

گفتنی است در این آیین از جمعی از معلمان نمونه استان هرمزگان تجلیل شد که فردا 7 نفر از ایشان در دیدار معلمان با مقام معظم رهبری شرکت خواهند داشت.

در پایان مراسم زنگ سپاس معلم نیز به صدا در آمد. 

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند
  • رشد ۴۶ درصدی ساخت خوابگاه‌های متاهلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • آغاز ساخت ایستگاه مترو بازارک رباط کریم
  • ۱۳ نیروگاه برق‌آبی در مازندران ساخته می‌شود
  • ۶۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان ساخته می‌شود
  • تکلیف قهرمان لیگ همین فردا معلوم می‌شود! | اگر یحیی مانده بو چنین نتایجی کسب نمی شد
  • تکلیف قهرمان لیگ همین فردا معلوم می‌شود!
  • تولید شمش در شرکت فولاد شادگان
  • آغاز ساخت ستاد فرماندهی آتش نشانی ۱۲۵ در بندرعباس
  • آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقا چیست؟