Web Analytics Made Easy - Statcounter

احد وظیفه مسئول مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی و مدیریت بحران در گفت و گو با جام جم آنلاین ،عنوان کرد: در حال حاضر مناطق شمال غرب تا جنوب غرب کشور همانند آذربایجان و کردستان را از لحاظ بارندگی بررسی می کنیم. آذربایجان غربی هفته گذشته شرایط «بی هنجاری» داشت اما این شرایط در حال حاضر کاهش یافته است.

وظیفه گفت: آذربایجان شرقی نیز از لحاظ نرمال 15 درصد زیر «نرمال» قرار دارد و خراسان شمالی هم با اینکه بارش هایی داشته حدود 39 درصد زیر شرایط نرمال به سر می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی و مدیریت بحران افزود: چهارمحال بختیاری در حوزه زاگرس حدود 38 درصد زیر نرمال به سر می برد و اصفهان نیز در مرکز کشور 25 درصد زیر نرمال است.

وی در ادامه گفت: کردستان، کرمانشاه وکهکیلویه و بویراحمد نیز به ترتیب 19،27 و 27 درصد زیر نرمال بارندگی قرار گرفته اند. بر اساس پایش هایی که صورت پذیرفته این استان ها شرایط مطلوبی ندارند.

وظیفه بیان داشت: به طور کلی منطقه زاگرس یعنی استان های غربی کشور تقریبا در شرایط نرمال بارش هستند اما به طور نسبی بارندگی این مناطق از بارش بلند مدت کمتر است.

این مقام مسئول گفت: در شرق کشور مثل استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان با وضعیت خوبی روبرو هستیم. بارندگی در این مناطق نرمال و بیش از نرمال تخمین زده شده است.

وظیفه ادامه داد: استان فارس و بوشهر نیز چنین شرایط مشابهی دارند. همانطور که گفتم بارندگی در این مناطق در شرایط مطلوبی قرار دارد.

مسئول مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی و مدیریت بحران افزود: برای سواحل شمالی کشور نیز گلستان در شرایط نزدیک به نرمال به سر می برد. گیلان و مازندران شرایط بارش مطلوب دارند و مشکلی در این مناطق بابت بارش وجود ندارد.

وی گفت: استان های مرکزی مثل تهران، همدان، قزوین، البرز و سمنان هم از شرایط عادی برای بارندگی برخوردار هستند. تا آخر امسال به نظر می رسد با توجه به «خروجی مدل های اقلیمی»، بارندگی هایی که در نیمه سال آبی باقی مانده احتمالا نتواند کمبود بارش های کنونی را در حوزه زاگرس جبران کند.

وظیفه یادآور شد: بارندگی برای استان های کردستان ، کرمانشاه، ایلام، لرستان، کهکیلویه و بویراحمد و چهارمحال بختیاری به احتمال فراوان تا آخر سال آبی جبران نمی شود.

وی تاکید کرد: همانطور که گفتم مناطق شرقی کشور بالای نرمال هستند و تا پایان سال این شرایط ادامه دارد.

مسئول مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی و مدیریت بحران در پایان گفت: بعد از فرودین 99 در سیستان و بلوچستان و یا هرمزگان دیگر بارش های شدید نخواهیم داشت و هوا گرم خواهد شد. برای منطقه غرب کشور تا اردیبهشت 99 دوره بارندگی وجود دارد و به نظر می رسد در فرصت باقی مانده از سال آبی بارندگی هایی که رخ خواهد داد نتواند کمبود بارش در برخی از نقاط را جبران کند. خشکسالی در حد ضعیف تا متوسط برای مناطق غرب کشور پیش بینی می شود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خشکسالی احد وظیفه جام جم آنلاین مناطق جغرافیایی بارندگی بارش باران درصد زیر نرمال غرب کشور سال آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۸۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش باران در اغلب مناطق کشور طی امروز/ ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی وضعیت جوی استان‌های مختلف را تشریح کرد.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی امروز در اغلب مناطق کشور شاهد بارش خواهیم بود، اظهار کرد: در شمال غرب، سواحل دریای خزر، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز بارش پراکنده و در سایر مناطق کشور رگبار و رعد و برق رخ خواهد داد. شدت بارش در جنوب و شرق کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: جمعه (۱۴ اردیبهشت) در نوار غربی کشور رگبار و رعدوبرق، در دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، شرق و شمال شرق بارش پراکنده و در مناطق مرکزی، جنوب و جنوب شرق بارش خفیف باران و وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی می‌شود. جمعه بارش در غرب و جنوب غرب شدت خواهد داشت.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه شنبه (۱۵ اردیبهشت) در نوار شمالی، برخی مناطق شرق و غرب کشور رگبار پراکنده رخ خواهد داد، یادآور شد: یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) در نوار شمالی کشور ابرناکی و بارش خفیف باران دور از انتظار نیست. دوشنبه (۱۷ اردیبهشت) سامانه بارشی جدید از غرب وارد کشور شده و در نیمه غربی کشور موجب ابرناکی و رگبار و رعد برق موقتی خواهد شد.

به گفته ضیائیان، امروز مناطق مرکزی خلیج فارس، جمعه تنگه هرمز و جمعه و شنبه دریای خزر مواج است.

وی درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۱۴ اردیبهشت) نیمه ابری در بعضی ساعت‌ها افزایش باد، از بعد از ظهر ابری همراه با بارش باران، گاهی رگبار و رعدوبرق با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۶ درجه سانتیگراد و طی روز شنبه (۱۵ اردیبهشت) ابری و بارش باران گاهی رگبار و رعد و برق از بعدازظهر وزش باد شدید و کاهش ابر با حداقل دمای ۱۵ و حداکثر دمای ۲۴ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهار کرد: طی فردا و پس فردا اردبیل با کمینه ۵ و ۴ درجه سانتیگراد و بندرعباس با بیشینه ۲۹ و ۳۲ درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بارش باران در اغلب مناطق کشور طی امروز؛ ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه
  • تداوم بارندگی‌ها درکشور
  • پیش بینی هواشناسی کشور 13 و 14 اردیبهشت 1403 / بارش باران در این استان ها
  • هواشناسی ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بارش باران در اغلب مناطق/ ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه
  • ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه/ شدت بارندگی در این استان‌ها
  • بارش باران در اغلب مناطق کشور طی امروز/ ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه
  • منتظر سامانه بارشی جدید باشید / بارش‌ها در جنوب و شرق کشور شدت می‌گیرد
  • خشکسالی یزد با بارندگی‌های اخیر برطرف نمی‌شود
  • پیش بینی بارندگی در مناطقی از غرب و مرکز کشور
  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد