Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@06:34:52 GMT

۲۵ هزار تن پسته خشک در استان سمنان تولید شد

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۷۰۹۳۹

۲۵ هزار تن پسته خشک در استان سمنان تولید شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: ۲۵ هزار تن پسته خشک در این استان تولید شده است.

سید حسن میرعماد در گفت‌وگو با خبرنگار حبرگزاری فارس در سمنان به اقدامات و توفیقات کسب‌شده در بخش‌های مختلف کشاورزی استان سمنان اشاره و اظهار کرد: در حوزه تولید محصولات باغی علیرغم وجود شرایط خاص اقلیمی استان و مشکلات اقتصادی اما در این حوزه توفیقات خوبی به‌دست‌آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در استان سمنان بالغ‌بر ۴۵ هزار خانوار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند،گفت: شرکت‌های تعاونی کشاورزی به‌صورت مستقیم ۵۰ درصد تولید استان را بر عهده دارند. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: امسال 65 هزار تن پسته تر و حداقل 25 هزار تن پسته خشک در استان سمنان تولیدشده است و گردش مالی پسته امسال بیش از سه هزار میلیارد تومان بوده است که این امر درآمدزایی بسیار خوبی را برای بهره‌برداران و کشاورزان این محصول در استان به همراه داشت.

میرعماد عنوان کرد: در بخش زراعت نیز به‌ویژه در بخش محصولات استراتژیک همچون چغندرقند اقدامات بسیار خوبی انجام شد.

وی افزود: علیرغم اینکه قیمت تضمینی برخی محصولات مثل گندم و چغندرقند بسیار پایین بود؛ اما کشاورزان و بهره‌برداران این بخش در شرایط اقتصادی کنونی به کمک کشور آمدند و توانستند در سطح استان سمنان امسال 165 هزار تن تولید چغندرقند داشته باشند.

2500 هکتار از سطوح زراعی استان سمنان به کشت گیاهان دارویی اختصاص دارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بیان کرد: در بخش محصولات گیاهان دارویی نیز 2500 هکتار از سطوح زراعی استان سمنان به کشت گیاهان دارویی اختصاص دارد و در بخش مراتع استان سمنان نیز ظرفیت بسیار خوبی برای تولید گیاهان دارویی وجود دارد که از این ظرفیت به‌خوبی استفاده‌شده است.

میزان تولید سالیانه تخم‌مرغ استان به 30 هزار تن رسید

میرعماد با اشاره به اینکه در مسائل مربوط به دام نیز توفیقات بسیار خوبی حاصل‌شده است گفت: امسال تولید تخم‌مرغ فقط در سطح استان به میزان 10 هزار تن افزایش‌یافته است؛ هم‌اکنون میزان تولید سالیانه تخم‌مرغ استان به 30 هزار تن است و تولید مرغ نیز از مرز 60 هزار تن گذشته است.

وی با اشاره به بخش نهاده‌های دامی نیز گفت: در بخش نهاده‌های دامی وظیفه بخش دولتی تأمین بذر است که در چند سال اخیر در این زمینه مشکلی وجود نداشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: در سال زراعی جاری بیش از پنج هزار تن بذر اصلاح‌شده و گواهی‌شده در اختیار بهره‌برداران بخش کشاورزی قرار داده‌شده است.

میرعماد افزود: در بخش کود نیز امسال 21 هزار تن میزان مصرف کود موردنیاز کشاورزان استان بود و باید گفت هیچ نگرانی برای تأمین کود موردنیاز کشاورزان استان سمنان وجود ندارد.

وی در ادامه به اقدامات بسیار خوب انجام‌شده در حوزه مسائل زیربنایی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از 34 هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان مجهز به سیستم‌های نوین آبیاری شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بیان کرد: امسال مجموع اعتباری که در بحث آب‌وخاک استان سمنان هزینه شده است؛ 60 میلیارد تومان بود که امیدواریم این روند ادامه یابد.

میرعماد اذعان داشت: در بحث قنواتی نیز در یکی، 2 سال اخیر گام‌های بسیار بلندی برداشته‌شده است.

وی در ادامه به رویکردهای مهم بخش کشاورزی در استان سمنان اشاره کرد و ازجمله مهم‌ترین آنها را موضوع تأمین امنیت غذایی عنوان کرد و گفت: هدف‌گذاری ما بر روی محصولات استراتژیک استان سمنان همچون گندم، جو، کلزا و چغندرقند است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، افزایش درآمد کشاورزان را از مهم‌ترین اهداف و سیاست‌های این سازمان عنوان کرد و اظهار داشت: به دنبال کشت محصولاتی در استان سمنان هستیم که مصرف آب کمتر و درآمد بیشتر برای کشاورزان داشته باشد.

میرعماد افزود: حفظ منابع آب‌وخاک، تأکید بر بهره‌وری، توسعه کشت گلخانه‌ای و توسعه تولید محصولات گیاهان دارویی از دیگر رویکردها و اهداف سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان است که در دست اقدام و پیگیری قرار گرفته‌اند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سمنان کشاورزی پسته تولید هزار تن پسته خشک استان سمنان گیاهان دارویی بهره برداران بخش کشاورزی بسیار خوبی تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۷۰۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود

ایسنا/خراسان رضوی معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: آنچه برای ما مهم بود و امروز پایلوت آن را به شکل وسیع مشاهده کردیم، تولید نان کامل است که استان خراسان رضوی ظرفیت دارد پایلوت این موضوع را در مدت زمان کوتاهی فراگیر کند و ما تا پایان سال آینده شاهد این موضوع باشیم.

سید مجتبی خیام نکویی امروز ۶ اردیبهشت‌ماه، در جریان تور رسانه‌ای با موضوع کشاورزی دانش‌بنیان از دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی خراسان رضوی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه ما شاهد تحول چشمگیری در شتاب‌بخشی به تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان، هسته‌ها و واحدهای فناور در دهکده فناوری و نوآوری در مرکز تحقیقات استان خراسان رضوی هستیم.

وی بیان کرد: برای اینکه بخش کشاورزی به مفهوم واقعی کلمه تحول پیدا کند و به امنیت غذایی پایدار دست پیدا کنیم، مهمترین مولفه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. ما ایجاد حدود ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان را در هر یک از دهکده‌های فناوری و نوآوری پیش‌بینی کردیم که شاید فعال‌ترین دهکده ما از نظر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌ها در خراسان رضوی باشد.

خیام نکویی با اشاره به رونمایی تعدادی از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان تصریح کرد: این دستاوردها می‌تواند تحول چشمگیری در کل کشور اعم از ساخت تجهیزات، دستگاه‌های ماشین‌آلات کشاورزی، تولید کود و سم و سایر فراورده‌ها ایجاد کند. آنچه برای ما مهم بود و امروز پایلوت آن را به شکل وسیع مشاهده کردیم، تولید نان کامل است که استان خراسان رضوی ظرفیت دارد پایلوت این موضوع را در مدت زمان کوتاهی فراگیر کند و ما تا پایان سال آینده شاهد این موضوع باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: با این کار قسمت اعظم نانوایی‌های خراسان رضوی نان کامل تولید می‌کنند. اگر در تولید نان کامل با همکاری بخش خصوصی، شرکت‌های دانش‌بنیان، اتحادیه نانوایان و همه تشکل‌ها موفق شدیم این موضوع را به فرهنگ غالب تبدیل کنیم، مهمترین گام اساسی را در ارتقاء سلامت مردم برداشتیم.

وی ادامه داد: اگر نان کامل در سبد غذایی مردم ما قرار بگیرد، می‌تواند ۳۰ تا ۴۰ درصد بیماری‌ها را از بین ببرد، بنابراین اهتمام سازمان تات(سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) این است که همه نوع حمایتی را انجام دهد تا این اتفاق در کل کشور انجام شود. خوشبختانه استان خراسان رضوی در این موضوع از همه استان‌ها جلوتر است.

خیام نکویی اضافه کرد: ما نیازمند یک بسته سیاستی هستیم تا تولیدکنندگان نان این ظرفیت را داشته باشند که وقتی نان‌ را در اختیار مردم قرار می‌دهند از نظر اقتصادی برای آن‌ها به صرفه باشد. از همه افرادی که می‌توانند در تولید نان کامل به ما کمک کنند، درخواست کمک می‌کنیم و آن‌ها را در پارک علم و فناوری و دهکده‌های فناوری مورد حمایت ویژه قرار می‌دهیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما حدود ۶۲۱ شرکت دانش‌بنیان را در مجموعه بخش کشاورزی داریم، عنوان کرد: این تعداد نسبت به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان کل ۷ درصد بوده، در حالی که انتظار ما ۲۰ درصد است. برای ایجاد انگیزه نیازمند حمایت‌های ویژه نسبت به بقیه حوزه‌ها هستیم. ما برای تجاری‌سازی یافته‌های تحقیقاتی و انتقال رایگان ۴۰۰ فناوری که در مجموعه سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج قرار دارند، به شکل رایگان زمین در اختیارشان قرار می‌دهیم.

وی خاطرنشان کرد: با صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ‌توافق کردیم که بتوانیم امسال به شکل ویژه‌تر در حوزه امنیت غذایی از شرکت‌های دانش بنیان حمایت کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سازوکار تحقق مشارکت مردمی در جهش تولید معرفی شود
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی
  • خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی پیشگام است
  • تخریب برخی از خانه‌ها و اراضی کشاورزی بخش کویرات آران و بیدگل
  • کمک به رفع مشکل ۳ واحد تولیدی در گلستان
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • پیشنهاد شهروند نی ریزی برای جلوگیری از خشکسالی در پی خشک شدن درختان پسته
  • ۱۷ هزار تن توت فرنگی در مازندران تولید می‌شود
  • مبارزه با آفت غلات در سمنان از ۶ هزار هکتار فراتر رفت