Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس علوم قرآنی گفت: ما همواره باید از «حضرت فاطمه زهرا (س)» الگو برداری کنیم ایشان الگوی بزرگ قناعت بودند و این موضوعی است که امروزه باید آن را همواره مد نظر قرار داد. تاریخ انتشار: 19:00 - 25 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۹۵۷۸۲ محمد محبی کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون سیر رفتاری «حضرت فاطمه زهرا (س)»گفت: حضرت «فاطمه زهرا (س)» سیره رفتاری ارزشمندی را داشتند، ایشان شایسته‌ترین زن جهان است، جایگاه این بانوی ارزشمند در حدیثی که «پیامبراکرم (ص)» پیرامون دختر بزرگوارشان فرمودند آمده که «زهرا (س)» ام ابی‌ها ست «زهرا (س)» ام الائمه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی قناعت را یکی از ویژگی‌های «حضرت فاطمه زهرا (س)» دانست و تاکید کرد: قناعت به عنوان یکی از با فضیلت‌ترین و ارزشمند‌ترین ویژگی‌های اخلاقی انسان به شمار می‌آید، ویژگی که «حضرت فاطمه زهرا (س)» با زندگی ساده خود، امکان اجرا نمودن آن را در زندگی ثابت کرده است.
بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب مربوط به ایام فاطمیه اینجا کلیک کنید
محبی با اشاره بخشش و کرامت «حضرت فاطمه زهرا (س)» ابراز کرد: «حضرت فاطمه زهرا (س)» در روز عروسی خود لباس عروسی خود را به نیازمند دادند و با لباسی قدیم خود به خانه بخت رفتند. هنگامی که «پیامبراکرم (ص)» در مورد لباس نو حضرت «زهرا (س)» از وی سوال کردند ایشان در پاسخ فرمودند آنچه را که دوست داشتم را در راه خداوند به نیازمند دادم به همین دلیل خداوند به پاس ایثار و از خودگذشتگی حضرت «فاطمه زهرا (س)» جبرئیل را نزد «پیامبر اکرم(ص)» و «حضرت فاطمه زهرا (س)»فرستاد جبرئیل فرمودند: خداوند فرمان داده به خاطر این گذشت و فداکاری آنچه را شما بخواهید به شما خواهد داد، حضرت «فاطمه (س)» پاسخ دادند که چیزی نمی‌خواهند، جبرئیل بار دیگر بر آنان نازل شد و فرمود خداوند تاکید کرده هر آنچه شما بخواهید به شما خواهد داد در این لحظه «صدیقه کبری (س)» این خواسته را به پدر بزرگوارشان سپرده «پیامبر اکرم (ص)» نیز در این زمان دست به دعا برداشتند و از خداوند درخواست کردند تا همه مسلمانان را ببخشند و در بهشت جای دهد و این رویداد در سوره ضحی از آن یاد شده است.

وی قناعت را یکی از ملزومات جامعه امروز دانست و تاکید کرد: ما همواره باید از «حضرت فاطمه زهرا (س)» الگو برداری کنیم ایشان الگوی بزرگ قناعت بودند و این موضوعی است که امروزه باید آن را همواره مد نظر قرار داد.   محبی دلیل لقب دادن «ام الائمه» به حضرت «فاطمه زهرا (س)» را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: نسل پاک «پیامبراکرم (ص)» به وسیله دخترش به وجود آمده و گسترش یافته است، لذا «رسول اکرم (ص)» فرمودند: پروردگار عزیز و بلند مرتبه نسل هر پیامبر را در صلب خود آن پیامبر قرار داد، حال آنکه نسل مرا در صلب علی جای قرار داد. ایشان چندین بار به دختر عزیزش فرمودند:‌ ای فاطمه، تو را بشارت می‌دهم که از نسل تو یازده فرزند معصوم، امام مردم خواهد شد و آخرین آن‌ها مهدی (عج) است.   وی به معنای نام حضرت «فاطمه زهرا (س)» اشاره و تاکید کرد: حضرت «رضا (ع)» از پدرش و ایشان از «رسول خدا (ص)» نقل کرده‌اند که فرمود:‌ ای فاطمه، آیا می‌دانی چرا فاطمه نامیده شده‌ای؟ علی (ع) پرسید چرا؟ فرمود: زیرا که وی و شیعیانش را از آتش بازداشته‌اند.   وی رویکرد تربیت حضرت «فاطمه زهرا (س)» را مورد بررسی قرار داد و اذعان کرد: حضرت «فاطمه زهرا (س)» فرزندان خود را همیشه برای یادگیری و تعلیم و تزکیه آماده می‌کردند؛ به عنوان مثال به فرزندش «حسن (ع)» می‌فرمودند: «به مسجد برو، آنچه را از پیامبر شنیدی فراگیر و نزد من بیا و برای من بازگو کن».

وی نحوه تربیت فرزند توسط حضرت «فاطمه زهرا (س)» را مطرح و ابراز کرد: حضرت «فاطمه زهرا (س)» بازی با کودکان که نقش بسزایی در تربیت آن‌ها دارد را هموراه در نظر داشت، طبق نقل‌های تاریخی حضرت «فاطمه (س)» فرزندشان «حسن (ع)» را روی دست می‌گرفتند وی را حرکت می‌دادند و می‌فرمودند: اشبه أباک یاحسن، واخلع عن الحق الرّسن، واعبد الهاً ذامنن، ولاتوال ذا الاحسن.‌ ای حسن، نظیر پدرت باش و ریسمان ظلم از حق دور کن، و خداوندی را که صاحب نعمت هاست پرستش کن و با افراد تیره دل دوست مباش.

وی میراث معنوی حضرت «فاطمه زهرا (س)» را بیان و ابراز کرد: روایات، بخش مهمی از میراث «فاطمه (س)» هستند. این روایات از حیث محتوا متنوع و مشتمل بر موضوعات اعتقادی، فقهی، اخلاقی و اجتماعی‌اند. برخی از روایات وی در کتاب‌های حدیثی شیعه و اهل سنت ذکر شده است و شماری از روایات در کتاب‌هایی مستقل با عناوینی نظیر «مسنَد فاطمه» و «اخبار فاطمه» تدوین شده‌اند. برخی از این مسند‌ها در طول زمان مفقود شده‌اند و تنها در کتاب‌های رجالی، تراجِم و کتاب‌شناسی‌ها از راویان و نویسندگان این کتاب‌ها سخن به میان آمده است.

وی دیگر میراث ارزشمند حضرت «فاطمه زهرا (س)» را معرفی و خاطر نشان کرد: مصحف «فاطمه (س)»، شامل مطالبی است که حضرت فاطمه (س) آنها را از فرشته الهی شنید و «امام علی (ع)» آن را نوشته است.    انتهای پیام /

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا ولادت حضرت فاطمه س ائمه معصومین ع حضرت فاطمه زهرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۵۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح ۱۷۶ طرح عمرانی با کمک شوراهای اسلامی در استان

استاندار خراسان جنوبی گفت: سال گذشته ۱۷۶ طرح عمرانی با اعتبار ۷۳۰۰ میلیارد ریالی با کمک شوراهای اسلامی در استان افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، جواد قناعت امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در همایش شوراهای اسلامی استان اظهار کرد: ایجاد شوراها یکی از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مظاهر دموکراسی مردمی است.

وی با بیان اینکه ۹ اصل از قانون اساسی به نحوه مشارکت مردم و شوراها در اداره امور کشور پرداخته است، افزود: آگاهی از قوانین و مقررات، لازمه خدمت‌رسانی شایسته شوراها به مردم است و انتظار می‌رود با حضور در دوره‌های آموزشی اشرافیت خود بر قوانین و ضوابط را افزایش دهند.

استاندار خراسان جنوبی در ادامه نظارت مؤثر و دقیق را از مهم‌ترین وظایف شوراها بر عملکرد شهرداران دانست و گفت: اگر این نظارت درست باشد رضایت مردمی را به‌دنبال خواهد داشت و منابع عمومی که در اختیار شهرداران است براساس منطق و اصول هزینه شده و برای اولویت‌های اصلی منطقه به‌کارگیری می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه افزایش سطح تعاملات شوراها با فرمانداران و مسئولان به نفع مردم است، ادامه داد: انتظار می‌رود شوراها از ظرفیت بخش اجرایی، نمایندگان مجلس و فرمانداران به‌عنوان نمایندگان دولت در شهرستان‌ها استفاده کنند.

قناعت با بیان اینکه شوراها باید کمک کنند تا شهرداری‌ها در حد امکان در بودجه و درآمد و هزینه خودکفا باشند، افزود: کمک‌های دولت محدود است لذا در استان‌هایی همچون خراسان جنوبی که عقب ماندگی تاریخی دارند، نیاز است مدیریت شهری حمایت شود اما خودکفایی شهرداری‌ها با جذب سرمایه‌گذار نیز باید مدنظر باشد؛ سرمایه‌گذاری پایدار از طریق جذب سرمایه‌گذار محقق می‌شود و اینگونه اقدامات جهشی و نوآورانه مورد انتظار است.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه استانی فرهنگی هستیم، تصریح کرد: برنامه‌های مختلف فرهنگی متناسب با منطقه باید در سیاست‌گذاری شهرداری‌ها باشد.

وی بر حفظ وحدت و انسجام در شوراهای اسلامی شهر و روستا تأکید کرد و گفت: هرچه اختلاف‌ها گسترده‌تر شود مردم ضرر می‌کنند لذا مصوبات و تصمیمات باید به‌دنبال تأمین منافع عمومی باشد.

قناعت گفت: اختلاف‌نظر کارشناسی، پایه پیشرفت هر مجموعه است اما باید نظرات منطقی و به‌جا باشد و این موضوع مانعی برای خدمت به مردم نشود.

وی در ادامه با یادآوری اینکه سال گذشته ۱۷۶ طرح عمرانی با اعتبار ۷,۳۰۰ میلیارد ریال و با کمک شوراهای اسلامی در استان افتتاح شد، افزود: نشست‌های تخصصی شوراهای اسلامی با مدیران دستگاه‌های اجرایی باید بر اساس اولویت پیگیری شود تا شاهد رفع موانع باشیم.

استاندار خراسان جنوبی گریزی هم به اقدامات و دستاوردهای دولت سیزدهم در استان زد و گفت: اقدامات زیربنایی دو سال گذشته نشان می‌دهد که دولت سیزدهم عزم جدی در رفع مشکلات به‌صورت میدانی دارد و مصوبات سفرهای رئیس‌جمهور نیز با جدیت دنبال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در هشت سال دولت گذشته ۱۲ هکتار زمین از اراضی حریم وارد محدوده شهرهای استان شده بود اما در دولت سیزدهم ۵ هزار هکتار الحاق شد که به معنای حجم بالای کارها در زمینه‌های مختلف عمرانی است.

قناعت آغاز عملیات اجرایی پروژه راه آهن را به‌عنوان یکی از اقدامات زیربنایی دولت سیزدهم نام برد و با اشاره به خشکسالی به عنوان دغدغه مردم و شوراها گفت: دولت برای کاهش اثرات خشکسالی پروژه انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی را آغاز کرده که انشعاب آن به همه شهرستان‌ها می‌رسد و نیمه دوم امسال عملیات لوله‌گذاری انجام می‌شود.

وی گفت: در مرحله اول بهره برداری از این پروژه سالانه ۶۰ میلیون متر مکعب آب به استان تخصیص می‌یابد که یک انقلاب بزرگ در رفع مشکل کمبود آب است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اجرای خط انتقال گاز از دو راهی دشتک زابل به نهبندان و سربیشه تصریح کرد: فاز اول این پروژه تا تیرماه امسال با اعتبار ۴ هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد و همزمان فاز دوم آن با اعتبار ۴ هزار میلیارد ریال از نهبندان به سربیشه آغاز خواهد شد.

وی با بیان اینکه تأمین برق از شاخص‌های توسعه‌یافتگی هر منطقه است، افزود: دولت سیزدهم با افزایش پست‌های ۴۰۰ کیلو ولت در خراسان جنوبی در این زمینه گام بلندی برداشته است.

قناعت خام‌فروشی در بخش کشاورزی و معدن را از معضلات استان ذکر کرد و گفت: در دولت سیزدهم هشت واحد فرآوری در حوزه کشاورزی راه‌اندازی شده است.

استاندار خراسان جنوبی گفت: سفرهای استاندار به شهرستان‌ها و بخش‌های استان ادامه دارد تا بتوانیم زمینه‌های پیشرفت هر شهرستان را شناسایی و مشکلات را رفع کنیم.

کد خبر 748878

دیگر خبرها

  • مایه کوبی ۲۶ هزار رأس دام سبک در منطقه بارز و شوارز
  • ناخدا صمدی: امام خمینی(س) اردیبهشت 58 فرمودند «ارتش باید بماند»/ پیش از آن پرسنل ارتش در پادگان‌ها امیدی به فردای خود نداشتند/ ابراهیم متقی: خلیج فارس یکی از حوزه‌های اصلی تهدید بوده، هست و خواهد بود
  • اسامی ۵۳ نوجوان راه‌یافته به باشگاه قاف اعلام شد
  • روز مادر سال ۱۴۰۳ چه روزی است؟
  • «با شما سربلندیم» شعار دهه کرامت
  • شعار دهه کرامت ۱۴۰۳ «با شما سربلندیم» اعلام شد
  • ناپولی ۲-۲ آاس رم؛ ده روسی ۲ امتیاز ارزشمند را در ناپل جا گذاشت
  • افتتاح ۱۷۶ طرح عمرانی با کمک شوراهای اسلامی در استان
  • جشن‌های دهه کرامت در همه مساجد و محله‌های لرستان برگزار می‌شود
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی/ نمره ۲۰ دولتمردان در اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی