Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیریت پارک ملی سرخه‌حصار، مانند دیگر منطقه‌های حفاظت‌شده‌ی کشور، به‌شکل شایسته‌ای صورت نگرفته و این منطقه از چهل سال پیش در معرض تعدی و تجاوزهای بسیار بوده است. در نخستین روزهای پس از انقلاب، عده‌ای فرصت‌طلب و همچنین شاید کسانی که از عنوان «شکارگاه سطلنتی» برداشتِ همراه با سوء‌تفاهم داشتند، وارد منطقه شدند و بیشتر چارپایان وحشی آن را شکار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعداً نیز دستگاه‌های متعدد بر بخش‌هایی از منطقه اعمال مدیریت و سلیقه کردند، و همچنین گوشه‌وکنار آن با خیابان‌سازی و جاده‌کشی مورد تجاوز قرار گرفت و زیستگاه به چند قطعه تقسیم شد. یکی از تراژیک‌ترین نمونه‌های سوءمدیریت سرخه‌حصار، واگذاری حدود دویست هکتار از منطقه به تعاونی مسکن وزارت کشاورزی در اوایل دهه ی شصت بوده است. از این واگذاری، می‌توان به‌عنوان یک مورد شاخص از «ولنگاری محیط زیستی» یاد کرد، یعنی نمونه‌ای از آن طرزتفکر که بیش از سی سال (و بلکه تا به امروز) امر محیط زیست را موضوعی فانتزی یا سرگرمی عده‌ای بی‌درد می‌دانست و تخریب و آلوده سازی طبیعت را به‌خوبی پذیرا بوده است! از زمان واگذاری این دویست هکتار تا کنون، دولت‌های مختلف آمده و رفته‌اند، و اداره‌ی کل محیط زیست استان تهران (که مرکز کشور است و قاعدتاً باید مرکز اقتدار دولتی باشد) نیز در کنار آن مستقر شده است. اما نه دولت و نه شهرداری تهران، که در موارد دیگر نمی‌گذارد کسی یک آجر غیرمجاز روی آجر بگذارد، نتوانسته‌اند جلوی ساخت‌وساز در این محدوده را بگیرند. حتی کار به جایی رسیده که دارندگان سندهای پر اشکال «شهرک زیتون» چند بار از قبول زمین‌های معوض خودداری کرده‌اند و مطالبه‌ی زمین در بهترین نقاط تهران را می‌کنند! این، در شرایطی است که از نظر حقوقی، اگر کسی مالی را از طرف فروشنده‌ای دریافت کند اما بعداً معلوم شود که آن مال متعلق به شخص یا اشخاص دیگری بوده، از او سلب مالکیت و خلع ید می‌شود و فرد باید حقوق خود را از منتقل‌کننده مطالبه کند و نمی‌تواند مالِ غیر (در این‌جا: ملکِ متعلق به همگان که سازمان محیط زیست امانتدار آن است) را در تصرف خود نگهدارد. اما، در مورد  دویست هکتار زمین‌ شهرک زیتون (شهرکی که موجودیت واقعی و بی‌اشکال  ندارد) تصاحب‌کنندگان از تمکین در برابر قانون خودداری می‌کنند.

در شش هفت سال اخیر، در بخش درخت‌کاری شده‌ی سرخه‌حصار هم که عنوان «پارک جنگلی» دارد، تخریب و تعدی‌هایی توسط دستگاه‌های رسمی صورت گرفته است. می‌دانیم که پارک‌های جنگلی، برای تعیین حریم شهرها، تولید اکسیژن، جذب بارش توسط زمین، و حفظ  یا اصلاح چشم‌اندازهای اطرافِ تأسیسات انسان‌ساخت احداث می‌شوند. پارک جنگلی نباید مانند پارک‌های شهری به وسایل بازی، خوراکخانه، انواع دکه، جاده‌های زیاد، و مانند این‌ها تجهیز گردد. با این حال، در پارک جنگلی سرخه‌حصار جاده‌ها تعریض شده‌اند، تعداد بی‌شماری سکو و آلاچیق ساخته شده، تیربرق‌های بسیار نصب گردیده، و در آن‌جا تپه‌هایی صاف شده‌ که گویا قرار است روی آن‌ها کلبه‌هایی ساخته شود.

جا دارد که مقام‌های قضایی، از شهری‌سازی پارک جنگلی سرخه‌حصار که خلاف زیست پایدار و نوعی هدر دادن منابع مالی شهر است، جلوگیری کنند.  همچنین ضرورت دارد در تعقیب حکم‌های متعدد قضایی که در سال‌های پیش صادر شده، همه‌ی سازه‌های موجود در شهرک ادعایی زیتون را تخریب کنند.

*مدیر گروه دیده‌بان کوهستان

۴۷۴۷

کد خبر 1350838

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محیط زیست عباس محمدی دویست هکتار ی سرخه حصار پارک جنگلی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۵۴۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  مدثر تیموری گفت:  ماموران یگان حفاظت اداره محیط زیست این متخلفان شکار و صید را شناسایی و دستگیر کردند.

رییس اداره پارک ملی تندوره گفت: شکار غیرمجاز پستانداران وحشی در شهرستان طی این مدت ۳۹ رأس بوده است که بیشترین شکار غیر مجاز مربوط به قوچ و میش با تعداد ۲۵ راس بوده است.

وی افزود: شکار پرندگان غیرمجاز نیز ۳۲ قطعه بوده که بیشترین آن سهره و کبک بوده است همچنین در حوزه تخلفات مربوط به صید آبزیان در سطح شهرستان نیز در سال ۱۴۰۲، حدود ۲۰۵ عدد ماهی به صورت غیر مجاز صید شده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان درگز گفت: با تلاش محیط بانان پارک ملی تندروه، تعداد ۱۷ متخلف قبل از اقدام به شکار طی سال گذشته شناسایی و با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.

تیموری در خصوص کشفیات سلاح مجاز، غیرمجاز و دست ساز نیز گفت: طی این مدت در مجموع تعداد ۲۰ قبضه سلاح در شهرستان درگز از متخلفان کشف شده است.

وی اضافه کرد: در موضوع تخریب و تصرف در مناطق تحت مدیریت طی سال گذشته نیز تعداد هفت مورد شامل تصرف، شخم‌زنی و حفاری در مناطق تحت مدیریت شهرستان شناسایی و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شده اند، همچنین در حوزه آلودگی‌ها نیز ۷۶ مورد اخطاریه رفع آلودگی برای واحدهای مختلف صنعتی ، خدماتی و تولیدی صادر شده است.

رییس اداره پارک ملی تندوره گفت: ماموران یگان حفاظت پارک ملی تندوره طی سال گذشته بیش از ۱۴ هزار و ۵۶۲ راس دام سبک غیر مجاز که به صورت غیر مجاز ، خارج از فصل چرا ، بدون پروانه و یا مازاد بر پروانه چرا وارد پارک ملی و مناطق تحت مدیریت شهرستان شده بودند را شناسایی و متخلفان را به مراجع قضایی معرفی کردند.

پارک ملی تندوره در شهرستان درگز و در فاصله ۲۷۰ کیلومتری شمال غرب مشهد قرار دارد.

دیگر خبرها

  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بخشی از اراضی ملی در البرز مرکزی شمالی
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • تجربه خاطراتی از ماجراجویی و لحظاتی شاد در دل طبیعت