Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از خروج آمریکا از برجام و وعده بازگشت تحریم ها علیه ایران در مدت 90 روزه و 180 روزه بسیاری از شرکت های خارجی که در بازار ایران سرمایه گذاری کرده بودند، تک تک بازار ایران را ترک کردند و به نوعی بازار ایران از برندهای معروف خارجی خالی شد.

به گزارش تابناک اقتصادی، در بازار لوازم خانگی نیز بعد از اعمال تحریم ها زمزمه هایی از خروج دو برند اصلی سامسونگ و ال جی مطرح شد اما برخی این موضوع را در حد شایعه قلمداد می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ابتدای سال جاری اما خروج دو برند سامسونگ و ال جی از ایران جدی تر شد تا اینکه در چند روز اخیر "پایان کار ال جی و سامسونگ در بازار لوازم خانگی ایران" به تیتر یک رسانه ها تبدیل شد. ماجرای این تیتر به مصاحبه سیدعلیرضا موسوی‌مجد رئیس هیات مدیره انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران با یکی از خبرگزاری ها باز می گشت. وی طی مصاحبه ای اعلام کرد: پایین آوردن تابلوهای شرکت کره‌ای سامسونگ از مغازه ها چند وقتی است آغاز شده است.

ناو کره ای یکی از دلایل پایین کشیدن تابلو سامسونگ و ال جی

سیدمرتضی میری رئیس اتحادیه صنف توزیع‌کنندگان لوازم‌ خانگی ایران نیز طی مصاحبه ای با ایسنا با بیان اینکه بعد از قطع همکاری کره با شرکت‌های ایرانی در سال گذشته، آن‌ها مجبور بودند برند خود را جایگزین کنند، تصریح کرد: علت خبرساز شدن دوباره این مسئله تغییر نام و تابلوهای این برندها است که به پیشنهاد اتحادیه لوازم خانگی این اتفاق افتاده است.

وی در پاسخ به اینکه چرا حالا تصمیم به تغییر نام این برندها گرفته شده است؟ تصریح کرد: یکی از دلایل اصلی این اتفاق حضور ناو کره از حدود دو ماه پیش در خلیج فارس بوده که علیه منافع کشور ما است؛ بنابراین ما اعلام کردیم حداقل کاری که اتحادیه لوازم خانگی می‌تواند انجام دهد تغییر نام تابلوهای شرکت‌های کره‌ای است. میری یکی دیگر از دلایل تغییر نام این برندها در مقطع کنونی را افزایش قاچاق اعلام کرد و گفت: وقتی شرکت‌های طرف قرارداد برندهای کره‌ای محصولی برای عرضه رسمی ندارند، قاچاقچیان برندهای شناخته شده را از طریق مرزها و از مناطق مثل بانه و گناوه به کشور وارد می‌کند.

با پایین کشیده شدن تابلوهای دو برند سامسونگ و ال جی از سر درب مغازه ها، عملاً می توان گفت که این دو برند بازار لوازم خانگی ایران را ترک کردند.

سهم دو برند سامسونگ و ال جی از بازار ایران چقدر بود؟

آخرین آمار ارائه شده در مورد بازار لوازم خانگی نشان می دهد که ارزش بازار لوازم خانگی کشور حدود 30 هزار میلیارد تومان بوده است که تا قبل از تحریم ها، از این میزان 23 هزار میلیارد تومان در دست 10 برند خارجی و تنها 7 هزار میلیارد تومان آن در دست 600 کارخانه داخلی بوده است. بنابراین 75 درصد بازار لوازم خانگی در اختیار 10 برند خارجی و تنها 25 درصد در اختیار 600 کارخانه داخلی بوده است. طبق آمار موجود، سهم سامسونگ و ال جی از 75 درصد بازار لوازم خانگی که در اختیار برندهای خارجی بوده است، 50 درصد بوده است.  

وضعیت تولید لوازم خانگی در کشور چگونه است؟

شاید مهمترین پرسشی که الان مطرح می باشد این است که با خروج این دو برند مهم از بازار لوازم خانگی ایران، هم اکنون وضعیت تولید لوازم خانگی در کشور چگونه است؟

آخرین آمار پیرامون تولید لوازم خانگی در کشور مربوط به 9 ماهه سال جاری می باشد که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر شده است. این آمار نشان می دهند که در 9 ماهه سال جاری 848 هزار و 300 دستگاه یخچال و فریزر تولید شده است که این میزان تولید در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد 3.9 درصدی داشته است. همچنین میزان تولید ماشین لباسشویی در مدت مذکور 481 هزار و 300 دستگاه بوده است که این میزان تولید نیز در مقایسه با 9 ماهه سال 97 رشد 24.2 درصدی داشته است.

وضعیت تولید کولر آبی نیز در 9 ماهه سال جاری مناسب بوده و در این مدت 637 هزار و 700 دستگاه تولید شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد 22.7 درصدی را داشته است. در این بین اما تولید انواع تلویزیون در 9 ماهه سال جاری در مقایس با 9 ماهه سال گذشته افت 8.8 درصدی را تجربه کرده است و در این مدت تنها 513 هزار و 100 دستگاه تولید شده است.

چه برندهایی قرار است جایگزین سامسونگ و ال جی شوند؟

با خروج دو برند سامسونگ و ال جی قرار است دو برند سام و جی پلاس جایگزین آن ها شوند. اما شاید برای بسیاری این پرسش مطرح باشد که این دو برند چگونه می ­خواهند جایگزین غول های بازار لوازم خانگی شوند؟

شایان ذکر است که در گذشته لوازم خانگی سامسونگ و ال جی در کشور مونتاژ می شدند. بنابراین خط تولید و مونتاژ این دو برند لوازم خانگی در کشور وجود دارد و تنها تفاوت نسبت به گذشته این است که این بار طرف قرارداد سام و جی پلاس یک شرکت معتبر چینی است. این شرکت چینی مواد اولیه را از شرکت های بزرگ اروپایی تامین می کند. همچنین قرار است گلدیران و مادیران که پیش از این گارانتی محصولات برند‌های ال جی و سامسونگ را بر عهده داشتند، از این پس محصولات جی پلاس و سام را پشتیبانی کنند.

گفتنی است جی پلاس یکی از زیرمجموعه های گلدیران است که پیش از این کار مونتاژ قطعات برند ال جی را برعهده داشت. فعالیت این شرکت بیشتر در حوزه تولید تلویزیون می باشد و تلویزیون های این برند در اواخر سال 1397 روانه بازار شد. آن گونه که از خبرها پیداست قرار است جی پلاس به زودی دیگر محصولات لوازم خانگی را نیز تولید کند. تلویزیون های جی پلاس در سیرجان تولید می شود و کارخانه دیگری نیز در قزوین در حال آماده سازی و تجهیز است.

اما برند سام که یکی از زیرمجموعه های شرکت سام سرویس می باشد و کار خود را از سال 1392 آغاز کرده است بیش از 100 نوع محصول را تولید می کند، بنابراین محصولات تولیدی آن تنوع بیشتری نسبت به جی پلاس دارد. هم اکنون این شرکت محصولاتی مانند ماشین ظرفشویی، یخچال و فریزر، اجاق گاز، کولر گازی، پنکه، اتوبخار، بخارشوی، شوفاژ برقی، جارو شارژی، زودپز و پلوپز دیجیتال، سرخ کن، آبسردکن، چای ساز، کتری برقی، قهوه ساز و ... تولید می کند. گفتنی است در بخش خدمات پس از فروش، این شرکت دارای 482 نمایندگی فعال در سراسر کشور می باشد.

قاچاق لوازم خانگی بزرگترین مشکل تولیدکنندگان داخلی/ 2 کالا از هر 3 کالای لوازم خانگی قاچاق است

یکی دیگر از مشکلات جدی تولیدکنندگان لوازم خانگی داخلی، قاچاق گسترده این لوازم به داخل کشور است. عباس هاشمی مدیر کل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت طی مصاحبه ای در مورخه 30 آذر ماه سال جاری در این باره گفت: بزرگترین مشکلی که صنعت لوازم خانگی را مورد تهدید قرار می‌دهد، قاچاق است.

مرتضی میری رئیس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان لوازم خانگی طی مصاحبه ای با اشاره به گردش مالی 3.3 میلیارد دلاری لوازم خانگی در سال 1397 گفت: از این رقم 2.2 میلیارد دلار قاچاق است! وی افزود: بر اساس اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از هر سه قلم کالای لوازم خانگی، ۲ قلم قاچاق است.

راهکارها برای رونق تولید داخلی لوازم خانگی چیست؟

همان گونه که گفته شد بزرگترین مشکل تولید لوازم خانگی، قاچاق است. برای خروج لوازم خانگی قاچاق از بازار قرار است طرح مبارز با قاچاق لوازم خانگی از امروز آغاز شود. این طرح که قرار بود از مرداد ماه سال جاری اجرایی شود به دلیل عدم آشنایی اعضای اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان لوازم خانگی با موضوع شناسه کالا به تعویق افتاد. بر اساس این طرح، شناسه برای کالاهای داخلی از محل تولید و برای کالاهای وارداتی از محل گمرک بر روی کالا نصب می شود و کالاهای فاقد شناسه، قاچاق محسوب خواهند شد.

به گفته میری رئیس اتحادیه مقرر شد که اعضای اتحادیه از تاریخ 15 آذر ماه سال جاری از خرید و عرضه لوازم خانگی فاقد شناسه کالا خودداری کنند. 

وی افزود: از شنبه ۲۶ بهمن ۹۸ عرضه لوازم خانگی فاقد شناسه کالا و بدون رسید اتحادیه در مورد کالاهای فاقد شناسه ممنوع است و لوازم خانگی فاقد شناسه کالا قاچاق محسوب می‌شود.

با اجرای صحیح این طرح، لوازم خانگی قاچاق که مانعی برای تولید داخلی محسوب می شدند از بازار کنار خواهند رفت.

همچنین یکی دیگر از مشکلات بر سر راه تولید لوازم خانگی داخلی، وارداتی بودن برخی قطعات می باشد که در شرایط تحریم تامین این قطعات با مشکلاتی رو به رو است. به علاوه واردات این گونه قطعات برای کشور ارزبری زیادی را به همراه دارد.

پیشنهاد می شود که وزارت صمت هر چه زودتر به مانند صنعت خودروسازی که برای آن میز تعمیق ساخت داخل به منظور ساخت قطعات در داخل تشکیل شد، برای این صنعت نیز این میز را برگزار کند. البته خبرهای منتشر شده حکایت از آن دارد که گویا قرار است وزارت صمت تا پایان سال جاری دو میز ساخت داخل در صنعت لوازم خانگی برگزار کند.

داخلی سازی قطعات در صنعت لوازم خانگی علاوه بر اینکه می تواند در رونق تولید داخل کمک کننده باشد، می تواند در کاهش قیمت لوازم خانگی نیز موثر واقع شود.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: جشنواره موسیقی فجر کروناویروس ماهواره ظفر کنفرانس مونیخ آزادراه تهران شمال انتخابات مجلس یازدهم تولید داخلی لوازم خانگی لوازم خانگی سامسونگ ال جی جشنواره موسیقی فجر کروناویروس ماهواره ظفر کنفرانس مونیخ آزادراه تهران شمال انتخابات مجلس یازدهم لوازم خانگی فاقد شناسه کالا تولیدکنندگان لوازم خانگی تولید لوازم خانگی در کشور بازار لوازم خانگی ایران هزار میلیارد تومان میری رئیس اتحادیه لوازم خانگی قاچاق 9 ماهه سال جاری صنعت لوازم خانگی تولید شده خروج دو برند ماه سال جاری طی مصاحبه ای وضعیت تولید میزان تولید بازار ایران یکی دیگر دو برند تولید داخل سال گذشته وزارت صمت تغییر نام تحریم ها جی پلاس شرکت ها ناو کره کره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۶۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کارگردان‌ها مشغول ساخت سریال‌ هستند؟

حسن فتحی با سریال «ازازیل»، محمدحسین مهدویان با سریال «زخم کاری ۳» و کمال تبریزی با سریال «بی عاطفه» و رضا دادویی با سریال «پوکر» این روزها مشغول ساخت سریال‌ در شبکه نمایش خانگی هستند.

به گزارش ایسنا، این روزها در شبکه نمایش خانگی از نظر ژانری با سریال‌هایی مواجه هستیم که اغلب مضمونی پلیسی، معمایی و اجتماعی دارند .سریال «ازازیل» ساخته حسن فتحی، فصل سوم از سریال «زخم کاری»، «بی عاطفه» کمال تبریزی و سریال «پوکر» به کارگردانی رضا دادویی، از جمله آثاری هستند که با مضامین اجتماعی این روزها در شبکه نمایش خانگی در حال تولید هستند.

در این بین ساخت سریال‌های «در انتهای شب» آیدا پناهنده، «بلیط یک طرفه» به کارگردانی پوریا حیدری و «بازنده» به کارگردانی امین حسین‌پور نیز به اتمام رسیده و هنوز وضعیت انتشار آنها در شبکه نمایش خانگی مشخص نشده‌ است.

«زخم کاری۳» و تاکید بر حضور جواد عزتی و شخصیت‌های اصلی

سریال «زخم کاری» این روزها به کارگردانی محمدحسین مهدویان در حال تولید است و به‌زودی بعد از دریافت مجوز انتشار در سبد محتوایی شبکه نمایش خانگی قرار می‌گیرد. به گفته‌ی این کارگردان همه شخصیت‌های اصلی از جمله جواد عزتی در این فصل حضور دارند.

با تاکید مهدویان بر حضور بازیگران اصلی این سریال در فصل سوم، به نظر می‌رسد مخاطب در فصل جدید دیگر شاهد حضور سایه‌وار مالک (جواد عزتی) در جریان قصه نباشد؛ روندی که در فصل دوم انتقادهای زیادی به همراه داشت.

جواد عزتی، رعنا آزادی‌ور، کامبیز دیرباز، الناز ملک از بازیگران اصلی فصل سوم «زخم کاری» هستند.

اما بر اساس آنچه منتشرشده داستان فصل سوم «زخم کاری» همچون فصل اول و دوم، بر اساس یکی از نمایشنامه‌های ویلیام شکسپیر طراحی شده و گفته شده منبع اقتباس فصل سوم نمایشنامه «ریچارد سوم» است. محمدحسین مهدویان فصل اول این مجموعه را بر اساس نمایشنامه «مکبث» و فصل دوم را بر اساس نمایشنامه «هملت» ساخت.

انتشار فصل نخست «زخم کاری» از خرداد ۱۴۰۰ در شبکه نمایش خانگی شروع شد که سانسورها در مقاطعی صدای اعتراض سازندگان و بیننده را درآورد و حتی وقفه‌ای در انتشار را موجب شد.

پس از پایان فصل نخست، گمانه‌زنی‌ها دربارهٔ ساخت فصل دوم مطرح شد. در خرداد ۱۴۰۲ فصل دوم تحت عنوان «بازگشت» به تهیه‌کنندگی محمدرضا تخت‌کشیان و کارگردانی محمدحسین مهدویان تولید و منتشر شد و کامبیز دیرباز، مهران غفوریان و الناز ملک هم از جمله هنرپیشه‌های جدیدی بودند که به جمع بازیگران قبلی پیوستند.

با توجه به فاصله زمانی تولید و تدوین، گویا قرار است «زخم کاری ۳» در تابستان سال ۱۴۰۳ پخش می‌شود. ضمن اینکه همانند فصل دوم که زخم کاری؛ «بازگشت» نام داشت، فصل سوم هم زیرعنوان دیگری خواهد داشت، ولی هنوز نهایی نشده است.

«ازازیل» حسن فتحی پلیسی است؟

سریال «ازازیل» حسن فتحی نیز این روزها بعد از حواشی جزئی در بدو کار، طبق اعلام عوامل در حال تصویربرداری است و اخیرا هم از سوی ساترا مجوز تولید گرفته است.

حسن فتحی که چندسالی را به کارگردانی سریال تاریخی «جیران» گذراند، حالا در حال تولید «ازازیل» در شبکه نمایش خانگی است و هنوز زمان انتشار آن اعلام نشده است.

از پریناز ایزدیار و مریلا زارعی به عنوان بازیگران این سریال یاد شده است. ایزدیار پس از «شهرزاد»، «جیران» و «زمانه» در چهارمین همکاری با حسن فتحی نقش اصلی زن سریال را بازی می‌کند و مریلا زارعی پس از حضور در «جیران» و فیلم «کیفر»، سومین همکاری‌اش با حسن فتحی را تجربه می‌کند. همچنین پیمان معادی، بهرنگ علوی، بابک حمیدیان از جمله بازیگران اصلی این سریال هستند.

در این زمینه بخوانید:

رژه پیمان معادی، جواد عزتی و نوید محمدزاده در شبکه نمایش خانگی

«بی‌عاطفه» کمال تبریزی در دست تولید

کمال تبریزی که تا چندی قبل سریال «سرزمین مادری» را روی آنتن تلویزیون داشت، این روزها هم سریال جدیدی با عنوان «بی عاطفه» را در دست تولید دارد.

این سریال توسط امیرعباس پیام نگارش شده و تهیه‌کنندگی آن را محمدصادق میرکریمی برعهده دارد. رضا کیانیان، مریلا زارعی، بهاره افشاری، بهاره کیان افشار و حامد بهداد از جمله بازیگرانی هستند که در این سریال به ایفای نقش می‌پردازند.

مجموعه «ابله» به کارگردانی کمال تبریزی اولین تجربه این کارگردان سینما و تلویزیون در شبکه نمایش خانگی محسوب می‌شود؛ سریالی که در آن مجموعه بازیگرانی چون مهران احمدی، هانیه توسلی، احمد مهرانفر، بهنام تشکر، شبنم مقدمی، بهادر مالکی، محسن تنابنده، سیامک صفری، یکتا ناصر و مجید صالحی به ایفای نقش پرداختند با این حال با اقبال زیادی مواجه نشد.

«پوکر» رضا دادویی

سریال «پوکر» به کارگردانی رضا دادویی و تهیه‌کنندگی مجید مولایی در دست تولید است.

به گفته‌ی مجید مولایی سریال «پوکر» در مرحله‌ی پیش تولید است و هنوز کلید نخورده. پیش از این حضور شهاب حسینی، لاله مرزبان و میرسعید مولویان در این سریال قطعی شده بود. امین حیایی و نیکی کریمی نیز به گروه بازیگران سریال «پوکر» اضافه شده‌اند.

رضا دادویی کارگردانی «چشم سوم»، «لونه شغال»، «تعبیر خواب»، «مواجهه» و نمایش «به مناسبت ورود اشکان» ... را برعهده داشته است.

آیدا پناهنده و سریال «در انتهای شب»

سریال «در انتهای شب» به کارگردانی آیدا پناهنده و بازی پارسا پیروزفر، هدی زین‌العابدین به‌زودی از شبکه نمایش خانگی پخش شود. سریال ۹ قسمتی «در انتهای شب» اولین حضور آیدا پناهنده در شبکه نمایش خانگی است.

آیدا پناهنده و ارسلان امیری نویسندگان فیلمنامه و محمد یمینی تهیه‌کننده «در انتهای شب» هستند.

ساخت این مینی‌سریال ۹ قسمتی به پایان رسیده اما هنوز خبری از انتشار آن نیست.

آیدا پناهنده پیش از این فیلم‌های «ناهید»، «اسرافیل»، «تی تی» و... را کارگردانی کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستگیری اعضای باند ۴ نفره سارقان به عنف/نوشابه‌های قاچاق به بازار نرسید
  • کدام کارگردان‌ها مشغول ساخت سریال هستند؟
  • کشف و ضبط لوازم خانگی قاچاق در بهار
  • کدام مونتاژ گوشی‌های سامسونگ بهتر است؟ (چین، ویتنام یا هند)
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • گزارشی از سریال‌های در حال ساخت نمایش خانگی/ کدام کارگردانان این روزها مشغول کارند؟
  • کدام کارگردان‌ها مشغول ساخت سریال‌ هستند؟
  • بازدید دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس
  • بازدید سرلشکر رحیم صفوی از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس
  • پرچمداران سامسونگ در یک‌قدمی ۱۰۰میلیون تومانی