Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول نیوز- دلالانی که با هدف سودجویی، هر چند وقت یکبار، بازار ارز را به بهانه‌ای متلاطم می‌کنند، این بار به سراغ FATF و احتمال قرار گرفتن نام ایران در فهرست سیاه این نهاد مالی رفته‌اند.

 

به گزارش پول نیوز؛ جوسازی و بهانه تراشی دلالان و سفته‌بازان بازار ارز تمامی ندارد به طوری که آن‌ها با فضاسازی و القای نگرانی در میان مردم تلاش می‌کنند چشم انداز نرخ دلار را افزایشی نشان داده و اقدام به کسب سود و نوسان‌های هنگفت از بازار ارز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دسته از دلالان، معمولا برای مدتی معدود فرصت جولان در بازار را یافته و با کسب سود سرشار به یکباره به حاشیه رفته و قیمت دلار و سایر ارز‌های عمده نیز پس از آن به سرعت رو به پایین می‌رود.

تازه‌ترین بهانه سفته‌بازان بازار ارز برای گران کردن دلار، نزدیک شدن به زمان برگزاری نشست FATF و وجود برخی گمانه زنی‌ها مبنی بر قرار گرفتن نام ایران در فهرست سیاه این نهاد مالی است.

بر این اساس قیمت دلار که تا چندی پیش تا ۱۳ هزار تومان نیز پایین رفته و در معرض سقوط به کانال ۱۲هزار تومانی قرار داشت به یکباره رشد کرد به طوری که بهای دلار در صرافی‌های بانکی در روز گذشته (دوشنبه) به ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومان و در بازار آزاد به ۱۳ هزار و ۹۵۰ تومان رسید.

ابهام در سرنوشت نشست FATF

جدا از مباحث کارشناسی مربوط به مزایای تصویب لوایح FATF و مضرات تصویب نشدن آن، به نظر می‌رسد که دلالان بازار ارز به خوبی در حال بهره‌برداری از این موضوع هستند.

قرار است نشست اصلی FATF در روز‌های پایانی بهمن امسال برگزار شود که در آن به موضوع تصویب نشدن لوایح FATF پرداخته می‌شود.

این گونه شایعه شده که ایران به دلیل تصویب نکردن همه لوایح FATF در لیست سیاه این نهاد قرار می‌گیرد، اما برخی دیگر معتقد هستند که بعید است این اتفاق در نشست پیش روی FATF رخ دهد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این باره می‌گوید: نمایندگان ایران در اجلاس مقدماتی شرکت کرده و نظرات خود را مطرح کردند.

فرهاد دژپسند گفت: با توجه به اینکه ۳۶ بند از ۴۱ بند لوایح امتیاز توسط ایران تصویب و اجرا شده است، نمایندگان ایران استدلال می‌کنند که قرار دادن ایران در لیست سیاه توجیه‌پذیر نیست و امیدواریم مانع از پیوستن ایران به لیست سیاه شویم.

سقوط یکباره قیمت‌های بازار ارز پس از فروکش‌کردن تلاطم‌ها

بررسی روند تحولات بازار ارز در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که دولت و بانک مرکزی به خوبی بر بازار تسلط یافته‌اند، به طوری که تلاطم‌ها و نوسان‌های این بازار موقتی بوده و در نتیجه به سرعت تحت کنترل در می‌آید.

در سال ۹۸ نیز که به هفته‌های پایانی آن نزدیک می‌شویم، دلالان بازار ارز بار‌ها اقدام به جوسازی و متلاطم سازی بازار کردند که از جمله آن‌ها می‌توان به فضاسازی درباره وقوع درگیری نظامی بین ایران و آمریکا و افزایش قیمت بنزین اشاره کرد.

در این ماجرا‌ها که اشاره شد، فضای سیاسی متلاطم شده و در نتیجه سفته‌بازان برای مدتی کوتاه، فرصت جوسازی پیدا کردند.

این در حالی بود که در همه این موارد، بانک مرکزی به مردم هشدار می‌داد که فریب این فضاسازی را نخورند و بازار تحت کنترل قرار داشته و قیمت‌ها دوباره کاهش خواهد یافت که البته چنین نیز شد.

به نظر می‌رسد در روز‌های آینده نیز فضای منفی ایجاد شده درباره نشست FATF و احتمال قرار گرفتن نام ایران در فهرست سیاه این نهاد مالی، فروکش کرده و قیمت‌ها در بازار ارز دوباره به تعادل برسد.

بر این اساس، رییس کل بانک مرکزی در واکنش به گرانی اخیر دلار اعلام کرد: این روز‌ها سفته‌بازان و رانت‌جویان بازار ارز نتیجه جلسه آتی FATF را بدون اطلاع از پیچیدگی‌های روند آن، عدم تمدید تعلیق قلمداد کرده و در خصوص تأثیر آن بر نرخ ارز، تبلیغات زیادی در کانال‌های تبلیغاتی خود راه انداخته‌اند.

«عبدالناصر همتی» افزود: نظرم را پیش از این در مورد اهمیت این موضوع گفته‌ام، لیکن در شرایط فعلی که اغلب بانک‌های خارجی به دلیل تشدید تحریم‌های آمریکا، همکاری لازم با بانک‌های ایران را ندارند و تبادلات ارزی ما از طریق مکانیسم‌های بانکی جایگزین و غیرقابل تحریم انجام می‌شود، تصمیم آتی FATF اعم از عدم تمدید یا عدم آن نمی‌تواند تأثیر قابل توجهی بر شرایط ارزی کشورمان داشته باشد.

صحبتی کوتاه با فعالان بازار ارز به خوبی نشان می‌دهد که چشم انداز افزایش شدید قیمت‌ها وجود ندارد به طوری که برخی می‌گویند احتمال دارد قیمت ارز و سایرارز‌های عمده در روز‌های آتی به یکباره کاهش یافته و خریداران متضرر شوند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: دلار ارز بانک مرکزی تحریم دلالان سفته بازان بانک مرکزی بازار ارز لیست سیاه لوایح FATF ۱۳ هزار نشست FATF قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۵۹۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟

شاخص‌های ارزی در بازار روز گذشته به رشد نرخ خود ادامه دادند. به عقیده فعالان ارزی، نرخ دلار در بازار روز یکشنبه به کف حمایتی خود برخورد کرده و پس از آن به واسطه بازگشت خریداران به بازار تغییر روند داده است. به نظر می‌رسد بازار ارز پس از نوسانات قیمتی یک ماه اخیر اکنون به دنبال بازیابی کریدور آرامش است.

به گزارش دنیای اقتصاد، دامنه نوسانات نرخ ارز کوچک نشد. در حالی که انتظار می‌رفت پس از اتمام روند کاهشی بازار و اصلاح آن، نرخ شاخص‌های ارزی وارد بازه ثبات شود؛ قیمت این پول‌های خارجی در جریان یک روند افزایشی جدید قرار گرفتند. به عقیده برخی از تحلیلگران روند کاهشی به گونه‌ای بود که نقطه ورود مناسبی برای معامله‌گران به وجود آورد در نتیجه بسیاری از افراد در سطوح قیمتی کانال‌های ۶۰ و ۶۱ هزار تومانی اقدام به خرید کردند که این بالا رفتن میزان تقاضا منجر به رشد نرخ شد.

آمار و ارقام نشان می‌دهد که بازار ارز در یک ماه اخیر نوسانات قابل توجهی را تجربه کرده است. بر اساس نرخ‌های نقدی ثبت شده، قیمت این ارز از ابتدای سال تا روز ۲۶ فروردین ماه حدود ۱۱ درصد رشد را تجربه کرده بود. این در حالی است که در صورت احتساب نرخ‌های فردایی، بازدهی دلار در بازه مذکور حدود ۱۶ درصد بود. اما پس از تخلیه هیجانات سیاسی، نرخ بازدهی این ارز از ابتدای سال، در روز‌های ابتدایی هفته جاری به زیر یک درصد رسید.

فعالان بازار عامل اصلی تشدید روند کاهشی را حمایت‌های بانک مرکزی می‌دانند. اکنون که از حجم سیگنال‌های منفی موجود در فضای اخبار کاسته شده به نظر می‌رسد بازار در حال بازیابی نقطه تعادل عرضه و تقاضا است. البته باید توجه داشت که در روز‌های اخیر مقامات بانک مرکزی اقدام به انتشار برخی سیگنال‌های مثبت کرده‌اند.

محسن کریمی، معاون بین‌المللی بانک مرکزی در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی گفت: «خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشور‌ها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می‌شود.»

او در ادامه افزود: «بانک مرکزی در ماه‌های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تامین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمی‌گرفت.»

در سال گذشته نیز اخبار مربوط به آزادسازی منابع بلوکه شده ارزی و همچنین بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با عربستان سعودی توانست انتظارات تورمی بازار را برای مدتی کنترل کرده و زمینه‌ساز ورود نرخ ارز به بازه ثبات ۳ ماهه شود. در نهایت قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز دوشنبه به رقم ۶۱ هزار تومان رسیده بود در عصر دیروز با رشدی هزار و ۵۵۰ تومانی در رقم ۶۲ هزار و ۵۵۰ تومان به فروش رسید. سکه طلا نیز در این روز با رشد قیمت چشمگیر ۲ میلیون و ۲۰ هزار تومانی در رقم ۴۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد.

دیگر خبرها

  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد