Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید مجیدی در جدید‌ترین اثرش باز هم به سراغ نوجوانان رفته است و این بار قصه کودکان کار را روایت می‌کند. او به خوبی توانسته روایتی از بیم و امیدهای این قشر را ترسیم کند.

خورشید به کارگردانی مجید مجیدی و نویسندگی مشترک مجیدی و نیما جاویدی فیلمی اجتماعی است، این فیلم راوی داستان چند کودک کار است که عمدتاً یا پدرانشان معتاد‌اند یا از دنیا رفته‌اند و مردی به نام هاشم با بازی علی‌ نصیریان که سردسته یک گروه تبهکار است از آن‌ها می‌خواهد که گنجی را که زیر مدرسه‌‌ای پنهان شده است بیابند و آن‌ها برای تحقق این رویا با دشواری در مدرسه مذکور ثبت‌نام می‌کنند و در تلاش برای دستیابی به این هدف با اتفاقات گوناگونی مواجه می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی نصیریان، طناز طباطبایی، جواد عزتی، صفر محمدی، روح الله زمانی، علی غابشی، کورش شنتیایی در این اثر ایفای نقشه کرده‌اند. 

خورشید با تمام اما و اگرهای رسیدنش به جشنواره توانست فروغی دیگر به روز آخر جشنواره ببخشد و با استقبال بسیاری از مخاطبان مواجه شد. این فیلم یادآور سایر آثار مجیدی همچون «بچه‌های آسمان»، «رنگ خدا»، «آواز گنجشک ها» و… است که کودکان محور آن‌اند.‌ این اثر داستانی ماجراجویانه دارد و از همان ابتدا مخاطب را برای همراهی آن ترغیب می‌کند و البته پایان داستان برای مخاطب چندان قابل پیش‌بینی نیست. 

مجیدی در بستر درامی که برای اثرش انتخاب کرده دغدغه‌های اجتماعی‌اش را مطرح می‌کند و با ترسیم اتفاقات تمامی شخصیت‌هایش تلاش می‌کند تا عمق بحران کودکان کار را با زبانی صریح ترسیم کند. روایت مشکلات خانوادگی و اجتماعی کودکان کار، مهاجران افغان و مشکل اعتیاد از معضلاتی است که تماشاگر با نمایی تازه با آن مواجه می‌شود. خورشید تنها یک روایت غم‌انگیز نیست و اغراق در آن مشاهده نمی‌شود و به همین جهت مخاطب بدون سو‌گیری و یا حتی ترحم تا پایان با مسیر داستان همراه می‌شود. 

بازیگران اصلی فیلم طی فراخوانی از میان کودکان کار انتخاب شده‌اند، آن‌ها به خوبی توانسته‌اند ایفاگر نقش‌هایشان باشند و بازی‌ آن‌ها برای مخاطب جذاب و دلنشین است، طناز طباطبایی نقش یک مادر بیمار را که در بیمارستان روانی بستری است باور‌پذیر ارائه کرده است و علی نصیریان هم همچون گذشته استادانه درخشیده است و جواد عزتی هم به خوبی توانسته نقش یک ناظم دلسوز را به خوبی ایفا کند و فراز و نشیب‌های او برای حل مشکلات این کودکان از نقاط قوت این فیلم است و عزتی هم به خوبی نقشش را از آب در آورده است. 

خورشید یک فیلم نسبتاً بلند است که مخاطب تا نیمه آن به خوبی با اثر همراه است اما ریتم فیلم یکباره ضرب‌آهنگ کندی به خود می‌گیرد و شاید تدوین مجدد اثر بتوان در اکران عمومی آن این معضل را برطرف کند.

بیشتر بخوانید «لباس شخصی»؛ طوفانی در پی هیچ

نورپردازی نقش بسیار مهمی در این فیلم دارد و مجیدی با ترسیم نور و تاریکی، امید را در مخاطب زنده می‌کند و یا تاریکی فضای استیصال را به خوبی نشان می‌دهد. شاید خورشید انتظار شما را به عنوان مخاطب سینمای مجیدی به صورت کامل برآورده نکند اما با این وجود این فیلم بازهم از آثار خوب جشنواره سی‌وهشتم است.

موسیقی رامین کوشا، در خورشید یکی از ویژگی‌های جالب توجه این اثر است، که مخاطب را به خوبی با داستان فیلم همراه می‌کند و حلاوت شنیدن موسیقی این فیلم کمتر از تماشای آن نیست. 

آخرین اثر مجید مجیدی، دکوپاژ و فضاسازی زیبایی دارد و شاید به ندرت در دیگر  از آثار فیلم‌سازان اجتماعی دیده شده باشد. خورشید همان‌گونه که از نام آن هویداست ترسیم نوری در میان تاریکی‌هاست و برخلاف بسیاری از آثار این روزهای سینمای ایران تلخی بی‌حد به کام مخاطب نمی‌نشاند و همین بازی با نور ناخواسته مخاطب را به یافتن دریچه تازه ترغیب می‌کند.

پایان بندی داستان هم با وجود تلخی‌اش، امیدی را در مخاطب بر‌می‌انگیزد و صحنه به صدا درآمدن زنگ خراب مدرسه و بردن شرط‌بندی با معاونی که پیش از بقیه مدرسه را ترک کرده بیانگر آن است که جنگ شخصیت اصلی داستان برای مبارزه با دشواری‌های زندگی پایان ندارد و مسیر او با تمام دشواری‌هایش رو به نور است. 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: مجید مجیدی خورشید جشنواره فجر خوبی توانسته کودکان کار مجید مجیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۷۲۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخاب سرمربی تیم ملی بسکتبال از میان ۲ گزینه اروپایی و ۲ مربی داخلی

  به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، نشست کمیته فنی فدراسیون بسکتبال برای معرفی گزینه‌های احتمالی سرمربیگری تیم ملی آقایان ایران امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت با حضور جواد داوری رئیس فدراسیون، محسن معرفی‌فر دبیر کل، عنایت‌الله آتشی، علی توفیق، محسن شاه‌علی، فرزاد کوهیان (به صورت آنلاین) و سعید تابش‌نیا برگزار شد و پنج ساعت به طول انجامید.   سعید تابش‌نیا سخنگو کمیته فنی درباره این نشست گفت: در این نشست ۴ گزینه ایرانی و ۵ گزینه خارجی معرفی و بررسی شدند و در نهایت دو مربی خارجی و دو مربی ایرانی برای مذاکره انتخاب شدند. مارکو راموندینو Marco Ramondino چهل و سه ساله از ایتالیا و رادوان تریفونوویچ Radovan Trifunovic پنجاه و چهار ساله از اسلوانی دو گزینه خارجی هستند. اسامی دو مربی ایرانی به دلیل حساسیت رقابت‌های لیگ برتر بسکتبال آقایان ایران پس از پایان این مسابقات اعلام خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ماموریت سخت نکونام در تبریز: دبل کردن تراکتور
  • کوشکی: فوتبال ایران نیازمند مربیانی مثل اوزونیدیس است
  • کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • انتخاب سرمربی تیم ملی بسکتبال از میان ۲ گزینه اروپایی و ۲ مربی داخلی
  • فرزاد مجیدی: فرهاد جذاب‌ترین گزینه ایران و امارات است
  • زنگ آغاز پویش ملی دوشنبه‌های ورزش و کار در استان مرکزی نواخته شد
  • تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست/ شاید سرمربی تیم ملی یکی از ۴ گزینه خارجی باشد
  • تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست
  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم