Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز به نقل از سفارت آذربایجان، از شب 25 تا سحرگاه 26 فوریه سال 1992 یگان های مسلح ارمنی با تجهیزات سنگین نظامی وارد شهر خوجالی آذربایجان شده، افراد غیر نظامی را به قتل رساندند. شهر را با خاک یکسان کرده، منازل مسکونی و زیرساخت های اجتماعی را به طور کل نابود کرده و به آتش کشیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حین نسل کشی خوجالی 613 نفر به قتل رسیدند، صدها غیرنظامی جراحات سنگین دیده، 1275 نفر گروگان گرفته شدند.

در نتیجه سیاست پاک سازی قومی ارمنستان که با ارتکاب این فاجعه مقیاس تجاوز نظامی علیه آذربایجان را بیش از پیش گسترش داده و همراه با قره باغ کوهستانی به عنوان بخش جدای ناپذیر کشورمان، شهرستان های لاچین، کلبجر، آغدام، جبرئیل، فضولی، قبادلو، زنگیلان را اشغال کرده بود، به زندگی بیست هزار آذربایجانی خاتمه داده شده و بیست درصد از اراضی خاکمان تحت اشغال قرار گرفته است. درنتیجه اشغال، بیش از یک میلیون آذربایجانی پناهنده و در وضعیت مهاجرت اجباری قرار گرفته، حقوق پایه و اساسی آنها به طرز وقیحانه نقض شده است.

فقط بعد از بازگشت دوباره رهبر ملی حیدر علی اف به حاکمیت سیاسی، مجلس ملی جمهوری آذربایجان نسل کشی خوجالی را بطور حقوقی – سیاسی ارزیابی نمود. در سال 1994 با ابتکار پیشوای بزرگ حیدر علی اف مجلس آذربایجان 26 فوریه را به عنوان روز نسل کشی خوجالی اعلام کرد.

الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان که با موفقیت پیرو مسیر سیاسی رهبر ملی حیدر علی اف است، همیشه به امکان حل و فصل مناقشه قره باغ کوهستانی ارمنستان- آذربایجان فقط در چارچوب حق حاکمیت، تمامیت ارضی و مرزهای شناخته شده آذربایجان در سطح بین المللی تاکید کرده و خروج بی قید و شرط نیروهای اشغالگر ارمنستان از اراضی اشغال شده آذربایجان و لزوم مسئولیت پذیری اشخاصی که مرتکب نسل کشی شدند را ابراز کرده است.

کمپین تبلیغاتی بین المللی "عدالت برای خوجالی" که با ابتکار لیلا علی اوا معاون رئیس بنیاد حیدر علی اف راه اندازی شده و در جامعه جهانی گسترش یافته در تبلیغ حقایق نسل کشی خوجالی در دنیا و شناخته شدن این فاجعه به عنوان یک عمل نسل کشی علیه مردم آذربایجان نقش بسزایی ایفا می کند. در نتیجه آن در برخی از کشورها در رابطه با نسل کشی خوجالی تصمیمات تاریخی مناسبی اتخاذ می شود.

در تمام دنیا اتخاذ سیاست نسل کشی ارامنه بر علیه آذربایجانی ها محکوم می شود. اکنون پارلمان پاکستان، مکزیک، کلمبیا، پرو، بوسنی و هرزگوین، رومانی، چک، سودان، اردن، هندوراس، گواتمالا، پاناما، اسلوونی، جیبوتی و پاراگوئه نیز نسل کشی خوجالی را در چهارچوب قواعد حقوق بین الملل شناخته اند.

همچنین در قوه مقننه بیست و یک ایالت - ماساچوست، تگزاس، نیوجرسی، مین، نیومکزیک، آرکانزاس، جورجیا، اکلاهوما، تنسی، پنسیلوانیا، کنکتیکوت، فلوریدا، میسیسیپی، ورجینیای غربی، ایندیانا، یوتا، نبراسکا، هاوایی، مونتانا، آریزونا و آیداهو- از ایالات متحد آمریکا قطعنامه هایی در رابطه با محکوم کردن نسل کشی خوجالی صادر گردیده است.

سازمان همکاری اسلامی اولین سازمان بین المللی است که ارمنستان را متجاوز و فاجعه خوجالی را نیز همچون نسل کشی می شناسد. هدف انجمن جوانان این سازمان که کمپین "عدالت برای خوجالی" را در شمار بسیاری از کشورها راه اندازی کرده اند، آگاه سازی هرچه بیشتر جامعه بین المللی در رابطه با این واقعه خونین است.

علیرغم چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، قطعنامه های سازمان همکاری اسلامی، جنبش عدم تعهد، مجمع پارلمانی شورای اروپا و همچنین دیگر ارگان های معتبر بین المللی، مناقشه قره باغ کوهستانی ارمنستان- آذربایجان در چهارچوب اصول و قواعد حقوق بین الملل، حق حاکمیت، تمامیت ارضی و مرزهای شناخته شده جمهوری آذربایجان در سطح بین المللی تا به امروز راه حل خود را نیافته است.

هر سال در تاریخ بیست و ششم فوریه، مردم آذربایجان بنای یادبود نسل کشی خوجالی را زیارت می کنند، مقابل بنای یاد بود گل های میخک گذاشته و یاد و خاطره شهیدان را گرامی می دارند. مردم آذربایجان این فاجعه خونین را فراموش نکرده و نفرت و انزجار عمیق خود را نسبت به مرتکبین این نسل کشی ابراز می دارند. نسل کشی خوجالی در حافظه خونین مردم ابدی خواهد زیست. دولت و ملت آذربایجان نسل کشی خوجالی را هرگز فراموش نکرده و نخواهند کرد.

انتهای پیام /

167 / 167 نسل کشی خوجالی تاریخ آذربایجان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تاریخ آذربایجان جمهوری آذربایجان قره باغ کوهستانی مردم آذربایجان حیدر علی اف بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۷۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| سیل فاجعه بار در شهر مدینه عربستان

دریافت 17 MB

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای برای معرفی ظرفیت های گردشگری
  • رونمایی از پیراهن ویژه تورینو به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد فاجعه سوپرگا / عکس
  • تیم رباتیک فرزانگان ۴ تبریز به جام جهانی هلند راه یافت 
  • گشایش دومین نمایشگاه بین المللی ابزار و یراق آلات ساختمانی ایران در تبریز
  • گشایش نمایشگاه بین المللی ابزار و یراق آلات ساختمانی در تبریز
  • عکاس خبرگزاری مهر آذربایجان‌شرقی برگزیده جشنواره ملی عکاسی سنندج
  • تاریخ سفر گروسی به ایران مشخص شد
  • مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای بیان مواضع ایران به نخبگان
  • سیل فاجعه‌بار در شهر مدینه عربستان (فیلم)
  • فیلم| سیل فاجعه بار در شهر مدینه عربستان