Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان چون یک باشگاه سیاسی نیست، نباید وارد بحث و مذاکره شود و باید قانون را اجرا کند. ما متعهد هستیم که قانون را به بهترین وجه اجرا کنیم. ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۵ سیاسی مجلس و دولت ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگویی با شبکه خبری "المیادین" لبنان به بیان نکاتی پیرامون یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کدخدایی: اسامی کاندیداهای تایید صلاحیت شده امروز به فرمانداری‌ها ارسال می شودکدخدایی: هیئت‌های اجرایی در بررسی صلاحیت‌ها تحت فشار سیاسی نظرات دیگری اعلام کرده‌اندکدخدایی: تعداد داوطلبان تأییدصلاحیت‌شده انتخابات مجلس از 7070 نفر گذشتتوضیحات کدخدایی درباره بررسی صلاحیت‌ها در شورای نگهبان/ "اصل نظارت است که باید انجام شود"

کدخدایی در پاسخ به سؤالی درباره نقش شورای نگهبان و وظایف آن گفت: قانون اساسی در هر کشوری از جمله اسناد ملی آن کشور و توافق کلی میان افراد آن جامعه تلقی می‌شود که در بردارنده اهداف و خواسته‌های آنان است و مسیر آینده را روشن و تعیین می‌کند که چطور و از کجا حرکت کنیم تا با اهداف برسیم. علاوه بر تکالیف و اختیارات نهادهای کشور را روشن کرده است و مهم‌تر از همه، حقوق مردم را بیان کرده است. هر قانونی برای اجرای درست، نیازمند مسئولی ناظر هستیم. در دنیا، معمولا این وظیفه را به نهادهای قضایی یا شبه‌قضایی می‌سپرند. ایران هم نهادهایی ناظر هست. مثلا بخشی از قوه قضایی وظیفه نظارت بر حُسن اجرای قوانین را دارد. قانون اساسی به عنوان عالی‌ترین قانون نیازمند دقیق‌ترین مراقبت و محافظت است. همه نظام‌های سیاسی برای حفظ قانون اساسی و اجرای درست آن، نهادی را مأمور آن می‌کنند که شاید قضایی باشد و شاید نباشد. در کشورهایی مثل آمریکا و ژاپن قضایی است و در برخی مثل فرانسه و لبنان، غیرقضایی است. در ایران هم غیرقضایی است. شورای نگهبان در ایران محافظ قانون اساسی به عنوان میثاقی ملی است.

المیادین پرسید، شاید نقشی که شورای نگهبان در خصوص انتخابات دارد، مهم‌تر باشد. چرا این نقش عموما جنجال‌برانگیز شده است و در مطبوعات و در میان رسانه‌ها با انتقاداتی روبه‌رو می‌شود؟

کدخدایی گفت: اجازه بدهید اصلاح کنم. طبق قانون اساسی، شورای نگهبان سه وظیفه اصلی دارد. نظارت بر قوانین مجلس شورای اسلامی و دولت که باید مطابق قوانین اسلام باشد. تفسیر قانون اساسی بر اساس ماده 98 در صورت نیاز. و طبق ماده 99 نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ریاست‌جمهوری، مجلس شورای اسلامی یا همه‌پرسی‌هاست. در این میان مواضع سیاسی درباره انتخابات، جلب توجه بیشتری دارد و مردم بیشتر آن را دنبال می‌کنند. رقابت‌های انتخاباتی در ایام انتخابات بر احساسات مردم بیش از سایر اوقات تأثیر می‌گذارد. پس از آنجا که انتخابات یکی از مهم‌ترین رویدادهاست بحث نهادهای نظارتی و شورای نگهبان هم مهم می‌شود. طبق قانون اساسی، شورای نگهبان تنها ناظر حُسن اجرای انتخابات است و یکی از وظایفش، بررسی صلاحیت نامزدها و نظارت روند أخذ رأی است. شاید که اهمیت موضوع ناشی از اهمیت انتخابات برای مردم باشد.

المیادین پرسید، معیارهای تأیید نامزدها چیست و کدخدایی گفت: در یک کلمه، قانون. قانون انتخابات اگر انتخابات مجلس باشد یا انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس خبرگان. هر کدام از اینها قوانین خاص خود را دارند. شورای نگهبان نظارت خود را براساس این سه قانون انجام می‌دهد. مثلا بررسی صلاحیت نمایندگان براساس ماده 28 و 30 از قانون انتخابات مجلس است. در انتخابات ریاست‌جمهوری ماده 115 است.

کدخدایی توضیح داد: ماده 28 شروط نامزد را از حیث اینکه چه چیزهایی باید داشته باشد مثل مدرک تحصیلی را تشریح می‌کند. یا در ماده 30 موانع را تشریح می‌کند. مثلا نباید سوء‌سابقه داشته باشد.

المیادین در ادامه اظهار داشت: متأسفانه غالبا در خصوص تأیید صلاحیت‌ها انتقادهای زیادی مطرح می‌شود. خب از هر کاری انتقاد می‌شود. چه بسا که برخی از همین دیدار و مصاحبه ما انتقاد داشته باشند.

المیادین در ادامه پرسید: در همین خصوص رئیس‌جمهور قبلا انتقادی از شورای نگهبان داشته و گفته که دولت مسئول اجرای قانون است و شورا باید به قانون متعهد باشد و شما پاسخ آن را در یک توییت داده بودید، کدخدایی گفت: من به اختصار توضیح دادم که اداره کمیته‌های اجرایی، بر عهده وزارت کشور است. فرماندار هر منطقه‌ای کمیته معتمدان را فرامی‌خوانند تا کمیته‌های اجرایی را تشکیل بدهند و این بهطور کامل، کمیته‌ای مردمی است. ممکن است بگویند که فرماندار یا استاندار یا وزیر کشور در این مسئله دخالت کرده است، لذا سخنان رئیس‌جمهور را دوباره برای خودش می‌خوانیم و می‌گوییم که مسئولان باید به قانون عمل کنند  و در کار کمیته‌ها دخالت نکنند. ما وظایف خود را به خوبی می‌دانیم. ماده 91 قانون اساسی، شورای نگهبان را ناظر انتخابات معرفی کرده است. برای همین کمیته‌های استان‌ها بر کمیته‌های اجرایی نظارت می‌کنند و هیئت‌های مرکزی نیز کمیته‌های استانی را نظارت می‌کنند و شورای نگهبان بر هیئت مرکزی نظارت می‌کند، همه این روند در قانون آمده است. نظارت شورا، نظارتی کامل و تعیین‌کننده است. اگر شورا انتخابات در منطقه‌ای را نادرست تشخیص دهد، مکلف است طبق قانون آن را باطل اعلام کند. در موضوع صلاحیت‌ها نیز اگر تشخیص داد که فردی شروط لازم را ندارد، شورا می‌تواند اعلام کند که او برای ورود به انتخابات صلاحیت ندارد.

المیادین: یکی از انتقادهایی که می‌شود این است که شورا از یک جناح حمایت می‌کند و در تصمیم‌هایش بی‌طرف نیست.

کدخدایی: اگر مصادیق را مشخصا ذکر کنند می‌توان طبق معیارها توضیح داد. این حرف خیلی کلی است. مثل این می‌ماند که گفته شود، دولت در موضوع انتخابات دخالت می‌کند و بی‌طرف نیست. این حرف‌های کلی فایده نمی‌رساند. باید پرسید که مشخصا در انتخابات‌های گذشته مجلس یا ریاست جمهوری چه رفتار سیاسی از شورا دیده شده که چنین قضاوت‌هایی شده است. مثلا در این دوره انتخابات، انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شد و شورا صلاحیت آن را تأیید کرد، بعد همین رئیس‌جمهور از شورا انتقادهایی می‌کند که عکس آن روشن شد. رئیس‌جمهوری که در این شورا صلاحیتش تأیید شده از این شورا انتقاد می‌کند، می‌گوید نباید دخالت کنید. طرفدارانش هم همین را می‌گویند. آن زمانی که صلاحیت نامزد مدنظر شما در شورا تأیید شد و رأی آورد، آیا این شورا جانبداری کرده است؟ در مجلس کنونی بیش از صد نماینده اصلاح‌طلب هست و افراد سرشناسی هم در میان آنان هست. چرا شورا مانع ورود آنان به مجلس نشده است. اگر می‌خواستیم جانبداری کنیم و بی‌طرف نباشیم، اصلا الآن خودشان حضور نداشتند. در انتخابات سال 1388 فتنه شد. دو نفر از نامزدان که معترض بودند و در شورا تأیید صلاحیت شده بودند، خودشان فتنه ایجاد کردند. پس شورای نگهبان عملکرد روشنی دارد. در دوره‌های مختلف که تأیید صلاحیت‌ها انجام شده، افراد از جریان‌های مختلف بوده‌اند. برای شورای نگهبان تفاوتی نمی‌کند که فرد به چه گروه یا جریانی وابسته است. آنچه بر آن متمرکز می‌شود، اجرای قانون است.

المیادین: برخی اصلاح‌طلبان تهدید به عدم مشارکت در انتخابات کرده‌اند. موضع شما چیست؟

کدخدایی:شورای نگهبان چون یک باشگاه سیاسی نیست، نباید وارد بحث و مذاکره شود و باید قانون را اجرا کند. ما متعهد هستیم که قانون را به بهترین وجه اجرا کنیم، اگر فردی در مسئولیت سابق خود تخلفاتی کرده باشد، طبیعی است که صلاحیتش تأیید نخواهد شد.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره در نظر گرفتن مصلحت و قانون گفت: اگر تفسیر از مصلحت این است که کاری خلاف قانون صورت بگیرد اصلا اینطور نیست. شورای نگهبان معیارش براساس قانون است. هر نامزد باید رأی هفت عضو را به دست آورد و اگر شروط لازم را داشت و این رأی را آورد هیچ مصلحتی بر آن ترجیح ندارد.

انتهای پیام/

R1011202/P/S1,15/CT12 واژه های کاربردی مرتبط سخنگوی شورای نگهبان حقوقدانان شورای نگهبان شورای نگهبان کدخدایی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سخنگوی شورای نگهبان حقوقدانان شورای نگهبان شورای نگهبان کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان حقوقدانان شورای نگهبان شورای نگهبان کدخدایی انتخابات ریاست جمهوری سخنگوی شورای نگهبان باشگاه سیاسی نیست کمیته های اجرایی شورای نگهبان تأیید صلاحیت بررسی صلاحیت قانون اساسی کدخدایی گفت رئیس جمهور صلاحیت شده صلاحیت ها طبق قانون کمیته ها بی طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۷۶۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورا‌ها مظهر انتقال قدرت متمرکز دولتی به مدیریت مردمی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی مالک رحمتی به مناسبت ۹ اردیبهشت در همایش روز ملی شورا‌ها با تاکید بر اینکه برای کاهش تصدی گری دولت و واگذاری امور به نهاد‌های مردمی، هر وظیفه استانداری و فرمانداری که قابل واگذاری و تفویض اختیار به شوراها است باید بررسی و واگذار شود افزود: باید در این زمینه نهایت واگذاری انجام و بر اساس اختیارات استانداری این وظایف به شورا‌ها منتقل شود.

وی با بیان اینکه برای بهره وری بیشتر نظام مدیریتی کشور باید امور دولتی به شورا‌ها و شهرداری‌ها واگذار و دولت از تصدی گری خارج شود اظهار کرد: برای موفقیت در نظام مدیریتی با هر نسبت و محتوایی نیاز به اتحاد، انسجام، تعامل و همکاری مدیریتی وجود دارد و در نبود آن ها، بهترین برنامه‌ها نیز به سرمنزل مقصود نمی‌رسد.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در سایه موفقیت و تعامل بین مدیریت شهری، اداری، دستگاه‌ها و متولیان امور، آرمان ها، اهداف و برنامه‌ها تحقق می‌یابد، گفت: در زمان کنونی در استان وحدت و تعامل کاری پابرجا است و بعد از این هم با کیفیت بیشتری ادامه خواهد یافت.

رحمتی با تاکید بر اینکه هدف از انقلاب اسلامی، حاکمیت مردم بر سرنوشت خود و دخالت اراده آنان به اراده کشور بود ادامه داد: هم اکنون اراده مردم با شرکت در انتخابات بر تمام شئون کشور از انتخاب رهبری تا انتخاب اعضای شورا، جاری و حاکم است.

وی یادآور شد: امامین انقلاب مراقبت کردند تا در انقلاب اسلامی ایران، حضور مردم، محور اصلی و تعیین کننده باشد و باید از این موضوع صیانت و مراقبت کرد و عملکرد مدیران و مسوولانی که از بستر انتخابات و مردمسالاری دینی روی کار آمده اند در این زمینه تعیین کننده است.

رحمتی برگزاری ۴۰ دوره انتخابات و مراجعه به آرا و نظر مردم در طول ۴۵ سال از عمر انقلاب را نشان از مردمسالاری دینی و مردمی بودن این نظام دانست و افزود: این کار در دنیا بی سابقه است.

وی با اشاره به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲۱ اردیبهشت امسال در استان اظهار کرد: یک سوم از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در این دور انتخاب خواهند شد و مردم با حضور باشکوه و پرصلابت در این دور همانند دور اول انتخابات، کار نیمه تمام خود را تمام خواهند کرد.

استاندار آذربایجان شرقی از اصحاب رسانه و افراد دارای تریبون خواست، مردم را برای مشارکت گسترده در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی دعوت کنند.
رحمتی با اشاره به تاکید امامین انقلاب بر سه رکن اساسی انقلاب اسلامی ادامه داد: این ارکان شامل اعتقاد به خداوند و تاکید بر خدامحوری و ضرورت رونق و فروغ این رکن در زمان کنونی در جامعه، اعتماد به نقش مردم در همه عرصه‌ها برای تشکیل دولت مردمی و تبعیت از امام و ولایت فقیه است که در صورت رعایت آن‌ها توسعه در جامعه روی می‌دهد.

وی همچنین توجه جدی و ویژه به توسعه روستاها، مقوله گردشگری و بوم گردی، نشاط عمومی و ورزش همگانی و قهرمانی، ارائه مشوق‌های مورد نیاز در کنار مشوق‌های قانونی در طرح جوانی جمعیت، نهادینه کردن شفافیت مالی و پاسخگویی در شورا‌ها و شهرداری ها، هویت بخشی به بخش‌ها و روستا‌ها و زیباسازی محیطی و معماری شهری با استفاده از نماد‌های ملی و استانی را خواستار شد.

رئیس شورای اسلامی استان هم گفت: انقلاب ما انقلاب مردمی است که طبق فرمان امام راحل آیین نامه اجرایی شورا‌ها تهیه و تصویب شد تا برای اداره امور شهر و روستا شورا‌ها تشکیل شوند که با هدف رفع تمامی مشکلات مردم و بررسی آنها نارسایی‌ها در بخش‌های مختلف توسط شورا‌ها بررسی و راهکار ارائه شود.

دبیری افزود: شورا‌ها در این مدت سیر تکاملی را طی کرده و به بلوغ کافی رسیدند و مورد حمایت مردم قرار گرفتند، اما باید انتظارات مردم را برطرف کنند و تلاش کنند برنامه ریزی لازم با کمترین خطا را انجام دهند.

 

دیگر خبرها

  • زمان اعلام لیست انتخاباتی شانا برای دور دوم انتخابات مجلس
  • شورا‌ها مظهر انتقال قدرت متمرکز دولتی به مدیریت مردمی
  • این حساب‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند/ اعلام جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟ | نحوه شناسایی حساب های غیر تجاری
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟
  • شورای اسلامی شهر و روستا مصداق مردم سالاری دینی است
  • موسی غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم
  • ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد
  • شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به مصوبات، حتماً به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند
  • آیت‌الله مدرسی یزدی: شورای نگهبان در بررسی مصوبات، به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند