Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@19:12:34 GMT

خطرات خانه تکانی را جدی بگیرید

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۸۶۱۰۳

خطرات خانه تکانی را جدی بگیرید

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، بر اساس سنت کهن و دیرینه ایرانیان، همه ساله از روز‌های میانی و گاه ابتدایی اسفندماه، هیاهو و جنب و جوش تمیزکاری در خانه‌های ایرانی دیده می‌شود. این استقبال از نو شدن و تازگی، باعث ایجاد روحیه‌ای شاداب و با طراوات در همه‌ی شهروندان می‌شود، اما آنچه که نباید از یاد برد این است که حادثه در کمین است و اندکی غفلت و ناآگاهی در هنگام خانه تکانی، خطر‌ها و گاه حوادث غیرقابل جبرانی را به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بانوانی هستند که تا روز‌ها بعد از آغاز سال نو از بیماری‌های ریه، حنجره و تنفسی، گردن درد، مسمومیت‌های داخلی ناشی از استفاده‌ی مواد اسیدی و کمر درد گلایه‌های بی امان دارند. می‌توان با رعایت نکات ساده از بروز چنین عوارضی جلوگیری کرد:

آسیب‌های تنفسی و به ویژه آسیب به حنجره از شایعترین عوارض استفاده از مواد شوینده

آسیب‌های تنفسی و به ویژه آسیب به حنجره، به دلیل استفاده بی رویه و عدم رعایت نکات ایمنی در استفاده از مواد سفیدکننده و پاک کننده‌های شیمیایی است که در اسفند ماه شایع‌تر از همیشه است و بدترین شیوه استفاده از مواد پاک کننده و شوینده این است که با آب گرم مخلوط شوند و یا از آن‌ها در محیط‌های بسته‌ای که بخار آب در آن موجود است، استفاده شود.

خود را در نقش یک شیمیدان نبینیم

بهتر است خود را در نقش یک شیمیدان نبینیم، چنانچه که افرادی با تفکر اینکه ترکیب شوینده‌ها می‌تواند ترکیب بهتری را برای تمیز کنندگی داشته باشد این مواد را ترکیب می‌کنند. سفید کننده وایتکس نیز به خاطر گندزدایی و خاصیت سفید کننده یک شوینده محبوب در نزد اغلب خانم‌هاست. ترکیب‌هایی خطرناک مثل وایتکس و الکل که ترکیب این دو در نهایت موجب تولید گاز کلروفوم می‌شود و عوارض بسیار خطرناکی برای اندام‌های حیاتی بدن دارد. برخی از عوارض جدی کلروفوم برای بدن عبارتند از: آسیب به سیستم ایمنی بدن، ریه، کلیه، کبد، چشم‌ها، پوست، از دست دادن هوشیاری و حتی مرگ.


ترکیب وایتکس یا همان مایع سفید کننده با سرکه نیز حتی در مقادیر کم باعث تولید گاز سمی کلر می‌شود. برخی عوارض گاز سمی حاصل از این ترکیب عبارتند از: درد قفسه سینه، تاول و حساسیت پوستی، صدمه دیدن چشم و آسیب جدی ریه.

ماسک بزنید
حملات بیماری آسم از دیگر معضلاتی که در اسفندماه در بیمارستان‌ها و اورژانس‌های سطح شهر به کرات مشاهده می‌شود. این امر از آن جا پدید می‌آید که در اغلب موارد، زنان برای شست وشوی سرویس‌های بهداشتی و سطوح آشپزخانه و کف خانه ها، از مایع‌های شیمیایی نظیر انواع سفید کننده‌ها و جوهر نمک استفاده می‌کنند و از آنجا که سرویس‌های بهداشتی در فضای بسته و کوچک قرار دارد، ماندن طولانی مدت در فضا‌های فوق الذکر می‌تواند آسیب زیادی را به ریه و حنجره‌ی افراد وارد کند. همچنین استفاده از این شوینده‌ها باعث تشدید بیماری در افراد مبتلا به بیماری آسم می‌شود.


در هنگام استفاده از شوینده‌های شیمیایی و اسیدی پاک کننده، جرم گیر و سپیدکننده، استفاده از ماسک امری ضروری به شمار می‌آید، اما وجود هواکش و بازکردن پنجره‌ها و قرار داشتن مداوم در معرض جریان هوای آزاد، در این خصوص، می‌تواند تا حد زیادی از بروز آلرژی‌ها و عوارض تنفسی در افراد جلوگیری کند.

به تنهایی اجسام سنگین را بلند نکنید

خطر دیگر مربوط به آسیب‌های اسکلتی عضلانی است و اغلب به علت سقوط و یا بلند کردن و جابجایی اشیای سنگین ایجاد می‌شود. بعضی مواقع در خانه و یا محل کار، مجبور می‌شویم که به تنهایی اجسام سنگین را بلند کنیم، متأسفانه افراد از مشکلات ناشی از بلند کردن اجسام سنگین غافلند و نمی‌دانند که درست بلند نکردن اجسام سنگین چه پیامد‌هایی به همراه دارد سعی کنید در جابه جایی اجسام سنگین از دیگران کمک بگیرید. خانه تکانی بدون کمک دیگران موجب می‌شود که فرد اجسام سنگین را به تنهایی بلند کند یا از بلندی‌های ناپایدار مانند چهارپایه‌های لق سقوط کند. مصدوم در این شرایط تلاش می‌کند به دیگران آسیب دیدگی خود را اطلاع دهد، اما این کار امکان دارد موجب آسیب مجدد به او شود.

آسیب‌های کمر اغلب به دلیل بلند کردن یا جابه جا کردن اشیا سنگین بروز می‌کند و کشیدگی ماهیچه‌ها یا پیچ خوردگی ممکن است در اثر بلند کردن جسمی که بسیار سنگین است، یا بلند کردن اشیا به شکل نادرست رخ دهد. پس بهتر است به تنهایی خانه تکانی نکنید، چون افرادی که به تنهایی این کار را انجام می‌دهند در صورت بروز سانحه ممکن است به صدمات ثانویه نیز دچار شوند.

قبل از پاک کردن وسائل برقی از قطع بودن برق آن مطمئن شوید

یکی دیگر ازخطرات نظافت نوروزی، که شاهد آن هستیم، برق گرفتگی در اثرشست و شوی لوازم برقی مانند لوستر، چراغ روشنایی، کلید برق و دیگر لوازمی است که افراد و اغلب بانوان بی توجه به خطران جدی آن بدون اینکه وسیله برقی را از برق جدا کنند، مشغول تمیز کردن آن می‌شوند. لطفا قبل از پاک کردن اینگونه وسایل از قطع بودن برق آن مطمئن شوید.


توصیه‌های کلیدی هنگام خانه تکانی:

۱- برای بلند کردن اجسام سنگین باید زانو‌ها خم شود و ابتدا نشسته و دست‌ها را زیر جسم قرار داده و در حالی که کمر صاف است با کمک پا‌ها بلند شویم.

۲- یادمان باشد ایستاده کار کردن بهتر از نشسته کار کردن است و برخلاف تصور، آسیبی که در حالت نشسته به کمر وارد می‌شود بیشتر از حالت ایستاده است. در این حالت توصیه می‌شود یک چهار پایه به ارتفاع حدود ۱۰ سانتی‌متر در نزدیکی خود قرار داده و پا‌ها را به تناوب بر روی چهار پایه قرار دهید، با این روش فشار کمتری به کمر وارد می‌شود.


۳- اگر دست‌ها بیش از حد به سمت بالا نگه داشته شوند و سطح کار بالاتر از گردن باشد موجب درد کتف می‌شود. در چنین حالتی توصیه می‌شود یک چهار پایه و یا صندلی زیر پا‌ها قرار گیرد تا اختلاف سطح کار با گردن کاهش یابد.

۴- توصیه می‌شود پیش از انجام خانه تکانی، بدن را گرم کرده و حرکات نرمشی انجام شود تا بدن آمادگی انجام کار‌های سنگین را داشته باشد.

۵- استراحت کردن در فواصل میان انجام کار‌ها نیز بسیار مفید است. اگر قرار است در ارتفاع کار کنیم از محکم و ثابت بودن وسیله زیر پای خود مطمئن شوید و سپس اقدام به بالا رفتن بکنید.

۶- در آسیب‌های اسکلتی عضلانی در ۲۴ ساعت اول استفاده از کمپرس سرد به کاهش درد کمک می‌کند. در هر صورت اگر آسیبی در شما ایجاد شد که توام با درد بسیار شدید و عدم توانایی استفاده از عضو بودید با اورژانس ۱۱۵ تماس داشته باشید.

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خانه تکانی سنت دیرینه نکات ایمنی زنان ایرانی کردن اجسام سنگین استفاده از مواد اجسام سنگین توصیه می شود خانه تکانی سفید کننده شوینده ها بلند کردن پاک کننده چهار پایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۸۶۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا

 استفاده طولانی مدت از تلفن همراه یا پردازش‌های سنگین گوشی نظیر بازی کردن یا خروجی گرفتن فیلم یا محتوا و همچنین استفاده طولانی مدت از آن هنگام شارژ کردن، باعث بالا رفتن دمای گوشی و افزایش چند برابری مصرف باتری خواهد شد.

از دیگر مواردی که ممکن است دمای گوشی را بالا ببرد به‌روزرسانی گوشی یا استفاده از نرم افزار‌های قدیمی که ایرادات آن توسط توسعه دهنده برطرف نشده است.

در بخش سخت افزاری نیز استفاده دائمی از داده‌های تلفن همراه و همچنین اتصال مداوم بلوتوث گوشی به دستگاه‌هایی مانند ساعت یا هدفون می‌تواند دمای گوشی را تا حد بسیار زیادی بالا ببرد. فیلمبرداری یا فعال بودن مداوم دوربین گوشی نیز دیگر عاملی است که علاوه بر خالی کردن باتری گوشی می‌تواند دمای گوشی را به شدت بالا ببرد چرا که همزمان پردازنده و دوربین با یکدیگر فعالیت دارند و به این ترتیب دمای دستگاه به شدت افزایش پیدا می‌کند.

علاوه بر این استفاده از گوشی در محیط‌های بسیار گرم یا قرار دادن گوشی در معرض نور مستقیم خورشید می‌تواند دمای گوشی را بالا ببرد. داغ شدن گوشی جدا از احتمال آسیب رساندن به دست کاربر و یا خطر انفجار گوشی، در صورت مداوم بودن این موضوع می‌تواند به پردازنده و قطعات سخت افزاری گوشی آسیب جدی وارد کند.

پایین آوردن دمای تلفن در هنگام شارژ

برای پایین آوردن دمای تلفن در زمان شارژ کاربر بهتر است گوشی خود را از شبکه وای فای یا داده تلفن همراه قطع کند و علاوه بر این اتصال گوشی به دستگاه‌های دارای بلوتوث نیز بهتر است به طور کامل قطع شده باشد.

گفتنی است که استفاده از شارژر‌های بیسیم و همچنین شارژر‌هایی با ولتاژ بالاتر از توان گوشی یا آدابتور‌های متفرقه نیز می‌تواند دمای گوشی را تا حد زیادی بالا ببرد که دلیل آن فشار آمدن به برد شارژ و باتری گوشی است.

نحوه صحیح شارژ کردن باتری گوشی

برای جلوگیری از افزایش دمای گوشی هنگام شارژ کردن بهتر است آن را در بازه بین ۲۰ تا ۸۰ درصد شارژ کنند؛ این بازه همان بازه سلامت باتری گوشی است که توسط شرکت‌های سازنده تلفن همراه نیز تایید شده است. در صورت شارژ در این بازه، گوشی هرگز داغ نخواهد شد و کاربر می‌تواند پس از شارژ از گوشی خود به طور کامل استفاده کند.

پایین آوردن دمای گوشی در هنگام بازی یا پردازش سنگین

به طور کلی اجرای بازی‌های آنلاین یا دارای گرافیک بالا یکی از اصلی‌ترین دلایل بالا رفتن دمای گوشی و آسیب رسیدن به باتری است. برای کاهش دمای گوشی در هنگام بازی کاربر نباید گوشی را به شارژ متصل کند چرا که این کار به باتری گوشی فشار بسیار زیادی وارد می‌کند و باتری گوشی حرارت بالایی را از خود خارج می‌کند. جدا از این بهتر است کاربران هنگام اجرای بازی‌های سنگین یا اینترنتی گوشی خود را از قاب محافظ خارج کنند تا پردازنده گوشی بتواند حرارت را از گوشی خارج کند و گوشی با دمای محیط سازگار شود.

گفتنی است که برخی شرکت‌های تولید کننده لوازم گیمینگ فن‌های خنک کننده‌ای را تولید کرده اند که حتی برخی از آنها می‌تواند دمای گوشی را به زیر حالت عادی بیاورد و به این ترتیب از رسیدن آسیب به گوشی جلوگیری شود.

جلوگیری از داغ شدن گوشی در نور آفتاب

استفاده از گوشی در فضای باز و به خصوص زیر نور آفتاب یکی از عوامل اصلی برای بالا بردن گرمای گوشی است چرا که در این شرایط گوشی به طور خودکار نور صفحه نمایشگر را تا انتها افزایش خواهد داد و به این ترتیب مصرف باتری و دمای گوشی بالا خواهد رفت. 

علاوه بر این تابش نور خورشید بر گوشی باعث افزایش بسیار زیاد دمای گوشی خواهد شد و سلامت و عمر باتری و پردازنده گوشی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. بهتر است کاربران زیر نور مستقیم و در دمای بالا از گوشی خود استفاده زیادی نداشته باشند و یا در صورت نیاز به محیط دارای سایه مراجعه کنند.

نرم افزار‌های عامل افزایش دما گوشی

برخی از نرم افزار‌ها که در پس زمینه فعالیت دارند می‌توانند دمای گوشی کاربر را افزایش دهند چرا که این نرم افزار‌ها به طور مداوم در حال به‌روزرسانی اطلاعات خود هستند و به این ترتیب بخش زیادی از توانایی پردازش و همچنین حافظه رام دستگاه را درگیر خواهند کرد و به این ترتیب دمای گوشی نیز افزایش خواهد یافت. برای غیر فعال کردن دسترسی به پردازش پس زمینه کافی است کاربر وارد تنظیمات نرم افزار‌ها از بخش تنظیمات گوشی شده و با پیدا کردن نرم افزار‌های کم استفاده خود اقدام به خاموش کردن پردازش پس زمینه آنها کند.

کند شدن گوشی و افزایش دما حتی در مصارف عادی و روزمره هم خبر از درگیر شدن حافظه و پردازشکر به صورت همزمان می‌دهند که دلیل نرم افزاری آن ویروسی شدن گوشی است. برای رفع این مشکل بهتر است ابتدا کاربر یک نرم افزار آنتی ویروس برای گوشی خود نصب کند و در صورتی که مشکل برطرف نشد، کاربر باید به طور کامل اطلاعات گوشی را حذف و تلفن خود را در حالت کارخانه راه اندازی کند.

پر بودن گوشی باعث افزایش دما می‌شود

هنگامی که یک گوشی موبایل حافظه کافی نداشته باشد، پردازشگر نمی‌تواند پردازش‌های خرد یا همان اطلاعات کش را ذخیره کند و بنابراین به پردازنده فشار زیادی وارد خواهد شد که در نهایت این فشار خود را در قالب افزایش دمای پردازنده نمایش خواهد داد.

به طور کلی گوشی‌های هوشمند جدید با افزایش دما و رسیدن به دمای خطرناک برای گوشی، مانع از استفاده کاربر از گوشی می‌شود و کاربر در این شرایط اعلان رسیدن گوشی به دمای بسیار بالا را دریافت خواهد کرد. دراین صورت کاربر باید گوشی را از شارژ قطع کرده (هرچند که گوشی به صورت خودکار مانع از شارژ شدن می‌شود) و گوشی را محیطی سرد و بدون قاب قرار دهد. گفتنی است در صورتی که گوشی اعلان افزایش دما به کاربر نشان ندهد و کاربر همچنان با دمای بالا با گوشی کار کند، احتمال انفجار یا آتش گرفتن گوشی وجود خواهد داشت.

منبع: آنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • راه‌های تقویت اعتماد به نفس با افزایش سن
  • نقش آفرینی جوانان نخبه در توسعه جهش تولید/جلوی مونتاژ‌ها را بگیرید
  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا
  • سکوت کایل اسنایدر درباره شکست سنگین و تاریخی شکست!
  • ۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه
  • جوزپه روسی: روی کین انتخابی عالی برای انجام یک خانه‌تکانی در منچستریونایتد است
  • تخریب برخی از خانه‌ها و اراضی کشاورزی بخش کویرات آران و بیدگل
  • یادگیری زبان فرانسوی
  • ۱۰ دقیقه‌ای دوش بگیرید؛ مضرات حمام طولانی چیست؟
  • یک بار برای همیشه تفاوت گرگ، شغال و روباه را با رسم شکل یاد بگیرید